- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbalu1
senior tag
-
jooker82
nagyúr
válasz
#16729600 #28029 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De azért egy tv,nem is egy nélkülözhetetlen dolog,ha 1 hónapig nincs tv-m hát nincs...Nem halok bele. Viszont ezek a boltok is lejönnek futárral és nagy részük az LG-hez viszi gariztatni,csak vélhetően külföldre ahonnan hozták. Ezért lehet lassabb a folyamat.
Viszont,ha már a médiából venném,akkor elvárnék vagy 3-5 év garanciát. Ha jól tudom szoktak lenni ilyen akciók is. -
gid
tag
válasz
#16729600 #27945 üzenetére
Neked lehet hogy semmi nem derül ki, de miért nem bírod megállni szó nélkül ha másnak igen?
Lehet hogy neked rossz a szemed vagy nem érdekelnek a játékok, de miért emészted meg azt ennyire nehezen ha másokat igen? Minimális jóindulattal meg figyelemmel láthatod hogy van különbség a válaszidők között.
Látod, ilyen hülye ez a világ, hogy ilyen fura, érthetetlen dolgokkal idegesítenek téged, aki pont leszarja ezt az egészet.
Vérpistike nem unatkozott, hanem demonstrált valamit, amit te nem fogsz fel (mert nem akarsz).
Én meg, a másik unatkozó vérpistike, akinek semmi jobb dolga nincs csak ilyen nem létező dolgokkal szenvedni, szeretne biztosra menni a tv választással, hogy lehetőleg ne válasszak még egyszer egy ilyen hibával rendelkező tv-t.
Lehet, hogy most már ilyen minden 200k+ os kategóriába eső tv, nem tudom, de jó lenne nem még egyszer beleszaladni egy ilyenbe.
-
Balu888
csendes tag
válasz
#16729600 #27913 üzenetére
lannal csatlakozom a netre azzal nincs gond,a laptop viszont wifin csatlakozik,kicsit rosszul fogalmaztam bocsi.a tv tehát lannal megy a hálózatra... azért kell ez a megoldás,mert a laptopot viszem ide-oda,közbe meg mehetne róla a zene is pl...vagy a film vagy akármi.
-
huncutka1029
addikt
válasz
#16729600 #27907 üzenetére
de legalább is egy routerre mindenképpen szüksége lesz,
És azt sem mondtad neki, hogy mielőtt ész nélkül vetetnek vele egy wifi dongle-t a tv hez, csak az LG saját wifi adapterével műxik, LG AN-WF-100 ami legalább annyiba fáj, mint egy router.
Ha már van laptop, akkor olcsóbb HDMI kábellel rákötni a tévére..... -
cigam
titán
válasz
#16729600 #27897 üzenetére
Nem tudom, még nincs TV-m, most szemezek egy N570-el (Euronics akciós 90k), bár nem sokat írtatok róla mostanában. Amúgy meg az összes videóm .m4v (AppleTV-t használok)
OldMike
lehet, hogy az app adatbázisa ritkábban frissül (pl. csak naponta/hetente indexeli/adja hozzá az új videókat) -
gid
tag
válasz
#16729600 #27804 üzenetére
Ugyan egyesek csak arról tájékoztattak, hogy ilyen nincs is és mindenki aki szerint van, az csak beképzeli magának, azért aki saját tapasztalatait megosztotta, annak nagyon köszönöm, hogy rászánta az időt.
A héten beviszem a gépet valahova és amit lehet végigpróbálok rajta.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
#16729600 #27880 üzenetére
Nem feltétlen akarok olyat venni, csak azt hittem, hogy jobb áron megkapom, egyébként mikor lesznek leárazások, vagy ezek az új modellek 1 évig fognak lenni kb, vagy karácsony környékén nagy akciók lesznek?
Jelenleg 3-mat néztem akkor ki:
illetve amit te ajánlottál: LG 55LA640S
Amit így összehasonlításban láttam különbség, az a 200 és 800 Hz, képjavítás. Ezek mennyire fontosak, melyiknek a legszebb a képe? Sajnos nem láttam személyesen egyiket sem, illetve van valahol LG bemutatóterem, ahol kb az összes ilyen modell kinn van, és megtekinthető?
-
-
Vgabor92
tag
válasz
#16729600 #27828 üzenetére
Hát így egy hét után nem verem a falba, sőt mikor a helyére raktam örültem, hogy elfért. Felül es hátul van még hely de oldalt nincs sok.
Ha egy nappaliba vagy nagyobb szobaba vettem volna akkor minden bizonnyal nagyobbat valasztok.#27829 akkor Neked sikerült megkülönböztetni
remélem nekem is menni fog.
-
-
-
gid
tag
válasz
#16729600 #27796 üzenetére
Vaaaaaagy....
Valaki akad - aki eddig nem tette - akinek hasonló gondja van és leírja a tapasztalatait.
Azzal kezdtem a dolgot, hogy kb 1k hozzászólást átnéztem, de sajnos az adott típusokra nem találtam olyan véleményt ami alapján dönteni tudnék.
Ezért kérdeztem.Másnál is felmerült, hogy jó-e játékra, annyi értékelhető válasz volt, hogy a direct ledes technológia jobb, mint a többi.
Tv-k területén igen felületes a tudásom, de hátha van olyan aki otthon van a témában és biztonsággal tud olyat mondani, aminek hasznát veszem e téren (input lag). Mit érdemes figyelni, miért nem publikus a legtöbb LG tv válaszideje, esetleg konkrét pozitív/negatív tapasztalatok egyes típusoknál, stb.
-
gid
tag
válasz
#16729600 #27792 üzenetére
...
Mit bizonyít? Hogy egy létező probléma, azt.
Megnyomod a space-t és látod, hogy 90-100 ms közötti a késés. Ennyit. Játékra alkalmatlan. Vagy csak olyan kazuároknak akiknek úgyis minden mindegy. Én sajnos nem ilyen vagyok, rohadtul érezhető a késés. Egyébként szabad szemmel is. megnyomod a gombot és ha nem vagy teljesen érdektelen a témában sajnos látod, hogy van késés a képen. Miközben folyamatosan játszol akkor meg igen zavaró a dolog.
Nem veszek samut, mert utálom az aktív 3d-t. Ez egy LG fórum, hát ezért tettem fel az eredeti kérdést itt, hátha valaki tud segíteni, hogy játékra alkalmas passzív 3d-s tv-t vehessek.
De ezt le is írtam, fel nem foghatom, mit nem lehet érteni ezen.
-
gid
tag
válasz
#16729600 #27788 üzenetére
Akkor biztos azért van tele a net ezzel, mert nem is létezik a probléma...
Szerinted nem lehet észrevenni, én meg sajnos elszenvedem a mostani tv-men.
Nem is gondoltam volna, hogy van ilyen de sajnos kénytelen voltam észrevenni, akkor még arra gyanakodtam, hogy a wireless kontroller miatt van a dolog. Furának tartottam, de a tv késése nem jutott eszembe.Egészen addig ezt hittem, míg nem láttam hd projektoron ugyanezt a gépet, aztán meg plazma tv-n. Akkor kerestem rá életemben először a dologra és rámömlött az eredmény...
De biztos mindenki csak beképzeli a dolgot és nem is fontos.
(Viszont a barátom 55 colos samsung led tv-jén jó a játék is, ezért reménykedem benne, hogy létezik ilyen megoldás a passzív 3d-s led-eknél is.)
-
gid
tag
válasz
#16729600 #27779 üzenetére
Sajnos ebben nincs igazad, az input lag iszonyú zavaró tud lenni egy gyors játékban. Sajnos van tapasztalatom benne. (Rayman Legends vagy FPS-ek). Rengeteg video van youtube-on is ami demonstrálja a lagot.
Rá lehet fogni, hogy mi az a pár ms késés, elhiszem hogy külső szemlélőnek nem feltűnő, de aki játszik annak eléggé.Szóval ha ennyi pénzt kiad az ember, már olyat szeretne kapni ami használható erre is.
-
törölt tag
válasz
#16729600 #27708 üzenetére
Részben ez nem a csak a hw-en múlik. Én sokáig nem értettem a dlna-val küzdőket, de a héten megértettem a kínjukat. Lecseréltema házimozimat egy az lg técéhez választott lg bluerayes "házimozi"ra. Annyira okés a lejátszója, hogy a htpc-m azóta már csak nas-ként üzemel plex-el, ami csodás. Az lg blurayen tökéletesen megy a plexről megosztott tartalmak esetén a hangsáv, felirat, stb választás, azaz minden olyan, ami a tévén nem. Ezek egész biztosan szándékos, irányított, excel táblákban kiszámított dolgok.
-
novomikanit
csendes tag
válasz
#16729600 #27691 üzenetére
Sajnos igazad van. Ne várhatok egy csúcs PC-t a TV-be. De forgalmazás előtt optimalizálhatnák a készülékhez a szoftvert. Ahogy a 286-os on sem futtattunk 3D fps-t.
Ha meg ennyire "felgyorsult" a piac, hogy semmire nincs idő, akkor tegyék meg a gyakorlati tapasztalatok alapján. A frissítésekkel valószínű, most is ez a cél. És ahogy tapasztalom ebben a pár órában, javult a készülék 04.00.29. szoftverrel. Kopp...kopp... Ha visszatérek a smartból, vagy mozizásból, most nem lassul be brutálisan. A HDD-s filmezésnél pedig csak a pufferelést kell megvárni.
Lehet hogy memóriakezelési probléma volt (van), mint ahogy már említette valaki.Viszont van egy TV-s gondom is.
Csatornák hangolása után, az1-es és 2-es programhelyet felcseréltem a 205-206-oson lévővel.
Röviddel ez után, eltűnt az 1-e 2-es, és a 205;206-is.Miközben néztem az adót! Sok idő múlva, a léptetővel a 240-nél megtaláltam az egyiket (de ott nem jelzett adót a műsorújság). Aztán újabb csatornaváltás után, a helyére került az adó. Így tettem a következővel is, meg még két másikkal is, amit felcseréltem.
Ezt az egész procedúrát egyáltalán nem értem. A szolgáltató (kábeles) játszik, vagy a készülék?
A digitális kábeltelevízió beállítása alatt, az automatikus frissítésnek ehhez van köze?
Ha érted ezt, vagy valakinek van erről ismerete, világosítson fel legyen szíves. -
válasz
#16729600 #27706 üzenetére
Ja hát engem nem érdekel
Én pc-n intézem az ilyen dolgokat, én tv-n csak filmet nézek. Csak tényleg sok ember veszi meg a smart funkció miatt, amit utána kb nem tud használni, szóval tényleg csak márketing bullsit. De sokan ezt nem értik meg, és megveszik, és nem értik hogy miért használhatatlan.
-
novomikanit
csendes tag
válasz
#16729600 #27683 üzenetére
Hidd el, eléggé be voltam "izgulva" mikor akadozott.
És mikor belejött a szivatásomba, még kikapcsolásra is 1 perc után reagált.
Ezek után miben lelném a megoldást? Ha hardware hiba, akkor nem tudok mit tenni vele, max a szervíz.
Csak nem selejt egy egész széria? Szép kilátások egy új készüléknél. Akkor inkább visszatérek a "buta" TV-k hez. -
huncutka1029
addikt
válasz
#16729600 #27563 üzenetére
egy lehetőség, ahogy szunya kolléga is mondta, hogy nagyobb áramfelvétele an.
A másik, a vinyó tipusából adódhat, van olyan ami, energiatakarékos üzemmódot is támogat, és vagy késve pörög fel, vagy "hibernál" üresjáratban.
Mindkét esetben az eredmény az hogy a tv "eldobja" vagy fel sem ismeri
volt már róla szó párszor itt az egyik keresés eredménye -
boken
senior tag
válasz
#16729600 #27480 üzenetére
Aha,akkor majd próbálkozom még,csak van amit hiába állítgattam kézzel is,a kábel tévé alatt iszonyat szemcsés,a dtv-ben pedig benne sincs.Pl tv2 mind a kettőben benne van dtv-ben gyönyörű,kábeltévében pedig full szemcsés az egész,és kézzel sem tudok már finomítani rajta.értelem szerűen azt dtv -ben nézem de ami ott nincs az kiesett.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
#16729600 #27421 üzenetére
Köszönöm a választ és Wattnak is a linket.
Megnyugodtam h a sebességgel nem lesz gond..
Viszont azt nem tudom h ezeknek a külső házas 3.5 vinyók pörgését az lg tv-k leállítják e?
Ti milyet használtok? A 2.5el az a gondom h az adat/ár érték arányuk nem a legjobb.A BD25 és BD50 kontra mkv alatt azt értettem h minősegben van e különbség mondjuk egy 42 vagy 47es tv-n nem azt h tudja e kezelni a beépített lejátszó?
-
Sznómen
tag
válasz
#16729600 #27154 üzenetére
a2d2: nekem LS570-en nincs baj a jutyubbal, majd tesztelgetem.
szunya1: így van. a dobozt el lehet dobni. áruházakban sem tárolják tűzveszélyességi okokból kifolyólag. A garijegy kell, és még talán a számla (a biztonság kedvéért, ráadásul ha veszel egy xezer ftos terméket a számláját azért őrizd meg vagyonügyi okokból),a garijegyet a számla alapján állítják ki általában. Plusz a kiterjesztett/vásárolt gariról igazolás ha van.
tturai17:sikerült döntened?
-
Watt25
veterán
-
huncutka1029
addikt
válasz
#16729600 #27021 üzenetére
azért abban igaza van a kollégának, hogy egy 70-100ms lagnál, még lehet nem zavaró a szemnek,,viszont a játékban, sose találod el az ellenfelet, ellenben te mindig halott vagy.
ugyanis mire az adott játkéhelyzetben az ellenfél képe megjelenik, az a valóságban már máshol van, így "lyukat lősz".
ezért tényleg vannak olyan megjelenítők, amik nem javasoltak az ilyen jellegű játékokhoz.
De kiválóak pl a fű, vagy fa szimulátorhoz. -
tome.jr
addikt
-
Kabel15
aktív tag
válasz
#16729600 #26942 üzenetére
Igen! Ezt tudom. Bár most eléggé várom ezt az új filmet. Ami az űrben játszódik. Gravity talán a címe. Most nem tudom pontosan. Elvileg azt teljesen erre a célra gyártották. Vagy mondjuk az Avatar. Vagy 1-2 rajzfilm. Azok biztos szépek rajta. De valaki mondta hogy a 3D az már ingyen jár a TV hez kb. Szóval aki jó kép minőséget akar venni annak a TV jében lesz 3D. Elkerülhetetlen. Habér a W650 Sony nem tud 3D-t. Lehet mégis azt kéne megvennem.
-
Kabel15
aktív tag
válasz
#16729600 #26940 üzenetére
A gépem bírja. Játszottam már le filemket vele Sony HX750 re. Csak ugye az Aktív szemcsis. És nem tudtam, hogy a passiv hogy kezeli. Mármint azt tudom hogy mi a különbség a passzív és az aktív szemcsi között. HDMI 1.4 az megvan a VGA is tudja (ATI 6850) Nem is szaggat rajta. Csak a TV bírja e ez a kérdés. De ma benézek egy boltba hátha van kiállítva nekik és meg tudom nézni. Felhősödés mennyire durva 660S nél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest