- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Nekem nem kell magyaráznod. Egy jó 10-15 évvel előtted járok
Igen, arra a rivarunerre gondolok amivel win98-on is szórakoztunk és ami manapság már az msi afterburner integrált része. De ha figyelmes vagy azt is láthatod afterburner telepítésekor, hogy külön kéri a rivatuner telepítésének engedélyezését is. Szóval ami alatt te afterburnert értesz az gyakorlatilag a rivatuner. -
aty-73
aktív tag
In memorian
fogyasztás... -
rup1u5
Topikgazda
Konnektoros fogyasztásmérővel nézed gondolom. Arra én is kiváncsi lennék mennyit eszik a komplett konfigom a falból.
Amúgy kb még 3 évig tervezem én is húzni ezzel a konfiggal. GTA6-ot még kipróbálnám rajta.
Relative későn érkeztem x79-re (2015) de elégedett vagyok már most az élettartamával. -
rup1u5
Topikgazda
Fogyasztásmérőm nincs, úgyhogy csak Rivatuner-el nézem. Így 4.1-en 90W körül írt játékok alatt. HWinfo stress test alatt 160W maxot írt de szerintem túl sok neki 1.32v ehhez a frekihez.
(#5676) jokeph
Vissza vannak véve 1866-ra a 2400-as ramok. Megcsinálom a méréseket 3,9-en ma ha haza értem. Meglátjuk mire képes a kis Asrock.4,5 kb a sweet spot ezeknél, mert fölötte irreálisan megnő a vcore igény. Talán 4.6GHz egy fullos lapban kivitelezhető 24/7-re.
-
rup1u5
Topikgazda
Ha max turbo-t szeretnél az összes magon 2000-es Xeonnal akkor V3-asakat nézz és csináld meg ezt a bios hack-et. Olcsó kínai lappal és ECC DDR3-al a legjobb ár/teljesítmény kombó!
-
rup1u5
Topikgazda
Szerintem inkább a te megfogalmazásod értelmezhető úgy, mintha reménykednél abban hogy neked majd mégis menni fog a tuning ezekkel a procikkal.
Lásd pl mostani válaszod is: "hmmm, igazad lehet..." Nem lehet! Igazam van és slussz!
"ide a rozsdás bökőt" is úgy hangzik, mintha ez valami szerencsejáték lenne.hát nem az!
Továbbra is azt tudom csak mondani, hogy lockmentes Xeonok listája az összefoglalóban és kész. Azokon kívűl marad az alapórajeles játék.
-
rup1u5
Topikgazda
Nyilván elfelejtették feltüntetni. A 2687W v2 adatlapján rendesen ott van hogy a 4GHz csak egy magra érthető. Tuti biztos, hogy a kistestvér 2673 v2 sem fog másképp viselkedni.
Szerintem akoska07 arra gondolt, hogy még mindíg azon lovagolsz, hogy te majd 2000-es Xeonokat fogsz az összes magon a legmagasabb egymagos turbo frekin hajtani.
Többször, többen elmondtuk, hogy 2000-es xeonoknál a tuning felejtős de te valahogy ezt nem vagy hajlanó elfogadni. -
Decemberben váltottam Ryzenre. 2600-at vettem, aztán alakultak az árak és úgy gondoltam 9000 ráfizetést megér a 2700 +2 magja, elszámoltam kicsit az elállást, mert a vásárlás napja szerintük már 1 napnak számított, én meg kihúztam az utolsó pillanatig így 1 nappal lecsúsztam róla. Nem nagy baj, elég, de azért kíváncsi lettem volna a 6c/12t és kikapcsolt smt-vel a 8c/8t összehasonlításra (6c/6t multira már nem elég szerintem)
-
envagyok
veterán
MI a bajod egy 1650v2-vel?
olcsó, lockmentes, majdnem 100%-ban 1-2-4 magra optimalizált programokat futtat szinte mindenki. Ott meg az 1 magra jutó teljesítmény sokkal fontosabb mint a 6+ mag. Nem kell attól erősebb jelenleg, Ha meg kelleni fog a 8 mag, remélhetőleg olcsóbb lesz már, de akkor még az is lehet, hogy platformot kell váltani, mert az egy szálra jutó teljesítmény már kicsi lesz. -
rup1u5
Topikgazda
Ugyan ilyen lapom van.
Menni fog benne!
Viszont az alaplap hátúlján lévő VRM-ekre nem árt bordát tenni ha azt akarod hogy életben maradjon!
Én így oldottam meg és azóta nyugodt szívvel használom mert sosem megy 75 fok fölé:
Nem szép de hatásos és amúgy sem látszik.Előtte próbálkoztam ilyen kis bordákkal is de azok sz@rt sem értek
Ezeket kell hűteni az alaplap fonákján :
Ilyet is próbáltam és semmit nem ért:Rendes borda kell rá amiben van anyag és amit jól rá tudsz húzni. Nálam a VRM vizesblokk csavarjai mennek bele a hátoldalon lévő bordába és azok tartják.
Kicsit macerás a felszerelés de ha egyszer megvan már nem nagyon kell vele bajlódni.
Itteni PH-s készítette nekem a bordát, ha érdekel privátban elküldöm a nevét. Mindenképpen ajánlott szerelni egy ilyet erre a lapra ha tuningolni akarsz! -
rup1u5
Topikgazda
Szerezz egy 1650 V2-t! Ma már 20-25K-ért utánad dobják! Az enyém kényelmesen megy 4.5GHz-en mióta megvan. De tud ilyet is.
PS.: A 4820-at meg javasolnám hogy vidd le 10-15K köré ha el is szeretnéd adni!
Tekintve, hogy 20K-ért már 3960x van az aprón.
-
jokeph
nagyúr
Már ez sem igaz egészen... amennyire jól tudom, 4 gen-től az all-core turbó ha működik is non-K CPU-nál, az is csak "Z"-s tuninglapban.
Ami biztos: A G4560 Pentiumot még Z270-es lapban sem tudtam megcibálni (turbo nincs is, csak i3 és felette), BCLK-val engedett 100 helyett 103 MHZ-et, azaz a 3,5 GHZ-ből lett 3,6 GHZ.Az E5-1650v2-t viszont szépen fel tudtam rakni all-core turbó órajelre a kínai X79-es lapomban.
3,5@3,9 GHZ.
-
rup1u5
Topikgazda
LGA115x-el nincsenek tapasztalataim.
A 2000-es xeonoknál nem tudsz buherálni semmit, max 2-3mhz emelés a bclk-n.
De ezt már kitárgyaltuk itt veled korábban. -
rup1u5
Topikgazda
Xeon E5-2650 V2 Specifications
Itt elég egyértelműen le van írva a turbo magonként, szóval te futottál árnyékra mikor azt vártad, hogy mind a 8 mag 3.4GHz-en fog menni.
Frequency 2600 MHz
Maximum turbo frequency:
3100 MHz (4 or more cores)
3200 MHz (3 cores)
3300 MHz (2 cores)
3400 MHz (1 core) -
rup1u5
Topikgazda
Nagyjából tisztában vagyok a munkásságoddal.
Azt hiszem ez most tipikusan az az eset amikor a korábban szerzett tapasztalatok inkább hátráltatnak, mint segítenek.
Én egy Xeon E5-1620-al érkeztem az X79-es platformra amit 4.3GHz-en használtam. I7 még csak a kezemben sem volt soha! Ennek fényében mikor megláttam milyen olcsón dobálják ebay-en az E5-2620-akat én is fellelkesültem és óriási tuningokat vizionáltam. Még szerencse hogy kérdeztem és keresgéltem neten mielőtt vásároltam volna.
Overclock.net forumán is vagyok és ott is be-beesnek arcok időnként akik E5-2xxx-et szeretnének tuningolni aztán szembesülnek azzal, hogy nem lehet. Ritka az, hogy valaki olyan nehezen lássa ezt be mint te!
Ez nem 1366, 771 vagy Opteron! Isten hozott a szopatós Xeonok világában!
Csak ismételni tudom magam: Ha LGA2011-es Xeon-t akarsz tuningolni akkor -> 1620 v1 v2, 1650 v1 v2, 1660 v1 v2 vagy 1680 v2 és slussz-passz. Mit gondolsz miért nem látunk E5-2670-eket 107-es BCLK fölött?
De hajrá! Nyomassad a teszteket! Én várom a beszámolódat!Hátha kiderül, hogy mindet rosszul tudok!
-
Mert 25x125x125-re kell rakni.
Úgy képzeld el, hogy 25x125-ön akarod hajtani, de akkor a PCI-E, Sata, DMI is elmászna a 100-as BCLK-ból felszorzott/leosztott értékről, ezért a strap-pel megadod neki, hogy bár 125-re raktad a BCLK-t, 1,25x-ös osztóval ossza vissza a fix 100-at igénylő értékeket.
-
rup1u5
Topikgazda
Mit értesz "bclk szorzó" alatt? Ezt nem értem. Sima szorzó van csak és kész nem? Én sokáig használtam az enyémet 36*125-ön és tesztelgettem 37-38-as szorzóval is ha erre gondolsz.
"De nekem sikerült a 2620as xeo,t is húzni bclk-val.... 105ig"
Ezt mondtam én is, hogy kb ennyire képesek a 2000-esek.
Azt nézd meg még, hogy a max turbo szorzó ilyenkor az összes magon érvényes e vagy csak 1-en. -
rup1u5
Topikgazda
Ezt nem igazán értem én sem de LGA2011-nél a 2000-4000es Xeonok teljesen más tészta. Ezeknél a prociknál a tuning ki van zárva. Hogy mit mahináltak Intelék ezeknél a két utas Xeonoknál, hogy még a bclk-val sem lehet minimálisnál nagyobb tuningot hozni azt én is szeretném tudni.
Ugyan akkor míg ha egy I7 egyutas Xeon megfelelőjét fogod (1620-1650-1660) akkor nagyjából ugyan olyan tunning potenciálra számíthatsz, nyitott szorzóval. Szerinem ezt a mérnökeiken kívűl senki nem érti.
-
proci985
MODERÁTOR
az oculus VR appra gondolsz ami szerint elavult a konfigom?:p (mikozben a sajat appjuk szerint tokeletes, a steam VR tesztje szerint tokeletes, time spyben meg tol 6465 pontot?
egyebkent pl 3820nal 4300az orajel fole szoktak 125os bclkt hasznalni, viszont mivel ahhoz van kotve a memoria, ott a memoria downclockolasaval kell kezdeni.
-
rup1u5
Topikgazda
Egyik linken sincs szó Xeon E5-2xxx tuningról.
Egyébként ezt a quiedot ajánlom! Letölthető pdf-ben is. -
-
-
-
rup1u5
Topikgazda
Tájékozódhattál volna kicsit a témában mielőtt nekiugrasz.
E5-2xxx-es Xeonoknál felejtős a tuning! Ha szerencséd van akkor BCLK-val el tudsz menni kb 105-ig és kész. Nézz egy E5-1650-et vagy 1660-at ha tuningolni akarsz. Van is most itt az aprón egy 1650, 31K-ért. Az enyém így megy most, szintén egy Extreme4 lapban.
Egyébként az álom proci x79-es platformon az E5-1680 V2.
(Ivy-E, 8mag/16szál, unlock). Lejjebb is estek az áraik $1000-ról hála a RYZEN-nek csak elég ritkák. Van most egy ebay-en Olaszországból de én 250 eurónál többet nem adnék érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest