Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Én is úgy vagyok vele hogy nem szívesen váltanék, mert az új helyen ha a vírus válság miatt bejelentenek egy kölségcsökkentést, akkor gondolom először a próbaidősöket küldik el.
Viszont fordítva gondolkozva, most éri meg váltani, mert kevesebb jelentkező van. Aki nagyon akar embert, az kevesebb jelentkezőből válogathat, és több pénzt lehet kérni vagy bizonyos elvárásoktól eltekintenek.
Kettő fejlesztő ismerősöm is most váltott a hetekben, mert lényegesen jobb ajánlatott kapott mint amikkel korábban megkeresték őket. -
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy most talán még elkeseredetebben jönnek a HR-es megkeresések mint eddig. Én idén biztos nem fogok váltani, hacsak nem leszek rákényszerülve.
-
GeeForGolf
junior tag
mennyire pörög most egyébként az elmúlt pár hétben a magyar IT piac? vki említette itt pár napja, h pont most szeretne váltani, sztem ez nem egy jó ötlet, de lehet, h tévednék, és pont ugyanúgy megy ez a szektor, mint a vírus előtt? vannak itt olyanok, akik mostanában keresnek munkát? mik a tapasztalatok?
-
-
válasz
Vision
üzenetére
A legnagyobb átbaszás az ebben az egészben, hogy azt hirdetik, hogy jól fizető állást találnak neked. Ami még meg is állhatja a helyét, hiszen aki havi 150-ért dolgozottt eddig, annak a 250-et kezdő nettó bér tényleg jónak tűnik. Aztán jön a pofon, hogy ki kell pengetni a 2 millás képzési díjat és a fizudból vonják le az első pillanattól a havi 80-100k-s törlesztőt. Aztán ott állsz a belváros közepén havi 150k-val. Good luck..
-
JoinR
őstag
válasz
D@ve89
üzenetére
Tudom, nekem is van ilyen ismerősöm, full lehúzás (vagyis hát ez a képzés díja).
Ráadásul 1 év után sem emelik túlzottan a fizut, viszont akkor már le lehet lépni máshova 4-500 nettóért.
Kis szerencsével viszont ha elsőre talál mondjuk egy nettó 400-as helyett, akkor 1 év alatt "szinte" visszajön a díj.
A konkrét példára refkeltálva, addig mérnökként elkezdhetett volna máshol dolgozni, max próbaidő alatt lelép, mikor találtak neki IT-s melót a sulinál.
Persze utólag könnyű okoskodni. -
-
Radnix
senior tag
Hello!
Az egyik KKV-nál sajnos egyike vagyok annak a sok embernek akit elért a culling.
3 hó "trainee" és 6 hó junior devvel a hátam mögött milyenek a kilátásaim?
stack: C++
Nincsen szakirányú képzetségem, de van mesterem más területről.
Codility a kisujjamban van, Git mindennapi használat szintjén megy, az stdlib sem ismeretlen számomra, friss a tudásom.
Aki mostanában váltott akár kényszerből, akár saját indíttatásból annak mik a tapasztalatai?
Az igényekből vissza kell venni? Hays '20 még megállja a helyét?
Aggódok a vírus helyzet miatt.
köszi!
-
D@ve89
tag
Az ilyen Codecoolos, Greenfoxos frissen végzetteket Budapesten nettó 200-250 közötti fizuval alkalmazzák első évükben. Sőt, Codecoolnál első hat hónapban a minimálbért vagy garantált bérminimumot (nem tudom pontosan, melyiket) kapják, csak utána emelkedik valamennyire a fizu, ha megtartja a cég. Ebből, ha esetleg lakhatást is kell fizetni, nehéz a képzés díját rövid időn belül kifizetni.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Egyetértek. Ismerősöm elvégezte az 1 éves képzést, aláíratták vele, hogy 1 évig nem helyezkedhet el a szakmában, csak ahova kiközvetítik. 10 hónap alatt találtak neki helyet, addig gyakorlatilag munkanélküli volt. És egy mérnökről van szó, nem pékről.
-
CyberPunk666
senior tag
Őszintén azt gondolom, hogy 3 hónap alatt egy fiatal, tanulásban aktív és edzett, kiemelkedő képességű és műszaki beállítottságú ember sem képes értelmes szintre eljutni ebben a szakmában nulláról, még akkor sem, ha csak a legfontosabb és a mindennapi munkához használt dolgokra kolátozzuk a tananyagot.
Azt gondolom, hogy átverik, becsapják őket, és ez csalás bűntette kellene legyen. -
Mercutio_
félisten
válasz
lord.lakli
üzenetére
Én arra tippelek, hogy erős leszálló ágban voltak és most az állami költségtérítésre akarnak rámenni, aztán, hogy piaci értéke a 3/6 hónapos képzésekbnek annyi mint a virágkötő-ECDL-nek...

kexksz:

-
válasz
Ursache
üzenetére
Nem pont 47. Írtam, hogy "alig utaltak többet".

@OPiiPO: Gondolom nem volt nagyobb mennyiségű tőke felhalmozva a bérekre és puff. Többet nem tudok.
@axioma: Szerintem a jelenlegi helyzetben mindent is lehet, nem fog ezért különösebben piszkálni egy hivatal. Az a fő cél, hogy "ne vesszenek el a munkahelyek".
-
djgeg
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Látom nem dolgoztál még normális PM-el ?!

-
Pár napja volt téma a bérek megvágása:
Volt az a duma, hogy 47 ezer forintból meg lehet élni. Na most az egyik cég úgy gondolta, hogy kipróbálja ezt a fejlesztőkön is, mert alig utaltak többet, mint havi bér. -
GeeForGolf
junior tag
hadd pofátlankodjak már ide még egyszer ezzel a kérdéssel, (#18451) GeeForGolf , nem tudom h csak elveszett-e a zajban vagy senkinek semmi infója nincs
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
"Az is látható, hogy messze nem hiányzik annyi szakember a piacról, mint amit mindig nyomat a média"
hát nézd, ha "média" alatt az indexet és a társait értjük, ezen túlságosan nem kell meglepődni, az ilyen helyeken dolgozó emberkék - és most próbálok nagyon finoman fogalmazni - még a saját szakmájuk alapkövetelményeivel sincsenek tisztában, és itt most nem olyan nagyívű dolgokra gondolok, mint pl stilisztikai készség (szégyen, h az úgynevezett újságírásban már ez a képesség is extrának számít), hanem olyanokra, mint pl alapvető helyesírási ismeretek. ennek tükrében asszem nem túl meglepő, h nem nagyon tudják, miről írogatnak, egy olyan szakmát, mint a fejlesztés, még kívülről sem nagyon ismernek és értenek, nem h belülről...
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Érdekes ez az egész. A Greenfox-típusú helyekre csak olyanok kerülnek be, akik azért konyítanak valamilyen szinten a programozáshoz vagy legalább az informatikához. Nem tudom hogy gondolják, hogy random embereket betesznek ilyen képzésekre, akik idáig legfeljebb levelezésre használták a gépüket. Nagyon fel kéne hígítani az egészet és csökkenteni a követelmények, hogy átmenjenek az előszűrőn, viszont a cégek a mostani szintnél lejjebb már nem fogják adni.
Eddig is lehetett olvasni olyanokat, hogy az ilyen képzéseken végzett emberek nagy részét már nem tudják elhelyezni. Az is látható, hogy messze nem hiányzik annyi szakember a piacról, mint amit mindig nyomat a média (juniorból legalábbis). Meg ilyeneket is lehet olvasni, hogy majd a válság után jön a nagy gazdasági fellendülés és beszippant mindenkit a piac. Ez se tudom milyen képlet alapján jött ki..
Mercutio_: Régen dolgoztam egy cégnél, ott a random service desk agenteket léptették elő néhány év után IT projektmenedzserré.
-
Stanlee
őstag
Van valami ingyenes app, amibe szolgaltatotol fuggetlenul bele tudom tenni, hogy milyen reszvenyeim vannak, mennyiert, mikor vettem oket, es koveti, hogy a portfoliom hogyan all, mikor van a kovetkezo osztalek fizetes? Most mivel mar 2 helyen tartom a papirokat, kezdem elveszteni a fonalat.
-
lord.lakli
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz
GeeForGolf
üzenetére
"A Codecoolnál három hónapos tanfolyamokban gondolkodnak elsősorban (a cloud adminisztrátor, icommerce szakember, szoftvertesztelő, IT-projektmenedzser munkaköröket ennyi idő alatt is meg lehet tanulni), de a bonyolultabb területeken (alapszintű frontendes) lesz néhány hat hónapos is."
PM-ekkel eddig is voltak gondok...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GeeForGolf
junior tag
-
Eleve rengeteg városban vannak Amerikában és Európában is. Szerintem kell mindenhova valamilyen helyi support. Kétlem, hogy mindent remote csinálnának. Fejlesztés terén én se tudom elképzelni, hogy mit csinálnának ott, amihez sok ember kell, de ja, biztos mindig dolgoznak valami új fejlesztésen.
-
djgeg
őstag
válasz
kexksz
üzenetére
Valamelyik hípotálon azt olvastam, hogy 20-30% kos leépítés volt ez, szóval abból kalkuláltam. Igazából mind1 az arány, de ja azért durva, hogy ennyi eber volt ott egyáltalán. Persze lehetett valami "R&D", de komolyan a NASA meg társai kevesebb emberrel juttat fel embereket a világürbe, meg tervezik a mars küldetést stb.

-
Ironizer
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Nem értem miért vannak úgy kiakadva ezen emberek, hogy "zoom-on keresztül", meg "without warning".
Miért, az alkalmazott talán szól előre, hogy fel fog mondani? Nyilván nem. Meg hát ott a szerződés/mt., le van írva, hogy mindkét félnek joga van felmondani, és nincs benne, hogy kötelező lenne szólni előre, vagy hogy személyesen kell megtenni. -
A Bird-től 400+ embert rúgtak ki Zoom-on keresztül. Elég lazán nyomják. [link]
-
GeeForGolf
junior tag
btw, a Unix Autóról tud vki vmit? hónapok óta látom a hetente megújuló hirdetéseiket, most éppen csak mid- és senior szintre, korábban kerestek juniorokat is. ez általában egy intő jel szokott, lenni, vagy óriási a fluktuáció, vagy túl magasak a követelmények, és nem találnak embert. azt aligha hinném, h olyan ütemben bővülnek, h folyamatosan újakat kell felvenni. szóval aki tud vmit róluk, ossza már meg pls
-
skoda12
aktív tag
válasz
Vision
üzenetére
Az a durva, hogy van még ott ennyi ember ilyen körülmények között. Ha tavaly ilyenkor tőlünk elküldtek volna 90 embert és látom, hogy süllyed a hajó, már másnaptól kezdve ezerrel a váltáson pörögtem volna. Itt meg elvoltak még pár százan 1 évig.
Ok, valószínűleg van náluk is egy olyan réteg, akik olyan poziba küzdötték fel magukat, hogy nem tudnak azonos szintre váltani másik céghez utcáról beesve. Na, de a többiek?
-
horush
addikt
válasz
Stanlee
üzenetére
+1, évente legalább egy (nagyon) hosszú hétvégét én is szeretek Berlinben tölteni
Tök jó, hogy pesti fizetéssel sem érzi csórónak magát az ember
Bulizni meg kevés jobb hely van Európában. Élni mondjuk nem biztos, hogy szeretnék ott.(#18439) Tapsi:
Belsős forrásokból tudom, hogy az NNG nagyon rossz irányba halad, nem tud profilt váltani, rossz megoldásokba öl hatalmas összegeket, feleslegesen.Úgy hallottam viszonylag megbízható forrásból, hogy elég nagy leépítés várható náluk (vagy már el is kezdték).
-
válasz
GeeForGolf
üzenetére
az aláírástól szerintem még messze vagyunk, plusz egy csomó magánéleti dolgot is figyelembe kell vennem
pl., hogy mit tudna kezdeni a csajom berlinben, őt elég sok minden ide köti, még akkor is ha nem beszél magyarul 
-
skoda12
aktív tag
Már a vírushelyzet kezdete óta gyanús volt, hogy nem hallottunk az NNG felől, mert ugye ők vírus és válság nélkül is leépítettek tavaly, de úgy néz ki nem kellett sokat várni: [link]
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
bandus
üzenetére
sok sikert

azért arra vigyázz, h bulizni vhol, meg ott élni két nagyon különböző dolog, és én a világ minden kincséért sem mennék vissza németországba élni, most, h pár hónap el kellett töltenem ott, de ha a másik opciót eleve kizárod persze, akkor sok veszítenivalód nincs mondjuk
-
válasz
instantwater
üzenetére
nekem is több megkeresés jött, konkrétabbak, mint általában. van egy ami egyébként nagyon tetszik, évi 70-80k eur+bónusz (erről még nem tudom, hogyan néz ki) és brussels/berlin között lehet választani. ami mondjuk elég könnyű választás, mert sokat jártam brüsszelbe munka miatt, és utálom. berlinbe meg viszonylag sokat jártam bulizni, és imádom

-
Stanlee
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Engem nagyon meglepett a kiszamolon, ahogy sok "vallalkozo" irta, milyen gyorsan hajlandoak elengedni a ceguket es inkabb hagyjak bedolni, minthogy tartalekot kepezzenek es abbol finanszirozzak az atmeneti idoszakot. Persze, vegye ki az osztalekot a ceg tulajdonosa, de ha mar arra szorul, hogy csokkenti a bert, azert azt ne varja el az alkalmazottaitol, hogy ugyanannyiert dolgozzanak neki.
@oszi666: A Lakashiteles topicban szerintem valaszol majd valaki, lehet en is

-
oszi666
őstag
Sziasztok
Tudna valaki ajanlani egy konyvelot, lakaskiadas adozasanak intezese miatt,
Vagy van valami utmutatotok hogyan kell neki kezdeni a dolognak? Azt mar latom hogy ketfajta adozas van stb mar csak az nem vilagos szamomra hol kell ennek neki kezdeni...
Elore is koszi a segitseget! -
Mercutio_
félisten
válasz
szikbetyar
üzenetére
A meló nem lett/lesz kevesebb, mivel egyelőre minden dolog fut tovább, tehát még most nem is arról van szó, hogy kiestek volna jelentősebb projektek, megrendelések, szóval ez az egész most tartalék képzésre megy ki szerintem, mert az hótziher, hogy abból nem sok volt ezek alapján.
Aham, szóval érvek nem voltak a miértre, csak a "válság van" duma
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyira tipikus, hogy amikor fut a szekér a tulaj "jogosan" veszi ki az osztalékát hisz "ő kockáztatta a vagyonát*", de amikor meg kell(?) húzni a nadrágszíjat már terítjük a terheket a munkavállalókra
* aminek nem kis része a cégben lévő munkavállalók szakértelme

-
Nerd
aktív tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
bocs alapvetoen en megkattantam az elmult 4 het bezartsagba, es 1 hete mar telibesz@rom a stilusom, ez van... Q1-re 70%-ra fizu csokkentes. miert? kinanak szallitanak? + elmult 10 evben azert rohadt jol ment az it cegeknek...
De ezt lehet normalisan is, nalunk is nehez helyzet van:
- teszt environment lentebb csavarasa
- mint az orult optimalizalunk (es raadasul szepen hizik a tudasunk, rendkivul jo megoldasok szuletnek)
- ott ahol nincs autoscaling meg hasonlo bevezetve (alapdolog lenne, de ismerjuk a projekteket hogy bekeidoben ilyen "marhasagok" nem hoznak/sporolnak kello penzt), most orult modon vezetik bevalami brutal szamok jottek ki napi megtakaritasban...
egyelore fizu emeles nincs, de abszolut nem erezzuk hogy ki leszunk rugva, viszont mint a kisangyal dolgozik mindenki az optimalizalason...
-
Ha már fizetéscsökkentés a téma.
Pont most volt egy hangouts interjúm egy céggel ahol rákérdeztem, hogy ebben a helyzetben amúgy hogy megy a biznisz?
Mire kinyögte az interjúztató, hogy megy a biznisz, de heti 4 napot dolgoznak csak, és a kialkudott bérből 15%-ot levonnak.Még jó, hogy rákérdeztem, mert a pénz amit tudnak fizetni elfogadható, de nem mondanám kiemelkedőnek, de ebben a helyzetben nem is álmodok kiemelkedőről.
Mi lehet a háttérben?
Azt mondta az illető, hogy a környékükön nehéz jó fejlesztőt találni, ezért, hogy megtartsa az embereket meg a céget, így lett bevezetve a fenti megszorítás.
De akkor miért akar felvenni új embert? Előre tervez, hogy mivel nehéz jó fejlesztőt találni, inkább felvesz most, és amikor minden visszatér a rendes kerékvágásba (várakozásom szerint minimum 3 hónap) akkor neki már lesz elég fejlesztője, hogy teljes gőzzel dolgozzon a cég?Ha pozitív lesz a visszajelzés, szerintem elvállalom, a kevesebb is több mint a semmi, és igazából nem rossz deal, hogy -20% időre csak -15% a pénz, illetve ha mégsem jönne be, lesz időm keresgélni, addig is legalább van jövedelmem.
-
axioma
veterán
válasz
Jhonny06
üzenetére
Hat, nem tudom hogy egyetertek-e. A fejlesztes mindenkeppen beruhazas. A bercsokkentes azt jelenti, hogy tulkepp a beruhazast egy az egyben meg akarja tartani, csak kihasznalja a korulmenyeket hogy beleferjen alacsonyabb budzsebe, ami amugy nem realis. Ez a huzas elegge gyanus, hogy nem egy profi vallalatiranyitas alatt tortenik, pont az elottem leirtak miatt: ha az allapotnak vege, huzni fognak el a kollegak, raadasul velhetoen inkabb a jobbak; mig ha csokkentes helyett a letszamot valtoztatta volna, akkor o valogat (persze nem csak embert hanem kihagyott feladatot is). Masik meg ha csak likviditasi kerdes, akkor - mint beruhazast - hitelbol is megfinanszirozna (es/vagy a m.vallaloktol csak csuszast kerne, nem csokkentest).
-
Valószínűleg nem jókedvükből csinálják ők sem. Mindenki tisztában van vele, hogy ilyen hír hallatán még most is dobbanthatnak az emberek, vagy legkésőbb akkor, amikor stabilizálódik egy kicsit a helyzet. Nem tudom miért az az első, hogy "a rohadt cég". Nem mindenki áll stabil lábakon. Valószínűleg olyan megrendelőik vannak, akik szintén nehéz helyzetbe kerültek és ilyenkor nyilván az új fejlesztéseket vágják el a leghamarabb. Az egyik fejlesztő barátomat már akkor kirúgták egy kis cégtől, amikor még itthon alig volt híre a járványnak.
-
Nerd
aktív tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Fejavadaszok futnak a fejpenzuk utan, tuti nem valtanek most. En epp valtani keszultem, de most szerinted melyiket erdemes valasztani a vegkielegitessel torteno kirugast vagy probaidon csak ugy azonnal? Raadasul nekem mar 2 honap jar...
-
válasz
szikbetyar
üzenetére
Volt kollégám(java dev) szintén ilyet mesélt a mostani helyéről. Q1 70%, Q2 80%...
-
axioma
veterán
válasz
szikbetyar
üzenetére
Tudtommal normalis jogi kornyezetben fizut csokkenteni sima kozos megegyezessel _se_ lehet, ha valaki tovabbra is ugyanazt a munkakort latja el. Az egyetlen megoldas ha a szerzodes is modosul, reszmunkaidore vagy mas feladatkorre.
Nyilvan nem lepodom meg, ha ez most a veszelyhelyzet miatt nem szamit normalis jogi kornyezetnek.
Btw az jobb a munkavallalonak, ha 8 oras melora fizetnek 75% bert, ha 6 oranyi melot varnak el tole (nyugdij szempontjabol pl bar tudom az kutya vacsoraja kategoria, de akar a foallas mellett vallalkozo eseten se mind1 h heti 38 orat elero-e vagy nem). -
lumpy92
aktív tag
Nálunk (mérnöki tervező iroda) is 20%-os fizu csökkentés lett bevezetve+1 kollégát nyugdíjaznak.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Azt hiszem az már csak ott jár, ahol tényleg kell is a nyelv. Meg aztán amilyen fizetések ott vannak, igazából pótlékokkal is kevés.
-
lord.lakli
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nem tudom most hogyan van, de régen még nyelvizsga pótlékot is adtak a diplomához kötelező nyelvvizsgára.
-
horush
addikt
válasz
szikbetyar
üzenetére
Nálunk semmi változás a WFH-n kívül. Vagyis a fizetésemeléseket a teljes cégnél (globális szinten) befagyasztották, de egyébként nem tudok más negatív változásról, a bónuszokat pl. kiutalták.
-
CyberPunk666
senior tag
Ez a nyelvvizsga dolog szerintem totál lényegtelen.
Ha valahova kell a nyelv, akkor nyelvtudás nélkül nem fogják felvenni, akkor se ha van nyelvvizsgája és megkapta a diplomáját. Ugyanez fordítva is igaz, ha nem kell a nyelv és csak a nyelvvizsga miatt nem veheti át, akkor meg simán felveszik.
Egyetlen kivétel az állami szektor. Ott csomó helyre nem kell nyelvtudás, de nélküle nem kapod meg a papírt, ami nélkül nem vesznek fel. -
szikbetyar
újonc
válasz
Ursache
üzenetére
Egyoldalúan ilyet tudtommal nem is lehetne, úgyhogy "közös megegyezéssel" történt. Gyakorlatilag nem az volt, hogy mondjuk óraszámot csökkentünk gyerekek, mert csökkenteni kell a kiadásokat, hanem szépen lecsökkentjük a lóvétokat és légyszi ugyan már bólintsatok rá. Na most nyilván sejthető, hogy ez ilyen vagy elfogadod, vagy kiesel a cicakosárból. Persze, lehet azt mondani, hogy akkor le kell lépni, de azért ez nem olyan egyszerű, főleg nem a mostani helyzetben, ráadásul azért nem megy egyik percről a másikra és ugyanúgy rizikós.
A meló nem lett/lesz kevesebb, mivel egyelőre minden dolog fut tovább, tehát még most nem is arról van szó, hogy kiestek volna jelentősebb projektek, megrendelések, szóval ez az egész most tartalék képzésre megy ki szerintem, mert az hótziher, hogy abból nem sok volt ezek alapján.
Egyébként én is baromi kíváncsi lennék, hogy más cégeknél mi a helyzet.Ugyanitt fejlesztő eladó.
-
szakika11
csendes újonc
válasz
GeeForGolf
üzenetére
-50%-os csökkentéssel kiegyeznék
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
pontosan ezt próbáltam én is átvinni...pedig én szeretek nyelveket tanulni, és talán nem is vagyok teljesen elveszve, de tökre el tudom fogadni, ha vkinek nincs tehetsége hozzá, és ezért igazságtalannak találok egy nyelvvizsgát, mint feltételt, ha a kedves jelölt enélkül is lehet kiváló a saját szakterületén. még egyszer, azok számára, akik kötekedni kívánnak: nekem az angol az első nyelvem közel egy évtizede, szóval ez nem panasz vkitől, aki nem tudott egy nyelvet sem megtanulni.
-
válasz
szikbetyar
üzenetére
Én konkrét helyeket hallottam akik elsődlegesen érintett cégeknek adtak IT szolgáltatást... Na ott volt mészárszék...meg egyebek...
-
szakika11
csendes újonc
válasz
szikbetyar
üzenetére
a fizucsökkentéses dolog engem is érdekelne..
-
lord.lakli
őstag
válasz
htomi85
üzenetére
Igen is parancsnok, húzok kapálni.

Látom itt a nagy többség alapján én már sikeres ember nem lehetek, ez van. 99.99%-ban csak olvasok itt, de most írok is egy kicsit.
Nyelvi antitalentum vagyok nyelvvizsga nélkül, kitünő diplomával. Orosz ment utoljára, utána mindig rossz tanár volt és még agyilag alkalmatlan is vagyok rá. Egyetemet meg felejtsük el nyelvtanulás miatt.
Egyetemen pár fél éves matek megértése (nem bemagolása), alkalmazása vizsgára néhány este volt. -
Ursache
senior tag
válasz
szikbetyar
üzenetére
Fizetés jelentősen csökkentve? Ennek érdekelnének a részletei! Ez egyoldalúan történt a szokásos vis maiorra hivatkozva vagy ez úgy mi?
-
szikbetyar
újonc
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Felvétel leállítva, akinél rezgett a léc az lett küldve, fizetés jelentősen csökkentve. Ez már mind megtörtént, pedig még eléggé az elején vagyunk ennek az egésznek én úgy érzem.
Szóval én nem tudom, innen nézve nekem ez elég borús.
De van ellenpélda is, közvetlen ismerős azt mondja, hogy náluk minden ok (vagy legalábbis még), felvétel is megy még. -
skoda12
aktív tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Eléggé divat, hogy BSc CS diploma mellé, nem MSc CS-t csinálnak, hanem gazdaságit vagy egyéb MA-t. Főleg, amikor pár év munkavégzés után valaki úgy dönt, hogy a techinkai vonalból kifarol és megpróbál management irányba elindulni.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
hát azt is megértem persze, h az emberben megvan a vágy a fejlődésre. nézd, ha megfogtad a következő liánt, elengedheted az előzőt, anélkül, jelen körülmények között, én valszeg kevésbé ugrálnék. de a saját szituációdat senki sem ismeri olyan jól, mint te

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
GeeForGolf
üzenetére
Ez a rákényszerülés egy érdekes dolog.
Rettenetesen alulmotivált vagyok, utálom és ez már egy ideje a teljesítményemre is kihat.
Szakmailag állok, szóval az eltöltött idő egyetlen pozitívuma, hogy ez fix.
Már ezerrel dolgozom a stack váltáson, de most már ott tartok, hogy stacken belül váltanék, csak mehessek (nyilván tapasztaltként könnyebb, mint új területre).De pisztolyt senki sem tart a fejemhez.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
jelen
március elején kezdtem, március közepétől állandó wfh. még abban a két hétben is alig jutott rám idő, amíg a domain ismerettel rendelkező kollegák mellett ültem, képzelheted, mi megy azóta. fogalmazzunk úgy, h nem könnyű, minden nap benne van a levegőben, h az az utolsó, különösen úgy, h érzésem szerint eleve csak egy projektre vettek fel. -
GeeForGolf
junior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
ha nem kényszerülsz rá, én most nem ugrálnék a helyedben. a fene tudja, mennyire roskad össze a világ a következő hetekben, túl vagyunk-e már a nehezén, vagy még csak most jön. nem marad egyetlen szektor sem érintetlenül hosszútávon, még a "biztos IT" sem.
-
GeeForGolf
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac Nvidia Gtx 295 ver:2.0 Oem -Ritka -
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Msi Nvidia Gtx 295 Ver:1.0 ( dupla nyákos) Full doboz -Ritka
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hűha! Szerintem a 47 ezer az véletlen egybeesés. És mi a hivatalos kommunikáció?
, rossz helyen voltam

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Miért, az alkalmazott talán szól előre, hogy fel fog mondani? Nyilván nem. Meg hát ott a szerződés/mt., le van írva, hogy mindkét félnek joga van felmondani, és nincs benne, hogy kötelező lenne szólni előre, vagy hogy személyesen kell megtenni.