Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    Sziasztok!

    Remélem jó helyre írok. A következőt szeretném megvalósítani, kidobásra ítélt számítógépeinket (P4, 256MB ram) újra üzembe kellene helyezni, de rdp kliensként (W2008R2 kapcsolódással). Létezik olyan disztribúció, amely pillanatok alatt feltelepíthető, hang nem is kell, csak a hálózat (RTL8139) és a vga (Intel 845) működjön, ill. van benne rdp kliens? 40 gépre kellene feltenni, amit mennél hamarább le szeretnék zavarni (ezért keresek minimál rendszert, mint pld. a dsl vagy puppy), természetesen kipróbálva mindegyiket. Azt szeretném, hogy a rendszerindulás után semmit se kelljen a usernek csinálnia, automatikusan fellépne az rdp szerverre ahol már csak az ad-s autentikáció várja.
    Valamint azt is szeretném megoldani, hogy semmi se látszódjon az asztalon (bár ez nem biztos, hogy lényeges, ha azonnal elindul a rendszerrel az rdp szerverre való kapcsolódás), az rdp session végeztével pedig kapcsolja ki a gépet.
    Azért ide írtam, mert linuxban kezdő vagyok, de nem tudom, hogy ez a probléma mennyire kezelhető egy kezdőnek. Második út egy kiherélt (live, lite stb.) xp lenne, de a linuxot sokkal elegánsabbnak és megbízhatóbbnak érzem, ezen felül kihívás is :-)
    Köszönök minden tippet!

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák