- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
István2000
csendes tag
válasz
blakey #95467 üzenetére
A webos 4.0, mint már többen is megerősítették alkalmas a rendes netezésre. A határon túl pedig kódolt az M4 sport, így aki nézni akarja, az csak internetről tudja. Akinek régebbi a tv-je és még a gyengébb webos fut rajta, annak a legolcsóbb megoldás egy androidos tv box vásárlása minimum 2gb-os rammal. 15000 ft körül már jókat lehet kapni.
-
kenwood
veterán
válasz
blakey #95463 üzenetére
De arra valo.
Egyelore ennyit tud.
Elobb-utobb valamelyik gyarto meglepi, hogy a legolcsobb tvje is legalabb egy 20 ezer forintos xiaomi telo szintjet hozni fogja,es utana a tobbi is kenytelen lesz igazodni.Fel nem tudom fogni ,mi ez a balfaszkodas.
A mobilok ket fo gondja (fogyasztas,hutes) egy tvnel teljesen irrelevans,megis ilyen herelt hardver-szoftver komboval borzoljak az emberek idegeit.
-
kenwood
veterán
válasz
blakey #95418 üzenetére
Ra van kotve a pc,meg a kuszobot is felszedtem,hogy kulturaltan menjen el a hdmi kabel. Ugy voltam vele,a windows telepites alatt azert egy m4el csak megbirkozik a tv bongeszoje.
Szanalom a kobon, hogy szazezreket,milliokat kifizetsz,es egy 20k-s android telefon szintjet nem hozza a tv.
Mintha bemennel egy elit pizzeriaba,es 800 ft/kilo parizsi lenne a sonkas pizzan az egyetlen hus.A netflix app meg az elmegy kategoria,de az hbon nincs 'skip intro' gomb,igy amikor egy sorozatnak nezed tobb epizoodjat,akkor vagy minden epizodnal vegig szenveded a bevezetest,vagy nekiallsz tekerni.. Kis sebessegen sosincs vege a bevezetonek,nagyon meg par sec utan a film kozepen vagy. Pcn ez ket klikk az egerrel ...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
blakey #95350 üzenetére
Próbálgattam mindennt, a legvégén nyúltam az rtings-hez.
Minden más módban sokkal jobb lett. A "mélyvíz" beállításokhoz nem nyúltam, csak az alapokhoz, és filmek alatt is sokkal szebb lett.
Max annyit tudok vele csinálni, hogy maxra tolom HDR alatt a háttérvilágítást adok neki amennyit csak lehet, de úgy sem volt az igazi..
Más módban pedig ugye megnő az input lag, ezért maradnék a gamemódnál.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
blakey #95348 üzenetére
Ez alapján állítgattam, itt szerepel ez, és ezt is tapasztalom:
Note that 'Game' mode in HDR may appear dark. If so, you can enable 'Dynamic Contrast' to bring out details.
Minden ilyen jellegű beállítás off. HDR nélkül minden tökéletes, viszont HDR-ben sötét. A filmek rendben vannak, de ott ugye nincs game mód. Ha a Game mód on, akkor van ez.
-
Samus
addikt
válasz
blakey #95301 üzenetére
Típustól függetlenül mindegyik 50" modellben VA panel van? Érdemesebb inkább a 49" modellt választanom az IPS miatt (őszintén, szerintem nekem IPS kell...), abban egyáltalán az van?
Igazából szerencsére 3 típus maradt
50UK6950PLB
50UK6300MLB
49UK6300PLBA típusszám összehasonlítás szerint ez alapján 0 különbség van a típusok között.
Utánanéztem, 49" IPS paneles, a másik kettő VA. Akkor meg is van a győztes. 111cm a szélessége, tehát az is oké. Magic Remote nincs mellé, de csak túlélem valahogy.
-
-
OldMike
őstag
válasz
blakey #95067 üzenetére
Pontosan erre kívántam utalni. Ha neki elég a 32" méret, akkor azzal nincs mit összehasonlítani, mert a legkisebb UHD készülék 43" méretű. Azon pedig - minden csoda felskálázás ellenére - azonos távolságon nem fog jobb SD képet látni. Azt viszont el tudom fogadni (nem láttam), hogy egyaránt 43" méretben az UHD tévén jobb lesz az SD minősége, mint az FHD készüléken.
-
bghistvan
senior tag
válasz
blakey #95012 üzenetére
ez a hivatalos álláspontjuk az említett jelenségről........ egyébként márkán belül több típusnál is jelen van, állítólag nem véletlen........alszok rá egyet, nem szívesen engedném el...(holnap rakok fel képet)
-
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #94834 üzenetére
Hát a hátulját elnézve a felfogatási lehetőség lent van a vastagabb résznél és nem középen mint a többi TV és a meglévő tartóval felemelkedne a TV nézőpontja.
DE mint látom a C8 is ilyen.
Még a kérdés, hogy kitől vegyem? -
válasz
blakey #94777 üzenetére
Pont most vettunk ocsemnek TV-t, LG-ert indultunk el a MM-ba, de a 6-os szeria kepet latvan eleg gyorsan letettunk rola. A mellette levo VA paneles Samu sokkal jobb kepet adott, igy vegul azonos arban az lett, cserebe viszont le kellett mondjon a BT-rol, meg egy-ket csatlakozorol.
Otthon osszeraktuk, teny hogy gyakorlatilag csak szembol lehet nezni, mert nagyon durvan torzulnak a szinek kis szogben is, de oda neki jo lesz.
Nekem a nappaliba sokkal jobb választás volt az IPS LG, mert rengetegszer nem szembol nezzuk. Az SK8500-nek meg mar azert nem rossz a kepe sem.
-
Krystal_s
addikt
válasz
blakey #94777 üzenetére
Sajnos ezt nem tudtam. Több, mint 10 éve lcd tv-ket használok monitornak és pár éve még egy középkategóriás tv natív felbontáson ugyanolyan szép képet adott, mint egy monitor.
Most nehéz, mert a jobb TV-k UHD, 4K és 43"-tól kezdődnek, ezek felbontásban és méretben is túl nagyok monitornak (nekem). Monitorban pedig (1 éve) nem találtam megfelelő méretet (32"-nál nagyobb, 43"-nál kisebb, 16:9 full hd). Túl kicsik, vagy többségük ultra wide, nincs bennük hangszóró. Árban sem érne kb 3-500 ezret.
90 cm lenne az ideális méret, de tavaly óta már tv-ben sem gyártanak ekkorát. -
-
-
benvolio
őstag
válasz
blakey #94460 üzenetére
Akkor jóféle a 7550-es?
Egyébként ami feltűnt ezeknél az új TV-knél, hogy a távirányítón nincs dedikált gomb a fényerősségre, illetve az energiatakarékosságra, mert "energy" gombra van rakva. Nappal mindig "ki" vagy minimálison van nálunk, este max-on, hogy ne üsse ki a szemünket. Menübe kell majd ugrálni, hogy levegyük a fényerőt estére? -
válasz
blakey #94371 üzenetére
Köszönöm szépen, a Helyi sötétítés (Local Dimming) kikapcsolása segített. Néztem még az alacsony állását is, de ott is volt bőven észrevehető bevilágítás. Kikapcsolva eltűnt az éj-fekete szín és kicsit szürkébb lett az egész (csupa sötét képnél, pl. éjszakai égbolt, stáblista), de nem vészes. Lényeg, hogy eltűnt a hasznos képen kívüli durva sávosodás és bevilágítás.
-
golyós
addikt
válasz
blakey #94290 üzenetére
Kipróbáltam, semmi változás. 4 méterre van a tv a routertől, minden bekapcsolásnál újra kell csatlakozni . Illetve kéne mert nem lehet amíg nem áramtalanítom legalább 10 percre, ilyenkor is csak 2-3. alkalomra veszi be.
Vihetem szervízbe, de gyanítom, hogy nem lesz megoldás. Adhatom el a fél éves tv-t fillérekért és vehetek egy normálisan működő tv-t. Ez biztos nem LG lesz, borzalom ez a Web OS. -
tamas927
csendes tag
válasz
blakey #94313 üzenetére
ohh.
akkor mered ajánlani ezt a tv-t? Local Dimmingnek mi a szerepe? Gondolom azért jó ha be van kapcsolba (bizonoys esetekben).
Az szólna még az LG mellett, hogy tudomásom szerint emberközpontúbb a szervize, mint Samué. Kérdés, hogy madaras Tesco-nál mondjuk hogy van a szervíz. Hozzá kell küldeni vagy az LG-hez
-
bozsozso
őstag
válasz
blakey #94185 üzenetére
Na most megvan a tv hangja már megy rajta viszont most meg a mecool m8s pro képe nem jelenik meg. Rossz hdmi-be dugtam be. Azt hittem mindegyik hdmi arc képes a tv-n. Vagy esetleg keressek valami beállítást a mecool m8s pro+ beállításaiban? LE fut rajta.
szerk.: vagy annak nem is kell ARC képesnek lenni?
-
Zoló1981
tag
válasz
blakey #94177 üzenetére
Akkor írd már oda légy szíves a megnevezését annak a Local Dimming alias Helyi sötétítést okozta világos függőleges sávnak avagy széles csíknak (ami olyan széles, mint a világos objektum), ami nem sávosodás, nem felhősödés és nem bevilágítás, mert különben hülyék maradunk!
-
-
Partizan182
senior tag
válasz
blakey #94147 üzenetére
" nem attól magsabb kategória, hogy EDGE vagy Direct LED. Ezt verd ki a fejedből. (...) A lényeg, hogy mindegy milyen, EDGE vagy DIRECT, a kapott eredmény számít."
Nyilván a kapott eredmény számít, de egy jól implementált FALD megoldás mindig ütni fogja a hasonló Edge Led verziót (pláne HDR-el, ott no contest). Nem hülyék a TV gyártók hogy az LCD lineup tetején szinte kizárólag (egyébként nehezen / drágán gyártható) FALD tévéket árulnak.
Samu megpróbálta eljátszani az edge led prémium LCD-t még 2 éve, akkora pofáraesés volt mint a huzat, a prémium TV piaci részesedésük 2/3-át elvesztették (azóta visszajöttek kicsit, idén már az összes "valódi" Qled FALD lesz - nem véletlen).
Persze az megint más kérdés hogy az egyre olcsóbb Oledek mellett van-e létjogosultsága ezeknek a drága, többszáz zónás FALD készülékeknek, ezt majd a piac eldönti.
-
ovoid
tag
válasz
blakey #94146 üzenetére
Maximálisan egyetértek!
Sajna, ezért lett nekem is az 55"-ből a csak 8100-as. Nem éri meg az árkülönbség.
Érdekes, azt nem láttam említeni még, hogy ezekhez a sz@r adásokhoz, feleslegesek ezek a tv-k....
Belőheted te a színeket (erősen szubjektív a dolog), két csatorna sem lesz egyformán jó, szép!
Csak a természetfilmekben lehet bízni, valamennyire, szerintem.
Jó az LG!
Menüje, távja, hangja, szuper!
Színei? Hát az szubjektív, és nekem hiányzik, hogy az alapszíneket nem lehet külön mozgatni...
A 6 éves Sharp-unk, megveri, ami a színeket illeti...
A fényerő viszont határozottan kevés! Növeled, növeled, egyszer csak el kezd beszürkülni és semmi több! Ha tovább növeled, tovább szürkül, f@sz@!
Emiatt nem küldöm vissza, mert csak néha tűnik kevésnek, akkor is valszeg az adásnak tudható be.
Jópár tv- megnéztem, a vétel elött, de az biztos, hogy jelentősen túlárazottak! Főleg ha azt nézem, hogy a műsorsugárzók, vagy 5 évvel le vannak maradva.....
Szerintem. -
Iomega
addikt
válasz
blakey #94134 üzenetére
Ezzel szerinted mit lehet kezdeni?
Minden olyan LG tv-nél kikapcsolható a local dimming, ahol ez megtalálható?
-
wolfiu
csendes tag
válasz
blakey #94050 üzenetére
Köszönöm, de ilyet nem találok :/ Amit feldob: Felvétel indítása, Live playback indítása és Felvételek.Leállítani melyikkel kell? Akármelyikre rámegyek, azt kéri, hogy helyezzek be usb tárat. Felvételekbe betudok menni, de ott csak azt jelzi, hogy rendezés/keresés. Amíg nem dugok be usb tárat nem tudom kikapcsolni?
-
wolfiu
csendes tag
válasz
blakey #94040 üzenetére
Ezt az epg-s app különkezelős dolgot szomorúan hallom :/
Time Machine alkalmazást hol találom? Mert az alkalmazásoknál nincs ilyen.
Ma egyszer feldobta, hogy a felvétel elindításához helyezzek be usb tárolót, szóval lehet, hogy a gomb szorult be. Most is csak állt a kapcsoló. -
-
bence0929
tag
válasz
blakey #93769 üzenetére
Jah, úgy értettem, ha ránézésre a boltban tudja amit a q6 akkor lg-t veszek, mert több mindent támogat. Voltam amúgy megint megnézni, most ugyanazzal a műsoranyaggal nézve az lg képe stabilabb a q6 szellemképes a mozgásoknál, gondolom ez 4k forrással javul, de úgy sem lenne olyan mint az lg, ami azért sima hd tévé adással is jól kezeli a mozgást és javuló felbontás esetén majdnem jeles, persze nem, de a vetélytársakkal szemben bőven megállja a helyét, sőt. A színek rendben vannak, szerintem picit jobb a q6-nál, a fényerő megfelelő mindkettőnél, bár a q6 inkább szürkés a feketéknél a túlzott fényerő miatt, az lg pedig hajlamos a sötét részeknél eltüntetni amúgy látszó dolgokat, de ez szerintem beállítás optimalizálással javítható ennél is annál is, alapvetően a sötét részek a q6-nál jobban látszanak, cserébe szürkék a feketék, az lg nem olyan részletező a sötét részeken, de sokkal feketébb a q6-nál, valahol a kettő között meg lehet találni az arany középutat. Kb. ennyi a boltban amit meg lehet nézni, engem megnyert az lg, szóval veszek egyet. Köszi a segítséget.
-
-
bence0929
tag
válasz
blakey #93767 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, szóval a kontraszt, megnézem azért a boltban, úgyis egymás mellett van az LG és a Samsung, de a bolti viszonyok között nem lesz egyszerű. Szerintem, ha a qleddel nagyjából partiban van az említett LG, akkor csak van olyan kontrasztos, mint a mostani Samsungom és az nekem ok, így a több tudás miatt inkább az LG, rengeteget használom a tv médiaplayerét és a samu qled nem visz mindent + nincs dts, nem is értem. Meglátom, ha vettem valamit írok majd pár sort.
-
Franz51
tag
válasz
blakey #93590 üzenetére
Szia blakey!
A múlt pénteken megtörtént a panel csere. Ez sem tökéletes, de sokkal jobb mint az előző panellel.
Viszont előbb utóbb ezt is kell majd törölgetni, kérdés hogy akkor mi lesz? A szerelő erre nem tudott válaszolni.
Egyébként még a csere előtt mikor kint volt a szerelő lefektette a tv-ét egy puha szőnyegre, úgy vette le a hátsó burkolatot, hogy a panelt be tudja azonosítani. Miután visszarakta a foltosság sokkal homogénebb lett nem voltak a kirívó világosabb részek.
Ha valakinek van ilyen törölgetős tapasztalata az LG 55/60UJ634v készülékekkel megköszönném ha megosztanák.
Üdv: Franz -
Franz51
tag
válasz
blakey #93483 üzenetére
Szia blakey!
Megpróbáltuk vadi új microszálas kendővel és finoman érintve körkörösen, annyi eredmény lett, hogy a foltosság átrendeződött, most más helyeken látható. Por, szennyeződés semmi a képernyőn.
Mi a magyarázata mégis, hogy törölgetésre foltosodik.
8 évig ment egy 55"-os Sony azon ilyet nem tapasztaltam. Van még egy 42" LG az is van törölgetve azon sincs.
Előre is kösz! -
dns12
lelkes újonc
válasz
blakey #93440 üzenetére
Miután beírtam a válaszom utána nem sokkal rájöttem, csak már nem engedett módosítani vagy új hozzászólást írni.
Azt hittem korábban hogy
-egy hdmi kábel kell ami az erősítőből érkező jelet kiküldeni a tévének
-ÉS EGY MÁSIK hdmi kábel ami a tévéből érkező jelet küldi a tévénekDe most már azt hiszem értem:
-egyetlen kábel kell ami az erősítő HDMI OUT-ja és a TV HDMI ARC közé kerül bekötésre és ez képes arra hogy jelet küldjön oda-vissza szükség szerint.
a) amikor az erősítő felől érkezik a jel a tv felé akkor azt a tévé megjeleníti
b) amikor a tévé felől érkezik a jel (audió signál) akkor pedig az erősítő azt megszólaltatjaKöszi szépen, azt hiszem ez így érhető és logikus.
-
dns12
lelkes újonc
válasz
blakey #93434 üzenetére
"az erősítő kimenet ARC-os, nem a bemenete."
Ezt nem teljesen értem. Az erősítőnek egy HDMI kimenete van ami küldi a jelet a tv felé. Ezen kívül azt hiszem 6db HDMI bemenete.
Én azt gondoltam hogy bármelyikre rádugom a tv HDMI ARC-s kimenetéről érkező HDMI kábelt, akkor az azon érkező digitális jelet feldolgozza az erősítő és szólaltatja meg a hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest