Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ez az egér nem okoz gondot a konyhában
- Nem lesz idén iPhone 18
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Közönségkedvenc tábla készül hazai startra
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi970307
tag
A hétvégén vettem helyi pörkölésű kávét.
A kávé specifikációi:
Nicaragua, Nueva Segova tartományából származik. Árnyékban termelt, black honey process feldolgozási mód van megemlítve a jellemzői között. A leírás szerint ezek az ízek várhatóak: erőteljes, közepes savas íz, áfonya, málna és narancs ízjegyekkel, kakaó, narancsvirágméz, szilva és kardamom utóízzel.
200g volt 1700Ft akciósan , egyébként 1970Ft. A pörkölés dátuma: március 2.Sajnos nem rendelkezem az eszpresszókészítéshez szükséges igazi eszközökkel, de azért leírnám, hogy mit tapasztaltam és tanácsot kérnék.
Az eszközök: Delonghi EC152CD, nyomásfokozós szűrővel, forgókéses "mákdaráló", műanyag tamper.
Amikor kibontottam, kellemes illat fogadott. Gyorsan daráltam is 8g-ot, Addig a gép melegedett (körülbelül 15 percig), felhelyezett szűrőtartó karral, hogy az is átmelegedjen. A csészét forró vízzel melegítettem, utána letöröltem róla a vizet. Mivel nyomásfokozós szűrőm van, így nem szükséges nagyon finomra őrölni a kávét, mert hajlamos "bedögleni", azonban a bolti téglától jóval finomabbra őröltem. Ebből kifolyólag a 25mp-es lefolyás sem megoldható 25-30ml kész kávé esetében, mivel ilyenkor megég a kávé, nagyon lassan folyik le, csöpög és sötét, hamar eltűnő crema lesz rajta. Szépen megtömtem a műanyag tamperral, a felülete sima lett és teljesen vízszintes. Lefőzéskor világos crema volt szép textúrával. Eddigi tapasztalataim szerint cukor nélkül ilyen eszközök által készített kávé nem iható, így a szokásos 2 cukorral, egy kevés tejporral fogyasztottam. Azt tapasztaltam, hogy egy teljesen savanyú, kellemetlen ízű eredményt kaptam. A Tschibo Sicilia Style szemeskávéjával egész finom eredmény szokott születni, aminek az ízvilágát egy kifejezetten finom tejcsokoládéhoz hasonlítanám.
Kérdésem az lenne, hogy a kapott eredmény a nem megfelelő eszközpark, vagy a kávé rossz minősége (pörkölés, vagy alapvetően is) okozhatja-e? Legközelebbi kávéválasztásnál milyen jellemzőket érdemes figyelembe venni? Milyen ízjellemzőket keressek a csomagoláson, ha egy édes, a Tschibohoz hasonló ízt szeretnék, esetleg több karakterrel? Mit jelent A "fekete méz eljárás" feldolgozási folyamat?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO készleteim eladóak - Bontatlan szettek (48db)
- ELADÓ Yaesu FT-70DE-B2 C4FM/FM VHF/UHF kétsávos kézi adóvevő
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - drón szett - ÚJ állapot - Care Refresh
- Elektronikai csomag (usb hub, display, hdmi kábelek, riser-ek)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs