- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldmobil
aktív tag
válasz
Jester01 #10194 üzenetére
Hahó!
A grep Groups /proc/`pidof halevt`/status-ra konkrétan egyetlen csoportot sem ad vissza, csak annyit ír ki, hogy Groups:.
Lehet, hogy itt a baj?
Ezek szerint nem elég, ha halevt user a csoportban van? Mert a groups halevt szépen visszadja, hogy halevt : halevt disk cdrom plugdev xbmc admin.Nekem az /etc/udev/rules.d-ben csak két fájl van (70-persistent-cd.rules és 70-persistent-net.rules), sokkal több van a /lib/udev/rules.d-ben, de ezek között nincs permissions.rules nevű.
Persze kipróbáltam a végső megoldást is, a chmod u+s /sbin/hdparm után renben van a dolog, de jó lenne megoldani "rendesen is"..
Köszönöm a segítséget!
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek, mert már nincs több ötletem...
A cél az lenne, hogy a htpc-nek használt (Ubuntu+XBMC) gépem dvd nézés közben limitálja a lemez forgási sebességét, hogy ne legyen hangos. Ha beírom, hogy „hdparm -E4 dev/sr0” akkor le is csökkenti, csak ezt ugye minden lemez behelyezés után meg kellene csinálni. Az XBMX fórumon írták, hogy a halevt progi megteszi ezt, fel is telepítettem, van hozzá szép config fájl, ami a megfelelő „OnInit” és „Insertion” eseményekre végrehajtja ezt.
A probléma az, hogy a halevt mindig „dev/sr0 - Permission denied” -ot ad vissza. Ha rootként futtatom a programot kézzel (halevt -u root) akkor gond nélkül végrehajtja a parancsot, alapban viszont a halevt user futtatja a damenont. Megnéztem, othernek nincs hozzáférési joga sr0-ra, ez lehet tehát a hiba oka. (sr0 owner:root, group:cdrom)
Próbáltam, hogy a halevt usert hozzáadtam a cdrom csoporthoz meg a admin csoporthoz, nem lett jobb, próbáltam átírni, hogy a hdparm-ot sudo-val futtassa, de akkor bekéri a passwordot, próbáltam módosítani a dev/sr0 attribútumait, akkor jó lett, de a következő újraindításnál visszaáll az eredetire.
Maga a cd egyébként rendesen működik, le tudok róla játszani mindent az XBMC-vel, csak nagyon hangos.Van ötletetek??
-
Oldmobil
aktív tag
Köszönöm a gyors segítséget!
miert? biztos hogy nincs benne a repositoryban, illetve nincs belole csomag?
Nincs benne, egy spéci csupaszított változatot használok amin egy HTPC frontend van (XBMC Live) és arra kell felraknom az lcdproc-t, hogy a vezéreljem a ház kétsoros LCD-jét.
Tudom, kezdhetném egyszerűbb feladattal is
Üdv, -
Oldmobil
aktív tag
Szasztok!
A sötétben tapogatózom, de tetszik az Ubuntu amit eddig látok
Kérdésem volna:
Telepítettem egy programot (./configure aztán make, majd make install) és megy is, de most szereztem hozzá egy patch file-t, amire szükség van, meg is patcheltem a csomagot. Ez nyilván a forrásba írja a változtatásokat, tehát most újra kellene fordítani a programot, de hogyan?
Másik: ha esetleg mégis vissza akarok térni a patchelés előtti változathoz, akkor hogy járjak el?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged