Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz chab7 #19792 üzenetére

    Az összehasonlítás nem fair, mindennek oka van.

    Azért indult el az Ubuntu, mert ott nem próbálja meg betölteni a zárt drivert a telepítő, azt a telepítés után kell az egyik menüben kézzel bekapcsolni. -valószínűleg az is elhasalt volna ott a driver bekapcsolásakor- Szóval alapból a nyílt driverrel kezd az Ubuntu, nem a zárttal.

    Ha ugyanezt csinálod a Chakra telepítőben is, akkor az is ugyanúgy bebootol. Miután letiltottad a Radeont, utána már nem volt miért a zárt driveres módban indítani. Persze ettől még nem jó, hogy a login ablakot dobta a rendszer mikor nem sikerült a zárt driveres indítás, valószínűleg fogok írni nekik ezzel kapcsolatban, mert nVidia téren is vannak hasonló jelenségek néhány embernél, amire azt írták a fejlesztők, hogy nem tudják minden rendszerre totálisan kitesztelni az iso-t. (szóval nem csoda, hogy a viszonylag ritka konfigokon előjöhetnek bugok, majd jelentkezek valamilyen tesztelőnek hozzájuk)

    Egyébként a Chakra csapatának nem célja, hogy megalkossák a "nép disztróját", egyszerűen csak csinálják, amit szeretnek. Mostanában nem is ajánlottam senkinek a telepítést, mert már eléggé ideje lenne kiadni a friss telepítőt, amiben már nincs nyoma a bundle managernek, a mostaniban még ott van üresen, mert a májusi iso kiadása után lépték meg a bundle rendszer pacmanbe olvasztását. (ez ügyben olvasd el a news rovatot, hogy mit kell tenni a repók terén)

    Syl: korábban is volt graf. csomagkezelő a Chakrában, csak nem voltak megelégedve a működésével így egy ideig a pacman volt a kizárólagos csomagkezelő (csomag keresésre meg remekül lehetett használni a weboldalukat), miközben több gui-s csomagkezelőt fejlesztettek / teszteltek. Jelenleg kikötöttek az Oktopi-nál. Szóval ez a pont pipa.

    A partíciók szerkesztése nem tudom milyen a mostani Ubuntuban, a Chakráé pont olyan, mint a legtöbb GUI-s telepítős Linuxé. Akkor lehet gond, ha az advanced módra van szükség, mert akkor a telepítő elindítja a kpartedet, aminek a márciusi iso-ban még nem volt tökéletes az integrálása a telepítőbe, kicsit félreérthető volt. Ahogy emlékszem, a májusi isoban már sokat javítottak ezen a téren is.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák