- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Warzoz #28940 üzenetére
Csak a saját reklámfotói alapján bírja!
A műszaki adatokban blöffölni szoktak, ezek ellenére is a kategória egyik leggyengébb IP minősítésével rendelkezik. És ehhez párosul a szokatlanul rövid jótállási idő.
Ezek a fotók a (Kugoo) KuKirin G2 Master saját honlapjáról származnak.
Ugyanitt a leírásban ez olvasható:
Vízálló szint: IPX4Wikipédia IP-védettség szócikke:
"Víz elleni védettség
4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
6: Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett (rövid ideig tartó merülés, nem károsító mértékű szivárgás megengedett)
7: Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig)
8: Víz alatt folyamatosan használható (egyedileg a gyártó által meghatározott értékek szerint, általában 1 és 3 méter közötti mélységben 30 percig)"Haladás közben megnő a víznyomás, tehát a képek alapján történő tevékenységhez legalább az IPX6, de a 15 centis merülés miatt inkább IPX7 vagy annál több lenne szükséges.
Hóhoz kevesebb is elég lenne, de ott meg a latyak és főleg a sózás okoz problémát. Nem is csak a maró közeg miatt, hanem a sós lé lényegesen (akár milliószor) jobban vezeti az elektromos áramot.
-
-
aztax
csendes tag
válasz
Warzoz #27614 üzenetére
Tehát akkor járdán is lehetlesz továbbra is használni? Mert mintha olvastam volna olyat is hogy a súly, max seb. mellett a motor méretbe is belekötnek.
És nekem fontos lenne továbbra is járdán használni városban. Eddig úgy néz ki minden szempontból megfelelne az F2. Egyedül efelől az új szabályozással kapcsolatban kellene még megnyugtatás, hogy az F2re ezek nem fognak vonatozni, mert egyik határt sem lépi át. -
aztax
csendes tag
válasz
Warzoz #27612 üzenetére
Egyébként a Segway F2 és az F2 E között mi a különbség? Mert sok helyen hozzá van téve egy E betű.
Sőt, arukeresőn az F2 és az F2 E között van majdnem 20 ezer különbség.
Ugye azt jól értelmezem, hogy ezekre az F2re nem vonatkozik semmi plusz szabály? Se kötelező bizt. Se semmi. Mert nem megy 25től gyorsabban, és súlyra is a határ alatt van. -
PociAti
őstag
válasz
Warzoz #27579 üzenetére
Úgy van, az a Xiaomi 1S különösen jó vétel, a típus hasonló paraméterekkel inkább 80k közelében szokott lenni. (Évek óta én is ilyet nyúzok. Megtartottam és mellé vettem egy nagyobbat. Legtöbbször most is ezt használom.)
Kb. a teljes élettartam 10%-nál jár az a roller, nagyjából 4.000 km-enként elkopnak a gumik, ez a legnagyobb fenntartási költség (össz. 20k mindkét kerék cseréje szervizben). Belsős, de ha rendben fel van fújva, akkor azzal sincs probléma. (10k egy akkus Xiaomi pumpa.)A könnyebb rollerek közé tartozik, tömege 12,5 kg.
A kistestvére, kisebb hatótávú Essential szokott ennyiért menni. (20 km hatótáv, 12 kg.) Az is jó lenne egy 50+ kilós személynek.
Ninebot-Segway gyártó modern, könnyű rollerjei is akár jók lehetnének, de azok rendre tömör gumis, max. 20 km/h sebességű "műtárgyak". Nem csak hogy nem rendelkeznek jó menettulajdonságokkal, de még drágák is.
-
válasz
Warzoz #24563 üzenetére
Az F2-esek lejtőn fékezik magukat, ha nem nyomod a gázt, 10%- os lejtőn a lejtő végére érve lefékeződik szépen.
Akkor is, ha a KERS minimumra van állítva.
Nagyobb lejtőn nem tudom mennyire fékeződik, itt felém nincs nagyobb.Korábbi F sorozat ugyanezen a lejtőn ennyire nem fékeződött le, azoknál a féket is kellett nyomni.
Esőben meg leírták már előttem is, szilózd ki a kábelkivezetéseket, és kerüld ki a pocsolyákat. Nagyjából vízálló a roller, de érdemes óvni az esőtől. Sose tudni melyiknek nem olyan tökéletes a szigetelése.
-
pescara
aktív tag
válasz
Warzoz #24569 üzenetére
Valamit biztos lehet rajta segiteni, irtak tobben, de ahhoz erteni kell, en biztos nem mernem szetkapni. En szerencses vagyok, mert itt Athenban van segway markaszerviz es ha idopontra megyek, egybol megcsinaljak, 3 munkanap alatt alkatresz is van hozza, ha ugy alakulna. Magyarorszagon mondjak, hogy eleg bonyolult, mert Csehorszagba kuldik javitasra , ugyhogy kb egy honjappal lehet szamolni, ami itt max 1 ora volt eddig. meg sokan irjak, hogy van amikor ugy kuldik vissza egy honap mulva, hogy nem szunik meg a hiba, ezert szeretek ott lenni amikor beadom, hogy legalabb meg tudjam mutatni, hogy mi nem tetszik. Pl egy zajos szervizben siman lehet, hogy nem is hallanak meg valami furcsa hangot , amit bte viszont igen egy csendes utcaban. Nekem mar kuldtek ugy vissza az elozo xiaomit, aminek egyik naprol a masikra lett egy kattogo hangja a hatso kerekben, hogy jol van az ugy, nincs ott semmi hang:-)) egy het mulva mar ok is meghallottak, mert egyre hangosabb lett, de azalatt szarra is ment es szerencsere gariban kezeltek a hibat es mivel alkatresz sem volt hozza, visszaadtak a roller arat. Na akkor valtottam gyorsan a segway g30 max2-re, mert annak jo a szervize is itt es alkatresz is van hozza. Mondjuk 9 honap alatt semmi baja nem lett, leszamitva egy elso sarvedo cseret.
-
PociAti
őstag
válasz
Warzoz #24566 üzenetére
Nézzük, mit is jelent az IPX5 védettség:
5: Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)Szóval szivárgás megengedett. És mit csinál az a folyadék, ami bejutott? Főleg ha kissé sós is?
Íme egy kissé rozsdás motor belső:
https://www.youtube.com/watch?v=MgrxsDFplH0Ha már szigetelni szeretnéd gondolj a motorra is. Amúgy meg nem minden esetben jó hozzányúlni az eredeti burkolathoz. És lehetséges, hogy a párásodással is kezdeni kellene valamit.
Esőben én sem nagyon használtam, csak enyhe szitáló időben. Esőben inkább áttértem kerékpárra, az kevésbé érzékeny rá.
-
-
pescara
aktív tag
válasz
Warzoz #24563 üzenetére
Nem a visszatoltes van a maxra allitva? Nekem G30 van, de gondolom ugyanaz, az applikacioban tudod allitani, tedd le a leggyengebbre. Amugy altalaban azt mondjak az okosok, hogy az eso , viz elobb utobb benyujtja a szamlat a rollernek. Lehet, hogy nem masnap, hanem 2 het mulva.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Warzoz #24481 üzenetére
DigitXT Kolléga azt akarta mondani, hogy ne hagyd ca. 30% alá menni az aksit. Ha ezzel kihúzza 5 napig, akkor nincs gond. A hideg meg akkor gond, ha az aksi is az. Ha meleg (szoba-hőmérsékletű) aksival indulsz, az belefér, mivel menet közben úgy is melegszik az akku. De a hideg aksi nem szereti a terhelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Steam topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged