- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davs
tag
Hát egy Very Hard, vagy Extreme nincs meg ebből a két módszerből (elég sokat játszottam egy időben) - még csak részleteiben sem. Kell még mellé vagy 3 másik módszer: dupla-, tripla kizárás, rejtett duplák, triplák. Ezekkel általában megoldható egy VH, extrémhez még mindig kellhet még mélyebb technika. Utána színezés (ez már BF).
mod:
Szerintem nem volna sokkal gyorsabb két dimenziósban sem. Eseteg négy dimenzióval
Én sima tömbbel csináltam, generált (illetve konfigurálható) régiókkal. Lehet, hogy ez lassabb, de el tud boldogulni nem szabványos felépítésű táblával is.AE
Tudnal linkelni egy oldalt, ahol ilyen very hard, vagy extreme sudokuk vannak megoldasokkal egyutt? En neztem egy oldalon extreme puzzleket es siman megoldotta..telefonomon rajta van az app, ki tudom probalni

http://www.extremesudoku.info/sudoku.html Innen probaltam egy extreme-t, ~1,5 sec korul megis oldotta
-
Davs
tag
Igazabol 3..az elejen, amig talal valamit fut a "single candidate" es a "hidden single candidate", aztan ha ezek lefutottak es meg nincs befejezve a sudoku akkor max 3 bruteforce
...erjek haza melobol es feldobom..de amugy nagyon alpha fazisban van a dolog, epphogy mukodik
egydimenzios tombben van jelenleg a sudoku tabla, azt mindenkeppen at kellene csinalni ket dimenziosra, szerintem ugy gyorsulnanak a muveletek..bar nem nagy eroforrasigenyes dolog egydimenziosbol kiszamolni, hogy melyik elem tartozik ugyanabba a sorba,oszlopba,blokkba (szerintem..1-2 osztas, kivonas,% a for ciklusban) -
Davs
tag
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
hat le ugyan nem mertem, de az en kodom is latszatra azonnal megoldja a sudokut az i3-2330M-emen...de androidon tart ~1masodpercet...ott mar van lathato delay
-
ArchElf
addikt
Nagyon OFF:
Hogy így felkeltetted az érdeklődésem összedobtam egy bruteforce (sor/oszlop/block érték-kizárás+rollback-kel) c# kódot - 225 ms alatt "megoldja" a teljesen üres táblát (első jó megoldás). Kis akarattal átültethető Java-ra is (bár használtaam benne egy kis LINQ-et az egyszerűsg kedvéét).AE
Felraktam ide: [link]
AE
-
Davs
tag
Ha ez nekem szolt, akkor elmondom, hogy bruteforce-ot csak vegso esetben hasznaltam, miutan az elotte levo 2 modszer nem tudta befejezni az egesz sudoku-t. Feltehetem a java kodot, amint lesz egy kis idom dobok bele par kommentet..Azutan az a java kod ment 1az1-ben szinte at androidba is..
-
pakriksz
őstag
olvastam, csak hogy nekem később is kellenek a létrehozott példányok, már pedig az executeservice execute jába csak annyit írhatok hogy new Threadnév...
Aztán valahol valamikor valami lesz a threaddel...
És metódust meg nem lehet vele meghívni. -
Lortech
addikt
-
pakriksz
őstag
Aha köszi, bár nem pontosan így értettem, de majdnem, és így látva egy példát már kezdek rájönni hogy működik ez, és persze a programban is működik. Még annyit hozzátennék, hogy stringnél az xpath querybe "" között szóval kell pár \" is. Ezért egyébként nem szól, viszont ha nincs ""-ben akkor nem fog soha sem eredményt adni.
-
pakriksz
őstag
iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintID <- erre kell keresni, mert ez egyértelműen megadja az összes olyan node-ot ami neked kell.
A gyökérre:
//iBlueprintLibrary-cAbsoluteBlueprintIDAz elemekre, ha nem lépkedni akarnál
iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Provider
iBlueprintLibrary-cBlueprintSetID/Product
BlueprintIDAE
jó ezt tudom, de egy lekérdezésbe ezt hogy?
Na meg azt is valahogy meg kellene oldani utána, hogy van egy provider product, és blueprintid trió és ezekre textjére együtt rákeresni, úgy hogy csak azt dobja ki ahol ez a 3 dolog pontosan egyezik a keresettel, ahol a 3 ból egyik nem egyezik ott már nem.
-
csabyka666
veterán
Ennél a ROT13 egyszerűbb, és nem is sokkal kevésbé hatékony... Java-ban vannak beépített crypto algoritmusok, csak körbe kell nézni

Vagy mi a cél? Implementálni szeretnél egyet? Kitalálni egy újat?AE
Nem én akarok írni, Rison77 kérdezte, hogy hogyan tud egy egyszerű kódolást és dekódolást megírni. Erre vetettem fel a fent említett kicserélgetős módszert.
-
ther
aktív tag
Pl.
1) Normál bejárással összeszedni az összes nulla mező pozícióját, beletenni egy listába
2) újabb (dupla) ciklusban végig nézni a listát, hogy van e azonos sorú, vagy oszlopú pont. ezeket betenni egy újabb listába
3) különbséget kell képezni az 1. és a 2. pontban képzett listák között. Ami az 1. ból marad azok a független elemek.AE
Én valahogy így oldanám meg:
1.) Két külön dupla ciklust írnék egymás után, az elsőben a belső ciklus soronként járja be a mátrixot, másodikban oszloponként. Azokat a 0-kat menteném ki, melyek "magányosak" a saját sorukban vagy oszlopukban. Ha egynél több 0 van, akkor már felesleges kimenteni őket. Attól függően hogy épp sorokban vagy oszlopokban kerestük, külön kollekcióba gyűjteném ki.
2.) A két kollekció tartalmát összevetném, és az egyező elemeket kigyűjtve meglennének a függetlenek.
-
rt06
veterán
sajnos ez esetemben nem megoldas, terveim szerint nem is lesz input field
a cel egy opera extension lenne, ahol a javascript oldalbetoltes, vagy tabvaltas utan lekeri az aktualis tabhoz tartozo host A es AAAA rekordjat, valamint a helyi szamitogep ipv4 es ipv6 cimeit, majd ezek alapjan megtippeli, hogy az adott oldal ipv4, vagy ipv6 protokollon keresztul erte-e el a felhasznalo (kb ugy mint itt)amugy a fenti modon sikerult megkerulnom a problemat, annyi elteressel, hogy a nevfeloldas utan a java allpet meghiv egy javascript fuggvenyt az ipcimeket parameterkent atadva annak
ezt kovetoen viszont felmerult megegy problema (miszerint az extension betoltese utan mindossze par masodpercig latszik taskmanager-ben a jvm), de gyanitom, ez mar nem ide kotodik (mezei html-be agyazva es azt megjelenitve kifogastalanul mukodik a dolog)
-
rt06
veterán
Szerintem (találtam
)
Unsigned applets cannot perform the following operations:They cannot access client resources such as the local filesystem, executable files, system clipboard, and printers.
They cannot connect to or retrieve resources from any third party server (any server other than the server it originated from).
They cannot load native libraries.
They cannot change the SecurityManager.
They cannot create a ClassLoader.
They cannot read certain system properties. See System Properties for a list of forbidden system properties.És még:
Note:JavaScript code is treated like unsigned code.
When a signed applet is accessed from JavaScript code
in an HTML page, the applet is executed within the
security sandbox. This implies that the signed applet
essentially behaves likes an unsigned applet.AE
no, most, hogy mukodik rendesen az applet (forras: sajat kod + dnsjava), ez a masodik - javascript-re vonatkozo - resz okoz problemat
az applet betoltodesekor lefut annak init fuggvenye, es gyonyoruen kiirja java konzolba mind a helyi, mind a tavoli gep ip cimeit (pontosabban egyelore par beegetett tavoli szerver ip cimeit a teszt kedveert)
Local machine hostname: voskhod-1
Local IPv4 addresses:
Local IPv6 adresses: 2a01:368:e10d:0:0:0:0:20
Remote IPv4 addresses: 209.85.148.99 209.85.148.103 209.85.148.104 209.85.148.105 209.85.148.106 209.85.148.147
Remote IPv6 addresses: 2001:4c48:1:d5:0:0:2:1b 2001:4c48:1:d5:0:0:1:1bviszont mikor kezzel hivom meg jmk.hu/temp/java/indicator/scripts/index.jsa fuggveny(eke)t, nem kapok eredmenyt, csak egy ilyen hibat:
java.security.AccessControlException: access denied (java.net.SocketPermission 192.168.0.1:53 connect,resolveitt, ha jol sejtem (es jol ertelmezem a google talalatokat), pontosan az okozza a problemat, amit fentebb irtal, miszerint a javascript-bol meghivott java kod insigned kodkent kerul futtatasra, s igy sem a helyi halozati eszkozoket nem tudom lekerni, sem a dns szerverhez (az lenne a 192.168.0.1:53) nem tudok kapcsolodni
kerdesem az lenne, hogy van-e valamilyen mod ennek megkerulesere
egy lehetseges megoldasra tudok gondolni, hogy js-bol beallitok egy valtozot a java kodban, majd egy timer esemenyre meghivodo fuggveny elvegzi a valtozoban tarolt domain ip cimekre torteno feloldasat, az eredmenyt pedig egy masik string-be irja es eldob egy esemenyt, amit javascript oldalon elkapok (ha lehet egyaltalan ilyet), s ennek hatasara a javascript kiolvassa a valtozok erteke
viszont ez elegge favago megoldas, jo lenne valami ertelmesebbet hasznalni, ha van ra mod -
rt06
veterán
Szerintem (találtam
)
Unsigned applets cannot perform the following operations:They cannot access client resources such as the local filesystem, executable files, system clipboard, and printers.
They cannot connect to or retrieve resources from any third party server (any server other than the server it originated from).
They cannot load native libraries.
They cannot change the SecurityManager.
They cannot create a ClassLoader.
They cannot read certain system properties. See System Properties for a list of forbidden system properties.És még:
Note:JavaScript code is treated like unsigned code.
When a signed applet is accessed from JavaScript code
in an HTML page, the applet is executed within the
security sandbox. This implies that the signed applet
essentially behaves likes an unsigned applet.AE
jot talaltal, alairas utan mukodik szepen
koszonom a segitseget -
a000
őstag
1) -50 és 50 között pont 101 szám van, azért kell megszorozni 101-el
2) alapból [0-1[ közé generál véletlenszámokat a függvény (101-el megszorozva [0;101[ közé), ebból 50-el levonva [-50;51[ közé, ami egészre alakítva (nem kerekítve) [-50, 50]egész számok úgy lesznek belőle, hogy egy (int) konverzióval lebegőpontos számból egészet csinálsz.
AE
Köszi, így már érthető.
-
gaben
aktív tag
A kép (mint bittérkép) megvan? Ha igen utána különböző kép-manipulációs technikák segíthetnek: szín-szűrés, edge-detection, kontraszt érzékelés, stb.
Konkérétan hogy képzeled el, hogy "nagy akadály"? Ha ezt (matemaikailag) meg tudod fogalmazni, akkor már csak a megfelelő algoritmust kell megkeresned/megalkotnod. Ha nem meg a definiálás, hiába is izzadsz rajta...
AE
A 3d-s és a 2d-s kép van meg amit a kamera lát.Akkor a köv lépés a bittérkép megalkotása?
-
REDeath
őstag
jól implementáltam, kiíratásokkal leteszteltem. letörölni muszáj, másképp nem tűnnének el a képek csak egymásra rajzolódnának.
van amelyik gépen villog, van amelyiken nem, és nem a proci erősségétől függ, szóval nemtudom
-
m.magus
csendes tag
Kössz! jó kis olvasmányok! A HTTPS nem is hangzik annyira rosszul,
mondjuk ebben lehet váltani mondjuk a port számot, mondjuk, hogy megadom neki, hogy a Serverem a 8888-as portot használja? Ezek szerint csináltál már hasonló programot, ugye? -
Yodafon
őstag

1) Lebegőpontos számokkal számolva a nullával való osztás nem hiba, hanem helyesen VÉGTELEN-t hoz ki eredményül (angolul INFINITY). Integer osztás esetén a változó nem képes felvenni az INFINITY értéket, ezért fut hibára. Ha szeretnéd, hogy lebegőpontos osztásnál is dobjon hibát, akkor neked kézzel kell dobni valahogy így:if (c == Double.POSITVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
2) Az e-t ott deklarálod a Catch-ben
Mivel az ArithmeticException nem biztos, hogy nullával való osztás eredménye, így inkább célszerű az e.getMessage() értékét kiiratni.AE
Thx. Műkszik csak nem tom hogy jól -e .Így néz ki a kivételkezelős rész:
private void szamol(){
c=a/b;
if (c == Double.POSITIVE_INFINITY) throw new ArithmeticException("Nullával osztottunk!");
}És futtatásnál ha direkt úgy adom meg a számokat hogy hibát adjon akkor ezt írja ki:
Exception in thread "main" java.lang.ArithmeticException: Nullával osztottunk!
at szamol.szamol(proba.java:26)
at szamol.kiir(proba.java:35)
at proba.main(proba.java:53)
Java Result: 1Ez normális? El lehet tüntetni azokat a csúnya hibaüzeneteket hogy csak az maradjon amit megadtam neki?
-
szatocs
őstag
Akkor ez jó húzós

(#1383) Sianis - Persze, jó lenne, de az alapokat meg a mentalitását jó lenne összefogva, magyarul elolvasni sztem. Legalábbis nekem sokat segítene.
-
szatocs
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Debian GNU/Linux
- Trollok komolyan
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- További aktív témák...
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- MacBook Air 13 2022 M2 24GB/512SSD asztroszürke
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 24GB RAM / 256GB SSD / Magyar billentyűzet/1 év gari/Számla
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest