Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• meander

tag

válasz soldier2 #32470 üzenetére

Teljesen igazad van, ezért írtam a végén, hogy nem a grammokért, hanem az ízéért főzünk kávét. Nekem is egyébként általában az 1:2 vagy picit az alatti italok jönnek be.
    Arra egyébként közben rájöttem, hogy ha több kávéból ugyanannyi idő alatt több italt készítek az ugyanaz az ital. Tehát 8g -> 16g ital 16g -> 32g ital.
    A dilemmának az a része azonban továbbra is fennáll, hogy 7-8g őrleményből 25-30ml ital (eszpresszo) az inkább olyan 1:3 (amit még nem láttam eszpresszónak hívni). Ezek alapján, tekintettel arra, hogy csak dupla szűrőm van, olyan 48-50g-os italokat kellene kóstolnom, hogy ízben ugyanazt kapjam. Kíváncsi vagyok, hogy bírja majd ezt a GC stabilitás terén.

Az egész gondolkozásnak a kiinduló pontját persze nem mondtam el. Paljotz-al kóstoltunk kávét (szimpla kosárral), majd megpróbáltam azt otthon reprodukálni. Az eredmény egy testesebb ital lett, viszont az ő szimplája meg harmonikusabb, finomabb volt. Az ok szerintem a fentiekben leírt... na megyek azt kipróbálom :D

Új hozzászólás Aktív témák