Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Oldmobil

    aktív tag

    Sziasztok!

    Légyszi segítsetek, mert már nincs több ötletem...
    A cél az lenne, hogy a htpc-nek használt (Ubuntu+XBMC) gépem dvd nézés közben limitálja a lemez forgási sebességét, hogy ne legyen hangos. Ha beírom, hogy „hdparm -E4 dev/sr0” akkor le is csökkenti, csak ezt ugye minden lemez behelyezés után meg kellene csinálni. Az XBMX fórumon írták, hogy a halevt progi megteszi ezt, fel is telepítettem, van hozzá szép config fájl, ami a megfelelő „OnInit” és „Insertion” eseményekre végrehajtja ezt.
    A probléma az, hogy a halevt mindig „dev/sr0 - Permission denied” -ot ad vissza. Ha rootként futtatom a programot kézzel (halevt -u root) akkor gond nélkül végrehajtja a parancsot, alapban viszont a halevt user futtatja a damenont. Megnéztem, othernek nincs hozzáférési joga sr0-ra, ez lehet tehát a hiba oka. (sr0 owner:root, group:cdrom)
    Próbáltam, hogy a halevt usert hozzáadtam a cdrom csoporthoz meg a admin csoporthoz, nem lett jobb, próbáltam átírni, hogy a hdparm-ot sudo-val futtassa, de akkor bekéri a passwordot, próbáltam módosítani a dev/sr0 attribútumait, akkor jó lett, de a következő újraindításnál visszaáll az eredetire.
    Maga a cd egyébként rendesen működik, le tudok róla játszani mindent az XBMC-vel, csak nagyon hangos.

    Van ötletetek??

Új hozzászólás Aktív témák