- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #3462 üzenetére
8 grammból 50 cl kávé? Hát aki a vágott vizet szereti!?
-
válasz
ServerWorks #3460 üzenetére
Látom nem merted lefotózni az egész csomagot... és el sem árultad hol vetted... Ez nem sok jót jelent..
-
Mortein
tag
válasz
ServerWorks #3355 üzenetére
Én is ott voltam a majomparkban délelőtt de már csak 2 darab volt, akkor ezek szerint raktak még ki. Viszont kicsit csalódás volt a kávé, savanykás lett, de még játszom vele.
-
válasz
ServerWorks #3355 üzenetére
Tudsz élni vazze!
-
Toobee
veterán
válasz
ServerWorks #3337 üzenetére
10 ezer/kg körül már specialty vonal van, amit nagyon világosra pörkölnek. Érthető, ha nem tudtad automatában elkészíteni, aminél egyébként is nagyon jól kell megválasztani a kávét, mert könnyedén hőhiányos lesz. A világos pörköléseknek pedig sok sok hőre van szükségük a megfelelő kioldódáshoz.
-
Toobee
veterán
válasz
ServerWorks #3335 üzenetére
Milyen kávéval próbáltad? A családban van frankó, drága Jura is. Abból se ittam még iható kávészerű italt. Magyarok vagyunk, szeretünk spórolni. 2000 Ft/kg felett már fáj a kávé, pedig az még az S-budget parizer szint.
-
peestike
senior tag
válasz
ServerWorks #3276 üzenetére
100% arabika, szerintem ez a legjobb a 3 közül, de kinek mi tetszik. Eléggé keserű, nem jön ki az arabika savanyúsága.
-
válasz
ServerWorks #3267 üzenetére
Maximum a téglás sárga csibóval versenyezhet otthon mert minden mással jobb kv készíthető. Én akkor kukáztam a kapszulákat amikor kiszámoltam mennyit iszom meg 1 nap és mennyi a kilós ára.
-
Petyuska111
tag
válasz
ServerWorks #3267 üzenetére
Leírom még egyszer: hiába veszel Nespresso-ba bármilyen jó kv-t, a gép adottságai miatt soha nem fog jó kv-t készíteni, egyszerűen nem lehetséges fizikailag. Tudom, h ezt N. tulajoknak nem könnyű megemészteni, de akkor is ez van. Pontosan tudom - le is írtam, de minek? - , hogy nem karos géppel versenyez a Nesp., hanem a többi kapszulással és az ese poddal (és talán az automata gépekkel). Ebben a versenyben lehet, h a többi kapszulás cuccot megelőzi (bár még ez sem biztos), de csúnyán lemarad az ese pod mögött a csapolt kv minőségét tekintve. Pont. Semmilyen érzelmem nincs a Nesp. irányában, tényszerűen megállapítottam, hogy gagyi cucc. Kategóriájában van sokkal jobb. A másik (hardcore) fórumból többen használnak pod-os gépet (második, harmadik gépként), míg a N. használata nem jellemző. Aki korrekt kv-t akar inni (a lehető legkevesebb macera mellett a lehető legjobbat) ezt gondolja át, érzelmi alapon döntést hozók (nők 99+ százaléka) meg vegyék meg a legszebb színű gépet
-
tobias40
veterán
válasz
ServerWorks #3252 üzenetére
Köszi!
Az a baj hogy most beleöntöttünk 25 deka lavazza kávét a gépbe és elég körülményes kiszedni a gépből de lehet nekiállok.
Kb egy adagra mennyi babkávét darál és főz le a gép?Most nézem hogy a musetti babkávé sem olcsó..
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #3235 üzenetére
Az őrlősre? Inkább a Mlynko-t választanám, bár nem lehet tudni mennyire strapabíró, mennyire precíz. Kb. ennyi a Hario is de az se precíz, nekem Slim Plus van, szinte új állapotban vettem, fixáltam az állórészt vastag scotch celluxszal, a forgórészt pedig egy zsugorcső darabbal, így az a pár (5-6) tized millis kotyogása megszűnt, precízebb lett.
A régebbi Hario ennél jobban kotyogott, ott használták ezt a Scotch-tape mod-ot, de a tengelyen nem lehet használni mert lekopik és belepotyog az őrleménybe a műanyag. Fincsi. -
Nutra
tag
válasz
ServerWorks #3194 üzenetére
2022.03.04-ig
-
válasz
ServerWorks #3190 üzenetére
Helllo ServerWorks!
A Costa vételre ajánlott. Jövőre ugyis felmegy 6000 körülre. Nekem a Dark van. Kellenes.
-
válasz
ServerWorks #2946 üzenetére
Jó a gold, de én csak szemesben vettem. Ugye a XI kerületben van a kereskedelmi központjuk, ott lehet is kapni. Én is onnan vettem.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #2811 üzenetére
Csak automatába. Nem rossz, de semmi extra.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
ServerWorks #2811 üzenetére
nálam várólistán, ha nem érkezik rá rossz vélemény. (tippre valami minőségibb oem cucc lehet)
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
ServerWorks #2808 üzenetére
igen
egy megváltás a szürke omnia tégla meg sárgacsibor rettenetek után
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
ServerWorks #2801 üzenetére
mi irodában isszuk, delonghi ec31-el (budget 15 bar karos), csajok szeretik, nekem okés, ár/érték arányban bőven jó officaffe.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #2803 üzenetére
Hoppácska.
De mint említettem, megveszed, kóstolsz, beszámolsz. -
törölt tag
válasz
ServerWorks #2801 üzenetére
Ami a képen van az tuti nem szemes kávé!
Megveszed, kipróbálod, beszámolsz. -
törölt tag
válasz
ServerWorks #2780 üzenetére
Van benn pár szem.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #2777 üzenetére
Nagy rakás szar! Vettem mind a két feléből de ment a kukába.
Bár tény, hogy friss. Több a crema rajt mint a kávé.
Aki szereti a robustat annak jó lehet. -
iatti
aktív tag
válasz
ServerWorks #1499 üzenetére
a kolléga méri a lefolyó kávé súlyát,ezért mond grammot.ez pontosabb számítást ad.de ez már "űrteknológiai" kávékészítés
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1499 üzenetére
Gramm!
Még ha fejre állsz akkor is.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1486 üzenetére
Most komolyan, hidegen indítva nekem fanyar tud lenni, de forró vízzel indítva megemelt szeleppel, igaz, hogy nem keletkezik cremaszerű hab, de az íze verhetetlen, lattéhoz használtam így, amikor nem volt épp gép a háznál, világosabb arabicákkal. Amik amúgy hidegen indítva csak mint savas, citromos löttyök tudtak lefőni. Sötét olaszos pörkölésekkel teljesen jó lehet a hőhiányos főzet is.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1481 üzenetére
Köze nincs hozzá szerintem.
kory24 : Pedig presszóként lefőzve csokis, mandulás íze van.
Brikkában nem próbáltam.
-
válasz
ServerWorks #1384 üzenetére
A kávétársaságtól már rendeltem. Nem volt gond.
-
válasz
ServerWorks #1352 üzenetére
Megtörtént kicsit később.
-
válasz
ServerWorks #1316 üzenetére
Ja, csak a vízkő barnás szürke
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1296 üzenetére
Nem nehéz felsíkolni, de felújítószettes igazi gumi tömítéssel nem is annyira kényes a pontos illesztésre és könnyebb széttekerni a szilikonhoz képest.
-
n.gab
aktív tag
válasz
Én nem tapasztaltam semmi problémát az enyémmel.
Most hogy meglett a greaf-em lehet ki is próbálom vele. -
kory24
őstag
válasz
Nekem van Mokka express és Brikka is, mindkettő román, de semmi bajom velük.
Semmi hibát nem tapasztaltam.Igaz, hogy olasz gyártásút sose próbáltam, tehát nincs mihez hasonlítanom.
De meg vagyok velük elégedve.
(Hario skerton pro kézi őrlőm van és a Velencei gondolások kedvence kávét főzöm bennük)
-
Tetsuo
őstag
válasz
Állítólag az olasz gyártás sem a top. Mediterrániumban az egyik termék így sikerül, a másik meg úgy - a Bialetti alapból ilyen. A liszenszeik jók, ez tagadhatatlan.
-
válasz
ServerWorks #1293 üzenetére
Mert?
-
TA68
őstag
válasz
ServerWorks #1256 üzenetére
Én Nespresso Napoli-t ittam. Ez lett most az egyik nagy kedvenc a Kazaar mellett.
-
válasz
ServerWorks #1248 üzenetére
Kellemes napot!
Davidoff engem nem nyűgözött le...
Auchanos kávékra visszatérve: Szerintem jók ha szép feszes, felfújt a csomagolás. Ugyanis a cég aki gyártja nekik az gyárt saját néven is olyan kávét, hogy besza-behu.
A gyártója a Malongo ugyanis.
-
válasz
ServerWorks #1237 üzenetére
Csakis feketén!
Max kicsi Tej. -
TA68
őstag
válasz
ServerWorks #1237 üzenetére
Én egy szem kockacukorral iszom a kávét. Már így szoktam meg.
Lehet, hogy a pokol tüzén fogok elégni..... -
törölt tag
válasz
ServerWorks #1228 üzenetére
Csak jó alapanyagból, friss pörkölésű, megfelelően elkészítve fogsz jó kávét inni.
Ez bolti kávéból felejtős, bármi is legyen ráírva. -
válasz
ServerWorks #1228 üzenetére
Ettol a kapszulas kavetol csodat ne varj. Probalj be egy adagot pl a Roastopustol.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1226 üzenetére
Etiópiai zebra szarból van, azért.
-
válasz
ServerWorks #1042 üzenetére
Az Illy nagyon jó. A legerősebb, fekete. A Pellini nekem nem ízlett.
-
TA68
őstag
válasz
ServerWorks #1027 üzenetére
Rossz minőségű a kapszula zárása, egy csomó víz a használtkapszula-tárolóba folyik. Kár is vele kínozni a főzőt.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1027 üzenetére
Szemesben is szar.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
ServerWorks #1005 üzenetére
Kipróbáltam... ízre nem rossz, kissé "híg" viszont van egy olyan probléma, amit csak ennél tapasztaltam, és nem tudom mi lehet az oka. Talán túl finomra van őrölve?
A gép ha eszpresszó készítést indítok, jó ha kiad egy ristrettto mennyiséget nagy nehezen ... alig jön, csöpög stb
többet nem veszek ilyet, sajnálom. Lehet szemesben jók, de kapszulásnak nem ajánlom.
-
korcsillio
addikt
válasz
ServerWorks #1010 üzenetére
[link] Ilyen
-
válasz
Mindjárt gondoltam, hogy aki kérdőre vont engem, hogy vajon szelektíven dobtam-e ki a szemétbe a számomra szénnépörkölt kávét és csomagolását, illetve hogy miért kellett pazarlóan kidobnom, az a leginkább a pazarló és a legjobban szemetet gyártó kávékészítési módszert alkalmazza. Még ha újra is hasznosítják, a gyártó és az Újrahasznosító folyamat is biztos hogy szennyezi a környezetet.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #1010 üzenetére
Rakás sz@r, mit kóstoljak rajta ?
-
oszy
veterán
válasz
Én még nem. Hol lehet ilyet kapni?
-
törölt tag
válasz
A zaccot komposztálod, remélem!
-
válasz
Igen. Nekem gyenge és erőtlen volt mindegyik.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
ServerWorks #982 üzenetére
max ellenségemnek, mert összetrutyizza még a szarvasit is
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #971 üzenetére
El tudom képzelni milyen jó lehet, ez a kukában landolt!
-
válasz
ServerWorks #966 üzenetére
-
válasz
ServerWorks #808 üzenetére
"holott a pörkölésnek elvileg nincs köze a koffein tartalomhoz, az adott eleve a kávé szemekben."
a pörkölési szint emelésével csökken a koffeintartalom.
FPSTunker: sztem a nespressonál az intenzitás szintjei ami ugye =/= a koffeintartalommal mert ezt sokan keverik -
törölt tag
válasz
ServerWorks #808 üzenetére
Mi az a 10-12
A pörkölési szintet nem számokban mérik.
https://www.kapucziner.hu/kaveporkoles-folyamata
koxx az lehet csak értelmét nem látom.
-
törölt tag
válasz
ServerWorks #787 üzenetére
Hogyan lenne annyi?!
-
peestike
senior tag
válasz
ServerWorks #784 üzenetére
Ha jól emlékszem, a columbiat próbáltuk nespressoban, nem volt rossz. Viszont a szemes is iható volt nekünk.
mobal:
FPSTunker tett fel korábban képet az egyik szemes starbucks-ról, de ugyanilyen olajos volt a nem ennyire pörkölt is.
Medium roast volt úgy emlékszem. -
válasz
ServerWorks #784 üzenetére
Rosszak. Szerintem. De nem is lehet összehasonlítani egy kb. 200-260 mg koffeint tartalmazó strarbucks kávét egy 70 mg koffeint tartalmazó kapszulás kávéval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged