- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozo33
csendes tag
Ja igen elég hülyén írtam le, az újratelepítés után is fenn áll a probléma.
Driverek fent vannak, kaptam hozzá még cd-t (Fujitsu a512), így arról lettek telepítve, és ahogy néztem frissebbek nincsenek is hozzá. Most hogy újraraktam még nem lett frissítve a windows (tudom, hogy kellene, de én alapból nem szoktam a frissítgetni), de még az újratelepítés előtti verziónál felfrissítettem de nem változott semmit. Most tegnap még annyit csináltam, hogy lefuttattam a MemTest86-at de az se talált semmi, szóval teljesen tanácstalan vagyok, mer teljesen véletlenszerűen jön elő a dolog, valamikor megy egy napot a gép, aztán másnap bekapcsolom még mindig megy és akkor elkezdi és onnantól ahányszor újraindítom normál indítással jön a kék halál, aztán kikapcsolom, várok egy fél órát, és működik.
-
holozis_HUN
addikt
DE csökkentet módban elindul de ha baj van a kártyával akkor ennek se kellene lennie, nem? És most mondta barátnőm, nincs már kék képernyő csak fekete és normál módban nem indul el csak fekete képernyő és csökkentet mód megy rendesen. Lehet a windowsal van baj? Nem eredeti és nem meri frissíteni.
-
-
ZoeVica73
csendes tag
Helló!
Tudnál segíteni?
Ezt a 2 hibaüzenetet kapom (kékhalál, újraindulás)
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2014.11.07. 10:04:04
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Krivipc
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>3</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2014-11-07T09:04:04.566605600Z" />
<EventRecordID>850</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Krivipc</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">0</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
<Data Name="BootAppStatus">0</Data>
</EventData>
</Event>Napló neve: System
Forrás: Service Control Manager
Dátum: 2014.11.07. 10:04:28
Eseményazonosító:7000
Feladatkategóriaincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Leírás:
A szolgáltatás (AODDriver4.3) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.
Esemény XML:
<System>
<Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
<EventID Qualifiers="49152">7000</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2014-11-07T09:04:28.820160600Z" />
<EventRecordID>861</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="632" ThreadID="636" />
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">AODDriver4.3</Data>
<Data Name="param2">%%2</Data>
<Binary>41004F00440044007200690076006500720034002E0033000000</Binary>
</EventData>
</Event>Mi lehet a gond? Teljesen új a pc-m. Nem értem.
-
Kisfirga23
csendes tag
-
Kisfirga23
csendes tag
Természetesen volt. Jelenleg a legújabb van fent 344.48 de volt már próbálva a 344.16 és a 344.11.
Az a baj hogy mivel a vidikarim aránylag "új" még nem nagyon van hozzá bő választék driver-ből. Próbáltam nézni az nvidia fórumait de hát a csekély angol tudásom miatt nem nagyon értem miről is van szó.
Én pl gondoltam erre is hogy talán ez lehet-e a gond hogy még a driver nem igazán van optimizálva a kártyához. Vagy ez hülyeség? :SAz összes drivernél voltak problémák...
Itt is van most egy friss appcrash...Volt régebben is ez az "nvwgtf2umx.dll" csak már annyi mindent próbáltam hogy nem is tudom melyik próbánál sikerült megoldanom...de sokat nem változott a helyzet mert mikor nem ezért jött elő az appcrash akkor pl exe hibával (Crysis3). A vicc az hogy nem is tudom már melyik oprendszer alatt talán win8. Ott pl mikor első tesztnél előjött az appc. Akkor cmd-be nyomtam egy sfc/scannow-t. Az helyre rakta és ment vígan. Most is próbáltam de semmi változás...5-10perc játék után bedobja.
Van nekem egy "Dll-Files Fixer" nevű progim amit sürün szoktam futtatni és néha néha talál egy két hibás dll-t de azt fixálja is(Elvileg?!).De kipróbáltuk úgy is direkt hogy csak alaplapival ment a gép(VGA). Ki is vettem a gépházból a VGA-t hogy még csak véletlenül se kavarjon be. És akkor is voltak hibák. Szóval mi kizártuk hogy maga a VGA lenne a ludas. Bár az is lehet hogy mi vagyunk hülyék...:S
Nem tudom hogy esetleg biosba kellene e állítani valamit? Vagy pont ott kéne valamit kikapcsolni? Sajna nem vagyok nagy pc guru. Csak felhasználó szinten értek hozzá. :/ -
Tibor691
tag
A memóriát (4GB kingmax) egy ugyan olyanra cseréltük, a kollégámnak is ugyan ilyen gépe van. Az ő gépe tökéletesen működik úgy, hogy az én memóriám van bent. Az ő memóriájával nálam a kékhalál újra jelentkezett. A másik memóriaslot-ban is próbáltam, de a hiba úgyan úgy jelentkezik.
Integrált Intel videokártyás az alaplap: Gigabyte H61M-D2-B3
A legutolsó firmware van rajta.
-
-
ZoeVica73
csendes tag
Helló!
Ez az 1 újraindulás volt 7:00-ig:
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting
Dátum: 2014.10.15. 1:43:51
Eseményazonosító:1001
Feladatkategóriaincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Leírás:
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000000a (0x0000000000005528, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff80144b167fa). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 101514-17328-01.
Esemény XML:
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WER-SystemErrorReporting" Guid="{ABCE23E7-DE45-4366-8631-84FA6C525952}" EventSourceName="BugCheck" />
<EventID Qualifiers="16384">1001</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2014-10-14T23:43:51.000000000Z" />
<EventRecordID>2303</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">0x0000000a (0x0000000000005528, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff80144b167fa)</Data>
<Data Name="param2">C:\Windows\MEMORY.DMP</Data>
<Data Name="param3">101514-17328-01</Data>
</EventData>
</Event>Üdv
-
sutyesz96
őstag
Kiderült hogy nincs semmiféle driver, hardver, stb probléma.
Azt nem raktam hozzá hogy a kékhalál csak egy bizonyos helyen fordul elő. Egy könyvtárban mikor elkezdek torrentezni, 4-5 percre rá kékhalál. Azóta semmi, bárhol máshol van a gép, bármit csinálok vele, semmi.
Szóval egyszerűen szerintem ez csak egy védelem a könyvtárnak, hogy ilyen módon "kisütik" a gépem ha túl sok adatforgalmat generálok nekik.
Vagy nem tudom, másra nem tudok gondolni. Lehetséges ez egyáltalán?
-
trancemusic
senior tag
Ok.Majd elküldöm a bsod hibaüzeneteket.
Bár szerintem rossz topicba írtam:tökéletesen működik a pc-m tuningolva is,csak telhetetlen vagyok...
Lényegében csak a procit tuningoltam,mégis valami más kavar be,hiszen az összes proci stabilitási teszt hiba nélkül fut akár órákon át...Érthetetlen számomra...
Akkor majd küldöm,hány % az esély hogy sikerül beazonosítani a hiba okát? -
Szemjuel
tag
Levettem biosban a proci automatikus energiaszabalyozasat illetve 3500 helyett 3675 mhz az orajel. Egyelőre fagyás nélkül... Ilyen esetben mi menjen szervízbe? Alaplap vagy proci?
Illetve amit észrevettem, hogy a feladatkezelo szerint a 4. Mag sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve.
-
Redneck
nagyúr
HDD Sentinel szerint a merevlemez hibátlan, nem hangos és nincs töredezve, valamint rendezetten tárolom az adataim.
Az lenne a baj hogy a Giga deszka 200 helyett 201,3Mhz-en járatja a slotot auton? Ez pedig nem tetszik a RAM-nak? Ha 200ra rakom manuálisan akkor pirosan villog a Bios.
A RAMok egyébként a gyári előírt feszültséggel és időzítéssel vannak beállítva. Tudom hogy 1600-as RAMokat nem támogat a Phenom de eddig mindenkinek ment.
-
najaro
csendes tag
Üdv. Igen,mióta nincs bekötve nem is volt kék halál..A memóriák kit-be vannak,kingston hyperx 2x4gb1600mhz,
cl 10 240-Pin UDIMM,a slot színekre nem is figyeltem,na majd megnézem.Olyat is hallottam hogy az utorrent egyes változatai valami módon kék halálhoz vezethetnek...nem tudom.Tény hogy az indításból kivettem az utorrentet,ill.1 játékot töröltem.Egyelőre ennyi.
Valószínű holnap az usb hubot visszadugom,meglátom mi lesz,a többi ennek a függvénye. -
najaro
csendes tag
Az a helyzet,hogy a memóriateszt és a vinyó teszt sem mutatott problémát.A memóriatesztet a gépen lévő teszttel,a vinyóét a hd tunepro trial verziójával csináltam.Ahogy írtam a memóriák az egyes és hármas slotban vannak,ez így korrekt?Az aida így látja normálisnak...Azt jelzi,hogy 1-2 slot foglalt.Viszont van 1 usb hubom amit a hibák óta nem dugtam vissza,az okozhat ilyen problemát?
Melóba kell menne,este tudok csak visszajelezni,addig is üdv ! -
najaro
csendes tag
Ezt találtam hibaként:0x000000d1 (0x0000000000000158, 0x0000000000000002, 0x0000000000000001, 0xfffff88001b6eec3)
param2 C:\Windows\MEMORY.DMP
param3 091914-11840-01
Ezt kritikusként : BugcheckCode 209
BugcheckParameter1 0x158
BugcheckParameter2 0x2
BugcheckParameter3 0x1
BugcheckParameter4 0xfffff88001b6eec3
SleepInProgress 0
PowerButtonTimestamp 0
BootAppStatus 0 -
YellowFlash
aktív tag
Mielőtt beutött a kékség, azelőtt frissítettem a drivert egy béta verzióra. Akkor visszadobok egy régebbit. Tudsz verziószámot mondani régebbiből, ami stabil?
Egyébként a vga drivert hogyan kéne telepíteni? Elég ha magától rátelepít a mostani driver a régire, vagy szedjek telepítő fájlt, töröljem a régit, és csak aztán telepítsem az újat? -
törölt tag
Persze, leírtam egyébként itt, csak nem voltam biztos benne, hogy ez a lapozófájlos tök egyszerű dolog lesz a megoldás, amit több helyen is olvastam. Ez járt a legkevesebb kockázattal, de úgy néz ki nem is vált be
1 napig jó volt
A jelenség meg kb 2 napos... Csak a TeamViewer-t telepítettem előtte... Most majd átteszem SSD-re a lapozófájlt, de nem hiszem hogy ez lenne a baja.
-
De4d
őstag
Igen, de most is a 13 x van fent, a flash playert azt hiszem kikapcsoltam, de a shockwave-t nem.
Egyszerűen komolyan nem tudok már mit kezdeni vele, sok ezerért meg nem akarom elvinni szervizbe, az amúgy garis cuccaim, de szinte mind máshova szól, ergo nem is tudnám elvinni egy olyan helyre ahova kéne, max valami magán szervizbe,de akkor meg a garinak off.
Az alaplapot lehet valahogy ellenőrizni valamivel?
Minden más hardvert már ellenőriztem teszteltem.... -
fabias82
tag
Most a hétvégén,folyamatosan ment 3 napig a gép ki se kapcsoltam,és hagytam sokat monitort bekapcsolva és ő lekapcsolta majd vissza de nem is jött elő többet,eddig le is kopogom
Lehet a vga driver frissítés megoldotta. De fura hogy előtte nem volt ilyen a másik alaplapommal és processzor párossal.Ez érdekes....esetleg ha még okozná van egy Seasonic S12G 450w tápom megpróbálom azzal.De ilyen alacsony fogyasztás szintekkel lenne a baj...fene tudja...az i5 be nem volt ilyen lehet az is a ludas.De még egy észrevételem van a képernyő felbontás FullHD a böngésző megnyitva tejes képernyőbe,és mikor kikapcsol a monitor 10perc után mikor vissza felélesztem összemegy a böngésző mintha olyan 1600x1050 vagy 1280x1024 felbontáson lett volna ezért is a vga-ra gondolok hogy ő cseszteti a felbontást... Ez előző lap+processzor párossal nem csinálta...ez is érdekes...a driverbe lehet ilyen beállítás...nem mindegy milyen kiadás...
-
De4d
őstag
Érdekes, ha kikapcsolom, akkor a verzió szám változik, illetve eddig semmilyen oldalnál nem írta hogy flashplayert igényel.
Ha nagyon úgy van váltok böngészőt, azt megtudod mondani hogy hogyan lehet átpakolni az adatokat, kukikat?
Ne kelljen minden jelszót, nevet, oldalt stb. beírni minden egyes oldalon. -
-
batman.
senior tag
Erre gondolsz?
- System- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2014-07-31T12:05:20.086408000Z
EventRecordID 4112
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8Channel System
Computer Szeplaki-PC
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0 -
De4d
őstag
Én is így vagyok vele, csak sokan felpakolják a frissebb biost, én még sosem, mert sose volt bios gondom.
Egyelőre semmi, remélem marad is így, de volt már korábban is hogy majd egy hetet bírt a gép. Szóval még nem nyugodtam meg. De hátha. De ha esetleg ez volt a gond, nem értem, mert pont az sp1 nem ment fel, csak ilyen 1-2 megás védelem növelő stb. frissítések, szóval semmi "komoly" ami magyarázná a memós kékhalálokat.
-
batman.
senior tag
Procinál szerintem nem lesz baj, a hőmérséklet is rendben.
Találtam viszont a BlueScreenView-ban egy másik hibaüzenetet:
072914-8127-03.dmp 2014.07.29. 14:50:19 0x00000124 00000000`00000000 fffffa80`0e092038 00000000`00000000 00000000`00000000 dump_amd_sata.sys dump_amd_sata.sys+16045f0 64 bit (x64) ntoskrnl.exe+4ade7c C:\Windows\Minidump\072914-8127-03.dmp 2 15 7601 262 144 2014.07.29. 14:50:23AHCI driverrel lehet a gond talán....
-
-
Met
nagyúr
Időnként van, először az egyik előlapi usb-re gyanakodtunk, a másikat használtuk.
Láttam bedugva a telefonkábelt rákérdeztem hogy mostanában nem volt hiba, nem (ez azután volt hogy átdugtam a lapon másik slotra az előlapi kivezetést) erre délután megint dobott egy kéket.
Akkor nézek egy frissebb biost. -
voyi
aktív tag
-
MrCsiT
addikt
Vagy egy
A, 3-4 órás hibakeresési metódus, vagy egy
B, 3-4 hetes-hónapos idegbeteg ág.Tessen mondani, A-t vagy B-t teccik kérni?
C lehetőség a "fagyogató konfig eladó olcsón, csak ma, 20.000 (számlával, ami 200k-ról szól)" -hirdetés feladása hardverapróban , majd venni egy másik gépet - de ezt valamiért nem akarják elsőre választani, nem is értem ?!
-
De4d
őstag
De ha mondjuk rossz lenne fizikailag a ram, akkor hogy hogy gamelés alatt nem történik semmi, csak amikor bezárom a programokat, wint, illetve pihenőmódban. Mikor driver csere volt, a régire semmi nem volt, és lekopogom "kop kop" mióta megint egységes driver van fent (2napja) semmi hiba.
-
De4d
őstag
Lehet hülye kérdés, most használok először ssd-t azon van a rendszer Lehetnek ilyen gondok hogy bad sectoros vagy bármi, és olyan helyen van ami pont ezeket a fileokat tartalmazza, és nem mindig tudja olvasni azokat a fileokat?
Van belső winyóm is, de azon szinte csak adatok vannak, ha esetleg ott lenne gond, de ha nem használom akkor is előjöhetnek a kékhalálok? Van összefüggés? -
Nanty
újonc
Kedves Out,
Köszönöm a válaszod, biztos vagyok, hogy a legutolsó BIOS változat fut a gépen.
Igen, már legalább 5 instalálló ISO file-t kiprobáltam, 32 és 64 bites vátozatokat is, és különböző windows fajtákat (7, 8, 8.1). Azzal is próbálkoztam, hogy egyazon ISO-n belül ha több vátozat volt, másokat is kiprobáljak, hátha jobbak lesznek (wih or without Media Center, stb)
De érdekes hogy volt 2 olyan eset, amikor kb. 1 hónapig semmi gondom nem volt, oszt utánna jöttek az üzenetek egymás után, máskor meg egy új installáláskor a wellcome után már gond van...
Ezért nem tudok konkrétumokrol beszélni, vagy ismétlödő jelekről.Üdv.
-
De4d
őstag
Téged is utolért a kékhalál?
Borzasztó idegesítő egy dolog.
Tegnap feltettem a gyári dvdről (egy teljes driver ccc gyalulás után) ami van.
Érdekes módon most valóban az van fent ami azon. Pedig volt már hogy feltettem de akkor a ccc más verziójú volt.
Most tuti olyan van fent ami összhangban van egymással. Szerencsére nem volt semmi blue halál, eddig (kop kop) de egy nap nem mérvadó.
A dump fileból amúgy mi alapján lehet leszűrni hogy mivel van gond ha sikerül megnyitni?
Amit nem tudok megérteni hogy nem kizárt sajnos a hardver gond se, de akkor miért nem játék alatt, terhelés alatt fordul elő, hanem ha csak bezárok dolgokat. Pl gép kikapcs, pihenő módban, vagy abból vissza, esetleg játékból való kilépés után, win restart után. -
De4d
őstag
Azzal kb. 1 hétig egyszer nem volt kékhalál, utána kérdeztem meg hogy mennyire lenne érdemes leváltani egy újabbra, és amióta megint újabbak próbálkozom, előjön
Amit észrevettem amikor az volt fent, hogy a CCC iszonyat puritán volt, semmit nem tudtam állítani, még a verzió számot se lehetett megnézni.
-
De4d
őstag
Volt tesztelve másik gépben még anno mikor képhibák voltak, szaggatások. Akkor azoknál kiderült hogy ezekről a vga-ról lespórolták az árnyékolást, és én egy vacak dsub átalakítóval használtam, vettem egy DVI kábelt, képhibák megoldva. A szaggatásokat pedig valami winfos frissítés okozta, mert újraraktam anno, letiltottam az autofrissítéseket, és semmi szaggatás nincs.
Furmakban teszteltem itthon is 80 fölé nem ment, volt Volleyel is tesztelve abban a bizonyos másik gépben, bár ott kb 2 órát ment a vga, szal nem mérvadó a kékhalálra, lehet ott sose lett volna gond, de lehet ha ott is ment volna még pár órát előjön. -
De4d
őstag
Nem akarok hülyeséget írni, meg nem mondom fejből, mikor újra raktam a 14.4et ott voltak az illesztőprogik és volt egy olyan hogy HDMI de az nem a vga monitor féle driver? Azt nem tettem fel, mert arra gondoltam amit már említettem hogy nem használok hdmi-t ls lehet azért volt a 14.4el kékhalál mert kereste de nem találta. és a monitor vga kapcsolathoz van köze.
-
De4d
őstag
-
btchr
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged