- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Poco F7
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrült Ödön
tag
Pár dolgot megosztanék az érdeklődőkkel, ha szabad..
Az egyik a vetítőfelület anyaga. Többen többfélét is javasootak, nekem támadt egy 5letem: Fehér dekoritlemez!
Tudjátok, az a farostlemez, amin van egy valamilyen bevonat, a régebbi bkv-buszok belseje is ebből van. Létezik ez fehérben is, talán érdemes volna egy kisebb darabot kipróbálni, hátha beválik!Másik dolog: Vetítőlencsék és optikák. Régebben írtam, hogy ócskapiacon láttam egy bazinagy vetítőoptikát, csak nem vagyok benne biztos hogy színhibamentes-e, ezért nem mertem megvenni. Jobb is, mert kiderítettem hogy színhibás, és kajakra ráb*sztam volna a megvételével!
Ezért szeretnék egy eccerű móccert bemutatni az érdeklődőknek, amivel meg lehet állapítani, hogy az adott optikai eszköz okoz-e színhibát (mezei lencsék, és lencserendszerek), vagy gyárilag színhibamentes (akromát vagy apokromát) példányok!
Tehát az eljárás: Vegyük kézbe az eszközt, és keressük meg azt a pontot távolságilag, ahol élesen látjuk általa a nézett képet. Majd irányítsuk így egy csillogó, ezüstszínű fémfelületre (kilincs is jó), és jól nézzük meg a kapott látványt!
Ha u.olyan ezüstösen csillog a bámult tárgy, mint lencse (optika) nélkül, akkor az színhibamentes konstrukció. Ellenben ha szivrványszínű "húzást" látunk bárhol a tárgy körvonalain, akkor az az optika színes műsoranyag vetítésére alkalmatlan!remélem tudtam segíteni ezzel is valamelyest azoknak, akik mostanában szándékoznak optikát venni!
És még valami, más témából: A nappali fényű (/D) HgMIS 250 szoffitából eddig már 3 db elkelt, és van még tán u.ennyi, akinek kell, az most jelentkezzen amíg van belőle!
(fizetett kereskedelmi célú hirdetést láthattak!
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest