- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
#07746304 #2814 üzenetére
A motorban sok para nem lehet, maximum a vezetéke szakadt vagy zárlatos, mert az végülis elektromágnesek, ha csak a tekercsek nem szartak be, akkor ott más gond nem lehet. Írtam korábban, ez valahol valami zárlat vagy szakadás, amit átégés okozott. Azért is írtam, hogy célszerű egy fenti kijelző modult és ECU-t rendelned, mert 10-ből megvan, adott hozzá a vezetékelés is, és egyszerű a cseréje. Motor akkor kell, ha ott volt a zárlat vagy átégés, de nem igazán hiszem.
Rendelj egy LCD + ECU pakkot, linkeltem korábban már, és próbálj szerezni egy kereket gariban, mert az a drága, azt is linkeltem már korábban.
Vagy fuss még hat kört, csessz el rá még több időt, és a végén úgyis ezt fogod csinálni.Mellesleg az is lehet megoldás, ha megkéred egy kedves fórumtársad, hogy hadd menj el hozzá, és engedje meg, hogy megpróbáld a te vezérlőd az ő kerekével, és fordítva. Csak össze kell dugni, és a kerék azonnal, megbontás nélkül 5p alatt kizárható. Onnantól meg aztán már tényleg csak a 10e forintos pakk kell.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2812 üzenetére
Kugoo M365? Érdekes. (Tudom, az IP54 a poén, de ez se kutya...)
Szerk: beázás esetén, ha értelmezhetetlen* dolgokat, vagy semmit
se mond a "kapitány" a "gépháznak", akkor letilt a vezérlő, befékez.MÁS: működik a vezérlőm, majdnem elszaladt a roller a fészerben!
Egy picit magam is meglepődtem, hogy elindította. Nem várt siker?
Bár titkon reméltem, hogy működni fog, hiszen az olvasás jól ment.A feketeleves: pont leszarja, hogy 200 fölé növelem a gázállást...
Pontosabban attól már nem nő tovább a fordulatszám levegőben lógó
kerékkel, hang alapján: a válaszokat még nem sikerült értelmezni.*: külön bájt van a gázállásra, fékre, fokozatra, világításra, s az utolsó
ezek összege, így ha átviteli hiba van, és csak pár bitet érint, kibukik. -
törölt tag
válasz
#07746304 #2805 üzenetére
Tudatosan én is kerültem az esőt. Ettől függetlenül benne van a pakliban, hogy elkaphat egy eső. Leírom a sztorit. Debrecenből busszal jöttem Hajdúszoboszlóra az új lakásba. Már a buszt is elkapta egy ömlő eső... mikor megérkeztem Szoboszlón pont elállt. Ott követtem el hibát, hogy úgy döntöttem, hogy beugrom a Penny Marketbe. Mikor kijöttem a Pennyből megint elkezdett esni. Mondom megvárom még eláll... ekkor hívott anyukám, hogy a Mama előbb jön haza a kórházból, és húzzak haza... 3.8 km-re voltam otthontól, három lehetőség állt előttem. Az egyik,, hogy azt mondom, hogy várjon a Mama nem baj, hogy nem tud bemenni... nyilván nem ezt választottam. A másik, hogy én viszem a rollert, de egyrészt beázhat a táskájában is, másrészt 5 km/órával haladnék, és kb le is szakadna a vállam. Maradt a harmadik opció, repesztettem hazafelé, de kb 2 km után gáz adásnál befékezett, majdnem pofára estem
A hátralévő út eléggé kínkeserves volt. Most úgy vagyok vele, hogy lehet a hónap közepén rendelek egy ECU-t, meg megnézem, hogy garanciálisan mire fogok jutni... a baj az, hogy akik vállalják itt Hajdúszoboszlón, azok is úgy, hogy beküldik Debrecenbe, de előre mondják, hogy ők nem szigetelik...
-
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2799 üzenetére
Hát, azért szétégve valószínűleg nincs, szerintem javítható, meg azért garis még.
Persze megértem, hogy nem akarsz vele többet szívni, de ha tényleg "kukázod",
azért szólj, hogy hova dobod, mert alkatrésznek mindenképpen érdekelne.Amúgy a műanyag burkolat végül nem jött le? 13 perc videó/a lényeg lemarad.
Szerk: egyetértünk amúgy.
Én megvettem (rögön mentem vele!), és aznap le is
szakadt az ég, tök nagy szerencsém volt, hogy nem kapott el, viszont tócsákban
kellett karikáznom, de szerencsére nem lett baja: esélyem se lett volna szigetelni,
noha tudtam róla, hogy kell, de nekem meg azonnal kellett a roller közlekedni... -
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2796 üzenetére
Ennyire nem bízol abban, hogy garizzák azt a kereket?
Szerk: nézem a videót, nem lenne rossz, csak a felében nem látszik semmi,
meg valljuk be, nem annyira izgalmas, hogy kicsavarsz (perceken keresztül!)
néhány db imbuszcsavart. Az ilyeneket szokták felgyorsítani, hogy mutassa,
hogy megcsináltad, de ne rabolja a néző idejét... De ne vedd belepofázásnak,
nem bántásból írom, és köszi, hogy láthattam a sajátom szétszedése nélkül!
Izé, megírtam a zene hallgatása közben a fentieket, erre a végén rajta marad
a műanyag burkolat?! Azt a kutya, meg a macska, mindjárt diszlájkolom... -
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
#07746304 #2754 üzenetére
Én vettem anno, 30km/h alulról súrolta a 96kg-os súlyommal, 23km mentem vele egy töltéssel.
Aztán elkezdték kitiltani több kerületből, és nem én akartam a fórumból, aki először a Sünökkel összebarátkozik.
Aztán engem is meglepett ez a hír.Mert Ők járhatnak "legálisan" egy joghézagon, a sima mezei user nem.
-
stellaz
veterán
-
törölt tag
válasz
#07746304 #2737 üzenetére
We sincerely apologize for the inconvenience caused by our product.
We have reported the issue to our suppliers and expect them to reply within 48 hours. At which point, we will contact you immediately for resolution.
Thanks for your patience.
If you have any other questions, please feel free to let us know. We are very glad to help you. -
gergo7311
csendes tag
válasz
#07746304 #2726 üzenetére
Anno a Vital Club-nál rengeteg elektromos robogót javítottam. Végigolvastam amiket írtál, vagy a HALL jeladó, vagy pedig a vezérlés halt meg. Sanszos, hogy a vezérlésnek lőttek. Amit BLACK írt, az a frankó, le kell szigetelni rendesen a rolit, nincs mese. Ezek ilyenek
-
Tin
veterán
válasz
#07746304 #2718 üzenetére
eredeti etwow rendesen szigetelt. boosted rev még jobb, de fogalmam sincs, szállítanak-e magyarországra.
de tényleg ennyit akarsz költeni egy rollerre? csak mert a célnak a kugoo s1 is megfelel, 100e Ft, és egy délelőtt alatt leszigeteled. szakadó esőben vagy vízben azután sem célszerű használni, de a fenti drágák sem bírják, ha "víz alatt" használod őket. ha esik az eső, megállsz, behúzódsz esővédett helyre, és még véletlenül se kapcsolod be a rollert.
-
Tin
veterán
válasz
#07746304 #2715 üzenetére
Ez valami zárlat lesz, vagy az agymotorban (első kerék), vagy a vezérlőben (ahol összehajtod), vagy a vezetékelésben. Gondolom az ECU lámpa is azt jelzi, hogy valami nem sárkányos.
Innentől az lenne, hogy szét kell kapni fent, szét kell kapni a hajtásnál, az akkumál és az agymotornál is, és egyesével kimérni a vezetékeket, hogy rendben vannak-e. Ha az igen, akkor az egyes elemeket is. De ehhez viszont már olyan emberre van szükséged, aki otthon van ezekben.
Én a helyedben megpróbálnám gariban a lehető legtöbb alkatrészt megszerezni, az agymotort akkor egy rádugással két perc alatt ki lehetne zárni (azt cserélni is egyszerű), ha nem az, akkor a vezérlőt cserélném, és ha még az se oldja meg, akkor a felső (LCD) vezérlőt.
Vagy add el az egészet olyannak, akinek van kedve szórakozni vele. Sajnálom, hogy ez történt, de itt sokat nem tehetsz szaktudás nélkül. Én kereket próbálnék gariban szerezni, mert az a drága. Az LCD és a motorvezérlő egyben nem vészes árú.
-
törölt tag
-
Tin
veterán
válasz
#07746304 #2713 üzenetére
Sokat segítene ha pontosan leírnád a hibát. Tehát feltöltődik, a kijelző és a gombok működnek, magyarul ki-be kapcsol a roller rendesen, tudod váltani a sebességet, ki-be kapcsolni a lámpát, szól a "csengő" is, igaz?
Mi a pontos probléma? Amikor gázt adsz, akkor ilyen nyöszörgő-kotyogó-rángató hangot ad a motor, mintha nem tudna elindulni, de amikor elengeded a gázt, abbamarad? Mi történik, amikor a féket nyomod meg?
Kérd meg BLACK kollégát, hogy tegye vissza a videót, amit ebben a hozzászólásban linkelt. Neki pontosan ugyanez volt a baja, és kiderült, hogy csak a motor és a vezérlő közötti csatlakozóban nyomódott be az egyik tüske, magyarul nem az összes vezetéken ment megfelelően az áram. Nálad is lehet ez a probléma, akkor a vezérlő és a motor közötti kábelezést kell átnézni. Lehet, hogy szakadt vagy átégett a vezeték a zárlattól, ugyanez lehet a motoron belül is, hogy beázott, vagy bármi.
Sokat segítene az is, ha csinálnál egy videót a jelenségről, és felraknád a YT-ra, majd linkelnéd ide.
-
Tin
veterán
válasz
#07746304 #2707 üzenetére
Keress vissza a topikban, vannak linkelve videók és leírások mit hol hogyan kell szigetelni. Aztán szedd szét az egészet, baromira nem nagy mutatvány. Kétlem, hogy a vezérlőd beázott alul, annak sokkal több kell, az akkumulátor meg nem fog tönkremenni a víztől, ráadásul az elég jól védett helyen van.
Valószínű úgy járták, mint anno BLACK, hogy fent a kormányon a kijelző alatt vezérlőd ázott be. Rendelsz helyette újat, összerakod a cuccot, és annyi. Kétlem, hogy bármi más baja lenne.
Egyébként meg, ha esőben is használni akarjátok, szigeteljétek le a Kugoo-tokat. Egy délelőtt megvan, kb egy széles ragasztószalag és egy FBS ragasztó kell hozzá. A topikban le van írva, hogy hol mit kell szétszedni és kinyomni, tök simán gyönyörűen megcsinálható úgy, hogy utána esőben sem fog beázni. Fent a kijelzőt meg én körberagasztottam a szalaggal szigetelés után, az a tuti. Ezután már kb csak akkor folyik be a víz, ha bedobod a tóba, de esőtől tuti nem. -
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#07746304 #2702 üzenetére
Nem értem miért biztál egy olyan dologban ami nem létezik, hiszen nem csak én álltalam, de facebook-on is olvashattál erről rengetegszer. A másik meg IP54 az cseppállóság, téged meg egy nagyobb eső kapott el látszólag, ami ugye màr nem IP54be esik bele.
De nem veszekedni akarok èn veled csak tényleg nem értem....
Leszarják mennyi probléma lesz, gyorsan adjanak el minél tőbbet. Most jelent meg ugye az M365 pro is, M365 is beázik, pronàl se javítottak rajta semmit...
-
DigitXT
félisten
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#07746304 #2673 üzenetére
Szedd szét, hagyd száradni, majd dugd össze nézd meg megy e. Kijelző ~5 ezer forint, ha esetleg vezérlő is megfőtt az se egy nagy összeg.
Viszont nem értem miért nem szigetelitek le, millió bejegyzést írtam már róla, hogy ez a legnagyobb hátrányuk ezeknek ha elkap egy kis eső beázik, de szépen meg lehet csinálni.
-
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2667 üzenetére
Sajnos, ha egyszer belenézel, akkor a hajad téped, mennyire gagyi az elektronika,
és akkor ezekkel közlekednénk napi szinten? Egy játékszerbe lenne jó az ilyen.
De mindegy: olcsó húsnak híg a leve, ez ennyiért ezt tudja, örülni kell, ha garizzák,
aztán ha mégis megtartod, akkor mielőbb leszigetelni rendesen, hogy ne ázzon be.Meg megelőzni az ívhegesztést az akku csatlakozásánál. Ilyen "apróságok": közel
sem veszélytelen apróságok amúgy.Egy Li-Ion akksi elég szépen tud égni, sajnos.
-
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2622 üzenetére
Amúgy ahogy a Google térképen nézegettem amerre megyek, az tényleg
7.1 km körül lehet, szóval nekem még viszonylag pontosnak néz ki. GPS
is eldobhatja a jelet, aztán kiszámolja neked légvonalban mennyi.
Bár itt nem valószínű, hogy erről van szó, ha még rá is rajzolta a térképre.Esetleg ha jártál a szervizmenüben, nem lehet, hogy elállítottad? Itt a link.
-
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2622 üzenetére
Be lehet kalibrálni a szerviz menüben: van egy kerékátmérő állítási lehetőség.
Láttam egy videót, ahol hülyegyerek azt hitte rá, hogy attól gyorsabban megy
majd a roller, mert ha átállította jó nagyra, akkor 30 km/h helyett már 50-et írt!
Az meg sem fordult a fejében, hogy ettől aztán semmivel se lesz gyorsabb. -
Wine
csendes tag
válasz
#07746304 #2614 üzenetére
A helyi önkormányzat és ki tudja ki által nem támogatott győrbike fantázianevű közösségi biciklipark- ami ennek megfelelően drága, bonyolult, felesleges feltételeket szab, tehát szar- pl tartalmaz elektromos kerékpárokat, kiváncsi lennék, hogy az amúgyis masszívan ráfizetéses rendszerükkel mit kezdenek, na persze nekik mindegy mert uniós pénz az egész, de így is kirohad az egész, mert nem tudják normálisan üzemeltetni.
-
TomMusic
őstag
válasz
#07746304 #2614 üzenetére
váltok elektromosról majd benzinesre
Jajj remélem csak viccből írtad, ez elég nagy visszalépés lenne.
Ezért sem veszek kocsit. A füstösek annyira gagyik egy elektromoshoz képest, hogy ha a világ ura lennék, azonnal betiltanám az összes füstöst (értemén, hogy apokalipszis lenne azonnal, de na...). -
Wine
csendes tag
-
DigitXT
félisten
válasz
#07746304 #2605 üzenetére
Mintha vmi kiharapott volna belőle vmit.
Még nem érezni, mert nem
középen van, de azért gáz. Egyáltalán nem hajtom extrém körülmények
között, bicikliút, járda, komolyabb zökkenőre sem emlékszem. Ez van...
Gondolom ez nem garanciális probléma, hanem kopó, fogyó cucc, LOL.
Manuálban olvastam, hogy a taposó fék szétbarmolhatja, és akkor IJB!Szerk: 165 km-en keresztül el tudod viselni azt a szállítás miatt rárakott
fóliát? Nekem az első dolgom volt, hogy lekaptam. Nem lesz az karcos.
Vagy ha olyan behatás éri, akkor még úgysem számít az a fólia.Szerk: ez talán 30 km, de nem vagyok benne biztos.
Jó lesz az 50-nek is. -
Wine
csendes tag
válasz
#07746304 #2479 üzenetére
Igen, gyalogos meg nem jármű de ez inkább szabályozatlanságból fakad, egy bizonyos teljesítmény felett szerintem semmi keresnivalónk a járdán, bicikliút, úttest kerékpárosoknak elkülönített részét látnám megfelelőnek...Bár nálunk ha nekiállnak szabályozni, az a kitiltás volt eddig helyi szinten, az jó mert nem kell hozzá agy.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
#07746304 #2456 üzenetére
nálad se szórakoztak és elküldték az egész pakkot ahol a gond volt és nem csak a csavart
(#2449) TomMusic: én mindenképp kipróbálnám. nem mentem még m365-tel, jobb nem tudni milyen
nálam sajnos az nem játszik, mert nem olyan összehajtható mint a Kugoo (plusz alacsonyabb).
viszont hegyen szerintem mindkettőnek van létjogosultsága. a Kugoo lehet nehezebben megy föl, viszont azt tudod lökni a nagyon durva emelkedőkön. a Xiaomival lennének kétségeim, mert a deck ott magasabban van a földtől -
Patyesz
csendes újonc
válasz
#07746304 #2399 üzenetére
Jó rollered van, én miután lebeszéltek a srácok egy olcsó elekktromosról, lehet belépőnek egy hajtóst veszek, aztán ha működik a rolleres élet, egy kagoo mondjuk elektromosban...nincs probléma a gyalogosokkal minekutána lényegében csak járdán lehet vele közlekedni ? Ott is csak ha nem zavarok más..mit jelent a "zavarás" ez esetben? Hmmm..
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
#07746304 #2290 üzenetére
hát amugy ez inkább annak a hibája hogy nincs minden meghuzva rendesen a rolleren. nekem pl azzal nem volt gondom, és semmi baja mostanáig. de más csavarok pl problémásak voltak. kugoo használata elott érdemes végig nézni a csavarokat minimálisan
amúgy menet közben ti mennyire vagytok aktívak? pl én rendszeresen hajlítom a térdem mintha deszkan lennék. egyrészt ugye ha a fejem lejjebb kell vinni h ne menjen valami fába, de ha látom hogy jön akadály akkor pl mindig hajlongok, mert egyrészt könnyebb elnyelni a rakodást (meg van huzva a teleszkóp rendesen), másrészt közelebb vagyok a földhöz ha esnek.
plusz emelkedőn vagy zebrán sokszor csak lököm magam.de eddig másokat mindig csak úgy láttam h állnak a rolleren mint a cövek.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
#07746304 #2291 üzenetére
Utángyártott akkumulátort tudsz venni, most 102 dodó.
De nem javaslom. A cellák minősége nem a legjobb, én speciel át fogom cellázni a saját pakkom.Már 22 darab megvan, a 30-ból.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
#07746304 #2287 üzenetére
akartam en is mondani valami ilyen átmeneti megoldást :)
a féket meg nagyon szokni kell. nekem a legnagyobb bajom az hogy azt is úgy adagolja mint a gázt hogy van egy kis idő míg kicsit fog majd exponenciálisan egyre jobban befogja nagyon durván.
mondjuk szvsz ott a fű is közre játszott, és nem látom okát fékezésnek. de ebből tanul az ember :)
én szerintem már jól tudom használni plusz lábbal is sokszor fekezek a hátsó sarvedo helyett (mert pl ma reggel elem lépett egy nő, és lábbal el tudtam lokni magam másik irányba, és nem lett baj)
én is tudom ajánlani az etwow kereket. nagyon vissza vesz a hatótávból de kényelmes. nekem akartak egy gumi kereket adni ami olyan mint a kugoo. az szerintem tökéletes kompromisszum. nem nagyon néztem meg mondjuk. ha ugyanolyan PU mint a sima kugoo akkor nagyon at akartak engem verni a palankon :D
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#07746304 #2272 üzenetére
Ezt nem értem hogy hoztad össze, nem fogtad mind2 kézzel a kormányt? Mert mentél és csak úgy eldőltél. Én az utóbbi hónapokban nagyon sokat rollereztem, de nagyon biztonságosnak találom persze be kell tartani hogy a kormányt két kézzel kell fogni.
Dr.Zoo: Nem jóóó a linkkk more.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
#07746304 #2272 üzenetére
ez engem is érdekelne, hogy így itt mi történt? nem lehet hogy a zsák akadt be valamibe ami a kormányon van? azért ott az út elég sima volt. vagy csak a fék rántott be?
szerk.: ahogy látom a hátsókerék is pont akkor ment át a kis füves részen, nem lehet hogy a hátsó rugó vagy a kerék nincs becsavarozva jól?(#2274) TomMusic: Lime esetleg? egész napra egy csöppet drága, de kipróbálni talán jó (bár szerintem az meg egy prémiumabb roller szóval nem feltétlen azt az élményt kapod amit mondjuk egy 100ezres roller adna
-
stellaz
veterán
válasz
#07746304 #2265 üzenetére
Érdemes a fékezést külön is gyakorolni, mármint a vészfékezést. Én sokat megyek sima rollerrel, de a villanyossal első nap én is csak Eco módban mentem.
Amúgy min estél el? Ott teljesen jónak tűnik a járda.
Érdemes kicsit hajlított gombbal és hátra terhelve rolizni, úgy még a komolyabb úthibákon, kisebb padkán is simán fel lehet menni vele, ha kicsit megemeled az elejét. -
Tin
veterán
válasz
#07746304 #2255 üzenetére
egyszerűen nem szabadna engedélyezni a rollerbérlést. a balesetek nagy részét nem a rollertulajdonosok okozzák, akik nap mint nap ugyanazon a távon mennek, ismerik a területet, fontos nekik a roller mert invesztáltak bele, és nem akarnak büntetést sem kapni ezért.
a gondot a turisták, poénból bérlők okozzák, akik eszetlenül közlekednek. ezeket kellene tiltani, nem az állandó használókat. -
freelanced
addikt
válasz
#07746304 #2147 üzenetére
Gyorsabb, kényelmesebb mint egy sima roller.
Én például nem tudok kerékpárt használni szóval mindenképp előny. Egy sima rollerrel nem túl kellemes megtenni 5-10 km-ert, főleg ha nem sima a talaj ( térkő stb.). Bár nem akarom elkiabálni, nem próbáltam még de vélhetően kényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged