Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Ceko
senior tag
Használ valaki newsrack rss olvasót? Az új, 2.5 változatban hol tudom elolvasni az egész bejegyzést.Mert ugye csak az első pár mondatot tölti le. A régibe tovább lehetett nyomni, de itt eltűnt az a gomb a jobb alsó sarokból és most lett belőle egy karika/kör.
-
a000
őstag
-
Doresz
tag
Buta kérdés, de hogy tudom eltűntetni a podcastokat a telefonról?
Kiszedtem a pipát az automatikus szinkronizáció négyzetből, apply meg sync is megvolt. Az iTunes-ban a telefon alatt a Music és egyéb fülektől eltűnt a Podcast, viszont a telefonon még mindig fent vannak a fájlok. Rosszul csináltam?
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Azon gondolkodtam az új Samsung galaxy s és Nokia N8-as tesztjét olvasva, hogy az Apple miért csinál ekkora balgaságokat? (tokot ad mert gyenge a telefon antennája, nem egyszerre jelenik meg a készüléke minden országban, aki fehére akar venni annak meg még azt sem tudják megmondani, hogy „akkor paraszt November 1-től megkapod bármelyik országban”, kiad egy olyan szoftvert amivel megkeserítik az előző iPhone tulajok életét (3G))
A teszteket olvasva megfordult a fejemben, hogy egy ilyen specifikációkkal (pl.: N8) rendelkező telefonért lehet, hogy megválnék a most moslékká vált 3G-mtől és lehet, hogy nem is várok még fél évet (vagy többet) azért, hogy vehessek magamnak egy fehér iPhone 4-et. Szomorú dolog ez mivel én egy igen erősen Apple párti emberke vagyok(talán voltam) és most ami történik lehet, hogy megváltoztatja majd ezt az érzést.Szerintem ez egy elég rossz stratégia az Apple-tól! (bárki megcáfolhat, de én most ezt érzem)
-
vota
csendes tag
válasz
Markusz King #31929 üzenetére
Hello. Kérdezném, sikerült e megoldást találni a problemára, mert hasonló slamasztikában taposok jómagam is.
Ájfónt, Ájtúnszt, újratettem, és mégis..Ha tudnál segíteni, az nagyon ó lenne.
Előre is köszönöm!
T. -
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32883 üzenetére
Úgy nyomtam a gombokat ahogy mondtad, de a lényeg, hogy most már jó..
Így már merem vinni reggel a szervizbe.Müködik, köszönöm szépen a segítséget mindenkinek
-
-
tomcsi
őstag
Változás..!
Ráböktem a legújabb itunesben a restore-ra csak úgy simán és ez más tovább ment mint az eddigiek. Most a telefonon az alma logó van és alatta a "töltő csík"..
-
tomcsi
őstag
Az amúgy nem gáz, hogy most ahogy rá van dugva az itunesre az nem ír ki semmi infót a telefonról? Se imei szám se semmi ott legfelül..
-
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32875 üzenetére
Nem, shifttel próbálom a most másodszor a 3.1.2.. Úgyan úgy hibával leáll
Elöször leakarta szedni a 3.1.3at és amikor arra akart frissíteni akkor írta ki az első hibaüzenetett..
-
Jhonny06
veterán
válasz
tomcsi #32870 üzenetére
Még ezt az ipsw-t találtam, de előbb próbáld ki 2-3X az előzővel, aztán ezzel ugyanez. Az a cikk, amit néztem a downgrade-re vonatkozott, tehát itt nem fog működni. Ellenben a bemásolt sor maradjon a fájlban. De nagyon úgy néz ki, hogy ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. Ha csak hajszálkarcok miatt akartad visszavinni és nem ment tönkre, akkor még "jól" is jártál.
Tudom, hogy ez már nem segít, de én ezek miatt próbálok lebeszélni mindenkit a JB-ről, az új készülékekkel nagyot lehet szívni. Inkább vásárolgatom a pár dolláros alkalmazásokat, minthogy téglát csináljak egy ilyen drága készülékből. A custom módosítások miatt pedig szintén nem éri meg ezt csinálni.
-
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32871 üzenetére
Ezt a recoveryt már próbálgatom egy idelye, de semmi eredménye..
Első alkalmakkor az a hibaüzenet jött amit fentebb írtam és amióta a Jhonny06 mondta azt a letöltést azóta pedig az utóbbi hibaüzenet fogad.. -
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32867 üzenetére
Ezt nem tudtam..
Szerk:
Annyi változás van, hogy a loader eltünt de az alma logó még mindig ott van.. -
Jhonny06
veterán
válasz
tomcsi #32860 üzenetére
A fájl végére másold, előtte van pár sor szöveg, de csak megjegyzések, szóval mindegy. Utána egy win restart sem árt. Melyik verzió van fent? 4.0? Downgradelni nem akarsz? Amíg ez nincs megoldva, addig semmiképpen se vidd vissza a telefont, gondolom nem annyira sürgős, ha észreveszik (és észreveszik) a JB-t, ugrott a gari. Ezt most nagyon komolyan veszik, nemrég beszéltem egy szervizes sráccal.
Amúgy az se oké, ha letöltesz egy szűz 4.0 customot és azzal restore-olod a telót? Akkor nem kell csatlakozni a szerverhez. (Közben próbálom egy cikkből kibogarászni, hogy mi a teendő, csak már összefolynak a betűk..)()
-
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32861 üzenetére
Net persze van..
találtam a settingsben egy olyat, hogy minden adat törlése és arra ráböktem és egyszercsak itt voltam. Vagyis semmi más csak az alma logó és elötte a loader jel ami meg se mozdul. Több mint 2órája azon állt..
Most frissítem a legújabb itunesre..
-
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32861 üzenetére
ok, megvan, de ugyan azzal zárult a próbálkozás.
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
tomcsi #32859 üzenetére
végére a többi ip cim alá, tudtommal
de egy sima restore nem megy az gáz.. ahhoz nem kell semmit hostátiras,vagy egyéb programot buzizni. legújabb itunes van?
nemtom mi lehet a gond..
ez nem jb miatt van ha még dfu-ban sem tudsz restorolni..
neted van?? mer az kell hozzá- más ötletem nincs -
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32853 üzenetére
Ezt a verziót próbálom..
Ugyan az a hibaüzenet..
The iphone could not be restored. This device isn't eligible for the requested build.
-
Jhonny06
veterán
válasz
rolcsibácsi #32855 üzenetére
Letiltja a szerver a kéréseket.
-
Kommy
veterán
válasz
rolcsibácsi #32853 üzenetére
Neked azért megy a host file átírása nélkül mert 3G-d van és ott nem védi az Apple annyira.
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
Jhonny06 #32850 üzenetére
ha simán nyom egy restore-t az miért nem elég?
amúgy minek ezt birni a host fájlba? nekem a downgrade enélkül is megy de Ő nem azt akarja csak egy sima restore-ttomcsi: próbáld meg DFU módban a restore-t
(rádugod a gépre a telót, kikapcsolod, majd 3 mp ig nyomod a bekapcs gombot, utána hozzá lenyomod a home {fő} gombot is összesen 10mp majd a bekapcs gombot elengeded de tovább nyomod a home-ot amig ki nem irja az itunes hogy restore kéne.. -ha még mindig nem tudta volna vki)
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki ilyen utazós iPhone töltőt, aminek van beépített akkumulátora? Egyébként ezt keresném, csak nem szállítanak Magyarországra. Persze be tudnám szerezni, de ha van esetleg valakinek hasonlóan igényes (nem kínai bóvli) ötlete, amit itthon is viszonylag gyorsan/könnyen be lehet szerezni, azt szívesen megnézném. Köszönöm.
-
rolcsibácsi
őstag
legújabb melóhelyen ülök, iphone 3G-4.0.1 jb
asztalon van a teló 3-4 csik között mozog a térerő jelzés,
kézbeveszem és lemegy 1-2 re, zsebrerakom és kiveszem és azt látom no service
szar itt a térerő, 3.1.3on inkább nem is volt egyátalán.. ugyh látszik azért hogy javtottak benne, de szivesen leárnyékolnék itt egy 4es iphone-t kiváncsiságbol -
Scoobyka
addikt
hero of sparta 2
) amazing S.J.
-
e30st
tag
hello! akarok hozatni amcsiból egy iphone 4-et most olvastam, hogy ott már törvényesen is fel lehet törni az iphone 4-et és lehet függetleníteni (fogyasztóvédőknek hála) kérdésem ,hogy ez jelenti-e azt, hogy feltörés/függetlenítés után is érvényben marad a garancia?
választ köszi
-
Dr. Oid
aktív tag
sziasztok,
megvettem anno az igo navigation for Hungary 1.2.2-t, akkor 3G-m volt, amit eladtam. most 3GS-em van, és telepítek mindent újra, látom, hogy már az 1.2.4-nél tartanak, és nemcsak Mo., hanem Románia is bennevan. az a kérdésem, hogy ennek ellenére az előző vásárlásommal ezt a verziót letölthetem ingyenesen vajon?
köszönöm,
üdv,
Gábor -
tomcsi
őstag
válasz
rolcsibácsi #32684 üzenetére
Telefont rádugtam itunssznál ikon megjelenik és ott jobb gomb majd backup?
Igy megmaradnak az smsek, telefonszámok, jegyzetek?
Az egész kb 2 perc volt..
Nektek mennyi idő Volt mig meglaptátok az újjat? Garija újraindult?
Tartózékokat adtak hozzá? -
kisssand
csendes tag
iPhone 3G készülékemre frissítettem az IOS 4.0.1-et. A frissítést követően a kamera funkcióban nem lehet a video felvételt választani. Nem jelenik meg a választó kapcsoló.
Ez a jelenség is a szoftver frissítéssel kapcsolatos egyik probléma, vagy más oka lehet? -
talamasca
senior tag
Itt egy cikk a 3G lassulásról magyarul:
Lassú 3G -
Csabee.
nagyúr
Ismerősöm 20cm-.ről leejtette a 3G-s fehér iphoneját, és akciósan 65.000ft-ért cserélték volna a betört kijelzőt!
T-mobilenál.
-
Ati007
őstag
Ma visszavittem a fehèr 3gs-m repedès miatt. ( hajszàlrepedès a töltö csatinàl ès a nèmitò gombnàl , alig èszrevehetö a szervizes elöször nem is làtta csak mikor megmutattam neki hol nèzze) vajon cserèlik vagy visszaküldik igy? A telcsi nagyon szèp àllapotban van mindig tokban volt.
-
törölt tag
felraktam egy videot amit mire videoval konvertáltam és azt írja hogy "this movie coluld not be played" és nem tudom megnézni:S
mit kell csinálni?
-
majestic
őstag
Bocsi a láma kérdésért!
Az új iPhone 4-et lehet már használni mint egy pendrive-ot vagy ugyanaz a helyzet, mint a 3GS-nél?
-
talamasca
senior tag
válasz
Csapi007 #32813 üzenetére
"Antennagate totál más mivel az egy új, forgalmazásban lévő készülék hibája. "
Én sem vitatkozom, csak mondok neked mégegy példát:
Hallottál a repedő házú régi MacBookokról? Vagy a TimeCapsule cserékről?
Nem? Akkor csak úgy szólok, hogy ezek sem voltak már forgalmazva, mégse tette meg az Apple, hogy szart a fejükre.
Miért cserélte garancia időn túl a MacBook házát? Ennyiből azt se kellett volna...
Ráadásul az említett példák hardveresek voltak, amiknek orvoslása nem kicsit drágább, mint optimalizálni egy OS-t.
Szerintem."Az álláspontom az hogy az Apple megteheti ezt és meg is tette."
Mikor tette meg?
Ja, és miből gondolod, hogy az USAban mindenki cserélt???
Szerinted ott nem köti őket pl. hűségszerződés?
És mi újság az iPod Touch esetén? -
Csapi007
veterán
válasz
talamasca #32811 üzenetére
Antennagate totál más mivel az egy új, forgalmazásban lévő készülék hibája. És mint már írtam a 3G két éves már nem forgalmazott készülék.
USA-ban szerintem kevés elégedetlen ember van, vagy már mind 3GS/4-el rohangál vagy beletörődött hogy ez van.
Applet nem kell félteni bíróság terén, bár aki ezt bíróságra viszi annak nagy baromnak kell lennie, a bíróság költségeiből 2 iPhone 4-et minimum vehetne...Nem veszekedni/vitatkozni akarok. Az álláspontom az hogy az Apple megteheti ezt és meg is tette.
-
talamasca
senior tag
válasz
Everman #32808 üzenetére
"Egy rendszer nem csak az UI-ból áll
A kernel, memória és taszk kezelés, az újabb alkalmazások stb. mind elsősorban az iPhone 4-hez van készítve és optimalizálva, ami a 3GS-nek még nem okoz komoly problémát, de a 3G viszonylag már elavult hardverének igen."Igazad van. Ezért nincs is más hátra, mint tovább gyomlálni a taszkokat, hogy aminek 3G-n nincs értelme, hogy fusson, az ne tegye.
Nem vagyok szakember a témában, de teljesen laikus sem.
Vannak processzek amik tök feleslegesen futnak 3G-n.
Adott fájl "átírásával" engedélyezheted a MT-t és a wallpapert is. Ez mit bizonyít?
Hogy nincs "kigyomlálva" a 3G iOS4 verzióból, csak letiltva van.De mindegy, majd meglátjuk a 4.1 frissítést. Már tesztelik 3G-n is, ráadásul (mint korábban a belinkelt oldalakon is írják) az Apple már tud a sok panaszról, és javítják a dolgokat.
Bízom benne, hogy ez lesz! -
talamasca
senior tag
válasz
Csapi007 #32807 üzenetére
Aha, köszi az értékes hozzáállást.
Hála az égnek, hogy az Apple azért nem így gondolkozik.Ezt pedig nem én mondom, hanem a helyzet mondatja, mivel nem kevés számú világszinten az iPhone 3G valamint a régebbi iPod Touch felhasználók tábora.
Az antennagate-t is leszarhatták volna a te elméleted szerint, mégse tették. Szerinted miért?
Csak az USAban szerinted ez hány elégedetlen (alkalmazások kifagyása esetén ráadásul alkalmatlanná válik a használatra a készülék) ügyfelet jelent, akik képesek ezért akár bíróságra is menni?
Igen, megtehetné az Apple, amit mondasz. De hidd el, annak hosszú távon nem nagyon lennének jó következményei...
Ráadásul egy kicsit ismerve SJ-t, szerinted mennyi energiába és pénzbe kerül, hogy optimalizáltassa az OS-t, és ezáltal leszálljon róla a média? Semmibe, max. egy-két ember a cégnél "túlórázik" egy kicsit, majd szépen kitolják a frissítést.
Ha összehasonlítod a befektetendő munkát a "nyereséggel" (elégedett, kussban maradó vásárló), akkor szerintem az általam tippelt megoldás fog megvalósulni. -
rolcsibácsi
őstag
én így csináltam és ennél egyszerűbb nincs sztem:
letöltesz egy gyári 3.1.3at és egy blackra1n-t.
utóbbit bemásolod a C:\program files\common files\apple\apple application support mappába.
én win7-tel és a legújabb itunessal csináltam.*shift + restore- betallózod a 3.1.3-at,
*végigmegy és a végén a 1015ös hibánál kilépsz ituneszból
*majd elindítod a blackra1n.exe-t az említett mappából, rányomsz a make it rain-re, ez kiveszi recoveryből (ami miatt kell ez hozzá amúgy) és tádáá kész is..(sok downgrade leírásban az van hogy a host file-t át kell írni meg mittudomén de azokat kihagytam és így is tökéletesen működik a módszer)
-
AttiQa
tag
válasz
Csapi007 #32807 üzenetére
Azért nem eszik ilyen forrón a kását! Azért az Apple nem az atyaúristen! Olyan könnyen elvérezhetnek a mostani faszságaikon, mint a pinty, pláne a mostani gazdasági bizonytalanságban. Az USA rég nem állt ilyen szarul, aki követi a világgazdaságot, az tudja.
Vakmerő stratégiával, játszák ki vagy éppen meg se mutatják a kártyáikat. De ha egy nagyobb sikerre tenne szert valamelyik másik plattform, ami ráadásul divatos, az apple halott lesz, ha ezt csinálják. Régóta vagyok Apple user, de ennyi nyűg, anyázás, mint az elmult 1-2 évben.... nem is emléxem, hogy volt-e. -
Everman
addikt
válasz
talamasca #32806 üzenetére
"De hidd el, hogy itt komoly a probléma."
Elhiszem, sőt én sem ajánlom senkinek 3G-n a frissítést 4.0-ra (bár van olyan ismerősöm, aki megtette és elégedetten használja).
"Az, hogy megismétlem: Nem engedi HIVATALOSAN az Apple."
Ez igaz is meg nem is. Igaz, mert az iTunes nem ajánlja fel és nem igaz, mert nincsen megakadályozva, mint a 3GS-nél (egyetlen bökkenő a baseband miatti hibaüzenet, de ez a RecBoot-ban egyetlen kattintással javítható).
Szóval aki nem tud együtt élni a 4.x frissítés miatti teljesítménycsökkenéssel, az rá tud szánni 15 percet és vissza tudja állítani a rendszert, mert nem olyan nagy ördöngösség.
Az Apple is foglalkozik a dologgal, de mint már írtam eleve hiba volt kiadni erre a készülékre, utólag csodát tenni nem nagyon fognak vele.
"Ha már letiltod a csillivilli hátteret és MT-t, akkor milyen komoly erőforrászabalás is van az iOS 4-ben?"
Egy rendszer nem csak az UI-ból áll
A kernel, memória és taszk kezelés, az újabb alkalmazások stb. mind elsősorban az iPhone 4-hez van készítve és optimalizálva, ami a 3GS-nek még nem okoz komoly problémát, de a 3G viszonylag már elavult hardverének igen. -
-
talamasca
senior tag
válasz
Everman #32801 üzenetére
Nagyrészt (más topicokban) egyetértek veled.
De hidd el, hogy itt komoly a probléma.
Mi tart vissza a downgradetől?
Az, hogy megismétlem: Nem engedi HIVATALOSAN az Apple.Eszem ágában sincs az iMacre visszahülyéskedni a régebbi iTunes-t, majd hibaüzenetektől eltekintve "visszaerőltetni" az OS-t 4.0.1-ről 3.1.3-ra...
Eleve fel sem ajánlja HIVATALOSAN az iTunes a restore-t 3.1.3-ra, hisz' a legfrissebbet használom.
Tudom, hogy mi lenne a módja, ha vissza akarnám ekecselni.De ne kelljen már ezzel kínlódnom, mint vásárló!
..."A gond egyébként az, hogy egyáltalán kiadták 3G-re ezt a frissítést, ha 2G-re, ami nagyjából ugyanaz a hardver nem adták ki, akkor erre sem kellett volna. Más gyártó sem ad rendszerfrissítést nem hogy 2-3 éves készülékekre, de 1 évesre sem.
Igaz, akkor meg éppen azért menne a siránkozás, hogy miért nincs 3G-re 4.0...."Ebben igazad van, de ha már kiadták, akkor az legyen "Apple minőség". Mert ez most nem az.
Egyébként meg az a dúrva, hogy a 2G-re nem engedik, szerintem.Miért is?
Ha már letiltod a csillivilli hátteret és MT-t, akkor milyen komoly erőforrászabalás is van az iOS 4-ben? Magyar nyelv? SMS számlálás? stb. Ez vicc...Itt szerintem mulasztás történt, mert mint pl. a Spotlight esetén is bennemaradtak az OSben olyan daemonok, amik tök feleslegesen eszik meg a RAM-t 3G-n, lévén, hogy nem használatosak.
Egyébként egyre válaszolj, légyszíves:
Mit tegyen most az a 3G felhasználó aki frissített?
(Legálisan, és nem opció az, hogy vegyen iPhone 4-t, mivel azt már megtenném én is, de nem lehet kapni)
-
törölt tag
hogy lehet beállítani csengőhangként saját hangokat?:S mert a settingsben csak a gyárik vannak!
és magyar menüt lehet tenni rá valahogy?
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
Everman #32801 üzenetére
szerinted van normalis modja a downgradenek amit az apple is elfogad? bla krain nelkul vagy a tobbi progi nelkul hogy teszel vissza regebbi rendszert?
ezt a 4.0-at siman csak elbasztak.. baratnom 3.1.3 as 3g-ke ezerszer gyorsabban tolt be mindent pedig tele van mindenfele jb-cuccokkal. csak a mappak miatt felesleges volt elcseszni az oreg telefont aminek semmi baja nem volt elotte..
amugy a win 7nek megmondtak hogy mi a rendszerigenye, 4.0 nal nemigazan lattam ilyet.. -
Everman
addikt
válasz
talamasca #32797 üzenetére
"Hivatalosan sincs visszafrissítési lehetőség az iPhone 3G esetén, ezt kell felfogni!"
Már kérdeztem, hogy mi tart vissza a downgrade-től?
Nem kell hozzá semmi "nem hivatalos" megoldás. Egyetlen gond vele, hogy a 4.0-ra frissítés előtti utolsó backupot tudod csak visszaállítani.A gond egyébként az, hogy egyáltalán kiadták 3G-re ezt a frissítést, ha 2G-re, ami nagyjából ugyanaz a hardver nem adták ki, akkor erre sem kellett volna. Más gyártó sem ad rendszerfrissítést nem hogy 2-3 éves készülékekre, de 1 évesre sem.
Igaz, akkor meg éppen azért menne a siránkozás, hogy miért nincs 3G-re 4.0.
El kéne végre fogadni, hogy az újabb rendszereknek nagyobb a hardverkövetelménye. Windows 7-et sem raksz 400-as Celeronra, vagy ha igen, akkor elfogadod, hogy lassú lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest