Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz oba #298884 üzenetére

    Hát, kövezzél meg érte, de szerintem ez a hajtogatós téma nem vezet sehova. Túl sok a negatívum az mellett, hogy kapsz egy dupla méretű kijelzőt, meg egy normált. Sokkal könnyebben sérül, a zsanért sem sikerült még elég jóra megoldani, ha közé megy a zsebben lévő por, akkor kb. annak sanyi... Márpedig közé fog. A laptopoknál is, ha valamelyiknek kicsit finomabb a zsanérja, képes a por miatt megszorulni, akárhogy igyekszik is a gyártó ezt kiküszöbölni. Akkor egy jóval finomabb szerkezetnél ez nem lesz gond? Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb készülékeknek már így is problémás a hordozhatósága, akkor egy féltéglával mászkálni mennyivel lenne jobb, amit lehet, hogy még zsebre rakni sem nagyon fogsz tudni.
    Akksi tekintetében szinte évről-évre van valami forradalminak tekintett új technológia, aztán utána szinte egyikről sem hallani. Mi van pl. az alumínium-grafén alapú akksikkal, amiket 2024 elejére terveztek piacra dobni? Csak mert mindjárt 2024, és még semmit nem lehetett látni róla, pedig ez elég ígéretesnek tűnik. Mondjuk az igaz, hogy EV területre szánják ezt, de talán mobilokba is begyűrűzik.
    Csak az a baj, hogy a sok év alatt kb. 10 féle "forradalmi" akkutechnológiai áttörést harangoztak már be, aztán egyikből sem nagyon lett hosszú távon semmi sem. Volt egy olyan is, ami az akksik és a kondenzátorok tulajdonságait gyúrta egybe, nagyon rövid, nagy áramú töltéssel (pár perc telefonnál, laptop méretben (elméletileg) max. 10-15 perc), laborban, kis méretben működött (állítólag), aztán semmit nem hallani róla azóta. És még lehetne sorolni...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák