Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz daninet #7437 üzenetére

nekem is kell egy full-wines cuccot használnom (mssql-t használ, és még pár helyen olyan szinten van belegyúrva a win, hogy crossover és a wine se boldogul vele), viszont mindenképp linux alatt akartam maradni, mert a vírusírtókhoz nem értek, és hogy őszinte legyek, nem is akarok érteni, anélkül meg winnel nem szeretek kimenni a netre.

megoldás: virtualbox (nem az ose változat, hanem a sun oldaláról letölthető zárt verzió). a hálózat le van tiltva benne, a linuxszal egy megosztáson keresztül tartja a kapcsolatot. az usb-t is egy-az-egyben kezeli, sőt, minden hardvert, aminek az elérését engedélyezed. hogy a 3d-gyorsítás milyen benne, azt passzolom, de lehet engedélyezni.

úgyhogy most hálózat csak linux alatt van, viszont a wines cuccok futtatása is megmaradt, a 2 rendszer között pedig billentyűkombinációval lehet váltani.

disztrib-összehasonlítások: az elég nehéz, mivel általában a felhasználó valamivel kezd, valamit megszok, és ahoz viszonyítja a többit. ha mással kezdte volna, akkor mások lennének a szempontjai. az ubuntu jó kezdődisztrib, de haladóknak is ajánlható, én is azt használom. a suse nem lopta be magát a szívembe, pedig azzal kezdtem. a mandrake rég volt a kezeim között, különösebb gondom nem volt vele. debiant használtam még, de annak idején a telepítő és majdnem az egész rendszer karakteres alapon működött. mára lehet, hogy ez már változott.

Új hozzászólás Aktív témák