Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy pont ide tartozik, de remélem ki sem lóg a témakörből... Szeretném leszögezni, hogy számomra új a téma, csak az elmúlt napokban olvasottak/tanultak alapján következtetek, ergo kéretik nem leszedni a fejem, ha hülyeséget írok!

Tehát... Adott egy elektrononyos járgány, 2db 1000W teljesítményűnek mondott motorral szerelve, melyet a feliratok alapján 52V fesz mellett ad le. Ezeket egy 23Ah-s, 18650-es LG MH1 cellákból álló, 14s7p kiszerelésűnek számolt telep látja el naftával, amit fizikai mérete alapján egy ismeretlen, noname, vélhetően passzív BMS terelgetett eddig a tavaszig, amikor is már csak hálózatra kötve lehet éleltet lehelni a masinába. Alapocska tudásom alapján arra gyanakszom, hogy néhány erősen gyengélkedő cella akadályozza a telepet, hogy fel tudjon töltődni. Mielőtt barkácsolni, vagy teljesen új telepet kezdenék építeni, gondoltam beszerzek egy JK BD6A17S8P BMS-t, hát ha tud kezdeni (balansz) valamit kezdeni a gyenge láncszemekkel, és megúsznám a nagyobb kiadást.
Az első kérdésem ide kapcsolódik, hogy van létjogosultsága ennek az elképzelésemnek, vagy zsákutca, és pénzkidobás?
A második az átfolyó áramerősség és cellák élettartamával kapcsolatos: az előbb említett cellatípus CDR értéke 10A, és csak az egyik motorra visszaosztott peak áramerősség is közel 2x, a kettőé pedig 4x nagyobb ennél. Ergo jól értem, hogy ez egy 'jólvanezelidulezzelis' típusú, költséghatékony megoldás, és normál esetben ennél 2,5-4x magasabb CDR értékű cella lenne a megfelelő az optimális élettartam eléréséhez, vagy tényleg jó ez így ahogy megcsinálták, csak nem értettem meg valamit?
Harmadik... Két félét, egy 54,6V-os, és egy 58,8V-os töltőt mellékelt hozzá a gyártó. Melyik a jó a telephez, vagy mindkettő jó, csak a kisebb nem tudja/lassabban tudja feltölteni a pakkot? Egy töltés során, együtt szabad ezeket használni?A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Filmvilág
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest