- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
őstag
válasz
TrollBalint #33904 üzenetére
Szerintem az "illeték" azért illeték mert megilleti az államot egy kis pénz azért ami a TE jogos tulajdonodba került. Gépjármű átírási illeték, tudom a zöldrendszámos autók esetén nincs ilyen.
Kicsit olyan ez mint annó a "parasztesküvő" esetén a földesurat megillető első kufirc mielőtt a házasulandók egybe kelnek a nászéjszakán. -
tototos
addikt
válasz
TrollBalint #33896 üzenetére
Nekünk is az van a szerződésben, hogy 1 év után(ami már le is járt) határozatlan időre vált a szerződés. Mivel a KSH van beírva, így gondolom annál többet emelni csak úgy lehet ha megegyezünk a bérlővel, aki meg mondhatja hogy akkor legyen megint határozott idejű szerződés.
-
csanady97
tag
válasz
TrollBalint #33506 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Átgondolom mi lenne a jó megoldás. Mindenesetre felveszem a kapcsolatot a bankmonitorral.
-
válasz
TrollBalint #33519 üzenetére
Most az hogy bankmonitor vagy más az igazából lényegtelen, egy jó ügyintéző kell.
-
válasz
TrollBalint #33506 üzenetére
Nem érdemes bankba menni. Sokkal rosszabb ajánlatot kapsz ha besétálsz, mintha mondjuk bankmonitoron keresztül veszed fel a hitelt. Szóval én az utóbbit javaslom, bankmonitoros ügyintéző összeszedi az összes bank ajánlatát, aztán kiválasztod a táblázatból ami neked szimpi.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
TrollBalint #33414 üzenetére
Ez azért nagyon nem azt jelenti, hogy nem fogsz tudni eladni ezekben a kerületekben lakást.
Viszont azért néhány helyen elég jelentős lett mára a hirdetési túlárazottság, tehát nagyon nehéz eltalálni, hogy mekkora ár reális még. Pont ezeken a helyeken gondolom, hogy csökkent a kereslet.
-
stickermajom
addikt
válasz
TrollBalint #33392 üzenetére
Koszi, vegul nagy nehezsegek aran valami elindult, de necces lesz idoben. Ket Rafi es harom OTP fiokot jartam meg, hogy vegre talaljak itt is, ott is kompetens(ebb) embert a temaban.
OTP-ben ahol az ONYP van vegul nem is tudtak tul sok mindent tenni, csak megcsinaltak az azonositasom, Rafis ugyintezo pedig beadta a kerelmet a fennallo tartozas igazolashoz. Ez utobbi meglepo modon nem egy 3 kattintassal osszerakott form helyben, hanem a kozpontban _talan_ keddre elkeszul. Nekem ez azert jo, mert aznap legkesobb 11-re a repteren kell lennem.Elotorlesztes bejelentes amugy telefonon is jelentheto lesz, ha veletlenul sikerul idoben megkapni a papirt.
Szoval most varok, elvileg ha beterhelik az igazolas osszeget a szamlan, akkor elerhetove valt a bankban es barhol ki tudjak nyomtatni, azzal pedig be tudok majd menni az egyetlen OTP ONYP ugyfelszolgalathoz Budapesten.Kicsit lassan orolnek a malmok, de abszolut az en hibam, mert fogalmam nem volt errol a lehetosegrol, csak ma kaptam egy ertesitest az OTP-tol. Ha elobb tudom, nem kellett volna izgulni.
-
kerxy
őstag
válasz
TrollBalint #33230 üzenetére
Végül megbeszéltem az egész szituációt a vevővel, a szerződésben idézett mondatot kiegészítjük hogy csak főépületre vonatkozik, plusz mondta hogy részéről teljesen ok, hogy megpróbáljuk a kerti tárolóval az értékbecslést. Ha nem megy át, akkor átmenetileg elbontjuk és kérünk egy új értékbecslést, az esetleges költségeket felezve, szerintem így tök oké.
-
pit stop
addikt
válasz
TrollBalint #32271 üzenetére
Szerintem pont az van mögötte amit írsz - törvényileg van lecsökkentve kamatláb, a bankok micsodájával verik a csalánt. Így a kiesést ott visszakérné (saját cégeddel te is így tennél).
A hitelt akkor is ki lehetne váltani, csak ott még hagyatkoznak a pénzügyi tudatosság igen mély szintjére - többség úgy sem csinálja meg.
-
axioma
Topikgazda
válasz
TrollBalint #32271 üzenetére
Csak atgondolni: ha felfele valtasz es ugyanazon a kornyeken, akkor neked az a jobb, amig nem indulnak meg az arak (kisebb kulonbseg).
Ha az arhatas amire gondolsz csak az eladast mozgatja, a veteledet nem, akkor lehet csak racionalis varni. -
Madwe
nagyúr
válasz
TrollBalint #32266 üzenetére
Ha jelenlegi hitelt beszántanátok, s új ingatlant vennétek hitellel, ott (pl uni is) 6% körüli hitelt adna, nem 9%osat... viszont az az aranyláz ami most van a piacon egészen elképesztő, nem normális... hirtelen körülöttem is felkerültek 2x túlárazva a környékbeli ingatlanok... szomszéd telke pl majd begyűjtendő lenne számomra, fel is került hirtelen egy laza 3x túlárazással... ennyiért ha lesz valaki aki lecsapna rá, hát egészségére... (bár az is igaz ha elkel annyiért nem volt túlárazva...
)
-
axioma
Topikgazda
válasz
TrollBalint #32266 üzenetére
de full uj hitelnel nem 9%-ot kapnal, ez nem kene a cseret lefujja [bar az arak nem feltetlen most kedvezoek, de cserenel csak a kulonbozetre hat]
-
válasz
TrollBalint #32261 üzenetére
Ez melyik bank?
-
Kickass
őstag
válasz
Hitelkiváltás másik legalább 10 fix lakáshitellel nem játszik? Azért még mindig van a piacon bőven 7% alatti is.
-
pit stop
addikt
válasz
Inflációval együtt a kamatszint is megnőtt.
Amikor 2,96% volt a kamat az egy kivételes időszak volt a forint életében, inkább a mostani kamatszint a jellemző historikusan. -
lajafix
addikt
válasz
Hosszutavon a hitelpiac sem tud elválni a realitásoktól...
-
válasz
TrollBalint #31873 üzenetére
Panelban is van teherhordó fal, meg elválasztó fal. Utóbbi kb 10 centi, könnyen felismerhető. Ettől még persze nem kell nekiállni szétverni poénból.
-
vans?
őstag
válasz
TrollBalint #31428 üzenetére
Szuper… raadasul olvastam, hogy eloszor be kell faradni egy erste bankba, hogy azonositsanak
kar, hogy 1000km-re van a legkozelebbi, es honapokig ez igy is marad.
-
sakal83
addikt
válasz
TrollBalint #30505 üzenetére
De miert lenne egy eladonak energia tanusitvanya eladas elott? Komolyan nem ertem.
Azbertelmet meg tuldimenzionaljatok. Az esetek tobbsegeben ki sem mennek az energetikusok
Ja es epp iden volt valtas, tehat a regebbi mar nem ervenyes
-
VMatteo
őstag
válasz
TrollBalint #30501 üzenetére
Igen, ez igaz. Viszont csodát egy 6. emeleti lakásnál sztem nem kell várni a tanúsítványtól. Mi is van benne eleve? Fűtés típusa, falak anyaga, nyílászárók típusa, fűtött alapterület. Na most ezeket meg lehet látni szabad szemmel.
-
VMatteo
őstag
válasz
TrollBalint #30496 üzenetére
Az eladó gondol egyet, felteszi az ingatlant hirdetni, kb a nézelődők jönnek másnap, de az energetikai szaki csak napok, esetleg hetek múlva jön, akkor mi legyen?
Megnéztek egy lakást: panelprogramos-e, milyenek a nyílászárók, hol helyezkedik el a tömbben. Innentől kezdve mi nem egyértelmű?
Én sem kértem az eladótól, mert minden látszott, tulajdon lapon 1/1 volt és kész. Mondta nincs tartozás, ezt később megerősítették a doksik is.
A jó lakásokra most is van vevő, aki nem kukacoskodik, hanem fizet, sőt egyből fizet. Ők válogatnak, a többieknek marad a lepattanó. -
válasz
TrollBalint #30456 üzenetére
Ennek zéró realitása van. Ilyen helyekre a villamosnak van talán némi értelme, de sokkal inkább a busznak. Alacsony népsűrűség esetén a kötött pálya hatékonysága drasztikusan csökken.
-
pit stop
addikt
válasz
TrollBalint #30331 üzenetére
Covid óta ez az előzetes bírálat kiköpött, nem vállalják bankok.
Mbh legalábbis nemrég biztosan így állt hozzá. -
TomMusic
őstag
válasz
TrollBalint #30331 üzenetére
Köszi az infót!
-
axioma
Topikgazda
válasz
TrollBalint #30218 üzenetére
kb. semmit ami nem hivatalos magyar brutto (alkalmazottkent), nekem a fizum tobb mint 1/3-a nem szamit, pedig apeh-es igazolasban benne van, berjovedelem a tipusa... de nekik az se jo
-
werszomjas
addikt
válasz
TrollBalint #30206 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Bár nem értem, nyilván az én érdekem fizetni a hitelt, a bank csak nyerne vele, mert ha nem fizetek, kapom a büntetést és viszi a házat, ami pl 2x annyit ér, mint amennyi hitelt felveszek rá.
Az sem lehet ilyenkor opció gondolom, hogy csatolok egy tőzsde számlát, amin amúgy ott van a hitel összege, amit fel akarok venni?, vagy épp van a nevemen egy másik ingatlan, ami szintén ér annyit, mint a felvenni kívánt hitel?
-
Revolit
senior tag
válasz
TrollBalint #30206 üzenetére
Teljesen rugalmatlanok, 2019-ben, amikor pörgött a gazdaság, IT főleg, mondtam, hogy van egy új ajánlatom, és bele mentek, hogy ne legyen próbaidő, adnak nyilatkozatot is róla. Nem, legalább 3 hónapja egy helyen kell dolgozzak. Úgyhogy el kellett csúsztatni kezdést...
-
_NCT
addikt
válasz
TrollBalint #30140 üzenetére
Attól függ melyik bank…Nálunk a felülvizsgálat lehetősége is adott volt (nem értettünk egyet az eredménnyel), be is adtunk egy több oldalas dokumentumot, hogy miért ér annyit, amennyit. Természetesen elutasították (meg sem lepődtem, bár itt volt a legolcsóbb kamat, mindenhol rengeteg rosszat olvasni erről a bankról). Majd másik bank, másik értékbecslő, szerencsére bennünket igazolt vissza és minimálisan becsülte alá, ami valid volt, tudtuk hogy így lesz (hitelesként már ennek is örültünk, mi voltunk az elsők és már 3an ott tobzódtak utánunk, lépni kellett).
A díjak is eltérőek, A bank kb 57k volt, B 49.
-
válasz
TrollBalint #30131 üzenetére
A lehető legkevesebb szűrővel érdemes keresni, sok az elfuserált hirdetés.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
TrollBalint #30131 üzenetére
Igazabol ezeknek a kategoriaknak nincsen egzakt definicioja, tok szubjektiv, hogy valakinek valami felujitando, vagy kozepes allapotu. En mar csak ugy keresek, hogy minden szurot kikapcsolok, hogy lassam a teljes felhozatalt. Sajnos minden szuro ki tud dobni "ugyesen" feladott hirdetes eseten egyebkent alapvetoen megfelelo lakast.
-
axioma
Topikgazda
válasz
TrollBalint #30085 üzenetére
Peldaul megteveszti a usert, hogy miota keres gazdat az ingatlan. Amugy ha nem allitasz be sorrendet, akkor siman lehet hogy a kiemelesen kivuliek sorrendje forditott idorend, de nem ellenoriztem, velhetoen a tobbseg azert valami szerint rendez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest