Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    No. Fent van a chakra. Bár nem volt röccenésmentes a telepítés, de nem írom a chakra számlájára hisz nálam is volt problem, nem csak a telepítőnél.
    Első körben is hiába lőttem én be a bios-ban, hogy inteles vga legyen használva, nem vettem észre egy opciót ami miatt újraindításkor újra felfedezte, hogy kapcsolható videóm van és arra állította magát.

    Most már kizárólag intelre állítva, a live cd (ami dvd) elindítva, már nem kérte a logint, hanem bejött az asztal :C
    Bár érdekes, hogy az (x)ubnutu nem foglalkozott vele, hogy nem úgy volt a biosban a video állítva ahogy szerettem volna.
    Itt azért még hatalmasat billen az ubuntu felé a mérleg, mert hát milyen már, hogy egy nem hozzáértőnek ilyet tudni kelljen, különben nem települ a rendszer. Pontosabban nem tölt be a live rendszer :Y
    Szóval azért az ubuntu jobban kezeli a kérdést ezt kijelenthetjük. (A video vezérlés kérdését).

    Oké, live rendszer fut. Telepítsük akkor. Na itt volt még egy kacifánt, ami majdnem eltántorított. Odaérünk, hogy partíciók. Az előző gépemhez képest nagy 160as vinyót jól szétdaraboltam, hogy most már tudjak több linuxot is próbálgatni. Adatot eleve külsőn tárolok. Szóval van a win7 (rajtamaradt ha már azzal kaptam a gépet), mellé lett a xubuntu mint fő rendszerem és lett még 2 másik linux számára üres partíció, meg még csak maradt egy kicsi adatterület is. Plusz egy 4 és fél gigás swap (mert bár 4 giga ram mellett esélytelen a swap, eddig max másfelet láttam a ramból is használni, de hibernáláshoz jó lesz az, elfér).
    Ezekből a win7 (a nyamvadt 100 megás + partíciójával) a xubuntu elsődleges, többi már sajna kiterjesztett, hisz 4-et túlléptem.
    Szóval mikor a particionáláshoz érek, és adnám meg, hogy melyik a / , hát mindig visszaugrik none feliratra.
    WTF, nem lehet kiterjesztettre telepíteni? Ez milyen már? Próbáltam én mindent, haladó beállítások (vagy mi is volt ott alul).

    Nagy levegő, kilép-kilép, alapállapot. Na kezdjünk neki újra.
    Csodák csodája, másodjára indítva a telepítési folyamatot már elfogadta a / csatolást.
    Minden mást megadtam és ennyi kis viszontagság után fent van a chakra is a gépen :C lehet próbálgatnom.

    De azért ezek után, még ha ugyan egyedi eset vagyok is, de nem fogom ajánlani egy kezdőnek sem a chakrát mert kis hozzáértést azért igényel, no meg türelmet ezeket kideríteni, különben a mezei halandó linuxra átállni kívánó felhasználó ettől a haját tépte volna amin átmentem mire fel lett telepítve.

    Én elhiszem, hogy pirk kapitány ugyanígy járt ubuntuval és azóta nem ajánlja. De ilyetén módon akkor én meg az ellenoldal leszek és én meg az ubuntut fogom a chakra ellenében ajánlani, mert nálam meg az a problémamentesebb. ;]

    Vagy mivel egyedi esetek vagyunk a problémák megtalálásában ne húzzuk le egyiket sem? :U Ezt lenne jó, de annyit hallottam (olvastam) már itt hogy jajj az ubuntut ne mert... (közben meg csak egyedi eset volt).

    Na béke. Megyek és belakom a chakrát, hogy kiderüljön valóban jó kis rendszer még ha darabos is volt az első fél óra. Aztán lehet majd szépen ajánlani mindkét rendszert, kinek mi lesz a megfelelő ;)

    PS: Hűű de hosszú lettem. Bocs.
    Amúgy maga a kde addig míg kis gépem volt nekem sem jött be. De most kíváncsi leszek, mert ha maga a felület gyors lesz a nagyobb vason akkor küllemre tetszetősebb, ez tény.

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák