- Google Pixel 9a rapidteszt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Backupot szeretnék csinálni, de valami nem kóser.
Egyrészt korábban is próbáltam a v6.0.2.8-es cwm-mel, és baromi sokáig tartott. Most is vagy fél órája megy.
Másrészt azt írja ki a mentés elején, hogy az sd kártyámon 3947MB szabad hely van, miközben a kártyát ellenőriztem korábban az android tárhelyes adatok alapján, a 16 GB-os kártyám 70%-75%-a szabad volt.
Ez 10 GB feletti szabad helyet jelent.
Lehet, hogy kezd behalni az sd kártyám?....A tokkal kapcsolatban pedig köszönöm a sok jó ötletet
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
domerator #2484 üzenetére
Nyugszanak azok!
Ám, ha te egy külön app.-ot tartasz arra, hogy figyelje a többi app.-ot, akkor azt az app.-ot is figyelni kell. Ám amivel azt figyeled, azt is... és így tovább.
Az Android NEM Windows, itt nem baj, ha több ezer service van jelen, ameddig azok feleslegesen nem küldenek intenteket minden hülyeség miatt. TILOS kilövöldözni őket! Az a kernel dolga, NEM a felhasználóé!
-
pazirezz
tag
Nekem pl. a phone idle magas %-ot kapott, az android keveset .. de lényegében mind1 is, hisz a tényleges készenléti idő fontos .. valószínű neked azért magasabb, mert az elmúlt "1 nap 9 órában" átlagosan többet piszkáltad, minthogy készenlétben lett volna?! .. majd egyszer nézz rá, mikor kb fél napig hozzá se nyúlsz, és akkor neked is mást fog mutatni .. (hacsak valami utólag telepített program nem "rágcsálja" az akksid
)
összességében számodra megfelelő üzemidőt tud az akksid, a használathoz mérten?
-
gghrtz
őstag
válasz
bagkri01 #2493 üzenetére
Igen láttam, csak azért mert láttam itt egy olyan shotot, ahol az "Android OS" szinte alig evett. Meg most úgy vettem észre, hogy többet eszik a teló valamiért
Nektek is produkált már olyat amúgy, hogy kikapcsoltátok, visszakapcsoltátok, és 5-15%-kal több kraftot mutatott az akku kijelzőnél?
-
bagkri01
őstag
-
gghrtz
őstag
Nincs senkinek semmilyen tippje, hogy miért fogyaszt ennyit az Android rendszer?
-
pazirezz
tag
válasz
Sanyesz. #2467 üzenetére
Igen, először én is erre gondoltam, mert találtam pár érdekes nevű apk-t, amit alapból nem tudtam sehova tenni, de amit kiválasztottam (bővebb infó), akkor kiderült, hogy tényleg a MUT-szal barátkozik .. utóbbi 2-nél nem találtam ilyen összefüggést .. de ettől még könnyen előfordulhat, hogy igazad van
Ám az jobban aggasztott, hogy milyen jogosultságai vannak (voltak).. .
azért köszi -
kymco
veterán
Telefon tokokat nézegetek a g3-hoz, de elbizonytalanodtam, hogy melyik jó. Persze ez egy testesebb 4,5"-os készülék, de a webshopok mobilmárkát és típusokat írnak ki, az offline mobilshopokban pedig az eddig próbált összes tok kicsinek bizonyult. Mely márka és típus tokja szerintetek a legmegfelelőbb a g3-hoz? Ki, mit használ, ha használ?
-
Dominó85
addikt
Új a tisztán látás végett. Több androidhoz értő PH-s kollega írta itt, hogy az az aplikáció, amit én találtam ártalmatlan és szükséges az android normális működéséhez. Csak az én heurisztika szintem hágott magasra egy pillanatra. Elnézést a kellemetlenségért, de jobb félni, mint megijedni.
Tovább mindenki csak saját felelősségére bizgerálja azt az apkot.
-
domerator
veterán
válasz
gabika318 #2476 üzenetére
Aki jobban testre akarja szabni egy-egy program folyamatait, az tegye fel a DisableService ingyenes progit a marketbol. Meg a system folyamatok is leallithatok egy alkalmazason belul is egyenkent.
Nagyon jol ki lehet vele utni az izgaga, nem nyugvo service-eket, igy jo hatassal van az akkuidore is.
-
KTU
addikt
válasz
bagkri01 #2480 üzenetére
jogosultságok az android appoknál,
ez van szinte mindegyiknél, alapból hozzáfér mindenhez, mikor telepíted el is fogadod,
meg az üzleti és a magán fiókomat nem rendelem semmilyen androidos kütyühöz
tudom így kevesebb a lehetőségem a rendszer lehetőségeinek kihasználására -
bagkri01
őstag
válasz
gabika318 #2476 üzenetére
Nekem is fent van (gyári ics), force stopot nyomtam, de ma reggelre újra elindult, bár ahogy elnézem nem sok vizet zavarhat minden mérete 0,00B. A sok jogosultság tényleg aggasztó lehet egy kicsit, de nincs üldözési mániám, továbbá pénzügyeket sosem intézek mobilról.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Dominó85 #2431 üzenetére
Nekem nem etotalk-os hanem a gyári 4.0.4 a Sanyesz-magyarítású, de nekem is van emez,
és én is paranoidultam,
azután pedig kutatásomat a "hanzi recognizer" app és a "HanpingPro" segítette.
gong1 chang3 azaz: factory
mo2 shi4 azaz: mode,method
factory mode
Érdekes hogy ez nem angolul van jelen, de én megnyugodtam kicsit.
-
-
GazVezír
tag
válasz
Dominó85 #2431 üzenetére
A különböző boltok telerakják a gyári szoftvert mindenféle nem feltétlenül kívánatos programmal vagy rosszul értek valamit? Factory Reset ilyenkor nem segít? Vagy az nem távolítja el a boltok által telepített apk-kat? De máshogy kérdeézem inkább, a Stock ICS, amivel elméletileg érkezik a G3, az mentes mindenféle 3rd party programoktól?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
pazirezz #2464 üzenetére
"Ygps
(szerintem semmi köze a Mobile Tools-hoz)"
Szerinted nincs, de szerintem van
. Ugyanis a MobileUncle Tools a ROM azon rejtett "tartalékait" teszi elérhetővé, amelyeket normál esetben nem használsz. Ezért "Engineer mode". Az MUT-ban kevés "önálló" funkció van, egyszerűen meghívja a ROM-ból.
Ettől még letilthatod ezt is és pl. a "Location Engineer Mode v1.0"-t is, de akkor ne is akard használni. -
-
pazirezz
tag
válasz
Dominó85 #2431 üzenetére
Ez a csoda nekem is fenn volt .. kár, hogy eddig nem vettük észre
(bár mióta a telefon megvan, kaptam már vagy két számlát is .. és "ET" nem telefonált, üzent haza)
Illetve a korábbi listát átnézve, még néhány app (gyári ICS), kiegészítésként, ha valakit érdekel ...
(amit én gyanúsnak, feleslegesnek találtam, kiiktattam .. mert fúra mód mind telefonálni, sms küldeni - fogadni is tud)
- Location Engineer Mode v1.0
- MTK android suite daemon v.1.1
- SmsReg
- Vpn dialogs
- Weather
- Ygps(szerintem semmi köze a Mobile Tools-hoz)
Ha valaki véletlen még is úgy látná, olyat iktattam ki, ami mégis csak kellene, kérem szóljon
plusz kukázás közben találtam EZT az oldat, ahol van pici infó mit szabad, mit nem .. hátha valakinek segít
-
Veg1ta
tag
Update: akkor lehet a távbeállítás segített... de hiába írta, hogy oké. vagy 20 perc kellett neki...
Amúgy mindekinek köszönöm a segítséget!
-
Keeperv85
nagyúr
@andyTM:
Nem, köszöni jól van.
@Zsolt_72:
Kóválygok. Normális légkörbe vágyakozom. Ám a GXI mellé sajnos nem fér el a költségvetésbe még egy tepsi.
-
raczga
csendes tag
Minidíl-ről rendelő, singpost küldést kérő és már kézhez kapott készülékkel rendelkező Kollégáktól kérdezném, hogy, ha az sp honlapon a "track item"-hez beírom a kapott RF... számot, akkor kábé jó helyen keresem, hogy hol tart a telefonom? Előre is köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest