Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple iPhone 11 - népalma
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrült Ödön
tag
Tegnap volt egy kis időm pöcsölni a projektorkérdéssel, és kipróbáltam pár dolgot mind elméletben, mind gyakorlatban!
Lényeg: Nem kellenek fél kilowattos égők, és ZuPa kolléga is jobban tenné, ha nem ácsingózna a HgMI 3500/D1-eseim után, mert felesleges! :-) :-)
Arról van csak szó, hogy továbbra is a berendezéseink tudják jobban a fizikát, mi meg síkhülyék vagyunk..
Mit mondott Lenin apánk? Tanulni, tanulni, tanulni!És miért is? Mert nekiugrottam az írásvetítőmnek, és kiszedtem belőle a fresnelt, és elkezdtem szórakozni vele. Először egy konnektorba dugható, glimmlámpás (1 watt) irányfényre tartottam rá, és ha jó távolságba tettem, ALIG BÍRTAM BELENÉZNI a fresnel túloldalába!!! 1W-os glimmlámpától, emberek!!!
Utána 1200 lumenes kompaktfénycső jött, eredmény: Majd megvakultam!
Utána pedig CMH 150 fémhalogén, előtte napszemcsi felvesz: Még a pofámat is sütötte a fénynyomás!
Mi ebből a tanulság: Ha kevés a fényerő, nem a stadionvilágító lámpa a megoldás, hanem PONTOSAN BE KELL ÁLLÍTANI azt a qrva fényforrás-fresnel távolságot akkorára, hogy pont megteljen fénnyel az egész fresnel!
2.-ik tanulság: Szerezni köll nagyméretű fresnelt.
3.-ik tanulság: Normális LCD panelra van szükség, AG mentesíthetőre, jól átvilágíthatóra.És mivel a fresnel durva színhibát okoz, ezért sztem az LCD és a vetítőlencse közé NEM SZABAD fresnelt tenni, viszont az LCD megvilágítását a lehető leggondosabban kell kivitelezni, és nagyfelületű vetítőlencsét alkalmazni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest