-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
BITBOYS #5088 üzenetére
Igen, nem feltétlen játék a cél ezzel.
Bár nem is vall szégyent attól függetlenül hogy órajelben jóval lassabb.
A legjobb procit akartam a lapba, de ez 40 ronggyal olcsóbb volt mint az E5-2697 V2.
Azt, hogy van E5-1680 V2 ami 130 rongy, most tudtam meg, ahogy olvasgattam az összefoglalót. Beteg ára van.
Viszont annál megint tuningolva lenne a gép és az én szerencsémmel tuti valami trágya procit fognék ki ami 4,2-t se menne, úgyhogy a másik irányba mentem el.
Régen az E8400asokat is mindenki mondta hogy így meg úgy 4,7... életembe nem jutottam velük 4 fölé.
E8500-zal már ment a 4,3 is... -
-
válasz
BITBOYS #5065 üzenetére
Valahol olvastam, hogy a 3930k jobban tuningolható, mint a 4930k, de ez lehet ferdítés, hiszen a Sandy alapórajele 200-zal alacsonyabb. Ha két autóban csavarra ugyanaz a motor van, csak az egyiken 100 a másikon 130 lóerős program, akkor a 100-as jobban tuningolható, hiszen mindkettőnek ugyanott a vége.
Illetve az sem mindegy, hogy Ivy-tól kezdve nem forrasztott a kupak. -
válasz
BITBOYS #5050 üzenetére
Írtad ezt az aprós 4930K-t. Van olcsóbban 3930K. Értem én, hogy mi a különbség köztük, volt Sandy majd Ivy majd újra Sandy procim 1155-ben. Szerintetek ér bármi érzékelhető felárat a 22nm a 32-vel szemben? Nem 1-2 ezres a diffi, közelebb a 10-hez. És akkor a 1650-esek nem jobbak ezeknél, csak elvileg olcsóbb ugye?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
BITBOYS #5055 üzenetére
Ez se rossz, csak nem X79-es, így meg nem is csoda, hogy jobb... volt idejük csiszolni rajta és kiadni X99-hez.
Aida64-ben mennyit ér el a 1650 v3?
v5.99.4900 Queen 80078 ; ZLib 705,2 nekem az E5-2695 V2. Fogyija pont 115W FPU stressz teszten, szóval jól mérte le az intel. -
-
válasz
BITBOYS #5040 üzenetére
Ha lenne itt valaki aki ki tudna segiteni egy kölcsön procival kipróbálni hogy jó-e az nagyon jó lenne, és ha jó akkor 20-25 körül bevállalnék egy 3930K-t.
Nézegettem aprón, mást nagyon nem láttam emberi áron.
Van ami jó áron volt de le van jegelve
Van ami sok (6-8-10) gyenge vagy kevés (4) erősebb magos.
Ezek közül talán a 3930k a legjobb, 6 erős mag, tuningolható.
2600k-m volt, pont plusz 2 magot hiányoltan. -
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
BITBOYS #4904 üzenetére
Az nagyon szép! Egy Cinebench score-t megnézntem volna.
Ezek szerint a Max Turbo frequency ezeknél a Xeonoknál az összes magra értendő? Én azt hittem az csak egy magon lehetséges.
(#4908) envagyok:
Nem. 1.35v-ig bátran elmehetsz 24/7-re amíg a CPU-t és a VRM-et is tudod rendesen hűteni. Nálam 1.328v-ot kap 4,5-hez és így megy már hónapok óta hiba nélkűl.(#4903) apollo12:
Nem lehet, hogy az a proci szét lett feszelve mielőtt hozzád került? Az enyémről tudom, hogy az egyenesen egy Mac-ből jött, tehát sohasem volt tuningolva. Ezért is csaptam le rá rögtön. -
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS #4717 üzenetére
Mindjárt sejtettem, hogy valami újabb cuccos.
Én E5-1620v2-őt használok jelenleg egy occó "kínai X79-es" lapban, E5 3.2S1, valójában minden program Q67-es chipsetnek írja ki, valószínűleg az is.
Tuning itt nincs, cserébe betonsatbilan megy, most kapott beleillő 4*4 GB Micron 1866 CL13-as REG ECC ramokat, szépen tekernek Quad-Channelben.
Kíváncsiságból kilőttem a HT-t, és enyhén javult a single-core teljesítmény...
Általános és játék használat közben nem észleltem hátrányát a kikapcsolt HT-nak... (W10 PRO az os).A bekapcsolt HT-s mérésnél az 1024,2048-as beállításokkal 3-5 Gflopssal kevesebbet hozott, viszont érdekes, mert a 4096-os beállításnál meg kikapcsolt HT-val hozott kevesebbet, igaz jelentéktelen 1-2 Gflopssal.
6/7.gen téma:
Szerinted, ha az i3 7350k-t nem szorzóval rántom meg, hanem BCLK emeléssel, akkor is ilyen ordenáré módon fog fűteni ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS #4713 üzenetére
Nincs mit.
Azt nem tudom, hogy ez a lehetőség mióta adott, nekem Z270-es lapban csücsül a fő gépben az i3 7350k, ebben lehet vele mókázni, innen tudom a kemény OC-ra gyakorolt negatív hatását, ebben megy most 4,8-on a kis i3, a cache ratiot meg visszavettem 43-ra (azaz NB frekvencia 4300 MHZ), mert nem volt teljesen stabil, 45-nél eldobta a Linx hibával 1024-es beállítással is, 43-on 4096-al is tökéletes.
Tovább nem megyek az OC-val, már delidelni kellene szegénykémet, piszokul fűt, bekapcsolt HT-val simán 85 fok játék alatt, bencmark alatt megvan a 100 fok is, az meg már a határ (Tj max 100 fok), kikapcsolt HT-vel is 70-75 fok játék alatt...Ezek az opciók megvannak az X79-es desktop lapok BIOS-ában is ?
Amit linkeltél, az miylen lapnak a BIOS-a ?
Ha instabilitást akarsz, túrj bele a windows registrybe.
-
jokeph
nagyúr
válasz
BITBOYS #4708 üzenetére
Z170/270-es lapokban van ilyen lehetőség a 6/7. gen CPU-khoz.
De szerintem semmi értelme nincs pesztrálni, sőt, beleszól a túl magasra állított cache ratio a kemény tuningba is... olyan 4,8+ GHZ és felette.
Játékra nem nagyon van hatása (én nem vettem észre).
Bizonyára van olyan alkalmazás, ami ebből profitálna, pl. ami AVX utasítás készletet kihasználja, na azon lök egyet, ha megemeld.
Ugyanakkor a felpiszkált cache ratio+cpu ratio együttesen elég jelentős + fogyasztást és melegedést okoz.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
BITBOYS #4668 üzenetére
Gelid GC extreme-et vettem mert nagyon dícsérték de annyira nehéz felkenni, hogy szerintem az lehet a baj. Vagy lehet, hogy csak pont egy beszáradt adagot kaptam. Száraz, nehezen kenhető, nem marad az IHS felületén. GPU-ra jó lesz mert a csupasz szilikonra egyszerűbb felvinni de a CPU IHS-ére inkább teszem a régi jól bevált Noctua NT-H1-et. Remélem tényleg ez a baja és nem a szenzor döglött meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Nyaralás topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged