Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz apszi #37698 üzenetére

    Az az automatikus Win mellé telepítés opció nem minden asztali környezet telepítőjénél van, én Ubuntu, Mint esetében Xfce, Mate, Cinnamon alatt láttam. A KDE partícionálás része kicsit más.

    Viszont jófele jársz, kézi partícionálás és utána, mikor feldobja a partíciós táblát, akkor a Win alól, az előre leválasztott "Szabad terület" formázatlan partíciót jelölöd ki, majd a + gombbal csatolod pl. / gyökérként. De utóbbi tetszés szerint máshogy is megoldható. Majd ezután a szabad területnek lesz egy lemezazonosítója (pl. sd5, vagy 2 vinyó esetén már sdbx?) és alul a rendszerbetöltő helyénél, kiválasztod az adott partíciót (sda5/sdbx), amin a Mint lesz. Majd mehet tovább a telepítés, restart a végén és belépsz a Windowsba, onnan meg EasyBCD-vel kell csak hozzáadni a Mintet, de az talán már menni fog.
    Illetve az is kérdés, hogy el van neki előre készítve, az a szabad terület, vagy nincs, mert lehet live alól is partícionálni, de arra oda kell figyelni?? Illetve, ha nem a SATA-s vinyóra akarod rakni, akkor telepítés idejére, akár le is húzható, hogy biztosan ne történjen semmi "olyan".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák