- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
salytmasztor #8952 üzenetére
hozzászoksz, meg akármilyen sittes automatával az adott kávét érdemes végigpróbálni az őrlési finomságokon pár fokozatban (1-5-9, ilyenek), melyikben hozza ki a legjobb ízt, utána az ízélményhez egy kevés tej és fél kiskanál (barna)cukor elég - saját tapasztalat "sittes" automatákkal (delonghi 3000, jura ena5) és kávékkal (bármi szemes az alsópolc felett, és ~12k/kg alatt)
-
DrDobos
őstag
válasz
salytmasztor #8954 üzenetére
Gondolom ez is a kínálat alja, mint a lavazza espressora írta kmarci25, de mivel nem ittam igazan draga kavekat sehol, nekem ez is hozza jelenleg a 10/10 elmenyt.
-
DrDobos
őstag
válasz
salytmasztor #8952 üzenetére
Majd kijavitanak a tobbiek ha kell hiszen en is amator vagyok, en lavazza qualita orot iszogatom legtobbszor, es nagyon selymes kis konnyed kavet kapok belole, bar direkt ilyet is kerestem. Nem mellesleg lattekent iszom.
-
válasz
salytmasztor #8950 üzenetére
Amúgy ha az a lavazza fanyar volt az az automata hibája elég valószínűleg. Amellett persze, hogy az ember ízlelőbimbó gyűjteményét komolyan át kell hangolni a minőségi kv ízére, ami nem sok rokonságot mutat fel a random éttermi porított rozmárherekivonattal.
-
kmarci25
veterán
válasz
salytmasztor #8948 üzenetére
Jóvan, nem azért írtam, hogy sznoboskodjak. Korábban én sem gondoltam, hogy ennyire lehet érezni a különbséget gyengébb és jobb minőség, őrölten vásárolt vagy frissen őrölt között.
-
kmarci25
veterán
válasz
salytmasztor #8946 üzenetére
Azért a Lavazza Espresso-nál még eléggé a kínálat alján jársz, onnan még bőven vezet az út felfelé. Filter kávét kóstoltál már? Ne az automata csöpögtetős gépekre gondolj, hanem pl. egy olyan kávézóban, ahol készítenek ilyet? V60, Kalita lehet a hívószó. Ha édesebb, enyhébb ízű kávét keresel, akkor lehet hogy az betalál. (Igaz, krémessége az nincs.) És a hozzá való eszközöket olcsóbb beszerezni, mint egy espresso gépet, persze a minőségi őrlő ott is dob az áron.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
salytmasztor #8940 üzenetére
Mövenpick - Der Himmlische
-
válasz
salytmasztor #8940 üzenetére
Lollina POD
a párnákat sokfelé, sokfélét lehet kapni, különféle árban. Ebből legalább kv lesz, nem valami furcsaság, mint a kapszulából.
Amúgy az előfizetéseket mindig ki kell számolni, mi az igényed és azt lefedi-e. Van, hogy oké, van, hogy szimpla lehúzás és van, hogy vagy kevés, vagy sok.Kapszulás gép legyen nespresso kompatibilis és szerintem semmi extra parasztvakítást ne higgy el. Nyilván ha csinál neked tejhabot és erre szükséged van, akkor megveheted stb.. Vertuo pl. pénzkidobós kamu.
-
válasz
salytmasztor #8925 üzenetére
Kapszula szerintem nagyon hamar válik végtelenül unalmassá, ha nem csak az a cél, hogy reggel egységnyi idő alatt betolj a szervezetbe némi koffeint és csá. Alig van ízválaszték, sajnos mindegyiknek van egy ugyanolyan hátsó ízmaradéka, ami elég rossz és főleg arra emlékszik a nyelved. Plusz ugye csak a nespresso (vagy valami kézműves) az iható -> retek drága. Ami még egygombos de jóval jobb minőség lehet, az a POD. A (jó) gép jelentősen drágább is hozzá és a (jó) párnák se olcsók. Aztán szóba jöhet még valami használt automata pl, de normális kávéval etetve. <- Erre van külön totyik.
Innen felfele aztán már nem egygombos a kvázi ingyen kotyogó sem, se a karos gépek.
nyalabka@nem az van, hogy összezár a kés és azért nem indul a cucc? Ha bekopott a használattól, előfordulhat. Vagy akár annyira telement dzsuvával (kv por), hogy egy pont után ettől megakad. szerk. ha kipucoltad, akkor a kosz nem opció, bocs.
-
DrDobos
őstag
válasz
salytmasztor #8925 üzenetére
Biztos lesz aki többet tud neked segíteni, de leírom a gondolataimat hátha segít. Én kb. havonta ittam 1-2 kávét, ezzel a "múlttal
" lett egy kapszulás (cafissimo) gépem. Teljesen hozta a kis reggeli kávéim felé nyújtott elvárásokat, ha olyan kívántam valami ízesített kapszulát ittam, ha kicsit komolyabbra vágytam akkor ittam egy simát (a rózsaszín kapszula, illetve a brazil tetszett kiefjezetten). Eltelt kb 2 év és meguntam, főleg az ízesített kapszulákat, de az ízesítetlenek sem hozták már igazán azt finom, selymes, igazán "kávé ízt" amit szerettem volna és vágytam egy sima karos gépre, és lett egy DeLonghi EC155-öm. Megiszom reggelente/akár délután a már rendes(ebb) kávémát és boldogság. Nem mondom, pár év és lehet ezt is "kinövöm", de én nem bánom hogy így lassan lépegetek fel a létrán és nem ugrok bele egy drága, már sokkal több törődést ígénylő daráló+komolyabb gép kombót. Egyedül egy hátrányát érzem a váltás óta a karos gépemnek, hogy ez nem az hogy be a kapszula, lefőz, ki a kapszula majd mosásnak egy kis víz át kapszula nélkül (~2 perc), hanem azért hogy szép legyen a végeredmény és a gép is tiszta maradjon, ahhoz picit több idő kell reggelente, főleg hogy az asszony is rákapott a kávéra mostanság
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest