Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Őrült Ödön

tag

Tegnap volt egy kis időm pöcsölni a projektorkérdéssel, és kipróbáltam pár dolgot mind elméletben, mind gyakorlatban!
    Lényeg: Nem kellenek fél kilowattos égők, és ZuPa kolléga is jobban tenné, ha nem ácsingózna a HgMI 3500/D1-eseim után, mert felesleges! :-) :-)
    Arról van csak szó, hogy továbbra is a berendezéseink tudják jobban a fizikát, mi meg síkhülyék vagyunk..
    Mit mondott Lenin apánk? Tanulni, tanulni, tanulni!

:D :D :D :D :D :D

És miért is? Mert nekiugrottam az írásvetítőmnek, és kiszedtem belőle a fresnelt, és elkezdtem szórakozni vele. Először egy konnektorba dugható, glimmlámpás (1 watt) irányfényre tartottam rá, és ha jó távolságba tettem, ALIG BÍRTAM BELENÉZNI a fresnel túloldalába!!! 1W-os glimmlámpától, emberek!!!

Utána 1200 lumenes kompaktfénycső jött, eredmény: Majd megvakultam!

Utána pedig CMH 150 fémhalogén, előtte napszemcsi felvesz: Még a pofámat is sütötte a fénynyomás! :DD :DD

Mi ebből a tanulság: Ha kevés a fényerő, nem a stadionvilágító lámpa a megoldás, hanem PONTOSAN BE KELL ÁLLÍTANI azt a qrva fényforrás-fresnel távolságot akkorára, hogy pont megteljen fénnyel az egész fresnel!

2.-ik tanulság: Szerezni köll nagyméretű fresnelt.
    3.-ik tanulság: Normális LCD panelra van szükség, AG mentesíthetőre, jól átvilágíthatóra.

És mivel a fresnel durva színhibát okoz, ezért sztem az LCD és a vetítőlencse közé NEM SZABAD fresnelt tenni, viszont az LCD megvilágítását a lehető leggondosabban kell kivitelezni, és nagyfelületű vetítőlencsét alkalmazni!

Új hozzászólás Aktív témák