- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Pfiucska #33155 üzenetére
Exbarátnőmmel beszélgettünk erről, azt mondta megnézi mi van neki az alapító okiratban. Azt mondta, hogy kb. csak az időpont, amikor átalakult társasházzá az épület. Tehát valamikor 1990-es években. Viszont épülni meg tudja, hogy 1890-ben épült, de jelenleg semmilyen olyan hivatalos iratról nem tud, amin ez szerepelne. Az online földhivatalban semmi erre utaló dolgot nem lehet lekérni, legalábbis aminél érdekelne, ott nem. Esetleg a földhivatallal élőszóban beszélni lehet a megoldás?
-
Mauzes
addikt
válasz
Pfiucska #32435 üzenetére
Az a baj, hogy az emberek "hülyék". Hallják a hírekben, hogy micsoda áremelkedés lesz, hát emelnek.
De most őszintén, a külső kerületi családi házak miért mennének felfelé a pmáp miatt? Majd akinek felszabadult a pénze állampapírból és keres neki új helyet befektetésként, az egy külső kerületi családi házat fog venni?
-
axioma
Topikgazda
válasz
Pfiucska #32439 üzenetére
En bevallaltam Pesterzsebetet, de csak egyes reszeit vettem szamitasba. Kell ismerost kerdezni, meg a kornyeken setalni. A legeszakibb resz se jo [mi se leszunk messze tole, de ott mar normalisabb], a villamosok vegefele is voltak kevesbe tetszo reszek. Az elit resz messzebb van a keruleti kozponttol is, meg a belvarostol is. De kb. minden keruleti ingatlan kapja a diszkontot csak azert mert XX. ker a cime.
Mondjuk en agglobol befele cellal kerestem, igy Erd rosszabb lett volna, mint Pomaz [helyileg]. -
TomMusic
őstag
válasz
Pfiucska #32435 üzenetére
Én tavaly meg azelőtt nézegettem, bár inkább az agglomerációban, mert BP-et elengedtem. Olyan emelések voltak, hogy kb. hetente mondtam magamnak "na jó, én már semmin se lepődök meg", aztán mindig jött velem szembe olyan, amitől leestem a székről.
Ekkor fogalmazódott meg bennem az, amit a mai napig validnak tartok, hogy már nincs messze az 1 milliárdos átlag ház ár BP-en. -
válasz
Pfiucska #32295 üzenetére
A 11-es ajánlat ~1 éve volt. Nehéz ügy ez, mert amikor elkezdtük hirdetni, akkor jöttek 10-es ajánlatok (15 helyett). A lokáció miatt nagyon nehéz volt belőni a reális árat. Utólag azt mondom, hogy érdemes lett volna lejjebb menni, de ezt nem lehetett előre látni. Ez nem egy random fővárosi panel, amit mm-re be lehet árazni.
-
sakal83
addikt
válasz
Pfiucska #30736 üzenetére
Hat remelem meg nem
par napos melo max gepekkel es a sitt elszallitasaval.
A festese egy haznak tobb embernap.
Meg 2002ben csinaltattam laposteto szigetelest egy ceggel, akinel 1mval dragabb ajanlatok jottek csak szinte.
3 gizda c gyerek es egy kisvezeto dobta ossze 3 nap alatt. Netto 115e/nap/fő volt a munkadij.
Na, most mennyit szeretett volna kaszalni a tobbi?
A penz fogalma=felretett munka. Nem hiszem, hogy a bontas hozzaadott erteke tobbet erne, mint 7 havi atlagber! Tehat 154 munkanap vs a bontasban resztvevok munkaideje, ami kb 9-12 munkanap... Ha meg feleben szamoljuk a munkadijat, akkor is 72 munkanap vs 9-12 munkanap. Tehat egy bontasi melo 6-8* ertekesebb mint az atlagberert dolgozo melo?
Persze ez sarkitott szamolas, de a lenyeg ez.
-
sakal83
addikt
válasz
Pfiucska #30728 üzenetére
Nevetsegesen keves? 2017ben mig ML at nem vette a sitt bizniszt 500-800e volt egy bontas. Manapsag 3-4m. Ha kevesnek tartod, lelked rajta, fizess tobbet annak, aki lehuz
Komolyan mondom zero tapasztalata van sok embernek egy egy munkafazis ember es idoigenyere, de egybol megy a sok/keves. Latom nem esett le, hogy sok kivitelezo pont az ilyen tudatos hozzaallasu, de nagy egoval rendelkezok miatt araz duplan/triplan
Mond mar meg kerlek hogy tetelesen milyen koltsegek merulnek fel egy bontasnal illetve mennyi ido egy 100nmes kadarkocka palaval?
Mibol gondolod hogy 3m ft keves?
Komolyan érdekel, mert tudni szeretnem, hogy mi a mozgatorugoja sok embernek, akik tok vakon elfogadnaknegy ajanlatot, vagy epp keveslik.
Csak mondok egy peldat tavalyrol. Belso ral szalagozast anyaggal cca 70m hosszan 500e-600e ftert vallaltak voln anekem videken.
Csak halkan megsugom 1 napnyi melo volt 40-60e ftnyi anyaggal...
Tenyleg ne vegyed kotekedesnek a hszt
a duhom szolaleg mert sok szaki mar 200e/napot gondol magarol. Igy megertem...
-
axioma
Topikgazda
válasz
Pfiucska #30728 üzenetére
1 szint, sztem 100m2 korul, de 3.5 belmag + felteto [nagyotmondo elado vegigfuto verandaval merheto 130-nak irta]. De vegul bontas nelkul egyeztunk meg, igy nem tudom mit ertett bele az a'rba, nem reszleteztuk. Minel tobb minden eladhato belole, annal kevesebb a sitt, ez gondolom szamit.
-
válasz
Pfiucska #30337 üzenetére
Biztos voltam benne, hogy ez szerepel majd benne.
a parkoló használati jogát a jogosult a
társasház bármely más tulajdonostársára átruházhatja
Ez itt a lényeg. Mivel már korábban át lett ruházva, ezért onnantól nem tartozik a lakáshoz. Nincs az a bíróság, ami ennek az ellenkezőjét ítélné meg.
Ettől függetlenül az alapító okirat hibás, mert nem konkretizálja megfelelően ezt a helyzetet.
-
válasz
Pfiucska #30324 üzenetére
Abból érdemes kiindulnod, hogy ezt a beállót korábban már megvette a fickó egy másik tulajtól, és ezt be is jegyezte a közösképviselő. Ez azt jelenti, hogy nem konkrét ingatlanhoz kapcsolódik (nem annak integráns, elidegeníthetetlen része), tehát szabadon adható-vehető. Ez egy vagyoni értékű jog. Az, hogy az SZMSZ előírja, hogy csak tulaj rendelkezhet ezzel a joggal indifferens, attól ez még az ő tulajdona marad. Tehát nincs olyan, hogy automatikusan átszáll az új vevőre, ennyi erővel átszállhatna bármelyik másik tulajra is (akár rád is). Ennek a beállónak semmi köze az eladott ingatlanhoz, és a másik beállóhoz.
Az, hogy csak tulajdonos birtokolhatja ezt a jogot nem azt jelenti, hogy abban a szent pillanatban meg kell válnia tőle, amint nem tulajdonos már. Persze el kell adnia, de ez a szándék most láthatóan megvan. Mivel te is tulajdonos vagy, gond nélkül megveheted, pontosan úgy, ahogy bárki más is a tulajdonosok közül.
-
válasz
Pfiucska #30320 üzenetére
Olyan nincs, hogy még egy használati jog átszáll az adásvétellel együtt automatikusan, főleg, ha nem volt a szerződésben nevesítve, szóval azon nem aggódnék, hogy elbukod.
Na de, mi az, hogy lóg a levegőben? Nincs külön helyrajzi száma a parkolónak? Vagy ez csak egy megváltott külön jogosultság tulajdonjog nélkül? Közösköltséget fizetnek a parkolóra?
Ettől függetlenül a szerzett jog adható-vehető, olyan nincs, hogy elveszik. Ez a földhivatalban be van külön jegyezve?
-
Kobe
veterán
válasz
Pfiucska #30190 üzenetére
semmi köze az ingatlanhoz, a magasabb jövedelmi kategória alatt simán csak a prémium bankszámlákhoz küszöbértékként használt beugró jóváírást értik és ennyi.
Ami elég megtévesztő, mert manapság valahol nettó 400 nál kezdődik a legtöbb banknál, na de nettó 400-ból de még ha ketten vannak is, vagy a duplájából sem fog senki az 50-60M-es átlagkategóriánál kacsalábasabb ingatlanba költözni.....
50M-es átlagpecó átlagtörlesztője most kb 300 körül van, vagyis a "prémium" bevételű házaspár bevételének majd felét el is viszi kb.... -
-
válasz
Pfiucska #30092 üzenetére
Nem messze lakom, a Ljubljana tér kábé egy pusztulat a buszvégállomás - helyközi vonatállomás - villamos remiz háromszögében, lepusztult panelek árnyékában.
Aki ott az 1m HUF/m2 árra még licitáltat, az egy büdös... inkább nem írom le, mert bannolnak.
Hagyja ott a fenébe. Ennyiért az Etele úton kap panelt, még panelprogramosat is! -
favagoJoska
aktív tag
-
Kobe
veterán
válasz
Pfiucska #29516 üzenetére
kamat 5.6, THM 8%
egyedi kedvezmény + számlacsomag kedvezmény (saját unicredit kontakt, nem külsős partner) de megtévesztő, a THM azért ilyen magas mert minden szart beleszámolnak, még azokat is amiket utólag a bank visszatérít ....az egyszeri költségeket is, értékbecslés, közjegyző stb, meg nekem a számlavezetés is havi 8000 lenne, jóváírás teljesítéssel meg a valóságban nulla.....
kamaton felül kb az előtörlesztési díj van, meg szerződés módosítás, az összes többi bár benne van a THM-ben de visszatérítős -
Kukipapa_rr
tag
válasz
Pfiucska #29433 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy ezen a fórumon a lakás a város közepén épült újépítésű 70 nm-nél, a ház meg a budai XI-XII-I-II-ben épült 150 nm-nél kezdődik, aztán meg megy a sírás, hogy 28 évesen 2M-s fizetéssel “esély nincs, hogy normális helyen vegyek valamit”.
Ahogy már elhangzott, ez kb. a top 1% lehetősége, nem ehhez kéne mérni. Egy ház valamilyen szinten mindig kompromisszumos lesz, minél több pénz áll rendelkezésre, annál kevésbé.
100M-ból szerintem ésszerű kompromisszumokkal lehet venni ma megfelelő házat, nyilván kalkulálva azzal, hogy évente átlagosan árának 2-3%-t rá kell majd költeni. Idővel kikupálod. Lesznek hibák, amiken nem fogsz tudni javítani.
Szinte mindenen tudsz változtatni, kivéve a lokáción, ezt érdemes mérlegelni.
Lista kell a követelményekről, és a jó lenne, ha lenne dolgokról, aztán ha találsz megfelelőt (és az asszony is beleszeret
), hajrá.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pfiucska #29433 üzenetére
De ez megintcsak szubjektív nagyon, déli aggló nem véletlenükl olcsóbb, én pl oda nem költöznék, ha a közül kell választani hogy déli aggló vagy 16-17-18ker akkor inkább az utóbbi.
De én inkább a környéket nézném, mintsem a ház állapotát (azt ha jut rá majd pénz, idővel rendbe teszed, ha keresel úgy, márpedig igen) azaz van e ott olyan infra ami nektek kell (ovi, suli, kórház, konditerem, színház, zöld terület, vízpart evezni, közeli kanyargós utak motorozni - szóval bármi ami neked közép hosszú távon fontos) mert ezen nem tudsz változtatni bármennyit is költenél rá. S ilyen szempontból pl az újabb építésű ikerházak szerintem rosszabbak lesznek, az esetek dföntő többségében.Valaki kérdezte hogy de mi a bajom az ikerházzal: jellemzően nem is az hogy ikerház, hanem az, ami rájuk általában jellemző: zsebkendőnyi telek, milliószámra felhúzott egyenházak, elmismásolt kivitelezés, zéró infrastruktúra besűrítve. Nyilván van kivétel, s nyilván van akinek ezek nem fontosak, nekem pl azok, s ezért választanék - ha ennyiből lehet - inkább egy kertkapcsolatos lakást ikerház miatt - mert a lakás jellemzően normálisabb helyen lesz, normális közlekedéssel s értelmes szolgáltatásokkal, nem csak egymás hegyén hátán felhúzott utcák s házakkal.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pfiucska #29399 üzenetére
Olyan családi ház amire nem kell tetemes összeget költeni nem lesz bp-en s közeli aggloban. ha feltétlen budapestre kell ingáznod s ekkora a büdzsé, akkor vagy lakásnál maradsz szerintem (ennyiért már van jó, akár nagy terasszal vagy kertkapcsolatosan) vagy mész kifele, s mondjuk fél óra ingázást bevállalsz budapest határáig.
ikerházat én semmiképp nem vennék, akkor már inkább egy kertkapcsolatos lakás, az kb ugyanaz mint az iker, csak értelmesebb kerttel sokszor, jobb infrával, s nem kell egy csomó olyan dologr költeni amire ikernél kell. -
Madwe
nagyúr
-
pit stop
addikt
válasz
Pfiucska #29355 üzenetére
Jó, de ismerős is vett ilyen házat, mert mindenképpen kertes házat akart nagy mozgásigényű kisgyerekkel - közben meg ha a szabályokat be akarja tartani egy nyomorult fát nem ültethet a kertbe, mert minden kerítés és ház olyan közel van/olyan kicsi a kert... Ez vicc szvsz.
Építési szabályzatokban kéne benne lenni, hogy maradjon annyi kert, hogy 2 fának legyen hely, vagy valami hasonló, vagy akkor nem kell oda ikerházat építeni (szimpla ház mellett ugye maradna neki hely). -
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
Pfiucska #27710 üzenetére
Azért érdekes kérdés ez, mert pl. amikor én tavaly előtt ősszel elkezdtem olvasgatni megtakarítás/befektetés/ingatlan és források témában, kissé megdöbbentem azon a gondolaton (és egyben: iszonyúan sajnáltam, hogy pár évvel hamarabb nem kezdtem el ezzel foglalkozni), hogy a magyar lakosság jelentős része rendelkezik ingatlan vagyonnal, ami alapja lehet olcsó forrás bevonásnak egy szabadfelhasználású jelzálog alapú hitelben gondolkodva, ahol a kapott hitelt mint befektetési forrást kezelve, olyan mértékű haszon lett volna realizálható, ami már szemmel látható.
A hitelképes korosztály nagy része viszont ha ott tart, hogy "Úristen, vsak hitelem ne legyen!" akkor ezt a lehetőséget számba sem veszi, így nagy haszontól eshet el.
(Később talán a portfolio írt cikket arról, hogy a "hitelből PMÁP" mekkora hasznot hozhatna.)
Én már fél évvel korábban javasoltam ezt egy barátomnak, de ő sem vállalta be, hogy a meglévő, hitelképes ingatlanjára felvett hitelből csináljon befektetést. Ez persze mindenkinek a saját döntése, ám mint kehetőséget sem átgondolni, az alacsony pénzügyi tudatosságra vall. (és itt látszik az, hogy az alap oktatás erre a témára nem terjed ki.)
Pedig, a több pénzzel jobb lehetőségeket (nagyobb lakás akár, vagy csak biztonsági tartalék képzése) kaphat, aki foglalkozik ezzel.A lakásárakról én azt gondolom, hogy a frekventált, divatos, vagy akár csak: összeszedett környéken lévő ingatlanok ára az inflációs hatás miatt nem tudhat jelentőset csökkenni. Mindig lesz pár olyan eladó, aki kényszerből alá áraz, de átlagos x % árcsökkenésre még 2-3 éves időtávon sem számítanék: a DKJ kamatok már most esnek szépen. Ez megágyazhat a lakossági hitelek kamatcsökkentésének, onnantól pedig, lesznek ismét többen vevők is, így a jobb állapotú ingatlanok ára sem lesz, amiért essen.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Pfiucska #27705 üzenetére
Azért azt ne felejtse el senki, hogy a bankok a hitelfelvételhez kiapcsolódó kedvezményeket tipikusan visszafizettetik, ha 3 éven belül végtörlesztesz.
Azt meg senki nem látja még most szerintem, hogy a 3. évre majd hogy alakul a PMÁP kamat?(akár költség is lehet az előző 2 évnyi haszon terhére, ha pl. 11%-os hitelt vett fel valaki, és ez alatt lesz a kamat a 3. évben.) -
Csabroncka
addikt
válasz
Pfiucska #27416 üzenetére
SZJA-t csak a nem ingatlanba fektetett részre fizetsz (cserepótló vétel), itt arról nincs szó. 10 millión 400 ezret lehet fogni, az ügyvédek pedig tudják mi a kiugró eset!
mobal:
A nem első lakásszerzőknek is van lehetősége ún. automatikus részletfizetési kedvezményt igényelni viszont csak legfeljebb 1 millió forintot nem meghaladó összegű illetéktartozásra és legfeljebb 12 hónapra. Évente egy alkalommal lehet igényelni ezt a típusú kedvezményt. -
axioma
Topikgazda
válasz
Pfiucska #27192 üzenetére
Ez legfeljebb addig megy konnyen amig gimis korba nem er az elso gyerek, vagy akkor koleszos lesz es "csak" heti 2x utazik a 10x helyett. Mi (a gyerekeink) agglobol csinaltuk vegig, az akkori szituban nem tudtunk volna jobbat, de amikor mar onalloan akar/kell kozlekednie de me'g nem lehet jogsija az huzos idoszak, hacsak nincs jo kozlekedes. Most mar megint maradhatnank majd 2-en [legalabbis amig el nem szedik a jogsit], de most meg nagy az, ami akkor szukseges meret volt.
Azt hiszem kezdem megerteni az amcsik konnyen alkalmazkodo koltozkodeset. -
rwin5
őstag
válasz
Pfiucska #27192 üzenetére
Unokatesom is prágai cégnek dolgozik, kb. bárhol lakhatna, de most vesz egy extra mini garzont BP-n, szóval tényleg igaz, hogy kinek mik az igényei.
ellenpélda:
Ismerősöm egy éve egy hobbikertben lakik amin egy faház van, úgy, hogy van egy 10 éve épült fullos lakása, de csendre - nyugalomra vágyik, én 1 hétig se tudnék vele cserélni.Én tudom, hogy milyen szívás volt vidéken felnőni, majd pályakezdőként megjárni a ranglétrát, annak is örül az ember, ha kap vmi f*s melót. Gyerekeimnek egy fokkal (még ha sok dolog negatív is Budapesten) szerintem élhetőbb lesz a jövőben majd Bp.
-
rwin5
őstag
válasz
Pfiucska #27053 üzenetére
haverom Dobozra költözött (igen, ez egy település
) Békéscsaba mellett van.
5 M Ft körül vett kertes házat, kb 10-ért felújították, és most vígan éldegél, a háza nagyon modern és jól is néz ki (igaz, ez pár éves story már).Nyilván személyiségfüggő, én nagyon ragaszkodom Budapesthez, szóval nem cserélnék vele, de vannak emberek akik teljesen jól érzik magukat ilyen környezetben is.
-
válasz
Pfiucska #27053 üzenetére
Az az érdekes, hogy nem isten háta mögötti. Bp kocsival 45 perc, tk is van, iparvidék, de amúgy nyugis. Viszont nem egy fancy falu 30% cigánysággal. Ez utóbbi önmagában masszívan leveri az árakat, pedig a bűnözés nulla, mindenki melózik.
Egyébként itt is árulnak 40+ milláért kecókat, ez azért ényleg felújítandó, wc sincs.
-
válasz
Pfiucska #25902 üzenetére
Igen, kell. Ez áll a hirdetményében:
25. Nyilatkozom, hogy a támogatás elszámolásához az alábbi mellékleteket csatolom:
[...]
- a lakóingatlan bérleti díjáról, nevemre szóló számla, számviteli bizonylat(ok) másolatát, amit az adószámmal rendelkező bérbeadó állít ki (adóazonosító jel nem elégséges a számlaadáshoz, a számlaképesség miatt a bérbeadónak adószámmal kell rendelkeznie); -
válasz
Pfiucska #24887 üzenetére
Akkor pozitívum, ha számlára utalják a bérleti díjat, és a számlavezető bankodnál veszel fel hitelt. Ilyenkor el lehet kezdeni bindzsizni vele. Más esetben bukó.
Ugyanez igaz munkajövedelemnél is. Mármint pluszpont a hitelbírálatnál, ha már régóta oda utaltatod a fizut.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pfiucska #24887 üzenetére
Hasonló helyzetünk volt, de végül elvetettük. Leegyszerűsítve a lakás amivel rendelkeztünk 45M, a ház amit vettünk 85M. Eleinte mi is meg akartuk tartani kiadásra majd egyszer gyereknek jó lesz vagy eladja alapon, de aztán rájöttem h nem adja ki a matek. Lévén azt a 45Met hitellel váltottam ki, a kérdés helyesen feltéve tulképp az volt, hogy akarom e pusztán befektetési célból, kiadásra szánt lakást 100% hitellel “megvenni” (értsd megtartani) amire egyértelmű nem volt a válasz… csupán a lakáshoz köthető érzelmi vonal, plusz a nem szeretek eladni dolgokat mentalitás addig ködösítette a gondolataimat.
-
Stanlee
őstag
válasz
Pfiucska #24500 üzenetére
Nekem nagyon megerolteto volt az az erzes a mindennapokban, hogy nem szabad elvesziteni a munkam, mert akkor mi lesz a torlesztovel? Nehezen tudsz masfajta megtakaritast kiepiteni, ha a fizetes nagyobb resze a havi ingatlan torleszto.
A masik ami engem zavart, hogy ha kiesik baratnom fizetese, mert lenne gyerek, akkor az addigi nagyon laza penzugyi eletvitelunk egybol iszonyatosan feszitette valna, meg kevesebb teret adva annak, hogy en hogyan is erzem magam. Az is mas, hogy en nem tartom jo dolognak, hogy az egyetlen megtakaritasom a hazam / lakasom.
De a hitelfelvetel a sajat kecora mindenkinek a sajat dontese.
-
rwin5
őstag
válasz
Pfiucska #24311 üzenetére
Ez szerintem szerkezetkész ár, nem vagyok képben vele, hogy mennyi szokott még lenni a befejezés (10-15 millió szerintem tuti van mai árakon), ha a kivitelezővel akarják befejezni. Sajnos a hirdetés ezt nem írja. Viszont már ez is 1,15 M ft / nm (amennyiben szerkezetkész, akkor meg bőven túllépi a büdzsét), nem a véred akarom szívni, csak reflektálok az előző hsz-re
"A garazsrol meg nem ertem amit irsz mert 1 perces kereses alapjan, 340 garazs van elado Budapesten es ebbol 270db 10m alatt… "
Ez az állítás viszont rád igaz, azoknak 80%-a kb. kocsibeálló, teremgarázsok vagy 1-2 ősrégi lemezgarázs lehet.Van 3 db garázsom, hidd el nagyon képben vagyok az árukkal.
-
rwin5
őstag
válasz
Pfiucska #24305 üzenetére
Bp-n 2011 utáni építésű tuti nincs 1M ft / nm áron (sokkal drágább, max valami gyengébb kerületben tudom elképzelni, de olyan helyre szvsz. nem érdemes költözni, ha van rá rendes tőke), garázs meg 15-20 M Ft, bár úgy gondolom Bp-n a garázs tényleg a gazdagoké, előző helyen ahol laktam 20 millás bömösöket is az utcán parkolták, mert egyszerűen nem volt garázs eladó a környéken.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pfiucska #24104 üzenetére
Változó nagyon pedten belül. Nagyon sokáig 11 ker fehérvári út közeli lakásomban laktam, s mindenhova tömegközlekedés volt a valós s gyors alternatíva… meg a bicikli persze
ideiglenesen kiköltöztem újpestre, ameddig vidéki ház elkészül:
na itt kb csak autóval lehet értelmesen közlekedni… elképesztő, de rengeteg olyan hely van innen 2-3 km-re, ahova több mint 1 óra tömeggel eljutni, kocsival meg 15-25 perc dugótól függően! Konkrétan a 11. Keri lakásomból, több mint 10km táv esetén is ugyanannyi volt oda tömeggel az út… nonszensz. Belvárost elérni se sokkal jobb, de azért az ilyen 45p alatt meglehet (ha metro vonala a végcél kb…) ehhez képest bnőm dunakeszin nőtt fel, onnan konkrétan gyorsabban ért be a belvárosba is mint mikor újpestről indult…
vidéki, már nem pest megyés, pesttől 35kmre található falunkból kb ugyanaz a helyzet tömegközlekedéssel kb minden végpont mint újpestről. persze a déli, nyugati budai célpontok (moszkva, móricz stb) majd fél órával közelebb is vannak a faluból… Persze onnan fél óránként van járat újpestről meg 10 percenként kb, ez vitathatatlan előnye, de kb ennyi. Viszont van kötöttpályás nagyjából megbízható vonat meg van autópályán közlekedő busz is, mikor melyik a jobb megoldás, de nagyjából mindig van valami jó alternatíva ami nem dugul be…ha a déli agglo az csepeltől délre, akkor ott valóban élhetetlen a közlekedés, párszor néztünk arra is házat s főleg emiatt (meg normális tömeg hiánya miatt) hamar elvetettük. Mindezt egyébként úgy, hogy mindketten home officeban vagyunk teljesen, de majd ha pl belvárosi gimnáziumba menne a gyerkőc, akkor meg tudja ugrani (s oda pl hamarabb beérne tömeggel mint újpestről… persze éjszakai ide nincs, f1 és 4 között nincs járat, akkor vagy marad az anyataxi vagy jobban megtolja majd az estét, esetleg haveroknál crashel
) már ha addigra lesznek még egyáltalán gimnáziumok…
-
concret_hp
addikt
válasz
Pfiucska #23382 üzenetére
1p google alapján itt is kapásból 2 féle verzió jött
de volt arra is mondás, hogy adjam be egyből, arra is, hogy ha lejár a fellebbezési határidő, arra is ha jogerőre emelkedik. van aki szerint szabad szöveges rizsa kell, más szerint csak ikszelgetni kell... legjobb, hogy az ügyintéző szerint meg ha nem első ingatlanom, akkor nagyjából semmi esélyem kérni, amit kapásból 3 ismerős cáfolt aki az utóbbi években vett lakást.
-
válasz
Pfiucska #21526 üzenetére
10 év minden terminológia szerint hosszú táv már. Szóval semmi, aki 10 évig marad, az vágjon bele nyugodtan.
#21527Dyingsoul
Bármilyen furcsa is, valószínűleg nem fogják engedélyezni ott, ahol korábban volt a konvektor. Ugyanis új gázterv, új engedélyezés, és az aktuális szabályoknak kell megfelelni. Például ne legyen fölötte ablak (talán 5 méteren belül?), szomszéd fala ne legyen 10 méteren belül, stb. Persze ha tetőtéri a kecó, vagy meg tudod oldani a kivezetést úgy, hogy minden szabály teljesüljön, akkor mehet. Egy társasháznál ez nem könnyű.#21520kipser
Nézd, szerintem ez nagyon rossz ötlet. Asszony építészmérnök, folyamatosan keresik az ilyen csillogó szemű pénztelen emberek, akik építkezni akarnak a semmiből. Építkezésbe az fogjon bele, akinek nem fáj az, hogy generálossal megcsináltassa a kéglijét. Akinek még önereje sincs, meg a telket akarja beszámíttatni a bankkal, az vegyen inkább készen valamit. Nem viccből mondom, nem egy házasság ment már rá építkezésre. Persze ez mind storno, ha ott van amúgy a számládon 50 milla, csak nem akarod beleverni a házba. Na, igazándiból nekik való az építkezés. -
nyikszi
őstag
válasz
Pfiucska #21069 üzenetére
Köszönöm. Egyre inkább bűzlik ez az egész. Azt láttam, hogy egy nő a vezető, de mi van ha a férje csinált már valami csődbűntettet és a nő maradt fehér. Amúgy is a lakások összevissza vannak rajzolva. A látványterven nincs ablak az egyik falon, a tervrajzon, a lakások alaprajzán viszont van.
#21067 kentucky
Elvileg a Takarékbank adná a hitelt, ezt mondták telefonban. Áhh, a fene enné meg az egészet. Jöhetnék itt a politikával, de ez nem az a topik... Köszönöm neked is.
Nem ez lesz részünkről a "nyerő", nincs elbukható pár milliónk
Az a durva, hogy amikor elkezdtünk félretenni, akkor most 3-4 millió pluszért tudnánk venni egy használt lakást. Ehhez képest 15 millió kell legalább, de újhoz még több. Persze az inflációt jóval meghaladóan emelkedtek az árak, de a fizetés emelés a közelében sincs ehhez képest
Nagyon elkeserítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Napirajz könyv
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest