Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daniel Alves
őstag
Az nice

Ha valamibe belefogok, azzal szeretnék komolyan foglalkozni ha már "időt" és nem kevés pénzt áldozok rá.

Amit írtam első körben teljesítménytúrázás cél, viszont mint amatőr egy versenyen is szeretném megméretettni magam.Például erre a versenyre bárki nevezhet vagy csak a kerékpáros klubbok versenyzőinek van?- akik 2014-ban érvényes regisztrációval rendelkeznek az AKESZ-nál (érvényes regisztrációnak tekinthető, ha erre a linkre kattintva megtalálható a neved és a regisztrációs számod!)
Akkor kilőve

-
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Sosem késő elkezdeni.

Én pl. 2012 -ban 38 évesen kezdtem a versenyeket.
A tegnapi 120 km alatt meglett végre az idei 20ezer km -em. Az meg csak hab a tortán, hogy a párom is végig jött velem. -
cashback
őstag
Üdv.
Kérdés...
Van egy pár Schwalbe Racing Ralph gumim (kerék szettet vettem ahhoz kaptam).
Viszont mindkettő perem szakadt (terepen teljesen jó így is... de ha már aszfaltara kell mennem akkor lerázza a vesémet)Lehet ezeket valahogy javítani... házi barkácsolással?
-
fpeter07
veterán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Ez nekem is menne! 10 óra alvás, 2 óra kajálás, 4 óra pihenés, a többi talán már menne nyeregben. Mondjuk a fenékcsontokra edzenem kellene.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Erre például biztos vagyok benne, hogy ott leszek 24 óra egyéniben.

-
imyourfriend
őstag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Nekem sincsen, de eddig úgy voltam vele hogy acél bringával mégsem próbálnék ki egy versenyt. Most így 3. évem végén egy picit alaptól feljebb lévő karbon géppel lehet hogy elindulok egyen, de csak 50-60km kb.. félek hogy összetörnek/elesek.

-
Daniel Alves
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Sajnos nekem nincs időm versenyekre készülnöm a munka miatt és jobban belemerülni a dolgokba. Egyszerűen élvezni szeretném a kerékpározást...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Én is 30 vagyok, idén kezdtem csak el jobban tekerni és mégis tervezem hogy jövőre életemben először mennék versenyre.

-
Daniel Alves
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Csak hobbi szintre szeretném használni viszont szinte csak hegymenetben, (jövőre 2015 az Olasz Alpok van tervezés alatt 3hét) így fontos a jó váz alap. Most a fizetésemből megengedhetek magamnak egy "komolyabb" felszereltségű kerékpárt.
A versenyzéshez már "öreg/ 30 years old"
vagyok de ahol csak tudok a barátaimmal szeretném megméretettni magam (amatőr versenyek).Szeretnék valami nagyot alkotni... és magamnak bizonyítani

-
bandus
veterán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
egyébként mire fogod használni a bringát? ennyire komolyan nyomod hobbi szinten is, vagy szoktál versenyezni?
-
Daniel Alves
őstag
Javítsatok ki de ha jól tudom akkor a Campagnolo Athena vagy Chorus az Ultegra szettel van egy szintben és a Sram F22-vel?
Most megnézem a lehetőségét annak, hogy külön vegyek meg mindent és én tegyem össze.Most találtam egy ilyen vázat Dedacciai Gladiatore karbon országúti kerékpár váz 229.000ft
-
Maximum1
őstag
Nekem ilyen van, durva cucc.
Azt hiszik valami motoros jön, így már 50 méterről nem igen fordulnak ki elém.
Fél éve van meg, így télen hazafelé szoktam 45percet használni, nem igazán akar lemerülni, nem is emlékszem mikor töltöttem utoljára.
Egyedül az aksi elhelyezéssel volt baj, mindenhol zavart, de megtaláltam a tutit.
Ha túl nagy akkor itt egy mobilabb verzió. -
fpeter07
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Zöld felnid van?
Elég ritka. -
TayRol
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez a váz kísértetiesen hasonlít a Sportsdirectes fixire.
-
fcc
aktív tag
Gondolkodom, hogy veszek Cree lámpát az ebay-ről. Van erről tapasztalata valakinek?
-
gergo5991
őstag
érdekességből megtudná valaki mondani, hogy egy tour de france-s versenyző aki tegyük fel ot van a top 10-ben mennyi km-t szokott letekerni évente?
-
szjoci
őstag
Ez a váz szerintetek megér 25k-t? Dynamics Helium Disc (2010)

-
Because
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
hehe én ennyiért vennék edzősbicót

melóba járni valami 10k alatti tökéletes
(ez én vagyok) -
Maximum1
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Amit linkeltél az is kb. 75ezer, ezért linkeltem az itthoni lehetőségeidet.
Használtan nehéz kifogni ilyeneket, jóformán 20 éves vázakra van építve valami roncs.
Ezek pályavázak, legalábbis a geometriájuk, rövid tengelytáv, leszúrt villa stb...
Neked kell tudni mennyi az a pénz átmenet a használt és az új között.
Én ujjat vettem, nem bántam meg. -
Maximum1
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha csak 2 sarokra van a munkahelyed.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Inkább vegyél egy csepel royalt vagy friscot, sok helyen most 80ezerbe adják garival.
Esetleg ha ez még megvan, bár én még nyáron láttam náluk, gyönyörű gép.
Ha van sok pénzed akkor ezt vedd meg, nagyon komolyan néz ki, de lehet már nem kapsz ilyet. -
Tothgera30
veterán
Egy ilyet érdemes venni munkábajárósnak?
-
Daniel Alves
őstag
-
TayRol
nagyúr
válasz
imyourfriend
üzenetére
Én Kiskunhalasról indultam délben, Zegre még világosban, hó nélkül érkeztem, de most már fehér minden. Végre.

-
imyourfriend
őstag
Eleredt a hó a környéken, ahogy jöttünk haza alföldről autóval már Hosszúperesztegnél esett intenzíven a hó, és egész Rátótig csak pár helyen nem esett. Így az országúti lepihen, nem szándékozok perecelni vele.

(#36953) TayRol: Ideje volt már, kell a terményeknek a hó. Persze ez nekünk nem túlzottan előnyös, de mégiscsak tél van.

-
llaszlo
veterán
-
Valkűr
addikt
válasz
Because
üzenetére
Anyáknál az volt a gond, h ami menetemelkedésben jó lett volna az külsőre nagyon picike volt, ami méretben jó lett volna külsőre annak meg a menete volt ritkább. Ennyire sűrű menet M4-es csavarnál nem tudom, h létezik e egyáltalán, ami anya menetemelkedésben jó lett volna az nagyon pici volt. Ettől független vicc, h a gyártók nem gyártanak ezekhez alkatrészeket, mert én egyik gyártónál sem nagyon találkoztam ezekkel az alkatrészekkel. Rákényszeritik az embert , h vegyen új féket. Xar 5 forintos alkatrész miatt kinlódik az ember. A Hayes is ilyen megoldással operál, ott is van kis csavar, de azokhoz sem láttam eladó alkatrészt..
-
Valkűr
addikt
válasz
Because
üzenetére
Pont erről beszélek, h egy anya önmagában még nem megoldás, mert arra nem tudom ezt a műanyag alkatrészt rátenni ami az eredeti anya oldalán van. Ez ha nincs rajta akkor az anya a fékkart szétrágja, ott fog fityegni, és mivel nem fog csúszni a perselyben behúzni sem fogom tudni. Ezen a képen látszik a csavar körül a résben az a 2 műanyag alkatrész ami pont akkora mint a karban a kivágott kör alaku lyuk, ezen forog a kar mikor behúzom. Ha az esztergályos tud pont ilyen csavart esztergálni akkor mázlim van.
-
Maximum1
őstag
válasz
Because
üzenetére
Én ősszel pont egy meridát néztem, azon nem a gyári hajtása volt, a gumiján látszott hogy ment vagy 3-4 ezret.
Azt mondták itt állt egész nyáron, senki nem vitte ki.
Szerintem meg szét lett hajtva és lecseréltek rajta ezt azt.
Így adták volna 180ezerért, inkább kihagytam.Ezeket a bringákat lehet kölcsönözni is, 5-6ezer egy napra + 150-200ezer kaució, sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, de a látványból ítélve elegen.
-
bandus
veterán
válasz
Because
üzenetére
hát nyilván függ a használattól is. amit Runner is ajánlott teszt bringa annak sincsen semmi baja elmondása szerint, tehát biztosan így van. magamból kiindulva ha elviszek bármit kipróbálni, akkor vigyázok rá, így nem hinném, hogy komolyabb baja lehetne ezeknek a gépeknek.
-
zoli03
őstag
válasz
Valkűr
üzenetére
Erről így senki nem fog tudni semmit mondani. Menetfésűvel kéne megmérni a csavart, vagy vidd el egy esztergályoshoz, aztán megcsinálja, neked mérni sem kell. Árban sem hiszem, hogy drága lenne, nekem múltkor 500 Ft volt egy csavar, amire új menet kellett, és a fejét is eléggé át kellett alakítani.
-
bandus
veterán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
és maga a gép rendben van minőségileg? első bicóm lenne, kell valami alám az augusztusi ironman-re, szóval ennek fényében megfelelő lenne ez is?
-
Valkűr
addikt
válasz
D.Orion
üzenetére
Ebbe a fékkarban van az az aranyszinű fékkarállitó csavar, ez tolja be a dugattyut is...Enélkül nem használható a fék. Nem tudom milyen menetemelkedésű de elég sűrű, és nem mindegy a csavar mérete sem, mert abba a részbe kell beférjen a 2 oldalán van valami műanyag tartóelem is ami a csavar oldalán lévő maráshoz csatlakozik.
-
zoli03
őstag
válasz
Valkűr
üzenetére
Akkor esztergáltatni kell hozzá anyát. Amúgy oda is lehet ragasztani a régit, csak akkor nem lehet állítani többet (vannak nagyon jó ipari ragasztók is). Egyik se kókányolás, lenne olyan jó, mint a gyári. Ha úgy vesszük, jobb is lenne, mert a gyári anyában is megszakadt a menet, gondolom alumínium vot.
-
Valkűr
addikt
válasz
zoli03
üzenetére
Semmi lehetőség nincs a javításra.. voltam vele kerekparszervizben is. Ilyen menetemelkedesu csavart nem árul egy csavarbolt sem ami ekkora méretű M4 csavarra megy és jó lenne.... A kokanyolast elvbol elvetemült mivel az vagy sikerül vagy nem. Ha nem válna be a gyakorlatban akkor az ne egy kamion alatt holtan fekudve derüljön ki...
-
spanyoll
addikt
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Vagy én értelmeztem rosszul a válaszod vagy te az enyémet, de nem az egész bringáról van szó csak a kormányról

De ha én értelmezem rosszul és te építesz egyet és ahhoz jól jönne akkor nem szóltam és részemről okés lehet. -
Rottweiler89
senior tag
Maximum1
Hmm, na az lehetséges... Egy 5mm-es FSA van, lehet ezek szerint kevés.D.Orion
Többet már nem tudok rajta húzni. -
Maximum1
őstag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Kevés a hézagoló.
(#36913) spanyoll szereld fel a falra bringatartónak, már láttam ilyet, képet sajna nem találok.
-
Rottweiler89
senior tag
Hello!
Ha a fejcsőnél kotyog a villa, az mitől van? -
Valkűr
addikt
Jelenleg egy Quad dime pro fékszettem van, mivel javithatatlan az egyik fékem igy lecserélem az egészet egy más fajtára. Nem szeretnék ettől gyengébbet, de kategóriákkal sokkal jobbat sem. Ki mit ajánlana MTB-re 80 kiló vagyok, fogjon esőben is normálisan, és legyen kartávolság , valamint fékerő állitási lehetőség is. Árban kb 40 ezerig mennék el párba
-
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Tavasszal kap egy vérfrissítést az outim, aminek keretein belül kukázom a koskormányt (vagy mi a hivatalos neve) és egy rövid egyenesre cserélem (a belvárosban sokkal praktikusabbnak érzem). Megéri szarakodni azzal, hogy felrakjam apróra (régi csepel outi, semmi extra), vagy fölösleges? Utóbbi esetben már előre szólok, hogy akkor a topic lakóinak egy sörért cserébe felajánlom, mert én valószínűleg semmit nem csinálnék vele. -
von toth
tag
Sziasztok,
Rendelt már valaki vázat kínából ebayen keresztül?
Mik a tapasztalatok? Nekem 27,5 kellene.Valamint ismeritek a spinner levegős telóit? Vélemény?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nagyon szívesen megvenném, de most nem adhatok ki ennyi pénzt erre a gyönyörűségre.

-
superecneB
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Szeva,
Hát igen, én is most egyébként kerék vételre ácsingózom, de pl egy Mavic Crossone nem hiszem, hogy előrelépés lenne a mezei XT-785-as agyakkal, 2.0 DT-kel fűzött kerekemhez. Azon kívül hogy csúnya (még nagyon nehéznek sem mondanám) semmi gond nincs vele, az életben nem centríroztam még (a régi Mavic CrossMaxom igen, igaz azt csudajó volt), nagyon strapabíró.
Ebből kifolyólag csak valami komolyabbra lenne értelme cserélni, összeköltözés előtt meg ilyen 100.000-s tételeket nem akarom erőltetni, főleg hogy nem azért cserélném mert szűk keresztmetszet a mostani kerekem, csak szeretem építgetni a bringát. -
zoltanz
nagyúr
Tegnap én is kerekeztem egyet, jöhetne már a tavasz.

-
Runner_fxr
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Karbon vázzal illene 8 kiló alatt lennie.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ezen mar gondolkodtam, de milyen ujitasok johetnek meg a kerekparozasban?
Marmint a vaz geometriaja hova tud mar finomodni, az anyaghasznalat is elegge limites, az alkatreszek meg csak-csak, de a fo alkotoelemek mar elegge kiforrottak, nem? -
-
Runner_fxr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
1db montit nem igazán lehet kiemelni, konkrét gyártókat lehet mondani, akik összességében jó ár érték arányú kerékpárokat árulnak. Ide tudom sorolni a Cube-ot, Bergamont-ot, Kross-t.
Webshop-os gyártók közül Canyon, Radon, Rose.
Most így hirtelen ezek ugrottak be. Illetve az is meghatározza a döntést, hogy milyen kategóriára gondolsz a montin belül.TayRol: Valóban nem egy csúnya darab. 190 centihez az biztos, hogy jó lenne.

Ha érdekel akkor egy elég jelentős kedvezménnyel meg tudod vásárolni. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Minden nap 2 óra bringa és 4-5 hónap alatt már 75 leszel. Tuti recept, nálam már bevált.

-
zoli03
őstag
válasz
fpeter07
üzenetére
Az ár/érték arány szerintem nem ízlés dolga.
Amúgy ez a kérdés megválaszolhatatlan. A legjobb ár/érték arányú talán egy használt, de normális állapotú régi MTB lenne 10-20e Ft-ért, azzal el lehet menni városban, de földutakon, erdőben is simán, ennél nemigen fogsz jobbat találni ár/érték arányban
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Amazon Fire TV stick/box
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

(ez én vagyok)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hasaggymeg