- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Rég várt frissítést kap az Android tárcsázója
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Hát így hirtelen én azt tudom javasolni, hogy csinálj erre egy daemon thread-et, ami kis pioritással fut, és bizonyos időközönként végigmegy a konténeren és kidobja a halott threadeket. Az időközök nagyságára igazából nincs konkrét ötletem, attól függ meddig futnak a szálak, mennyire kritikus, hogy ne legyen sok szemét a konténerben.
Aztán ezzel többet nem is kell foglalkozni, mert a daemon thread ugye meghal ha elfogynak a rendes szálak.Köszi a választ, én is pont ezt a megoldást ötleteltem ki magamban. Persze igazából reménykedtem, hogy vmi high level pool jó lesz nekem ehhez, de sajnos különböző okok miatt saját megoldást kellett használnom.
SektorFlop: Én a setIndicator() fv-edet nem tudom, hogy mit csinál, de a String -ben így tudod kicserélni a szóközt sortörésre:
String s = "sor tores";
s = s.replace(" ", "\n"); -
RexpecT
addikt
Hát így hirtelen én azt tudom javasolni, hogy csinálj erre egy daemon thread-et, ami kis pioritással fut, és bizonyos időközönként végigmegy a konténeren és kidobja a halott threadeket. Az időközök nagyságára igazából nincs konkrét ötletem, attól függ meddig futnak a szálak, mennyire kritikus, hogy ne legyen sok szemét a konténerben.
Aztán ezzel többet nem is kell foglalkozni, mert a daemon thread ugye meghal ha elfogynak a rendes szálak.Még csak most vettem észre, hogy GUI-t a Palettevel a legegyszerűbb készíteni, van valamilyen hátránya ha ezt alkalmazom?
-
Lacces
őstag
-
pakriksz
őstag
//4024B2E0C0000000 ez lesz a végére
String toConvert = "000000C0E0B22440";
BigInteger temp = new BigInteger(toConvert, 16);
long raw = temp.longValue();
long result = 0x0L;
result = (raw >> 32) | (raw << 32);
result = ((result << 16) & 0xffff0000ffff0000L) | ((result >> 16) & 0x0000ffff0000ffffL);
result = ((result << 8) & 0xff00ff00ff00ff00L) | ((result >> 8) & 0x00ff00ff00ff00ffL);
double converted = Double.longBitsToDouble(result);
System.out.println(converted);No akkor így műxik

köszi, ez tényleg jó, bár ha a bemenő hex végig nem 0 számos, tehát ha az első szám balról nem 0 akkor, akkor NaN lesz a végeredmény. Valami túlcsordulás lehet gondolom valamelyik műveletnél.
Amúgy javaban nincs "as"-es castolás mint c#-ban(ami ugye sokkal gyorsabb ott mint a sima castolás)?
-
pakriksz
őstag
Nah, áthidaltam a problémát

String toConvert = "A2E16D3E949F633F";
BigInteger temp = new BigInteger(toConvert, 16);
double converted = Double.longBitsToDouble(temp.longValue());Longot sem lehet vmiért közvetlenül csinálni belőle... Valami az előjelesség miatt lehet, de a BigInteger megeszi, és a longValue() a "A2E16D3E949F633F" bitmintát adja vissza long-ként, és abból már lehet double-t kalapálni

hát működni működik, csak az eredmény nem jó

én is rájöttem egy másik megoldásra, bytebufferrel, ki is jött az eredmény ami a te kódoddal, de egyik sem jó
pl 000000C0E0B22440 ez 10.3494 kellene hogy legyen, de sehogy sem tudom elérni hogy ez jöjjön ki, bár ebbe a hexába az a legfurább, hogy az elején és a végén is 0 van.
-
pakriksz
őstag
Nem nyert
Exception in thread "main" java.lang.NumberFormatException: For input string: "0xA2E16D3E949F633F"
at sun.misc.FloatingDecimal.parseHexString(Unknown Source)
at sun.misc.FloatingDecimal.readJavaFormatString(Unknown Source)
at java.lang.Double.parseDouble(Unknown Source)(minden hexára ezt írja)
-
MrSealRD
veterán
Azt nem tudom, hogy ha közben van GC akkor ezeket is gyomlálja e...
A GC a classokat nem gyomlálja. Ezek az adatok nem a Heapen vannak hanem van erre egy külön memóriaterület. Bár úgy tudom, hogy van olyan megoldás is amikor ezt összevonják a heappel, mert pl sok a reflection használat, és nem lehet előre tudni mennyi class lesz betöltve, ellenben para lenne ha futás közben elfogyna itt a hely.Mondjuk ilyen szempontból nem ismerem a JVM működését. Mi van ha sok az osztálybetöltés, és onnan elfogy a hely? Bár kérdés, hogy ez a terület mekkora...
-
Fooler89
őstag
Hát erre ötleteim vannak:
- lemásolod a listát, és a másolatból feliratozol, úgy, hogy addig mindig kiszedsz egy random elemet amíg el nem fogy
- csinálsz egy listát intekből(1-12), abbol szeded ki az indexeket random amíg el nem fogynak
- ha nem fontos a szavak sorrendje az eredeti listádban, akkor azt megkeverheted úgy, hogy x-szer kiveszel egy random elemet és beszúrod a végére
Meg valszeg vannak még opciók, de neem így hirtelen ezek jutottak eszembe.Köszönöm az ötletet nekem is ez volt az első gondolatom csak eléggé körülményes és ezért azt hittem, hogy csak én bonyolítom túl.
-
Fooler89
őstag
A lényeg, hogy van 12 button aminek a feliratát a random szavakra át kellene írni viszont az nem jó, hogy mondjuk az első gomb megkapja a az első magyar szót és a második gomb meg az angol megfelelőjét mert így minden egyes esetben akkor az első kettő gomb pár lesz így könnyedén fejthető.
Arra gondoltam, hogy indítok egy ciklust amiben generálok egy random számot 1-től 12-ig, kiveszem a tömbből azt az elemet és azzal átállítom a jbutton textet majd azt a random számot kiveszem a a generálásból és így tovább. Ezzel kivédem azt, hogy a párok mindig ugyanazon a helyen legyenek.
Jó a gondolatmenetem? A másik ezt, hogy írjam meg?
-
zserrbo
aktív tag
Hát, nem csináltam még ilyet, de szerintem egy iterátorral megoldható az ArrayListben is, bár nem optimális. Egy LinkedList jobban teljesít ha véletlenszerű helyekről akarsz törölni (itt is iterátorral lépkedsz és a kívánt pozícióban azt mondod neki hogy remove()).
Indexelve is lehet wokraroundolni, ha számolod, hogy hányszor töröltél már és mindig annyival kisebb indexet törölsz(mert ugye annyival csúszott előrébb az elem), de ez azért elég undorító megoldás
Megcsináltam nálam működik. LinkedListet használtam, utána is olvastam, hogy mi a különbség az ArrayList és közte: [link]
Segített a gondolkodásban a hozzászólásod, köszönöm.Ha valakinek kellene felraktam a javítottat:
kosar.java
index.jsp
Termekek.jsp -
zserrbo
aktív tag
Óh igazad van :/ Akkor ezzel tényleg nem lesz köszönöm, de a problémám megoldására nagy vonalakban kíváncsi lennék, ha valaki ráér segíteni.
-
Lacces
őstag
"Mert végül is ha örököl, akkor a gyermek osztály mindent másol a szülőtől?"
Igen, alapvetően mindent másol, de a private dolgokhoz közvetlenül nem fér hozzá, csak az ősben definiált protected/public metódusokon keresztül."A gyermek megtudja hívni az elfedett statikus adatmezőket és metódusokat?"
A statikus adattagok és metódusok a statikus típushoz kötődnek. Ezért van az hogy nem szokás példányon keresztül elérni őket, mert megtévesztő lehet, ugyanis a referencia statikus típusa határozza meg, hogy melyik lesz meghívva.
Pl.:
Szülő.StaticMethod(); //értelemszerúen a Szülő metódusát hívja
Gyerek.StaticMethod(); //értelemszerúen a Gyerek metódusát hívja
Szülő sz = new Gyerek();
sz.StaticMethod(); //a statikus típus(a referencia típusa), azaz a Szülő
//StaticMethodját fogja hívni és kapsz mellé egy compiler warningot is
//hogy statikus függvényt nem illik referencián keresztül hívniSzóval a gyerekből is eléred, de a szülő típuson keresztül kell rá hivatkozni.
Tömören kb. ennyiben lehet összefoglalni. De szerintem keress a témáról valami egyetemi jegyzetet és olvasd át, aztán ha valahol nem világos akkor kérdezz.
Oks, most már érthető, most egészítették ki az egyetemi jegyzetemet.

Meg kell tanulnom a pontos fogalmazást, látom néha félreérthető vagyok
Neked is köszi WonderCSabo. -
Lacces
őstag
"Statikust is örökli? Azt gondolom nem, mert az csak az adott osztályra vonatkozik. (mint a statikus konstruktor, nem hozz létre példányt)"
Minden öröklődik. Itt kicsit összekavarodtál. A statikus valóban azt jelenti hogy az osztályhoz kötődik, és nem jön létre külön minden példányban, de ettől még a leszármazott osztálynak is meglesznek ugyanazok a statikus tagjai. A különbésg az, hogy máshogy működik a felüldefiniálás. Statikus dolgok esetén elfedésnek hívák, és teljesen máshogy viselkedik (angolul override helyett ezt hide-nak hívják).
Én csak azt vettem észre, hogy ami publikus vagy protected, vagy ami privát pont ezekhez kapcsolódik (mint egy privát mezőnek a lekérdezése publikus getterrel, de ez alap) Ezek használhatóak fel gond nélkül a gyermekben. (vagy publikus függvény ami felhasznál egy privát függvényt is)
Mert végül is ha örököl, akkor a gyermek osztály mindent másol a szülőtől?
Rövid, tömör leírást tudsz erről adni? ( mert úgy látszik ez tényleg nem tiszta, Java docsot kivéve)A gyermek megtudja hívni az elfedett statikus adatmezőket és metódusokat?
Már tényleg belevagyok kavarodva egy kicsit
kell a fejmosás. -
Lacces
őstag
Lehet, de eddig nálam a gyermek példány sosem fért hozzá.
De akkor ez hogy zajlik a háttérben?
És hogyan tud hozzáférni?
Most már érdekel a téma! 
-
Davs
tag
Tudsz olyat, hogy var.get(0).get(0) csak ebbe nem nehéz belezavarodni

De ha jól értem mit szeretnél akkor azzal jársz a legjobban ha csinálsz magadnak egy Candidates classt ami pl egy ArrayListben tárolja a számokat, és abból csinász egy 2 dimenziós tömböt(generikusokból nem tudsz tömböt csinálni ugyanis, de ha becsomagolod a dolgot egy saját osztályba akkor már jó vagy). Aztán ha kiürült, akkor vagy az osztályt írod meg úgy, hogy ezt meg tudja mondani magáról, vagy egyszerűen null-ra állítod helyét a tömbben.Koszi, osszehoztam vegul
minden lett benne
Vegulis lett egy Candnum classom, benne egy privat List<List<Integer>> list = new ArrayList<List<Integer>>() ;
list.size() az inicializalas utan 81, mindegyik eleme vagy 'null', vagy egy List<Integer> a lehetseges szamokkal..ha esetleg erdekel, feltehetem a kodot
Meg egy masik dolog..A CandNum classon belul van egy setCand(i) //i->0-80 metodus, ami minden egyes mezohoz kiszamolja a lehetseges szamokat, es ha valahol csak 1db van, akkor azt automatikusan beirja a sudoku[] tombbe (ahol az eredeti szamok vannak).
Az erdekelne, milyen modszerrel lehetne megviszgalni, hogy egy parancs(konkretan a setCand) lefuttatasa utan, valtozott-e egy int[] tomb (konkretan a sudoku[] tomb). Elso gondolatom, hogy osszeadom az elemeit..esetleg van gyorsabb megoldas? Arra kell, hogy amig valtozik a sudoku[] tomb, addig futtatnam a setCand() metodust. Foleg bonyolultabb sudokuknal feltetelezem, hogy tobbszor is le fog futni, ezert erdekelne a legkevesbe eroforrasigenyes megoldas -
Scroll Lock
tag
Hát egyéb fórumok alapján ez akkor tud történni, ha a classpath rosszul van beállítva és az eclipse nem a bin gyökérből próbál futtatni. (pl van egy test nevű package-d és nem bin/-ből hanem bin/test/-ből próbálod futtatni a test.Main nevű classt, mert akkor a java a bin/test/test/Main.class-t fogja keresni és az tényleg nincs)
Na ez az amit nekem nem sikerült reprodukálni.
Command linbebol rossz helyről indítva sikerült kicsikarni a ClassNotFoundot a javaból, de az eclipsemet sehogy nem tudtam rávenni, hogy rosszul csinálja
Szóval fogalmam sincs hol lehet a hiba...Végül megtaláltam, hogy hol volt a hiba. A beimportált projekt ún. Java Build Path nevű összetevője nem volt meg adva. Miután megadtam az a\src mappát minden működött. Bár kissé furcsa, hogyha lefuttatok egy java fájlt és benne van a main függvény, akkor miért kell még külön megadni neki.
-
Scroll Lock
tag
Bővebbet tudsz irni arról, hogy mit/hogy importáltál és hogy akarsz futtatni?
Mert manifest fájl az a JAR fájlokban van, és ha azt próbálsz futtatni, akkor tényleg jöhet ez a hibaüzenet, de nekem az Eclipsből konkrétan még nem sikerült ezt a reakciót kicsikarnom, pedig kellően szétvertem egy projectet
Hello!
Lényegében adott egy 'a' nevű java project, melyen belül 2 mappa található: az egyik a java fájlokat tartalmazó 'src', a másik pedig a 'bin' a class fájlokkal és van egy '.settings' elnevezésű is. Amikor beimportálom a projektet a projekt explorerben megjelenik az 'a' projekt, ezen belül az 'src' és a 'JRE System Library'.Amikor azonban a java fájlokat szeretném futtatni akkor 'could not find main class' hibaüzenetet kapok, holott a 'run configurations'-ban jól van beállítva a main class.
A console továbbá ezt írja ki:
java.lang.NoClassDefFoundError: Elvis
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: Elvis
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
Exception in thread "main" -
Lacces
őstag
A NetBeans annyit csinal, hogy letrehoz neked egy osztalyt ami javax.swing.JFrame-bol szarmazik, es van benne alapbol egy GUI szerkeszto. Eclipseben ezt kezzel kell. De eselyes azert, hogy van ahhoz is vmi plugin ami megcsinalja helyetted. Mert hat kezzel guit irkalni a legundoritobb resze ennek a szakmanak

Köcce

-
Lacces
őstag
Aham, köszi.
Bár furcsálom, ha új fájlt akarok létrehozni akkor a NetBeans felajánlja a JFrameWorkot. Nos az Eclipse nem sehol sem....
Majd akkor megnézem ezeket a GUI szerkesztőket
-
Scroll Lock
tag
-
pakriksz
őstag
Nem teljesen értem a folyamatot. Azt kicsit átláthatóbban leirhatnád, hogy mi történik.
De ha nem tudod átnevezni a fájlt annak egy oka lehet: valamilyen processznél meg le van lockolva.
Ez lehet a külső progi ami konvertált (lehet még nem engedte el a file-t), ill. lehet a windows is (nem feltétlenül engedi fel azonnal a lockot miután egy progi bezárta a fált).http://stackoverflow.com/questions/1325388/how-to-find-out-why-renameto-failed
http://www.bigsoft.co.uk/blog/index.php/2010/02/02/file-renameto-always-fails-on-windowsGoogle első két találat a problémára és szerintem leirják, hogy mik a lehetséges bajok.
Ha csak annyi, hogy a windows még tartja rajta a lockot, akkor erre megoldás, hogy egy ciklusban addig próbálkozol az átnevezéssel amég nem sikerül(érdemes közben minden próbálkozás után pihentetni kicsit a szálat, hogy ezzel ne edd meg a procit). Ha valahol elfelejted bezárni a fájlt, akkor meg rá kell jönni, hogy ez hol van és javitani.Ui.: Ha nem windowson vagy akkor a lock felengedés késlekedése elvileg nem játszik, és tuti, hogy valahol nyitvahagyod a fájlokat.
De elengedte, mert a java program megvárja egy waitFor()-al a külső programot. Ráadásul ez után már nem ezen a fájlon végez munkát, hanem a "kicsomagolton", úgyhogy néhány msec ideje is van.
Az ok csak a szokásos lehet: szar a vindóz. Nem újdonság.
Olvastam róla hogy gyakran vannak gondok a régi fájl műveletekkel. emiatt, randomban, és persze csak vindózon...
Ehelyett kiváltottam a dolgot a nio csomag Files.copy-val, az működik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen autót vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Pro X Superlight 2c vezeték nélküli GAMER Egér!
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest