- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
Watt25 #39271 üzenetére
Nem, nem a tetőn lévő antennára gondoltam, mertt tudom, hogy mindenütt átvették az uralmat a kábelesek.
arra gondoltam, hogy mi lehet az a szitu, ami miatt egy panelban nem lehet tv-t nézni, és mindenképpen neten keresztül kell az adást "becsalogatni".
Az alanyi jogon, azt akarta jelenteni, hogy minden ilyen jellegű társasházban elérhetőnek kell lenni az alap csomagnak, nem mniden szolgáltató tud 168 digitális csatornát kínálni, de azért a királyi 1-2 duna trl, és tv2 mindenütt kell, hogy legyen.
Lehet az is fizetős néhány szolgáltatónál. -
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37921 üzenetére
Bocsánat, erre a mondatra külön reagálnék, mert elsiklottam felette, és szerintem nagyon fontos:
Vagyis a lényeg, hogy a passzív technológia nem zárja ki a torzításmentes DualPlay-t.
Ez a lényeg. A technika alkalmas rá (bizonyítja a BO2). Akkor nem azt kéne írni, hogy MINDEN OSZTOTT KÉPERNYŐS JÁTÉKkal megy, hanem azt kéne írni, hogy A TÁMOGATOTT JÁTÉKOKKAL megy. Ennyi lenne. És így talán nem érezném átb@szva magam.
Lehet naív voltam, amikor elhittem, hogy ha a honlapon azt írják, hogy minden osztott képernyős játékkal működik, akkor az úgy is van, és nem néztem utána, hogy valójában támogatás kell hozzá, de ez nem változtat azon, hogy ez egy szándékos megtévesztés.
Aki meg azt állítja, hogy a torz képarányú játék MEGFELELŐ működés, annak nem tudok mit mondani. Pont annyira megfelelő, mint a csíkos kép, a recsegő vagy akadozó hang. Persze, használható, de a megfelelőtől rohadt messze van.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37921 üzenetére
A gond az, hogy ez nem egy reklám, hanem egy technológiai termék kompatibilitási listája. Tehát nem kéne keverni a kettőt. Amikor azt írják a honlapon, hogy valamivel működik, de nem - vagy nem megfelelően - működik, akkor az nem a reklám "túlzás" kategóriája, hanem a vásárló megtévesztése.
Egy normál épeszű ember természetesen tudja, hogy 1 csepp mosogatószerrel nem lehet elmosogatni egy koplett vacsora után, vagy, hogy egy dezodortól nem fognak rád tapadni a csajok az utcán, de amikor egy reklámban azt állítják, hogy X kompatibilis Y-al, aztán mégsem, az már nem ez a kategória. De azért abban egyet érthetünk, hogy egy épeszű ember meg tudja különböztetni a reklámszlogent a valóságtól. Tehát a játéktól nem fogom úgy érezni magam, mintha ott lennék a csatamezőn, ahogy a dobozon van, de azt azért elvárom, hogy ha az van a dobozon, hogy van 3D támogatás a játékban, akkor az legyen is. Pedig mindkettő a dobozon van...
De mondom továbbra is: ennyi erővel minden játékra rá lehetne írni, hogy 3D támogatású. Mert pont annyira támogatja minden játék a 3D-t, ahogy minden osztott képernyős a Dual Play-t.
humi1: valóban, nekem a 3D-s változat van, 3D-vel semmi baj sincsen. De nem vagyok benne biztos, hogy valóban két változat lenne, szerintem a korábbi verzió patchel frissíthető. Mellesleg veled még vitatkozni sem érdemes, mert mindig valami eszement hülyeséget írsz be, aminek semmi köze a témához. Már bocsánat, de mi köze annak, hogy mennyi UHD tartalom van ahhoz, hogy ha az van ráírva, hogy megjeleníti az UHD-t, aztán mégsem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37918 üzenetére
A Killzone 3-ban is elérhető a SimulView, akárcsak a GT5-ben, csak sajnos én (a passzív TV miatt) nem tudom bekapcsolni. Tehát ebben továbbra sem vagyok biztos...te igen? Mert erre még nem válaszoltál.
1. Akkor nem értem, hogy min vagy fennakadva.
2. Nem azt állítom, hogy az az LG hibája, hogy nem megy a Killzone 3, hanem az az LG hibája, hogy azt állítják, hogy megy. És ez nagyon nagy különbség.Nem a technikát róvom fel nekik, hanem azt, hogy pofátlanul azt hazudják, hogy ez minden osztott képernyős játékkal megy.
És ennek kapcsán mondom azt, hogy ha elfogadjuk, hogy a fenti állítás igaz (erre Te külön felhívtad a figylemem, hogy márpedig igaz, hiszen megy), akkor ez egy rakás sz@r.Tehát lehet, hogy ez a technológia bizonyos játékokkal nagyon jól működik - mondjuk a BO2-vel - azonban amíg azt állítják, hogy mindennel jól működik, és ezt kapom, addig márpedig a véleményem nem változik, ami szög egyszerű:
- vagy szándékosan félrevezetnek (és nem működik megfelelően, kizárólag a támogatott játékokkal), ez esetben az LG gusztustalan és gátlástalan, és továbbra is tartom, hogy semmit nem ér a hozzá adott két szemüveg, meg a nagy DP feliratok meg szöveg, mert minden baromság, pusztán marketing bullshit, mert lényegben nincs rá tartalom, mégis úgy adják elő, mintha tucatjával lenne (és ez a lényeg, nem az, hogy nincs rá tartalom)
- vagy rosszabb esetben szerintük pl. a Killzone is így működik jól, ahogy van, ez esetben pedig a technológiájuk sz@r. Mert, ha valaminek ez a normális működése, az bizony durva mód ótvar egy dolog. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37913 üzenetére
A Killzone 3-ról sajnos nem találtam videót, de GT5-ről igen:
Dual Play videó. Gyönyörű szépen látszik, ahogy DP módban az autók nyújtottak, torzított képarányúak lesznek.
Ugyan ezen játék SimulView videójában pedig gyönyörű szépen látszik, hogy nincs torzítva a képarány.
Hogy csinálják? Nem tudom. Érdekel? Nem. Működik? Igen.
De ami meg még fontosabb ezzel kapcsolatban:
Már bocsánat, de kit érdekel, hogy a Killzone 3 megy-e bármi mással úgy, ahogy szeretném? Nem én állítottam, hogy megy, hanem az LG. És valóban megy, csak gusztustalan. Ami nem baj, de legyen már meg a jogom, hogy erről viszont az legyen a véleményem, hogy az ultra gáz. És ezzel megint csak nem lenne baj, ha nem az lenne a reakció, hogy:- hülye vagyok
- túl nagyon az igényeim
- a Killzone 3-asok a hibásakÉrtem én, hogy itt mindenki bele van bu*ulva a TV-jébe, de aki nem látja ennek a technológiának a rohadt nagy hiányosságait, azt sajnálom. Leszakadna a szátok, ha egy LG TV esetében azt mondanátok, hogy: nézd, ez így tényleg sz@r, ez van sajnos, ez ilyen...és nem másra mutogatnátok, és nem próbálnátok nekem beadni, hogy teljesen rendben van, hogy az LG mást állít, mint ami a valóság (vagy legalábbis egy erősen idealizált képet). Hozzátenném továbbá, hogy aki erre a megoldásra (ahogy pl.: a Killzone 3-at megjelenit DP-ben a TV) azt mondja, hogy ez MŰKÖDIK, azzal is komoly baj van. Mert a szó legszűkebb értelmében működik, csak élvezhetetlen. Ennyi erővel azt is ki lehetne írni a honlapra, hogy a 3D-s filmek megtekintéséhez nem kell 3D-s szemüveg. Valóban nem kell. Lejátssza a TV? Le. Szemüveg nélkül is lehet nézni? Lehet. Akkor működik a szemüveg nélküli 3D filmnézés? Működik. Pipa, mehet ez is a honlapra.
-
coolfire1973
csendes tag
válasz
Watt25 #37914 üzenetére
Hűha..és ezt hogy lehetne kideríteni?
Egy 5m-es HDMI madzag és egy Gef 210-es videokari van a gépben.Inkább ezek legyenek szarok,mint a TV.
Az az érdekes,hogy nem mindig csinálja.Egyszer gondol egyet,elsötétül 1-2 mp-re,majd visszajön.Én először arra gondoltam,hogy korrigál valamit. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37910 üzenetére
Nem zavarna, ha kiforgatnád a szavaimat, de nem teszed, mert ezt már leírtam egyszer,
Igen, működik, ahogy írtam is, de a végeredmény egy rakás sz@r. Most akkor, ha ez így az LG szerint rendben van, akkor nekem meg rendeben van a véleményem a technológiájukról. Ki az az elmebeteg, aki a 100+ cm-es megjelenítőjén ekkora trágyával kínozza magát?
#37903-as hsz.
Szóval csúnyán öngólt lőttél. Az egész téma kiinduló pontja nem az volt, hogy működik-e, avagy sem, hanem, hogy hogy mertem leírni, hogy ez így egy rakás sz@r, mert hogy jövök én ehhez, amikor ez a szoftver hibája. Ezzel a mondattal gyönyörű szépen igazoltad az én eredeti mondandómat:
Igen, még a vastag fekete csíkok is ott hagyja. Szerintem ez egy szánalom. Nem, hogy nem reklámoznám, vagy adnám hozzá a szemüveget, de olyan mélyen hallgatnék erről és próbálnám feledésbe meríteni, hogy csak na. Nem elég, hogy a felbontás egy kalap sz@r lesz, de képarány is eltorzul. Lényegében menyútja a kép szélességét a duplájára. Amikor megláttam, akkor azt hittem ez valami PS1-es elcseszett igénytelen játék grafikája.
(Ez a program semmilyen 3D-s tévével nem fog úgy működni, ahogy te szeretnéd.)
Ezt 100%-ra mered állítani? Én nem tenném...
A másik meg: tegyük rendbe a dolgokat. NEM A KILLZONE 3 KÉSZÍTŐI állították, hogy ez a játék megy dual playben, hanem az LG ÁLLÍTOTTA, hogy minden osztott képernyős játék megy dual playben. Márpedig, ha ez a játék megy dual playben (azt hiszem ebben egyet értünk, mindketten azt mondtuk, hogy megy, Te is, én is, sőt, az LG is), és úgy néz ki, ahogy akkor ami igaz, az igaz, egy sz@r. És ezzel kőrbe is értünk. Megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
Szerinted a szoftver a hibás azért, mert nem támogatnak egy technológiát úgy, hogy ők sosem állították, hogy támogatják, ellenben a technológia gyártója állítja.
Tehát, ha én most kihozok egy terméket, amire azt mondom, hogy működik az LG TV-kkel, de nem működik, vagy kínosan bénán, és hiányosan működik, akkor az az LG hibája lesz? Mert jelen esetben Te ezt állítod.
Az LG csinált egy technológiát, ami szerintük működik minden osztott képernyős játékkal, azonban a játékok 90%-ában ez a működés valójában egy eltorzított képarányú, ótvar felbontású, nézhetetlen szemét, és most erre azt mondod, hogy mindezért a játék készítői a felelősek, holott ők sosem állították, hogy a játék támogatná ezt a technológiát. Tehát szídjuk a játék készítőjét azért, mert egy TV gyártó kitalált valami új baromságot, amire ráírta, hogy megy az ő játkukkal is, és ők nem rohantak rögtön fejleszteni a kedvükért? Igazán értelmes hozzáállás. Ha holnap kiírja az LG a honlapjára, hogy az új TV-vel minden játék 3D-ben játszható, akkor az összes szoftvert programozzák újra csak azért mert az LG marketingeseinél valaki kitalálta ezt a baromságot? Ha pedig nem teszik, akkor a szoftvergyártók a köcsögök, meg az ő hibájuk? Még véletlenül sem az LG hazudik...neeem, dehogy.
Már bocsánat, de milyen világ ez? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37905 üzenetére
Nem. Ez olyan, mintha egy HP-s topicban a HP-t szidnám azért, mert azt írták a honlapon, hogy:
Mobiljátékok notebookon, nagy képernyőn, egérrel és billentyűzettel.
Az új technológiának köszönhetően használd androidos okostelefonodat játékkonzolként. Csatlakoztass USB kábelen keresztül egy androidos okostelefont a notebook-odhoz, és játssz teljes képernyőn egérrel, billentyűzettel a mobilon lévő játékaiddal.* A funkció használatához androidos okostelefon szükséges, amelyet a csomag nem tartalmaz.
Csak aztán kiderülne, hogy nem minden telefon, és mondjuk a játékok 0,5%-a...azt hiszem joggal mondanám, hogy átb@sztak.
Ugyanis: nincs megjelölve SEHOL, hogy a játéknak támogatnia kell ezt a technológiát. Az LG azt reklámozza, hogy vegyél ilyen TV-t, adunk hozzá ilyen szemüveget, és ha van osztott képernyős játékod, akkor kész, meg is vagy, használd. Ez pedig nemes egyszerűséggel hazugság. És ezt ők is tudják, mert különben oda lenne írva, hogy szükség van a játék támogatására, és oda lenne írva, hogy mely játékok támogatják ezt a technológiát. Ennyi.
Érdekes módon mondjuk egy Logiteh oda tudja biggyeszteni a billentyűzete oldalára:
BEÁLLÍTHATÓ, SZÍNES GAMEPANEL LCD-KIJELZŐ
A tudás hatalomBővítse ki pilótafülkéjét a G19s GamePanel LCD-kijelzővel.* A valós idejű játékstatisztikák, a háttérbeli rendszerre vonatkozó információk és a VoIP-kommunikációs adatok megjelenítése, továbbá a videók és a diavetítések lejátszása gondoskodik arról, hogy Ön mindig képben maradjon. A GamePanel kijelzőn közösségi vagy saját fejlesztésű kisalkalmazásokat működtethet.
*A GamePanel™ LCD használatához a Logitech® GamePanel technológiát támogató szoftver szükséges. A szoftverek listája a gaming.logitech.com/gamepanel címen található.
Ebben az esetben valóban igaz lenne, amit írsz, hogy mehetnék a szoftver fórumába rinyálni, hogy miért nem támogatja. De amíg az van írva, hogy osztott képernyős játék kell (ami van), és nem működik, addig had ne a Killzone 3 készítőire haragudjak már, hogy nem írják rá a dobozra, hogy Bocs, de ez a passzív LG-vel nem megy, akármit is állítanak a honlapon!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Watt25 #37902 üzenetére
Csak ez nem így van eladva. Mint írtam, naív módon nem néztem utána. A másik dolog meg: nem hibá(s)t keresek, hanem leírtam, hogy ez így sz@r. És tök mind1, hogy minek a hibája. Az pl. tök jó, hogy a BO2-vel megy, de akkor valójában "igazából" hány játékkal is megy? Most vagy én vagyok béna, vagy nem tudom, de nem találtam ilyen listát...tehát akkor ez egy jó, és értelmes szolgáltatás? Mellé 'szták a két szemüveget, csak használni nem igazából tudom mivel, de legalább nagyon jól mutat a dobozon a felirat, meg a leírásban a + sor.
Tehát kövezz meg, de ez így szerintem továbbra is egy sz@r. Ha nem BO2-zöm, akkor mégis mi a rákot csináljak a szemüveggel? Ennyi erővel egyszerűbb lett volna a BO2-höz adni a szemüveget, nem a TV-hez. És lehet mondani, hogy ez nem a TV hibája, hanem a játékoké, de kb. olyan, mintha veszek egy univerzális távirányítót, amit egyik TV sem fogad el. Nem a távirányító hibája...a távirányító tökéletesen működik, csak a TV-k nincsenek rá felkészítve...arról nem tehet a távirányító gyártója, hogy a TV-k szarul vannak megcsinálva. Ja, csak ez nem így működik...szerintem.
Bocsánat, de ebben a leírásban sem látom, hogy azon kívül, hogy a játék osztott képernyős legyen, kell bármi más is hozzá:
Két játékos, egy képernyő - szimultán megjelenítés
A Dual Play, a Cinema 3D technológia alapján továbbfejlesztett szolgáltatás, amelynek segítségével Ön és barátja teljes képernyőn játszhat osztott képernyős videojátékokkal, úgy, hogy mindkét játékos saját játékfelületet – a másik játékosétól eltérő képet – fog látni azonos időben, azonos TV képernyőt nézve.** A funkció használatához két játékost támogató videojátékok szükséges, amelyet a csomag nem tartalmaz.
Tehát akkor nem tudom...a Killzone osztott képernyős, tehát ezzel működik. Igen, működik, ahogy írtam is, de a végeredmény egy rakás sz@r. Most akkor, ha ez így az LG szerint rendben van, akkor nekem meg rendeben van a véleményem a technológiájukról. Ki az az elmebeteg, aki a 100+ cm-es megjelenítőjén ekkora trágyával kínozza magát?
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Watt25 #37444 üzenetére
OK. Kezdem ezt a részt kapiskálni.
Még egy kérdésem lenne: ha mégis elosztóval dupláznám meg a modemből kijövő netre szánt kábelt, és a két szál mindkét végén router lesz, az működhet?
(Nem akarok + kábelt, most pedig az emeletről a wifi a földszinten -itt a TV- már gyenge. A gyengeséget abból gondolom, hogy egy 4 perces Youtube video indításához kell kb 2 perc pufferelés - vagy ez így normális?)
Köszi
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Watt25 #37394 üzenetére
Fotóztam, típusa Huawei echolife hg850a. Közben a típus ismeretében utánanéztem kicsit és azt írják, hogy 1 szgép+3 STB köthető rá sajna. Vagy én emlékszem rosszul, vagy nem mondták jól anno (1 éve kötötték be).
Tehát úgy tűnik nem fog menni, ahogy elképzeltem.
DE. Akkor mi van, ha a most a ruterhez futó szálat elosztom egy kütyüvel (a kábel be van húzva a padlás-egységtől a tv-ig, tehát a padláson osztanám) és így kapná a TV a netet. -
vt500mike
csendes tag
válasz
Watt25 #37390 üzenetére
Háááát mondtam, hogy nem értek hozzá
A padláson, a bevezetett optikai kábel megy bele a modembe, innen 1 szál az STB, a másik a WF routerhez megy (ez az emeleten van). A 3 szál párhuzamosan, de egyenlőre inaktívan az STB-nél van a földszinten.
A bekötés a T-Home részéről már tavalyi, és úgy emlékszem akkor mondták, hogy 2 gép köthető majd rá.
Tv (1db) az STB-n keresztül kötődik (eddig hagyományos volt, most lett a lapos).
A hálózati kapcsolatnál volt vezetékes opció, amire azt gondoltam, hogy menni fog, ha közvetlenül kap egy kábelen jelet.
(#37383) hsz. 2-3 kép szerintKöszönöm!!
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Watt25 #37386 üzenetére
Szia!
Bocsánat, de nem értek hozzá.
Adott egy T-home STB, optikai kábelen jövő előfizetéssel.
Ennek a "dekódere?" a padláson van. Erre azt mondta a T-home, hogy 1 tv és 2 sz.gép köthető majd rá.
Innen megy az 1 kábel egy wifi routerhez (felső szint) a 2db másik pedig a tv-hez (földszint).
Ezeket gondoltam úgy kialakítani, hogy 1 STB-be, -1 Smart tv-be megy majd.
Most vettem 660s-et, akkor ez a verzió nem fog működni?
A wifi jel a földszinten kicsit karcsú, mert vasbeton födém van közben.
Plusz kábelt nem akarok a routertől semmiképp (a falban nincs több hely).
Csak egy számítógépet tudok akkor erre (a Smart-nak szántra) majd kötni? -
zozor76
tag
válasz
Watt25 #37384 üzenetére
Persze, bedugtam, azonnal elindul magától a kapcsolódás és a magenta karika, majd jön az említett kép/ek.
Az átjáróval mit kezdjek? A gépen meglestem a Diginetet, abban a DHCP kompatibilításnál "nem" szó szerepel. Ezt hogy tudom átállítani "igen"re? Közben láttam egy olyan állapotot is futólag (amit már nem tudom hol láttam), ahol egy keretben "Disable" felirat volt, ez ugye tiltást jelent... -
törölt tag
válasz
Watt25 #37131 üzenetére
Önmagában valóban nem lenne rossz dolog a smart valóban,de a felhasználók nem elviekben használják a rendszert,hanem a gyakorlatban.Ráadásul nem látom a fejlődést, a 42LA669 csak egy árnyalatnyival lassabb,mit a 55LA6608 hiába a 2 magos proci. Az 55LA9709 pedig csak egy hajszállal gyorsabb,mint az előző,de még mindig szánalmasan döcögős.Magyarán ez a smart dolog nagyjából ugyanolyan ócska a belépő-közép és a csúcskategóriában is.Ellenben amire való arra elégedett vagyok velük,kár hogy a 4K TV hez meg anyag nincs még.( ellenben ami van az nagyságrendekkel szebb ,mint az FHD )Illetve játszani se lehet rajta ,mert nincs olyan DVGA ami elbírná.
-
Vackor1
tag
válasz
Watt25 #36950 üzenetére
Persze, hogy logikus, hogy valami megy, de mivel nem vagyok egy nagy szakember és még csak használati utasítás sincs hozzá, tőlem akár mehet a tv lejátszója is ( ha van benne, nagy valószínűséggel persze nincs ), csak annyit vártam, hogy valaki megerősíti, hogy igen, a HDD megy egyfolytában. Aminek a folyománya lenne a következő kérdés, hogy ez mennyire "jó" a HDD-nek, mert ha egyfolytában dolgozik, akkor azt gondolom - de ehhez sem értek -, hogy elég gyorsan tönkre fog menni/el fog használódni.. Ezért érdekel csak, nagy valószínűséggel sejtettem, hogy megy folyamatosan..
Azért köszi a reagálást! -
Mályki
aktív tag
válasz
Watt25 #36215 üzenetére
Jo lett a tv...kossz a tavsegitseget...ismet elhoztam a media kartyat es ahogy az LG szerviz is mondta probaljsm meg felinstallalni gyari beallitasok visszaállitasa utan...egybol jo lett..tok jo minden hala istennek.viszont a csatornakat mitol valtja ilyen lassan? A magas kepminoseg miatt?! Esetleg 50" nal alapban kicsit lassabb? Koszi a valaszt meg a segitseget.csak ajanlani tudom ezt a tipust 50LA660S a tavirányitot meg nem csak megszokod ,hanem igényleg is a többi tv nél
-
Mályki
aktív tag
válasz
Watt25 #36176 üzenetére
Kössz a segítséget!!!Semmi hibakódot nem dob ki....Csak berakom a kártyát,nekiáll keresni....és csak keres...2x próbálkoztam én is meg a UPC sek is...Bemérték a jelet,minden oké vele...szóval a kártya...Látja...de nem tud mit kezdeni vele..nem olvassa...Kaptam egy új HD s set up boxot...Szóval megint 3 távírányítóm van sajna...Azt mondta a srác ezzel jobb a képe mint a média kártáyval..Ez igaz?HD és HD között is van különbség?
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Watt25 #35957 üzenetére
Azt gondoltam h attól nem lehet baja a vinyónak h huzamosabb ideig rajta hagyom. Csak a fogyasztására voltam kíváncsi. 2,5 wd my passport ultra 500G-t használok. Gondolom ennek max 5W lehet a fogyasztása filmnézéskor csak azt nem találtam róla h hibernálja e magát használaton kívül és akkor mennyit fogyaszt(gondolom olyan (0,5W-1W).
A leválasztás nélküli kihúzásról azt olvastam h káros a vinyónak, pendrive-nak ezért kérdeztem rá itt. De ha tényleg csak az adat sérülés elkerülése véget kell és az is csak akkor ha a tv ír rá akkor nem fogok szórakozni a külön leválasztással.
Köszi az infót!
-
spiritex
veterán
válasz
Watt25 #34678 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Ha jól értem akkor a kettő azért tudja oda-vissza kompenzálni egymást: tehát egy kisebb háttérvilágítás nagyobb fényerővel kb. ugyanaz, mint egy nagyobb háttérvilágítás kisebb fényerővel.
Bár valószínűleg az utóbbinál, tehát a nagyobb háttérfénynél ha a feketék meg is egyeznek nagyjából az előző beállítással, a színek valószínűleg eltérnek. Egyáltalán hogy hat a háttérfény a színekre? Fakítja vagy élénkíti őket, ha magasabb?
(Odaadtam anyukámnak a tv-t, azért nem tudom kipróbálni, de közben meg érdekel elméletben a dolog.) -
Yager01
senior tag
válasz
Watt25 #34595 üzenetére
Én is rádiót távirányítású konnektort használók szinte mindenhez. A modem router a wifi és a régi a sípoló TV időzített aljzatba volt bedugva, ami a napi rutinhoz igazodva kapcsolt ki be. Most viszont úgy döntöttem, hogy a tv t is áramtalanítani fogom. Nem árt neki, és ha valami cucc üzem órára van tervezve benne akkor növelem az élettartamot.
-
Tékozló
tag
válasz
Watt25 #34592 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert pl. a PC-t is áramtalanítom minden nap, mert áramszünetnél csak fogná magát és bekapcsolna, amikor visszajön az áram. Még nem tapasztaltam problémát az áramtalanításból eddig, de abból már igen, ha éjjel-nappal készenlétben volt egy eszköz, mert áramszünet megszűnése után bekacsoltak maguktól (PC, néha a TV is).
Egyébként én a TV-t 0,3W készenléti áramfelvételűnek mértem (47LA690S). Persze ekkor nem olyan pontosak a műszerek, de az enyém elvileg ebben a tartományban is jobb a pár ezer ft-os cuccoknál, úgyhogy elfogadtam 0,3W-nak ezt az értéket, és az LG is ennyit ad meg (max.-nak írja, bár én inkább picivel efölöttit mérek). -
Zirowe
nagyúr
válasz
Watt25 #34504 üzenetére
Úgy, hogy körbe vagy véve épületekkel, nem sokra mész.
Meg szintben is mélyebben vagyunk a villamoshoz képest, ez inkább a mechwart liget, a moszkvát csak azért mondtam, mert azt mindenki jobban ismeri, de ahhoz van közel.kabalthenbk: már ne haragudj, de a saját erkélyedre azt raksz, amit akarsz.
Mi se a parabolához, se az antennához nem kértünk engedélyt senkitől, vicces is lett volna, ha vki "megtiltja". -
nofi
addikt
válasz
Watt25 #34493 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást
Úgy értettem, hogy térkép, illetve a címem alapján beltéri antennás vételre van lehetőségem. Gyakorlatban nem fogok tudni felszerelni a tetőre antennát, mert társasházban lakom, tehát valószínű buktam a dolgot.
Egyébként ilyenem van.Gicz
Jogos, ez csak szobaantenna -
KissP
tag
válasz
Watt25 #34364 üzenetére
Én nem hasonlítottam össze az aktív és passzív 3d technológiát. Nincs is viszonyítási alapom sok. Csak azt állítom, hogy az én passzív 3d-s televízióm érezhetően full hd képet mutat. Tőlem attól az aktív 3d nek még lehet dupla hd felbontása. :-) Nem állítom, hogy nem szebb esetleg vagy jobb. Még egyszer hangsúlyozom nem összehasonlítást írtam. Csak mielőtt megvettem engem is sokat foglalkoztatott hogy akkor most fele felbontás vagy mi? Most hogy megvettem az a tapasztalatom, hogy nem felezi. De a logikáját sem értem, hogy miért lenne fele pixel ha az összeset megjeleníti egyébként mind a két technológia. Az aktív is ugyan abból a pixelszámú anyagból dolgozik, nem értem hogy lenne a duplája. De ezek olyan technológiai kérdések amikihez én nem ertek. Sőt nálam okosabbaknak el is hiszem.
Szóval én csak egy konkrét esetben a saját tapasztalatom írtam le. -
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #34366 üzenetére
A passzív 3D megjelenése óta a vita azon van, hogy a passzív 3D tudja e ugyanazt a részletességű (felbontású) moziélményt nyújtani mint az aktív 3D. A tesztek és a tapasztalatok szerint igen, sőt élesebb képpel, valamint az egyeseknél a passzív 3D miatti vibrálás okozta szemfáradás nélkül. És ez a lényeg, hogy az agyadban keletkező látvány érzet jobb vagy rosszabb az egyik vagy a másik technikánál. Erre világít rá az idézett cikk is. A költségekről meg ne is beszéljünk. Egy passzív 3D szemüveg ára 200-250Ft-tól indul, az aktívaké közel 10eFT-tól, és van ahol még kötött a darabszám is, hogy a készülék mennyit tud lekezelni.
-
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #34358 üzenetére
És ha már itt tartunk, és van aki vitatja vagy nem hisz a belinkelt tesztnek, hogy a passzív 3D esetén összeáll a full HD, akkor talán azt is vitatja, hogy a hagyományos 625 váltott soros TV sugárzáskor sincs meg az SD felbontás? Itt mindkét szem egyszerre egy időben csak 1 félképet kap (elméletben 313 ill 312 sort ). A váltott soros sugárzás miatt nincs egyszerre megjelenítve a teljes 625 sor, csak a fele. Egyszer a páratlant majd a páros sorokat jeleníti meg a képernyő, azonban az agy tökéletesen szinte vibrálás mentesen integrálja egybe a váltott soros látványt egésszé. Ez talán "erősebb" agyi integrációs munkát kíván mint a passzív 3D esetén a full HD összerakása.
A dual play megjelenítésnél vitán felül áll a HD sorfelbontás megfeleződése, mert az agynak nincs miből összerakni a teljes felbontást, hiszen mindkét szem ugyanazt a fél HD információt kapja. -
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #34358 üzenetére
A 2160-as felbontás akkor lenne igaz, ha mindkét szemedbe más más információ jutna. Ez azonban nincs így, hiszen mindkét szemedbe ugyanaz a sorinformáció jut! Egyébként olvasd el ennek a független tesztnek a második részét is. Idézet:
"A DisplayMate egy sor számszerűsíthető élességtesztet végzett el egy olyan módszert használva, ahol a képmegjelenítő élességét úgy határozták meg, hogy milyen kicsi szöveg olvasható el az adott 3D TV-n, bizonyos távolságból közönséges Blu-ray 3D film nézése során. Ha van 3D képegyesítés a passzív szemüveges technológiával, akkor el kell tudnunk olvasni különösen kisméretű (6-10 pixel magas) szöveget is, de ha a passzív szemüvegen át csak a felbontás felét kapjuk, mint egyesek állítják, akkor lehetetlen lenne elolvasni a kis szövegeket a FPR TV-n. A teszt elsődleges forrása az IMAX Space Station 3D Blu-ray dokumentumfilm volt, mert ennek a NASA által IMAX sztereo kamerával készített felvételei nagyon jó minőségű 3D képet adnak mesterséges vagy speciális effektek nélkül, és az űrhajó eszközein és falain sok címke és jelzés van kis feliratokkal, amelyek kiválóak a számszerűsíthető élesség összehasonlításokhoz.
A 3D élességtesztet a 3D nézéshez ajánlott legközelebbi, 1,83 méter (6 láb) távolságból végezték. A kis (6-10 pixel magas) szövegek mindenesetben olvashatóak voltak passzív szemüvegen át az FPR TV-n, ami egyértelműen azt mutatja, hogy kiváló a 3D képegyesítés és a passzív szemüveg teljes 1080p felbontást nyújt 3D-ben. Tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek.”
Sőt, a kis szövegek valójában élesebbek, könnyebben olvashatóak és a finom részletek jobban felismerhetőek voltak az FPR passzív szemüveges, mint az aktív szemüveges készülékeken az átlátás, a szellemkép és a véges válaszidő miatt, amelyek csökkentik az aktív képzáró szemüveges TV-k 3D képének élességét és 3D kontrasztját."
-
huncutka1029
addikt
-
Gicz
addikt
válasz
Watt25 #34358 üzenetére
a polarizált 3d-t valóban nehéz nem fullhd-nak mondani, de nyilván kevesebb mint a 2x fullhd (2 szemünk van ugye...) de szerencsére az agyad nagyon jó munkát végez feldolgozás során, szerintem bőven vállalható, sokkal sokkal kevesebb áthallást csinál mint az aktív. és ugye hiába a 2x fullhd aktív, ha szellemképes.
itt mindenkinek el kell döntenie, hogy a két rossz közül melyiket választja.
-
KissP
tag
válasz
Watt25 #34331 üzenetére
Én a személyes tapasztalatom írtam le.
Megfelelő közelségből egyértelmű különbséget látok szabad szemmel egy 1080x1920 és egy felezett felbontás között. Amit én látok az 1080x1920. Lehet, hogy tévedhetek néhány pixelnyit, de nem fele a felbontás. Azt észrevenném.Direkt ilyen céllal vizsgálódtam. Számomra egyértelmű amit látni véltem.
Ha az egyik szemem csak fele felbontást látja és a másik szemem látja a másik felét, akkor két szemmel nézve ott a full HD. Ezért találták ki a másképp polarizáltságot, hogy ne ugyanazon megjelenített pixelek jussanak mindkét szembe. Amiről Ti beszéltek szerintem akkor igaz ha szemüveg nélkül, szabad szemmel nézel egy passzív 3D-tv-t.
Nem értek teljesen hozzá, ez tény, de én tényleg azt tapasztaltam, hogy nem feleződik a felbontás. -
-
-
-
Watt25
veterán
válasz
Watt25 #33560 üzenetére
Ha esetleg érdekel valakit, szerintem meg is fejtettem a logikát.
Attól függ, hogy a csatorna kódolt-e, vagy nem. Szerintem a kódolt csatornák esetén a tévé csak azokat a Packet-eket kódolja ki a stream-ben, amit éppen nézünk/hallgatunk és ezért csak azok lesznek a felvételen kikódolva. (Szerintem lementi a kódolatlan Packet-eket is, de hát kódolva maradnak, amivel visszajátszáskor nem tud mit kezdeni.)
Ez abból is látszik, hogyha felvétel közben hangsávot váltok egy fizetős csatornán, akkor a felvételen is át kell váltanom a hangsávot akkor, amikor felvételkor tettem, ahhoz, hogy legyen hang.
Ellenben az összes FTA csatin úgy rögzít, hogy a felvételen is lehet hangsávot váltani bármikor.
Na, ezért is jó lesz, ha végre áttérhetek végre DigiKábel-re. -
gyeniko
őstag
válasz
Watt25 #32884 üzenetére
Nem, mert az olvasó "választhat":
1.) 10 m felett szebb lesz a képe a drága kábellel, vagy pedig nem!
2.) Lesz-e képe 10 m felett, vagy nem.A 2 értelmezés között "egy világ" a különbség! A "vallási" vita azon folyik, hogy a hdmi kábel minősége van-e hatással a kép minőségére, vagy nincs!
-
warren29
aktív tag
válasz
Watt25 #32893 üzenetére
Ezeket nem is néztem mert az ideg szét***sz.
De tuti van netkapcsolat mert mielött bedugtam volna a netet még kiírta, hogy nincs hálózat miután bedugtam pedig, hogy ellenörzés, tehát a netkapcsolattal semmi gond nem lehet.Döbbenetes.
ilyen szemetet 1/2 millióért. pfff... -
warren29
aktív tag
válasz
Watt25 #32890 üzenetére
áááááááááááááá b***d meg nem hiszem el.
Csípjetek meg.Na mondom akkor bedugom a netet a TV-be.
Firissítés engedélyezve, elindítja az ellenörzést és mit ír ki?NINCS elérhetö frissítés.
!!!
Egésze elképesztö mikor a tv software verziója 2010.04.04 nekem pedig itt van letöltve az LG support-tól a 2013.09.13-as verzó de nem engedi feltölteni.
Szégyen.
Szégyellem, hogy ilyen tv-m van.
Ha nem lenne itt a kiskutyám már lehet szétvertem volna de félek, hogy megijedne.Ekkora szemetet! pfff...
-
gyeniko
őstag
válasz
Watt25 #32871 üzenetére
Igen, csak nem szabad félreérteni.
Sok-sok bejegyzés és tesztek is vannak erről a témáról, ez nem az a topic, ezért nem kezdenék bele az ezzel kapcsolatos eszmecserébe, de röviden, amit én leszűrtem:A kábel minősége "nagy" távolságnál (10-15 m felett) számít, de nem a kép minőségében (illetve nem abban az értelemben, ahogy sokan értik), hanem abban, hogy van-e kép, vagy nincs, szétesik-e, vagy nem, kockásodik, zajosodik-e, vagy nem.
Olyan "mérős" tesztet nem olvastam, amelyben azt tudták volna kimutatni, hogy egyik vagy másik hdmi kábellel szebb, vagy éppen csúnyább volt a kép... -
Zirowe
nagyúr
válasz
Watt25 #32871 üzenetére
Árnyalhatod, ám a gyakorlat mégsem ezt igazolja.
3-4$-os aranyozott hdmi kábel bőven elég 2-3méteres méretben, 10méteresből pedig 10$-os.Lehet jönni táblázatokkal, ez viszont az én gyakorlati tapasztalatom.
De a szakértők szeretnek mindent túlmisztifikálni, hogy vmivel igazolják maguknak a drága kábel megvásárlását.
Ugyanez a helyzet a hangfal kábelekkel.
Teljesen felesleges, hogy mi az igazság, ők akkor is mondják a magukét, házimozi topic pl: ezért kibírhatatlan. -
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #32805 üzenetére
Fejhallgató kimenet: A TV-k, boxok, DVD lejátszók stb audiokimenetei (RCA vagy SCART) nem tudják meghajtani a jellemzően 16-32 Ohm-os fülhallgatókat. Ahhoz nem tudnak elegendő áramot. Általában (de nem ökölszabály) kb. 47kOhm-os lezárásra ("terhelésre") vannak méretezve. Emiatt egy közbenső fejhallgató-erősítőre van szükség a fejhallgató használatához. Sajnos a gyártók a nagy spórolásban nem csinálnak sok készülékre fejhallgatókimenetet, pedig a belekerülési költség a legprimitívebb de már használható kivitelben nem kerülne többe 300Ft-nál. Ebből maga az aljzat a legdrágább a maga 50-100Ft -jával
alienpapa
Ha az optikán minden üzemmódban ki tudja adni a hangot, akkor én ezt az átalakítót javaslom, mert ezen a leírás szerint van fejhallgató kimenet. Ha a TV-n a hangkimenetnél az optikát (TOSLinket) választod, akkor elvileg dugdosni sem kell a különböző egységek (DVD, box stb) között a fejhallgatót, mindegyik hallható lesz a fülesen. Ez kb 5000Ft-ba kerül, vám és postaköltség nélkül meg lehet venni, 3-6 hét mire megjön. Egy hátránya van, hogy a hangerőszabályzást csak úgy tudod megoldani, hogy olyan fejhallgatót használsz, amin van hangerőszabályzó potméter. -
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Watt25 #32084 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom rajta tesztelni.
Scartot nem használok (műhold stb-n van, de azt a ci+ cam modul érkezéséig hdmivel használom), illetve a wiinek van kompozit, komponens és hdmi csatlakozója, de csak utóbbit használom.
Kb minden eszköz hdmin csatlakozik, az analóg ördögöt (akármennyire is jónak titulálják egyesek) szaműztem végleg, nem 55"-re való.
De scarton és rcan hajlandó elindulni a felvétel, hdmin meg nem, és soha nem is fog hdcp miatt
-
huncutka1029
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest