Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Jiayu G3S
Új hozzászólás Aktív témák
-
szamos
csendes tag
válasz
üzenetére
Vissza fogom rakni, mert azért ebben a spanyolban is van egy két nemtetsző dolog

Csak sajnos mára letérdelt a 8 Gigás SD kártyám, ráadásul ez már a második..
Ma reggel már nem tért magához a telefon, most először kellett levennem az aksit.Egy Kingstont már megevett kb fél éve teljesen, ez pedig egy Maxell. Érdekes, mert olvasóban olvasható az utóbbi, csak a telefon nem ismeri fel, még cwm-be se...(azért egy formázást még kapni fog, csak félő, hogy ez újra előfordulhat). Jellemző mód csak pár napot éltek, a kisebb noname-ekkel pedig semmi gondja.
Amúgy milyen márkájú kártyát ajánlotok bele?
-
törölt tag
Új Rom az orosz kollégáktól. JB 4.2.x
Funtouch OS
vivo Xplay UI
Magyar nyelv nincs benne.
Rendszerpartíciónak 1GB-ot igényel, ahogy a VIBE UI.

-
törölt tag
Új rom kísérletező kedvű kollégáknak.
Cyanogenmod 11 Android 4.4.4
Nem működik: Bluetooth, USSD, FM-radio
-
törölt tag
- ha vodafone-os előfizetéses neted van, az alap cím rosszul van beírva, tehát:
Belépsz a mobilhálózatok - Hozzáférési pontok nevei menübe és törlöd a vitamax. részt. csak az internet.vodafone.net maradjon.
- a rolón levő ikonokhoz nem nyúltam, azok az original ikonok.
- a hívásképernyőn a hívóképek teljes méretűrű lettek cserélve, de a cwm mappámban benne van az eredeti contact cucc, ami cwm alól telepíthető, tehát vissza lehet tenni az eredetit.
Valami ilyesmiről van szó, a megjelenő képrészlet helyett:
Ilyen volt
Ilyen lett

A spanyolhoz képest rengeteg javítást tartalmaz.[link]
Plusz az egyéb módosítások:
- eredeti akkumulátor ikon visszarakva
- energia és akkumulátor kímélő beállítások
- hiányzó második sim üzenet kikapcsolva
- bejövő hívás késleltetés kikapcsolva
- Jobb minőségű képek, nem tömöríti a fényképeket - Jpeg minőség 100%-ra állítva
STB-STB
De ha nem tetszik semmi gond, még mindig ott a lehetőség a választásra a sok-sok egyéb rom közül. -
szamos
csendes tag
Esetleg még megpróbálhatsz másik USB kábelt, hátsó USB portban, már ha asztali gépről nyomatod.
Nekem már volt rá precedens, hogy látszólag jó kínai USB kábelek még kártyaolvasóhoz ehhez-ahhoz elmennek, de ilyen célra már nem megfelelőek. Minél vastagabb, rövidebb, drágább a kábel, annál jobb

-
szamos
csendes tag
válasz
üzenetére
Tegnap volt egy kis időm, úgyhogy kipróbáltam a minimal Stanner V1.0 -ád.
Sajnos kegyetlennek kell lennem, élt kb 3 órát
Nagy problémák amúgy nem voltak vele, ráadásul sanszos, hogy egy kicsit utánajárok, ezek is orvosolhatóak lettek volna:- a rolón lévő ikonok valamiért kicsik és pixelesek, valamint ugyanez a helyzet a hívás képernyőn is beszélgetés közben, mintha egy más felbontású telefoné lenne.
- A mobilnetbe fél órai próbálkozás után se sikerült életet lehelnem. Lehet nem tudta lehúzni az adatokat, a kézi beállításokat meg nem találtam. Amúgy ki lehetett választani, tehát látszatra működik, csak kommunikáció nem volt. (Vodafone).
Többi részletében ugyanolyan mint volt
Most felraktam az utolsó magyarított Spanyolt az első hozzászólásból, eddig minden teljesen ugyanolyan mint volt, működik. Meglátjuk az akksiidőt, és a bugokat

drk88: Nekem is csúszkált először szilikontok levétele után, de érdekes mód elmúlt..Tehát vagy síkosítja a szilikontok valamivel, vagy éjjel elrabolták az ufók és bevonták valamivel, vagy máshogy fogom a megváltozott külső méret miatt, passz..
Most nincs ilyen probléma. -
törölt tag
-
qad
senior tag
Csinalt mar valaki gps javitas a telojan hardveresen? Tudtok videorol vagy leirasokrol esetleg ?
-
szamos
csendes tag
válasz
Henker2
üzenetére
Igen, a por hagy rajta apró pöttyöket. Anyagát nézve lehet nem is szilikon ez a tok, hanem valami keményebb műanyag. (Régebbi telefonjaimnál nem volt ilyen probléma)
Néha én is kitakarítottam, de pár nap alatt újratermelődik benne a por.Már kb 2 hónapja tok nélkül van, ha így nem kopik annyira rendelek hozzá egy új hátlapot, és inkább így használom.
-
-
szamos
csendes tag
válasz
üzenetére
Ez az amit nem tudok, látom az első hozzászólásban hogy rengeteg ROM van, de hogy mi miben más azt nem sikerült kiderítenem.
A lényeg hogy stabil, gyors legyen, ne egye az akkut, és ne szivárogjon adat
Ha ezt tudják a 4.4-esek akkor 4.4-est.
Külsőleg jól elvagyok tulajdonképpen a Nova launcher-el. CWM és MobileUncle van fenn, mentést fogok erről készíteni. -
törölt tag
Milyen romban gondolkodtál?
4.2-es vagy az újabb portolt 4.4-esek?
Vagy esetleg valami teljesen újat szeretnél kipróbálni? leWa vagy MIUI?
De van Samsung Galaxy, Sony Xperia vagy HTC kinézetű is.
Esetleg stock szerű mint a stanner modok?
Rengeteg féle rom van, CWM-et mindenképpen fel kell tenned(ha még nem történt meg). -
szamos
csendes tag
Sziasztok!
Már 1 éve nyúzom a G3S-em, amire már ráférne egy nagytakarítás ROM frissítéssel egybekötve.
A kezdetektől 4.2.1-es 20130720-000003 -as Spanyol rom van rajta, amivel (pár nagyon apró bugot leszámítva) tulajdonképpen semmi gondom. Tudtok valami hasonlóan stabil, megbízható ROM-ot amire érdemes lenne lecserélni?
Úgy láttam az első hozzászólásban ebből a Spanyol fajtából is tavalyi az utolsó, ezzel mi a helyzet? Magyar nyelv van benne?
Ennyi használat után amúgy a hardverrel semmi probléma. Akksi időt még mindig hozza, kíméletes használattal akár 4 nap is lehet. Esett is párszor, ez sem ártott meg neki. Gyári képernyővédő fóliát használok, ez bevált, 3 havonta kicserélem. Egyedül a hátlap viseletes, nem kellett volna szilikontokba rakni.
-
GrandS
senior tag
Köszönöm!

de:
először ezt írod: erre nem veszek mérget... mármint, hogy felmennek rá. (mármint a régebi romok)
másodszor: amúgy, ha így hagyod, új romot telepítesz, csont nélkül használni fogja, mert a telepítésnél a system és data partíciót csak felcsatolja, azok méretét nem nézi..Akkor most egy miui-t, vagy JB-t fel tudok rakni 1GB-re?
-
Vicu21
tag
nem gond

1. gyárilag van 4 gigád...abból 640 a system, a többit most hadd ne soroljam, data, stb.
a 640-ből lesz az 1 giga, a data lesz kisebb.
2. nekem anno nem hiányzott, most sem
3. ez most nincsen meg... cizellálnád picit jobban?
4 wipe a rom telepítés előtt kell, ezt kihagytam most a leírásból, elnézést!
(amúgy szerintem nem, mert itt, ha windowsos "szlenget" használok, a fat táblát írom át..)
5. mentésed az sd kártyára fog menni, nem sérülhet, visszaállítása bajos első blikkre, mindenképp kell egy flash tool, amivel visszaállítod az partíciót (talán valaki tud segíteni, de tudtommal elég az EBR1, EBR2, MBR),
amúgy, ha így hagyod, új romot telepítesz, csont nélkül használni fogja, mert a telepítésnél a system és data partíciót csak felcsatolja, azok méretét nem nézi...
amúgy itt a fórumon is tárgyalják ezt a memóriakiosztást... -
GrandS
senior tag
Kösz! de...
bocs az értetlenkedésért:
1. Miből lesz itt nagyobb partíció?
2. Onnan nem fog hiányozni?
3. Nem olyan ez, mint egy hdd, ha nagyob a méret, az nem baj?
4. A wipe-ok a particionálás miatt nem kellenek?
5. Ha van (lesz) mentésem, a partícionálás után visszatöltéssel marad a partíció, tehát ha a többi rom nem megy az új mérettel, a mentés sem fog. Vagy igen? -
Vicu21
tag
erre nem veszek mérget... mármint, hogy felmennek rá.
vissza lehet csinálni, csak macerásabb, az orosz oldalon ft-t emlegetik, hogy a gyári romot kell visszahúzni rá, pontosabban az ebr1-et és ebr2-őt + prelodert...
ha megnézed a zip fájlt ezeket fogod benne látni... ebr1, ebr2 pmt
egy próbát megér, ha van mentésed
amúgy a régi vibe-hoz is kellett,am 0.3-as verzióval csináltak az oroszok...
illetve azt kicentízték, én csináltam magamnak egyett, de ott már nem centiztem, hanem kisakkoztam helpek alapján, ohgyan lehet a mi telefonunkra 1 gigás system partíciót készíteni -
Vicu21
tag
A MIUI-nál gyorsabb, arról váltottam, itt picivel több a szabad memória... MIUI-nál nekem sokszor lehalt, lement 100 mega alá, itt 250 felett van az elmúlt 2 nap tapasztalata alapján. Nekem jobban tetszik

Szájbarágós lehet, de én nem így csináltam, leírom, hogy kellene, de estére mentések után fogom csak végigcsinálni, erre figyelj /figyeljetek!én TWRP-vel dolgozom, de CWM-mel ugyanúgy kell mennie.
Megcsinálod a szokásos mentést, miután letöltötted a romot, billentyűt, partíciós zip fájlt.
Első körben telepíted az gigás system partíciót, ezzel a régit felülírod (ami emlékeim szerint 640M), uh akár ki is hagyhatod a wipe-okat, újraindítod recovery-be, most megcsinálod a wipe-okat, hogy tiszta területre pakolódjon a rom, telepíted a vibe ui-t TWRP-vel utána egyből fel lehet tenni a billentyűzetet, de gondolom CWM-ben is...ennyi...
-
drr
őstag
Egy szájbarágós leírást nem lenne kedved csinálni? Ez azért tényleg nem egyszerű, de nagyon szép a cucc és több ember is megköszönné, ha lenne egy telepítési útmutató...
Ja, mennyire gurul vele a telcsi? Vagy lehet olyan mint az MIUI, szinte semmit nem szabad feltenni rá, mert egyből megfogja a vasat?
-
Vicu21
tag
-
Vicu21
tag
ez van most fent, két napig szenvedtem vele

nekem bejön, de sokat nem tudok még róla mondani. egy próbát megér
a gyári email app-ot valahogyan kinyírtam...
képek itt... -
Vicu21
tag
-
törölt tag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Szerintem ennek a nagy része a rossz portolásból adódik, ha lenne official nem ilyen lenne.
Hátha lesz, nincs hír róla? -
KurtCobain
őstag
válasz
Bembee12
üzenetére
Nem vagyunk egyformák, nekem a win 8 nem jött be: start menü és aero hiánya, csempék, UI módosítások...
Hozzányúltak ahhoz, ami jó volt.Így ömlesztve beírom, hogy mi nem tetszik ebben a ROM-ban és a KK-ben.
Valamit változtattak a háttérfolyamatok kezelésénél, mert egy Task manager sem működik rendesen. Én pl nem futtatom folyamatosan a vibert, messengert stb-t, használat után kilövöm (egyszerre). Ezt eddig a Jiayu-s task managerrel oldottam meg, KK-en nem működik.
Firefox böngészőt használok, youtube beágyazott videókban az RGB színek el annak csúszva. Youtube appon belül induláskor megáll, utána kép-hang elcsúszva egymástól folytatódik.
Néha a bill világítás úgy marad, ha értesítés van.
Az új GPS menü.
Néha eszméletlenül be tud laggolni a teló. Animációkat is kikapcsoltam emiatt.
Akkut is jobban eszi. Nálam kb 1-1,5 óra kijelzőidő.
Meg számos kis idegesítő bug/feature, ami mást talán nem is zavarna.
Én inkább maradok a stabil, kiforrott 4.2-nél. Próbáltam én már rengeteg ROM-ot, de mindig visszatérek a decemberi spanyolhoz.Akkora változtatások nem történtek a 4.2-4.4 verziók között, ami indokolná azt a hype-ot, amit kapott. Annyi a változás, hogy a használati szokásaimon kell változtatni miatta.

-
törölt tag
Van frissített rom 4.2 szegmensben is, nagyon szorgoskodnak az orosz kollégák mostanában.
Valamint
leWa 14.09.26 -
Bembee12
aktív tag
válasz
KurtCobain
üzenetére
De amúgy mi a bajod a 4.4-el? Nem kötöszködésből csak érdekel.. Amúgy win 8.1-et használok, de nincs vele bajom (csak annyi h Windows...). Más, de megszoktam...
De az Android 4.4-nél 4.2-höz képest, mi másabb, amit nem szeretsz? Mondjuk én kénytelen vagyok használni a Mi Band miatt. -
törölt tag
válasz
KurtCobain
üzenetére
Magával a 4.4-el van a gond, vagy esetleg port hiba?
-
KurtCobain
őstag
válasz
üzenetére
Na nekem megy vissza a 4.2.
Akkor sem értettem azt a nagy hype-ot, ami a KK körül volt amikor megjelent, így hogy használhattam is, pláne nem.
Sok kis -számomra- bosszantó változtatás történt, ami miatt nem tudom úgy használni telefont, ahogy eddig megszoktam.
Remélem a jövőbeli telefonomra lesz még JB ROM.
Vagy legalább az L használhatóbb lesz.Arról nem is beszélve, hogy van egy pár bug még amit javítani kéne a ROM-ban.
-
-
törölt tag
Így sem?
Felmásolod a cwm-et az sd-kártya gyökerébe(nem mappába)
Elindítod a mobiluncletools programot, a sarokban megjelenik zöld színnel, hogy root
Ha a supersu engedélyt kér megadod neki.
CWM update-ra nyomsz és megmutatod neki a recovery.img-t az sd-n és felrakja.
Ezek után már rányomhatsz az into recovery mode -ra a mobiluncletools-ban, amelynek előnye, hogy újraindítja a telefont CWM-ben és nem kell hozzá töltő. -
drk88
senior tag
Én nekem nem rakja fel ezeket a recoveryket

MobilUncleba azt irja felrakta és ujra inditja nekem recoveryba azt ugyan úgy a 6.0.2.8 by Cappa...
-
törölt tag
Töltöttem fel újabb Recovery-ket a Recovery mappába.
Ezeket a 4.4-es és az egyéb újabb Romokhoz ajánlják.
Egy próbát megér hátha, jó lesz a MIUI is.
A Cappa féle Recovery 6.0.2.8.
Ezek:
Recovery_JAYU_G3S_CWM 6.0.3.2.
Recovery_Xdron_CWM 6.0.3.7. -
pazirezz
tag
itt is ezt csinálja néha, eddig talán minden rommal .. kiírja, h H+, vagy 3G .. full térerő, de nem tölti be a videót/oldalt .. csak pörög a letöltés jelző ikon, aztán nincs semmi ... következő próbálkozásra meg általában már megjavul, minden megy, mintha semmi nem történt volna

ha android L-nél is jellemző ez a hiba, akkor azt nem kell kipróbálnom

-
pazirezz
tag
válasz
üzenetére
Igen, a wipe-ok megvoltak.
(a biztonság kedvéért a mount-ban még a format system/data/cache is meg szoktam csinálni)
Kártya csere is megvolt azt hiszem, per-pill a 2-esben van. Ennek még utánajárok.
Tré-mobilos a net simkártya .. rom első hidegindítása után egyből működött bárminemű állítgatás nélkül.. .
Előfordulhat, h hardveres lesz a gond? De ha igen, h-h csak néha csinálja?
-
törölt tag
válasz
pazirezz
üzenetére
A 3 wipe megvolt?
Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data
Wipe Cache Partition -> Wipe cache
Advanced -> Wipe Dalvik CacheKártyacsere 1 slot - 2 slot.
Elvileg mindkét slot 3G képes de nem egyszerre.Szolgáltató, ha vodefone és előfizetéses:
Az alap cím rosszul van beírva, tehát:
Belépsz a mobilhálózatok - Hozzáférési pontok nevei menübe és törlöd a vitamax. részt. csak az internet.vodafone.net maradjon.Most hirtelen ezek jutnak eszembe, elsőre.
Ha ezek rendben vannak, próbálkozunk tovább más irányba. -
pazirezz
tag
válasz
üzenetére
Oké

Most legutóbb ezt tettük fel próbának, változik e valami mobilnet ügyben: "G3S_LeWa_OS_4_4_14".. néhány napig teszteljük.
Ám persze a készülék rootolva, CWM is van (cappa72).. . Rom telepítés ügyileg nem is volt gond (kivéve a miui, de azzal nem is nagyon molyoltunk), minden működik is, kivéve a mobilnet "hülyeséget", illetve, h elvétve van elmulasztott hívás, miközben térerő "elvileg" mindig van
-
pazirezz
tag
Sziasztok!
Egy ismerős készüléke járt már nálam több esetben .. mobilnet és/vagy nem fogadott hívás problémákkal került hozzám ..
próbáltunk új rom-ot felrakni (új miui el sem indult, lehet külön recovery kell neki?!) .. azonban a probléma hol el-el tűnt, aztán minden különösebb jel nélkül újra megjelent.. böngészőben, illetve pl. youtube kliensben szépen betölt, lejátssza a videókat, aztán "homokórázik", időtúllépéssel elszáll .. majd újratöltésre újra jó (e közben néha van nem fogadott hívás, elvétve) .. volt már sim kártya csere, mobiluncle toolsban állítgatás (valaki itt korábban írta, h prefered / auto-ra kell állítani) .. ezek sem segítettek .. keresgéltem a korábbi hozzászólások közt, nem leltem megoldást .. valaki esetleg?
köszi
-
törölt tag
találtam egy jó videót a flastool-os firmware frissítésről, feltöltöttem a mappámba, hogy könnyebben elérhető legyen
[Firmware FT segítségével] -
törölt tag
Itt van egy videó ami segíthet, ebben a készülék és a képernyő is látszik egy időben.
[How To use SP Flash Tool For China Mobile Phones ] -
törölt tag
A sorrendre figyelj, az a legfontosabb
- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6589_Android_scatter_emmc.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery.
- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish ! -
LmmR.
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, jó ötletnek tűnik hogy előbb Romot tegyek rá(én recovery nélkül nem tudok) aztán állítsam kényem kedvemre a CWMet, MTKUnclet ismerem eddig is azt használtam. Ezaz SPFlashTool viszont új nekem(eddig mindig telefonból/recoveryből buheráltam) bár egyszerűnek tűnik nem találok Scatter fájlt a telefonhoz, ha ebben tudnál még segíteni az nagyon jó lenne.
Írtam privátot is.
Köszönöm a segítséged -
törölt tag
Tedd fel az Official Firmware-t, flashtool segítségével.
Ha jól emlékszem gyárilag rootolt, ha mégsem rootolod a Framaroot-al.
Telepíted a mobiluncle tools-t és felrakod bármelyik CWM-et amelyik szimpatikus neked.
CWM
Az egész művelet megvan Max 3-5 perc alatt. -
LmmR.
csendes tag
válasz
üzenetére
igen igen bedugtam csak elfelejtettem írni szóval a recovery bejön azzal nincs baj csak hogy kínai ami rajta van az meg nem igazán megy nekem, régi zte blademen lehetett olyat hogy gépről bootoltam neki egy másik recoveryt most is valami hasonlót szeretnék hogy angolul elnavigáljak, vagy ha valaki tud kínaiul/valahol le van fordítva hogy mi hogyan merre meddig nekem az is jó, az én fejemben ilyen megoldási kísérlet állt elő, de szívesen fogadok más megközelítést is
-
LmmR.
csendes tag
Frissítés során kikapcsolt a Jiayu G3S em. Bekapcsoláskor a MI Mi.com fekete képernyő fogad és ennyi, bekapcs + hangerő le vel kínai recovery jön be ami nem igazán előnyös, PC ről szeretnék bootolni neki egy angol nyelvű recoveryt hogy feltudjam rakni egy régi mentésem. Eddig mindig bekapcsolt telóból indítottam, de úgy néz ki ennek is itt az ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Vagy legalább az L használhatóbb lesz.
GidGat ™ Plus Flux Edition v1.8