- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Chipi333 #2799 üzenetére
Köszi a választ, én is pont ezt a megoldást ötleteltem ki magamban. Persze igazából reménykedtem, hogy vmi high level pool jó lesz nekem ehhez, de sajnos különböző okok miatt saját megoldást kellett használnom.
SektorFlop: Én a setIndicator() fv-edet nem tudom, hogy mit csinál, de a String -ben így tudod kicserélni a szóközt sortörésre:
String s = "sor tores";
s = s.replace(" ", "\n"); -
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2748 üzenetére
köszi, ez tényleg jó, bár ha a bemenő hex végig nem 0 számos, tehát ha az első szám balról nem 0 akkor, akkor NaN lesz a végeredmény. Valami túlcsordulás lehet gondolom valamelyik műveletnél.
Amúgy javaban nincs "as"-es castolás mint c#-ban(ami ugye sokkal gyorsabb ott mint a sima castolás)?
-
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2746 üzenetére
hát működni működik, csak az eredmény nem jó
én is rájöttem egy másik megoldásra, bytebufferrel, ki is jött az eredmény ami a te kódoddal, de egyik sem jópl 000000C0E0B22440 ez 10.3494 kellene hogy legyen, de sehogy sem tudom elérni hogy ez jöjjön ki, bár ebbe a hexába az a legfurább, hogy az elején és a végén is 0 van.
-
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2742 üzenetére
Nem nyert
Exception in thread "main" java.lang.NumberFormatException: For input string: "0xA2E16D3E949F633F"
at sun.misc.FloatingDecimal.parseHexString(Unknown Source)
at sun.misc.FloatingDecimal.readJavaFormatString(Unknown Source)
at java.lang.Double.parseDouble(Unknown Source)(minden hexára ezt írja)
-
Fooler89
őstag
válasz
Chipi333 #2719 üzenetére
A lényeg, hogy van 12 button aminek a feliratát a random szavakra át kellene írni viszont az nem jó, hogy mondjuk az első gomb megkapja a az első magyar szót és a második gomb meg az angol megfelelőjét mert így minden egyes esetben akkor az első kettő gomb pár lesz így könnyedén fejthető.
Arra gondoltam, hogy indítok egy ciklust amiben generálok egy random számot 1-től 12-ig, kiveszem a tömbből azt az elemet és azzal átállítom a jbutton textet majd azt a random számot kiveszem a a generálásból és így tovább. Ezzel kivédem azt, hogy a párok mindig ugyanazon a helyen legyenek.
Jó a gondolatmenetem? A másik ezt, hogy írjam meg?
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Chipi333 #2711 üzenetére
Megcsináltam nálam működik. LinkedListet használtam, utána is olvastam, hogy mi a különbség az ArrayList és közte: [link]
Segített a gondolkodásban a hozzászólásod, köszönöm.Ha valakinek kellene felraktam a javítottat:
kosar.java
index.jsp
Termekek.jsp -
Lacces
őstag
válasz
Chipi333 #2665 üzenetére
Én csak azt vettem észre, hogy ami publikus vagy protected, vagy ami privát pont ezekhez kapcsolódik (mint egy privát mezőnek a lekérdezése publikus getterrel, de ez alap) Ezek használhatóak fel gond nélkül a gyermekben. (vagy publikus függvény ami felhasznál egy privát függvényt is)
Mert végül is ha örököl, akkor a gyermek osztály mindent másol a szülőtől?
Rövid, tömör leírást tudsz erről adni? ( mert úgy látszik ez tényleg nem tiszta, Java docsot kivéve)A gyermek megtudja hívni az elfedett statikus adatmezőket és metódusokat?
Már tényleg belevagyok kavarodva egy kicsit
kell a fejmosás.
-
Davs
tag
válasz
Chipi333 #2605 üzenetére
Koszi, osszehoztam vegul
minden lett benne
Vegulis lett egy Candnum classom, benne egy privat List<List<Integer>> list = new ArrayList<List<Integer>>() ;
list.size() az inicializalas utan 81, mindegyik eleme vagy 'null', vagy egy List<Integer> a lehetseges szamokkal..ha esetleg erdekel, feltehetem a kodotMeg egy masik dolog..A CandNum classon belul van egy setCand(i) //i->0-80 metodus, ami minden egyes mezohoz kiszamolja a lehetseges szamokat, es ha valahol csak 1db van, akkor azt automatikusan beirja a sudoku[] tombbe (ahol az eredeti szamok vannak).
Az erdekelne, milyen modszerrel lehetne megviszgalni, hogy egy parancs(konkretan a setCand) lefuttatasa utan, valtozott-e egy int[] tomb (konkretan a sudoku[] tomb). Elso gondolatom, hogy osszeadom az elemeit..esetleg van gyorsabb megoldas? Arra kell, hogy amig valtozik a sudoku[] tomb, addig futtatnam a setCand() metodust. Foleg bonyolultabb sudokuknal feltetelezem, hogy tobbszor is le fog futni, ezert erdekelne a legkevesbe eroforrasigenyes megoldas -
Scroll Lock
tag
válasz
Chipi333 #2515 üzenetére
Végül megtaláltam, hogy hol volt a hiba. A beimportált projekt ún. Java Build Path nevű összetevője nem volt meg adva. Miután megadtam az a\src mappát minden működött. Bár kissé furcsa, hogyha lefuttatok egy java fájlt és benne van a main függvény, akkor miért kell még külön megadni neki.
-
Scroll Lock
tag
válasz
Chipi333 #2507 üzenetére
Hello!
Lényegében adott egy 'a' nevű java project, melyen belül 2 mappa található: az egyik a java fájlokat tartalmazó 'src', a másik pedig a 'bin' a class fájlokkal és van egy '.settings' elnevezésű is. Amikor beimportálom a projektet a projekt explorerben megjelenik az 'a' projekt, ezen belül az 'src' és a 'JRE System Library'.Amikor azonban a java fájlokat szeretném futtatni akkor 'could not find main class' hibaüzenetet kapok, holott a 'run configurations'-ban jól van beállítva a main class.
A console továbbá ezt írja ki:
java.lang.NoClassDefFoundError: Elvis
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: Elvis
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
Exception in thread "main" -
pakriksz
őstag
válasz
Chipi333 #2483 üzenetére
De elengedte, mert a java program megvárja egy waitFor()-al a külső programot. Ráadásul ez után már nem ezen a fájlon végez munkát, hanem a "kicsomagolton", úgyhogy néhány msec ideje is van.
Az ok csak a szokásos lehet: szar a vindóz. Nem újdonság.
Olvastam róla hogy gyakran vannak gondok a régi fájl műveletekkel. emiatt, randomban, és persze csak vindózon...
Ehelyett kiváltottam a dolgot a nio csomag Files.copy-val, az működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- Fujifilm X
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest