- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Tamás9x #13873 üzenetére
Szerintem nem csak lehet, hanem alapozni is kell a garanciára. Ha valaki magyar eladótól veszi, akkor már válasszon normálisat (stabil céget, ne a legolcsóbb, mobiltelefonokkal üzletelő friss céget).
Látom te azt választottad, hogy állandóan magaddal hordod a töltőt. Ha kell, ha nem! Nincs választásod.
Otthonomon kívül még sehol sem kellett rátöltenem. Elég időigényes folyamat a töltés. Párszor magammal vittem, de már leszoktam róla. Az akku élettartama szempontjából célszerű állandóan magas töltöttségi szinten tartani, így még soha nem fordult olyan elő, hogy hirtelen ötlettől vezérelten kelljen annál nagyobb távot megtenni, mint amire a roller képes. Ha mégis szükség lett volna rá, azt tömegközlekedéssel vagy egyéb módon meg tudtam volna oldani. A tempó megválasztásával amúgy jelentős kapacitást lehet spórolni. -
gergo5991
őstag
válasz
Tamás9x #13864 üzenetére
szerintem kevered a g30at a fos xiaomikkal.. fb csoportokba 7000+km-t futott g30ak vannak probléma nélkül, eddig még 1 g30ról se hallottam volna fórumokon hogy recsegne kotyognak a kormánya.. 240 [link] körül van dhgateról most a g30 amúgy (kuponnal még olcsóbb neten kell keresgélni rá), és macskakőre nekem a 10 colos gumi elég, a teleszkóp rá mondhatni már luxus lenne
enyémben már 700km van, onnan rendeltem amit linkeltem még fél-1 éve akkor még sokkal olcsóbb is volt, eddig problémamentesen teszi a dolgát
-
Casseius
tag
válasz
Tamás9x #13832 üzenetére
Hát, igazából sok minden beférhet ha van egy ügyes szaki aki bele tudja rakni 2x1200-as van egyik ismerősnek Pro 2-be szóval g30-ba is egészen biztos h belemegy
Ha komolyabb szenvedés nélkül akarod berakni akkor 500W-os monorim belemegy abba is, de az leginkább gyorsulást ad -
Casseius
tag
-
-
válasz
Tamás9x #13656 üzenetére
Első lámpa a G30-on közelebbre világít, mint a Xiaomi Mi3 -as lámpája.
Talán egy árnyalattal gyengébb is, de mivel lejjebb van állítva, így közelebbre világít, ezért távolabbra már nem világít el úgy, ahogy a Xiaomié.
Xiaomi ebből a szempontból jobb lámpát szerelt be, távolabbra ellátni vele, annyira közelre hiába világít, haladás közben nem azt kell látni, ami pont előttünk van egy méterre, hanem ami kicsit távolabb van, h esetleg észlelési távon belül korrigálni tudjunk.A hátsó lámpa meg hát egyértelműen gyengébb a G30-ason, de ez még nem az új változat, azon nagyobb a hátsó lámpa.
A képen ez nem látszik igazán, de távolabb sétálva a Xiaomié jól világít, míg a másik épp csak látszik.
(Szerintem fontos, h messziről látszódjon a rolleres hátulról.) -
Casseius
tag
válasz
Tamás9x #13685 üzenetére
Uhh mondjuk egy 190-es az nem kicsit dobna a magasságon amit nagyon díjaznék szeretem ha patkázáskor, úthibánál nem ér le az alja+ úgy ugye nagyobb lenne a kilengési táv is.
Monorimmel kapcsolatban nagyon nem szeretem hátul se, rossz kialakítás, nagy súly, 3 és fél kiló ha jól emlékszem, nem hiába rendeltem Konykot anno -
Casseius
tag
válasz
Tamás9x #13683 üzenetére
Xiaominál nem volt basic vagy másik opció, én fél éve használom nagy-vonalakban eddig nem jött ki semmi hiba, még a csavarok se lazulnak mint Monorimnál, és azt a fél évet extra-extra használattal kell nézni mert heti 100km alaphangon belemegy a gépbe, viszont gondolkozok ettől függetlenül 2x 150mm-es 2 kamrás levegős vagy hidraulikus tagon mert csak jobban néz ki és javítana vagy 20-30%-ot a komforton biztonságérzeten.
-
Casseius
tag
válasz
Tamás9x #13680 üzenetére
Ezt a hsz-t nem értem, gondolom elírás, mert a Sharkset bizony nem fog csattogni fél év után se a rugója sokkal minőségibb mint a monorimé.
Tegnap a Monorim MO-i vezetőjétől vettem 500w-os motort, próbálgatta, fotozgatta is rendesen a Sharksetemet, akartak ők is beszerezni belőle de a gyártó alig adja olcsóbban még mennyiségi rendelés esetén is -
Joshi
titán
-
Tamás9x
őstag
-
-
ralfee106
tag
válasz
Tamás9x #13602 üzenetére
Épp a cserélhető akksi ami egy pozitívum számomra (ha kiveszem és úgy zárom le, kisebb eséllyes lopják el), valamint a lábfék, a magas és széles kormány, + a széles és hosszú trepni (46-os lábam van), és a hátsókerék hajtás. A G30P lenne a másik kiszemelt, azzal már van sok tapasztalat, tuti lesz cserealkatrész, viszonylag olcsó..... hát nemtom...
#13601 Pociati: Van ismim szlovák cégtulaj, megkérdezem tőle, van e kinnti céginfós hozzáférése. Jó ötlet köszi.
-
Miikee
csendes tag
válasz
Tamás9x #13556 üzenetére
Köszönöm. Igen, én is ezen gondolkodtam, hogy a különbségből kijönne a lengéscsillapító, melyet, ha felszerelnék, akkor egy hazai vásárlásnál is buknám a garit, így szinte mindegy, hogy van-e rajta eredetileg, vagy sem.
Egyre erősebb a vágy, hogy megrendeljem.
Megírom, ha sikerült döntenem. -
saril
senior tag
válasz
Tamás9x #13532 üzenetére
oké, neked lehetetlen, én meg azért meg fogom nézni hogy mit lehet ellene tenni, ha szét lehet szedni a tagot, tehát ki lehet húzni egymásból, akkor onnantól nem gondolnám hogy nem tudnék bele lyukasztani valami gumilapból csillapítást, de majd kiderül ha szétszedem aztán ha neked lesz igazad úgy is megírom
-
Joshi
titán
válasz
Tamás9x #13511 üzenetére
Legszívesebben fel se raknám még ezt a monorimet se, mert nekem fontosabb hogy könnyű legyen a roller. Tényleg csak azért vettem az első kerékre lengéscsillapítót, mert botrányosan szarok az utak (Győr). Én nagyon ritkán használom a rollert, nekem a semminél biztosan jobb lesz a monorimes lengéscsillapító is.
-
saril
senior tag
válasz
Tamás9x #13429 üzenetére
Kezdem azt hinni hogy te üldözési mániás vagy az alkatrész hiánya miatt, az enyémen is ahogy körülnéztem majdnem minden ugyan az mint az összes többin de a xiaomival egy csomó minden megegyezik, sárvédő, gázkar, dobfék is valamelyik márkásabbal, kereket is lehet rá kapni..
Amúgy jártál már így hogy alkatrész kellett vagy tényleg csak írogatod de még semmit nem kellett venned?
-
Sordoran
addikt
válasz
Tamás9x #13435 üzenetére
Vitathatalan hogy ettől is függ, na meg útviszonyoktól is gondolom. A 3.5 bar értéket egy webshopos bemutató/teszt videóban láttam, míg a 4,2-t egy sima youtuber-nél, aki említette, hogy előző szériánál hajlamos volt az abroncs és a betét surlódni, ha nem volt eléggé felfújva. Én arany középútra gondoltam (4 bar), mivel 75-80 kg súllyal kell megbírkóznia.
Fékkel akkor nem foglalkozom most, majd ha problémásnak érzem esetleg szaküzletbe beviszem nézzenek rá.sandró60: Én is ilyet néztem (igaz az 1S modell-t) csak olyan helyről kell ahonnan holnapra meg is jön, itt viszont nincs sajna raktáron. (na meg ahol raktáron van, az se biztos hogy holnapra kihozza)
-
gergo5991
őstag
válasz
Tamás9x #13435 üzenetére
ha már keréknyomás, valamék nap rányomtam a xiami pumpát első hátsó kerékre (g30 max) 17psi-t mutatott, pedig ránézésre jónak tűnt nekem, meg há ráálltam nem nyomódott össze, aztán most 35re fújtam hát 29 helyett 31-32 vel is megy, sokkal gyorsabbnak érződik meg nyomatékosabbnak is.
nem tudom amugy a xiaomi pumpám bugos-e de ha beállitom h 35psi hát felfujja 41re, meg ha ujrá dugom ellenőrizni hát 35-41 között mutat össze vissza mindenfélét, előre bele kalkulálja azt, ami lecsavaráskor elszökik vagy mi a franc?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Tamás9x #13394 üzenetére
G30-at még nem próbáltam, viszont egy itt egy mai Navee-s utam, 8 és 13 km-nél érdemes nézni a peak-et. A második végén 40%-os emelkedő tábla van kint, oda 9 km/h-val vitte fel a 83 kilómat azután, hogy előtte nagyjából 1 km hosszan emelkedtünk 180 méterről 250-ig.
Sok erdei és mezei út, most leginkább az volt a cél, hogy megnézzem mit tud, télen ezt nem tudtam letesztelni. Az erdőben és a mezőn nem volt senki, tempomattal is tudtam haladni, és nem süllyedtem el, nem is rázott szét. A másfél óra hajtás után maradt benne még energia - épp akkor ugrott le egy pálcikára amikor megérkeztem a fiamért.
Nem tudom, hogy minek fog majd számítani ha egyszer lesz szabályozás, de a pálcikák közül eddig ez a legmeggyőzőbb számomra hegymenet tekintetében.
-
Sordoran
addikt
válasz
Tamás9x #13385 üzenetére
Gyerekként én se panaszkodtam olyan dolgokért, amik most zavarnak.
Térkövön menve két dolog jött elő a rázkódás miatt:
- a szemüvegem picit pattogott az orromon
- az út után még pár óráig érzem a térdemben a rázkódás hatásait
Szóval akármiylen rollert veszek, a térkövek, macskakövek kizárva. -
Sordoran
addikt
-
Sordoran
addikt
válasz
Tamás9x #13370 üzenetére
Sajnos nincs ismerősöm akinek lenne és kölcsön tudnám kérni, idegeneket pedig nem akarok ilyennel zaklatni (még ha lenne is rá jelentkező). Akkor a Lime jobb fajtának számít ezek szerint felfüggesztés miatt? Már azzal is zavaró mikor térköves szakaszon kell haladni, el se képzelem egy olcsóbb modellel milyen érzés.
-
Casseius
tag
válasz
Tamás9x #13370 üzenetére
Egy pesti srác csinálta aki pár szerviznek gyártja az aksikat, az enyém nem lett hibátlan de 2 másik ismerősömnek jól megcsinálta
/
phoenix1989 jelenleg nincs semmi szabály, a tervezet meg már jóideje készül de csak nem akar kijönni -
Somatom
veterán
válasz
Tamás9x #13352 üzenetére
Hááát... Az én bringámban Rock Shox van, ami jó márkának számít. Abból egy levegős itthon sem olcsó.
-
Somatom
veterán
válasz
Tamás9x #13348 üzenetére
Én is néztem, de majdnem annyiba kerül, mint a roller.
-
válasz
Tamás9x #13324 üzenetére
Ja, h ez csak nekem fordult elő?
Jesus. Hát én meg betudtam gyártói slendriánságnak.. miért működne valami normálisan.
Nem raktam még fel a legújabb firmwaret, de hát elég otromba hiba lenne, ha csak ezen múlt volna. :/És az M365 Toolst se használom, mintha olvastam már többször is volna róla, h nem csatlakozott a roller miatta a telefonhoz, hiba esetén újra kellett telepíteni, vagy mi, meg a neve alapján azt gondoltam, úgyis csak a régi 365-ösökhöz való elsősorban, de most megnéztem, végülis ez a Xiaomi, meg a Segway összes rolleréhez való.
Na hát már legalább ezt is tudom.
Kipróbálom.És köszi a tippet az Air tagről, pont valami hasonló GPS-es dolgot gondoltam, h lehetne ezekben, amolyan lopásgátlóként, vagyis nem is magát a lopást akadályozná meg, de lehetne tudni hol a roller.
Mert sztem nem profi rollerre szakosodott tolvajoktól kell a legjobban tartani, hanem az egyszeri birkától, aki meglátja, felpattan rá, azt viszi.Vajon mekkora a büntetési tétele egy roller ellopásának? Mégha csak pálcikaroller is. Mondjuk egy Segway G30 lengéscsillapítókkal ér ~400ezret. Azért ez már nem olyan érték, amit egy fejcsóválással elnéznék.
-
válasz
Tamás9x #13322 üzenetére
Üdv!
Xiaomi Mi 3 rollernél ha az applikációban lezárom, majd otthagyom a rollert, ez hogyan működik?
Most már nem először fordul elő, h visszamegyek a rollerhez, és újra csaatlakozok a telefonnal, és nincs lockolva a roller.
Először még azt gondoltam, biztos nem zártam le, de most már 4-5 olyan alkalom volt, amikor reggel tuti lezártam, és mégis nyitva volt délutánra.Ez kiold idővel?
Vagy akkor meg mire jó ez?
Hát így nem is érdemes használni, h kitudja mikor gondolja magát, és kikapcsol a lock.Vagy csak akkor működik, ha mittudomén végig minimum bluetooth távolságon belül vagyok?
Mert akkor meg megint nem látom az értelmét.Tehettek volna egy kulcsot rá, max a szoftverben kikapcsolható lenne, ha valaki nem akarja használni, vagy ujjlenyomat olvasót, ha már annyira "okos" terméknek hívják ezt is.
-
saril
senior tag
válasz
Tamás9x #13307 üzenetére
igen, úgy gondolom hogy megoldom ha ilyen probléma van, műszaki beállítottságú vagyok és igaz hogy tubeless kereket még rolleren nem cseréltem, de nem lehet nehezebb mint egy dsg váltó olaj cseréje az automon amit ugyan úgy én végzek el a végén egy kis diaggal
valaki meg is írhatná hogy ezek a tubeless kerekek hogy kopnak? hogy bírják a kopást? mire kell számítani?
dobfék még a kérdéses nálam, bár gyárilag is úgy van beállítva rajta hogy ha tövig behúzza az ember sem blokkol le teljesen, érthető okokból, nekem bejön, eddig.
PociAti: nem minden 100kg-os ember van elhízva, többek között rajtam is van felesleg de nem vészes, 90kg-osan 20% alatt lennék bőven testzsírszázalokot nézve, heti 3x edzek és 200+kg húzok fel
-
Dave™
nagyúr
válasz
Tamás9x #13307 üzenetére
Igen, éppen ezért teljesen félrevezető egy olyan kijelentés, hogy csak a felét tudja, mint ami rá van írva. 75kg, szélcsend, folyamatos 15km/h, sík terep mellett tudja elméletben a 45km-t, és ez teljesen reális is a saját tapasztalataim alapján. Egy autó is jóval többet fogyaszt +30% terheléssel.
-
Casseius
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged