- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AirTag-riválist hoz Európába a Xiaomi
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jana86
csendes tag
válasz
gippazoid
üzenetére
"Én a hosszú kávét szeretem, bent a cégnél rendes presszógépen főznek ilyet, nem tudom mennyi lehet a mennyisége, egy nagyobb capuccino-s csészét kb. félig tölt meg a gép.
Tehát ez nem az amerikai stílusú, forró vízzel felengedett espresso-ból kotyvasztott hosszú kávé."Voltam egszer egy home-barista tanfolyamon, ahol megmutatták, miért érdemes inkább forró vízre engedett eszpresszóval készíteni a hosszú kávét (americano-t). Hosszú csapolás közben kb. eszpresszónyi mennyiségenként kicserélték a csészét a kar alatt, így az 1. csészébe került a lejött eszpresszo, a 2.-ba a második eresztés, a 3.-ba a harmadik. A 2. és főleg a 3. csésze tartalmát külön látva biztosan nem akarnád meginni azok tartalmát....
Szóval a forró vízzel kotyvasztott americano kap még egy szavazatot tőlem - ha már mindenképp hosszú kávé kell. ( Bár van olyan budapesti specialty kávézó, ahol kerek perec ki van írva, hogy náluk nincs americano!
)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 10 millió fölött a NieR:Automata, a Square Enix pedig folytatást sejtet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- World of Tanks - MMO
- Death Stranding (PC)
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szóval a forró vízzel kotyvasztott americano kap még egy szavazatot tőlem - ha már mindenképp hosszú kávé kell. ( Bár van olyan budapesti specialty kávézó, ahol kerek perec ki van írva, hogy náluk nincs americano!