Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz tvamos #16263 üzenetére

    Igen, az LXDE a gyengébb gépekre van, ezért is az a neve, hogy lightweight X11 desktop env, vagyis könnyű súlyú x11-es asztali környezet. XFCE szintén ez a kategória.

    Nem tudtam tegnap pontosabban írni a grub2 témában, mert nem tudtam mi van live Lubuntu fronton, de végül is azt hiszem akár még másik disztró alól is meg lehet csinálni. A lépések röviden ennyi, hogy:
    Nyitsz egy terminált, felcsatolod a rendszer vinyót, majd kiadod a grub telepítése parancsot a megfelelő partíciót megadva.
    Innen már csak egy update-grub kellhet az ezek után újra bootképes Lubuntun.

    A discard opció meg kernel szinten van kezelve, ha azt odaírtad, akkor megy. Még javaslom a "noatime" opciót, ez azt csinálja, hogy nem menti el feleslegesen a fájl és mappa hozzáférési dátumokat. Elég sokat számít, pár másodpercet lefarag a bootból is. (hagyományos vinyónál mindenképpen, ssd-n szerintem nem fogod észrevenni)

    lionhearted: így van! Amúgy csinálnék egy 10G-s kis partíciót a gépen ilyen célra, mert már sokszor megtapasztalta, hogy a Virtualbox nem megbízható. Amióta az Oraclenél van, meg még inkább érződik ez.

    Syl: igen, pont az isteni sugallat hiányzik onnan. ;] - milyen érdekes, hogy csak nálad fagy meg az ff a yt videóknál. Vajon miért? ;)

    tomab04a:
    1: igen lehet, Linux alól csinálj egy 35-40G-s ntfs partíciót, egy win7-nek ennyi kell minimum, ide ha felraktad, akkor utána vissza kell állítani a Grub2-t egy Live disztró alól.

    2: használj valami backup programot erre, pl. clonezilla.

    sh4d0w: csak egy próbát javasoltam, nem átállást, az egyszerűbb driver és kernel frissítések miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák