Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Van egy Delonghi Dedica eszpresszó gépem és egy hozzá adott Delonghi KG79 burr örlő.
Valami gyenge láncszem a dologban. A kávénk már most is nagyon jó, mikor először elkezdtük használni egy elég jó kis szintugrás volt, viszont ha elmegyek egy kávéházba azokból a nagy baromi drága olasz gépekből jobb a dolog mindig néha még kicsit gyengébb minőségű kávéval is. Gyanítom ez otthon is kivitelezhető némi pénzráfordítással, most elemenként szeretném végigvenni veletek mi lehet a gond és nem egy komplett új szettben gondolkodni.
Ha elmegyek egy-egy ilyen helyre mindig lesem milyen kávét adnak, hogy tudjunk összehasonlítani. Nekünk kettő jön be legjobban, az arany színű Lavazza Oro, és a konzerves Illy espresso. Utóbbi elég pénzes, de ott egye meg a fene azt a plusz 1000ft-ot, megveszem.
Követek mindenféle kávéb*zikat youtubon, hogy magát a kávéfőzés technikáját elsajátítsam (pl James Hoffman), nem hiszem, hogy magával a procedúrával gond lenne.Az dedica gép látszólag jó nyomást és hőmérsékletet csinál, bár tény, hogy ezt nem naked szűrővel teszi, egy lyuk van középen. A kinyert eszpresszó viszont úgy néz ki ahogy ki kell néznie. Egy kicsit erősebb kávé íze lehetne a dolognak, nekem nem elég aromás, én a darálót hibáztatom tippre.
Legfinomabb álláson darálok vele, viszont pl egy előredarált lavazza espresso bolti kávéhoz képest picit durvábbak a szemek. Nem szitáltam le, de a szemcseméret elosztás látszólag egyforma azzal nincs gond.
Őszinte leszek, annyi szemes kávém van itthon, nem jutott eszembe még őröltet venni. Anyámék veszik a fent említettet, ott turkáltam benne kanállal. Viszont nekik egy másik gépük van, nem tudok viszonyítani.Mit gondoltok? Mit fejlesszek?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen széket vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hardcore café
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.