-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6629 üzenetére
Aham.
Amúgy vicces, hogy allcore ugyanannyit megy a 2690v2 mint a 2697v2
A +2 mag, de alacsonyabb órajel ugyanannyit megy. -
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6627 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #6624 üzenetére
Na szereztem 2696v2-est. Valóban a legnagyobb ebben a foglalatban all core órajelen 12 maggal.
3.1ghz all core turbo.
-
válasz
MasterDeeJay #6619 üzenetére
Hát ez sajna gatya, WS lapban sem megy.
Na mindegy, jó lesz kulcstartóra!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6610 üzenetére
Én csak azt mondom amit a linken látok. Ott az áll, hogy N/A. Szerintem is mennie kéne benne ha az i7 tesója megy.
-
válasz
MasterDeeJay #6577 üzenetére
Köszi mindenkinek a javaslatokat!
Az ár fogjuk rá nem lényeg, a laphoz olcsón jutottam hozzá így jelenleg még nem sokba van a platform. Mondjuk azért nem szívesen vernék el több tízezret egy ilyen CPU-ra, főleg hogy tényleg csak teszt / tuning miatt lenne használva
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6562 üzenetére
nalam pont ket 2667v2 megy, ebay-rol ket kulonbozo helyrol vettem (eleg dragan), de nem rosszak. jofej hutes kene inkabb rajuk.
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6562 üzenetére
HP350p G8.
A passmark számai alapján a 2667v2 tűnik jónak.
Az
qrvanyavajás hp-szervver-biost még mindig nem hekkelték meg? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6548 üzenetére
Akkor mondhatjuk, hogy a tiéd egy speciális eset.
Még egy összehasonlítás: [link]
Ennyit arról, hogy nem hajcsa'ki. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6550 üzenetére
Hopszi, a reg ecc-ről megfeledkeztem, neked van teljesen igazad.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6548 üzenetére
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6546 üzenetére
Ez csak egy tárgy, ugyan úgy ahogy a vízforralóm.
Élveztem a bütykölésével eltelt éveket de eljárt felette az idő és ideje volt a váltásnak. Olyan dolgokat meg nem látok bele egy tárgyba ami nincs ott, mint pl az említett lélek. Ez volt talán az első (és utolsó) alkalom, hogy beleugrottam egy új platformba az elején. 10 év múlva majd visszatérek megint mások levedlett vasaival vesződni.
Amúgy az ECC támogatás már megvan AM5-nél.És most nekiállok szétbombázni a Xeon-t és betenni a helyére ezt a lelketlent.
A vízzel is leszámolok ezzel és visszatérek léghűtésre. -
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6525 üzenetére
W10 alatti exe?
...van Windows Server matrica rajta, de oprendszer nélkül jött, azt nem is ismerem, Kihagynám.
Nézem, miután hazaértem.
jokeph:
A Molex megoldást/utat tettem első helyre. A következő szétbontásnál villantanek majd képet, napokon belül.Igen, a HP brutál 12V/4,5A-esek. Először a BIOS/firmware frissítés jön, utána pedig a döntésem, a további pályafutásáról az ML350-nek.
Mert: A házban egyedül Én "üvölthetek"
egy venti nem!
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6522 üzenetére
Eleve az F9/ Bios-optimalissal érkezett, ez már sajnos nem csendesít tovább.
A firmware frissítés bonyolult?
Ha haza értem ránézek, hogy mikori.A ventik sem semmik: 4 darab x 12v/4,5A !!!
A 450W-os tápból ez is elvesz, "rendesen"Brutál VGA-t -ezzel a táppal - nem is lehet tervezni bele.
A jelenlegi horror-árak -VGA- nincs is tervben a hármassal kezdődő ilyen kategóriás fődarab. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6519 üzenetére
Az.
A workstation-ök még egy fokkal jobbak de ebben még a két tápegység is szerver.Nem tűnik annak a barkácsolós típusnak.
-
válasz
MasterDeeJay #6444 üzenetére
Légyszi-légyszi, told le rajta a tipikus benchmarkokaaaat! Cinebench R15-R20-R23, Geekbench 3, y-cruncher 1b és 2.5b!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6444 üzenetére
Fóliát húzd már le arról a Tesláról!
-
válasz
MasterDeeJay #6441 üzenetére
De jó, hogy jössz!
Pont ma néztem a kommentjeid a 3647 topikban.
Akarok venni egy EVGA SR-3 Dark-ot. Prociból viszont a 3175X őrület drágaés nem kapni. Viszont elvileg létezik egy 18 magos unlocked!! ES proci, amiből volt is már eBay-en. Urbánus legenda, vagy létezik?Amúgy kemény az a lap, nagyon tetszik a zöld maszk és a 6 dimmer kialakítás, 6 ram, közel, nincs üres slot!
BTW LGA2066 Cascade-X topik nincs?
Rúpi: konnektorból 800W fölött vett ki a kis eco, low power vas.
-
zolee1984
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6428 üzenetére
Csak azért vetődött fel bennem a gondolat, mert láttam olyan lapot amin aktív vrm hűtés van.
Azt hittem valami világmegváltó OC lap. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6428 üzenetére
Enyémnél (Shenzen Tech E5 3.2s1) pl. tudom a szorzót állítani magonként az unlocked 1620/1650-nél, de 1620-nál 4 GHZ, 1650-nél 3,9 GHZ a max all-core amikor hibátlanul működik a CPU (és nem a CPU gyenge egyik esetben sem, rendes lapban menek 4,4-4,5 GHZ-er csuklóból), véleményem szerint elfogy a VRM alóla.Valamit-valamiért.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6309 üzenetére
Ez esetben, csak hogy HEDT maradjon, irány a TR4, min. 2xxx procival.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6305 üzenetére
Mivel nálunk szimulátorok futnak így logikus hogy gamer cuccokat vesznek. Akadt pár workstation is mint a multkori HP Z400 amit szintén a kukából mentettem de manapság már csak gamer gépek vannak.
Pont azon vacillálok, hogy a W3565 + 24GB DDR3 vagy inkább ez a takarékosabb i5-6600k + 16GB DDR4 menjen bátyámnak. Szerintem az utóbbi lesz és kap bele egyet a GTX 760-akból. -
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #6297 üzenetére
Hopppszii, bocs, át-trappolok.
Bár nem ide tartoztam vele, de kaptam infókat.
Köszönöm!
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #6295 üzenetére
Rábiccentettem: 25e HUF-ért 2xX5650-nel, 32 GB RAM-mal, 1T 2,5-es HDD-vel.
Sajna csak 1 HDD box és 1 tápegység van benne...
Az vigasztal, 1-2 év és utánam dobálják ezeket és lassan a DDR3-as RAM-okat is.
Van 10 üres RAM-slot-om, unatkoznakU.I.: közben találtam összehasonlítást, ugyanaz a VGA x16-ban 76 PFS, x8-ban 75!!!
Nem fogok-ni azért az 1 FPS-ért. Elviselem
Ilyen tudású 1xRyzen/32GB RAM/1 TB HDD mennyivel is drágább kb???
Vmi teszt alapján évi 20$ áramszámla különbözet előnye van a Ryzen-nek. Kb...
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6284 üzenetére
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #6282 üzenetére
Köszönöm.
HP ProLiant DL360 G5-be raknám a legjobb ár érték arányú(körüli) procit.
melyik az kb?
Kicsit "töröm" az angolt, a szakmait főleg, nem tudtam kibogarászni, hogy melyik lenne a legjobb.Valami Low Profil VGA-t is jó lenne belefaragni
Kb. ez lenne akkor az utolsó "asztaliasított" gépem, mert a következő szerintem már valami telefon hardver( gyári vagy "házi" asztali verzió) lesz, 5-6-... év múlva már lazán tudják, filléres áram-fogyasztással.
A két áramdíj különbözetéből kijön az ára kb.
W10 fog ezen ( a HP-n, CPU E5xxx)futni vajon?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6279 üzenetére
féltem, hogy a lap lehetséges, mint fő hibaforrás.
Mivel a CPU nem dob hibát a Q67-es lapban, valszeg jó (quad-channelben működik).
+ rá van kötve a lapra egy M2-es x2 3.0-ás Kingston A1000 NVMe SSD is, erről fut az OS. -
Coldearth
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #6273 üzenetére
ebay es arak de ezeket megnézheted in persone ha meg akarod venni ebay en max a fotót nézegetheted
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6236 üzenetére
ejgen, vacillaltam en is. de ha nagyon sok mag kell, ott a masik, a 2697v2 meg mar tul draga volt az izlesemnek
jo lesz ez.
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6224 üzenetére
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6222 üzenetére
itt folytassuk: [link]
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6220 üzenetére
Értem, nem is lenne rossz irány 2678v3-al és a második lappal, 32GB szerver rammal
Ha eladom a mostanit, akkor olyan sokba nem is kerülne a fejlesztés és igen különleges gépem lenne, jó teljesítménnyel
Kérdéseim:
1. Van-e lehetőség magokat letiltani? Ha elég lenne a 8 mag, a fogyasztás miatt
2. Minimálisan se lehet tunningolni? Az all core hack-et leszámítva?
3. Az USB kivezetés(ek) milyen minőségű(ek)? Előfordulhat-e hogy zajos(ak)? A zenehallgatás miatt kérdezem, ami fontos nekem (adatlapomból kiderül, a mostani nem zajos)
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6217 üzenetére
Bár én a helyedbe 5675ről inkább x99 v3 xeonra lépnék abból is van ddr3-as kínai lapból.
Kicsit nézelődtem, először ez tetszett meg: [link]
De aztán láttam, hogy aktív hűtős, akkor találtam ezt: [link]
A supportált CPU-k közül pedig a 8magosban látok fantáziát: [link] (nem túl magas órajelű, cserébe olcsó)
-
válasz
MasterDeeJay #6200 üzenetére
A lapon valódi C600/x79, jobb lett volna a modernebb B85 chipset. Fontos megemlíteni hogy NINCS procihűtő anyás kerete, csak lukak vannak és abba megy bele a műanyag keret hasonlóan mint a gyári inteles hűtőknél de lenyomható műanyag bizbaszokkal szóval csak AMD hűtő megy rá a kerettel vagy valami hátlapos hűtő.
Bios átlagos kínai szokásos dolgokkal. Ram órajel állítható.
Egy sata3 van a lapon azaz kettő mert az m2 slotba van kötve a második (vagy mvme mód jumperekkel) a többi 3 sima sata2.
USB3-at nem próbáltam még, nem tudom működik-e, hátlapon nincs usb3.
VRM nem melegszik, igaz csak egy 2643v1-el próbáltam (az kb mint egy i7 2600). Ramokból 2x8gb ddr3L 1333-ost kapott nem lett húzva egyenlőre de mehet az egekbe.
Összességébe megérné az árát (13eft postával) viszont megvámolták így a 20eft-os ár már nem igazán éri meg, tekintve hogy eu raktárból nem sokkal többért már fullos lapokat kapni. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6202 üzenetére
ejgen, a legkisebb gephazakban problemat jelenthet, foleg ha dual szlot vga-t akarsz bele.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6200 üzenetére
mekkorak pontosan a meretei? nem tunik negyzetesnek. kepen ugy nez ki, mintha valahol a mATX es mITX kozott lenne es a pcie szlot nem az elso, hanem a masodik helyet fogalna el
ha ez a machinist, akkor ~170x190mm -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6197 üzenetére
teljesen igazad van, de erre a platformra mar nem szeretnek tobbet kolteni
pedig egyertelmuen a proci a szuk keresztmetszet, foleg orajelet tekintve (ezek is ES peldanyok), de pont ezert tudom viszonylag halkan ezekkel a pici blowerekkel huteni. toronyhutok voltak rajta elotte, csak lett az a beverodesem h pcie riserekkel ketfele elfektetem a ket pcie kartyat benne es csinalok belole egy slim (
) szervert. ezert a pici blower huto es a slim tapegyseg a korabbi felallashoz kepest. megvan a gyari plexi meg a hazhoz, csak le kene roviditeni v cserelni a plexi tavtartokat es kesz.
inkabb kiszallni kene belole, mert mar az utodjat hasznalom, 2x 6138 gold. termeszetesen szinten engineering sample procik es openbox alaplap...envagyok:
azkoszonom
raadasul az alaplap tuloldalan gyarilag van hely ket 3.5"-es hdd-nek, szoval nagy tarhelyet is viszonylag olcson ki lehet alakitani. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6194 üzenetére
Hát, remélem nem járok vele pórul. A HWINFO64 egyértelműen dobja a hibát (WHEA) a CPU IMC-re.
Ettől függetlenül, adtam egy kisebb ventit a másik oldali 4 modul ramnak is, így 50 fok alatt maradnak bőven, érintésre is langyos, a VRM melegebb fele em lépte meg az 58 fokot, úgy hogy játszottam egy órát.- közbe a HWINFO64-ben írt az IMC-re 300 hibát.
De szépen dolgozik a korrekció, mert ebből semmit se lehetett észrevenni, játék közben sem.
Előkotrom valamelyik 1620-at azt megnézem azoknál is lesz -e IMC hiba, illetve visszarakom a kínai Q67-be a 1650v2-őt azt abban is megnézem. Sajnálnám a CPU-t is, de a lap az érték igazából.
X58-as P6T Deluxe-ot amikor használtam, aktív hűtést faragtam a VRM-nek és az északi hídnak is, kifogástalanul hasított.
Ha beépítem, ennél is meg fogm oldani, de még marad legalább 2 hétig a próbalemezen.
Meg szerintem , ha tényleg beválik, megcsinálom a rögzítő szereléket a Wraith Prism hűtőhöz, ehhez a CPU-.hoz tökéletes. Idle 30 fok magassága, játék alatt meg 50-55 fok, úgy hogy csak a hűtő nincs rögzítve, csak rátettem MX4-el a CPU-ra. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6188 üzenetére
Megnéztem a 2 GB-os G.Skill ramjaimat, s775-ben nem hibáznak, nem a ram a gond.
Hibanapló és HWINFO64 alapján is az IMC hibázik, viszont a Micron REG ECC ramok szépen korrigálják, a háttértároló adatvesztése és az egyéb anomáliák meg is szüntek.Ezek a mérések már a 8*4 GB REG ECC 1600-as ramokkal készültek.
És volt még egy bosszantó hiba: random időközönként leoldott a gép, mintha valami túlterhelődne.
Az utolsó képen adtam egy ventit a hátsó VRM-nek, ugyanis az bekapcsolás után már 70-fokosnak írta a HWINFO és kézzel is égetős volt, a másik VRM rész meg langyos sem.
A BIOS ban találtam egy VRM védelem opciót, ezt kikapcsoltam egyelőre, pontosan nem írja hogy mitől véd, hő vagy más túlterheléstől.
Mivel a VRM egyik fele kb. langyos sem, olyen mintha az nem is dolgozna, 8+8+2 fázis a doku szerint.
durván gél órával ezelőtt már 2-3 percenként leoldott a gép, akkor tiltottam a BIOS-ban a VRM védelmet és bedobtam egy 140-es ventit direktbe a VRM-re.
Hát, majd meglássuk, roppant bosszantana ha a lap lenne vacak. -
jokeph
nagyúr
válasz
Nem akarom még elkiabálni, de úgy néz ki a ramok miatt nyüglődött.
Átettem a Q67-es kínai lapomból a 1866CL13-as Micron REG ECC 4*4 GB ramot, most eddig nem hibázott.... kopp-kopp-kopp... -
jokeph
nagyúr
válasz
Hát, nem is a fogyasztás miatt gondoltam.
A régi s775-ös Intel DX975X-es lapomon 8 pin EPS csati van, és érdekes módon csak 4 pinnel nem indul el a lap, 8 pinnel azonnal.
Közbe lehet - de csak lehet, hogy meg van a bibi, kivettem a 8 ramból 4-et, alig állt fel a rendszer, aztán kapufa, a másik 4 modullal meg meg se nyikkant.
Csak azt nem tudom, eddig hogyan tudott menni. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6186 üzenetére
Elképzelhető, hogy hiányzik neki a 2. 8 pin EPS bekötése ?
Közbe megjöttek a foxipostával a reg ecc ramok, azokkal is rápróbálok.
Roppant érdekes és bosszantó egyben. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6184 üzenetére
Hát, pedig ez nem kínai cuccosban van. Asrock X79 Extreme 9 a lap.
Nekem az a fura karakter piszkálja a szememet.
Meg a random hibák. pl. nem mindig jön vissza alvásból.
Illetve, ami a legfontosabb: alkalmanként el sem indul, 5 rövid füttyöt dob, elvben ez CPU/pci-e eszköz hiba a kódfejtő alapján.
Meg kellene néznem másik CPU-val is lehet.
Ha meg elindul, akkor megyen hiba nélkül.
Friss W10x64 PRO van fent.
W7 x64 alatt a linket listarész az eszközkezelőben ismeretlenként szerepelt, és semmit nem tudtam vele kezdeni.Semmi nincs tuningolva, ramok 1333-on, CPU alapon.
Amikor a ramok 1600-on mentek XMP-vel és a CPU 4 GHZ all-core, akkor is ugyanezeket a hibákat dobta.
Még valami: dobálja a hibát a háttértáron is, W7 x64 alatt adatvesztés is volt, mind HDD-n mind SSD-n.
Mi lehet ez ?
Vagy a ramok szivatnak ?
Vagy a lap ?(#6186) MasterDeeJay: mindenhol szilárd típusú kondik vannak.
BIOS: összesen 2 van hozzá, a frissebbik van fent. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6164 üzenetére
Az jól látható, hogy a GTX 1070-hez édeskevés mindegyik.
Erősebb CPU-val több FPS lett volna (Főleg min. FPS).
pl. egy E5-1650v2-vel, ez már all-core turbo-n is jobb (és ehhez is elég egy jobb kínai lap) mint a 1620v1 4,3-on.
Az FX sajna IPC-re végtelen gyenge, kb. mintha összefoltoztak volna 4 db Core 2 Duo E8400-at.
REG ECC-t nem, de sima ECC-t az FX is viszi. Persze, ahhoz rendes lap is kell, 970/990-es chipsettel szerelt. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6160 üzenetére
Hát igen, érthető.
Lassan az LGA2011 is a 775 sorsára jut.
Elférnek itt a topikban a kínai lapos témák is, másról már amúgy sincs szó errefelé. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6157 üzenetére
Sejtettem.
Visszasírom az időket amikor ez a topik nem csak a frankenstein Kínai lapokról szólt. -
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6154 üzenetére
Ez a 'rutin' ezeknél a lapoknál.
A CPU foglalat két oldalán máshogy állnak a DIMM-ek.
Amelyiken 8 DIMM van ott is fordítva áll 4 db a másik oladiakhoz képest. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6150 üzenetére
Pedig a képen az van.
-
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6148 üzenetére
Emmeg mi?
Kúcstartó??? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6148 üzenetére
Ezen 1db DDR3 és 1db DDR4 slot van?
-
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6145 üzenetére
Akkor ez max. olyan lenne mint a kínai váza?!
DíszMég a BF5, ment a R7970 Lightning CrossFire-al.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6134 üzenetére
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6123 üzenetére
Ebben teljesen igazad van.
-
válasz
MasterDeeJay #6114 üzenetére
Ez egy jobbféle lap:
[link]
Alin ilyen néven megtalálod. 30-40 között.
Éremes a fenti linken megnézned a 2011-es választékot. Huananzhi az a jobbféle márkák közé tartozik kínában.
Ramokból meg szintne akár melyik lowpower 1333-1600 ecc reg megy 1866-on. 2133 már válogatást igényel.1650v3 nem tud ddr3-at. Csak ezek:
Xeon E5-2629v3 (8C/16T)
Xeon E5-2649v3 (10C/20T)
Xeon E5-2669v3 (12C/24T)
Xeon E5-2673v3 (12C/24T)
Xeon E5-2676v3 (12C/24T)
Xeon E5-2678v3 (12C/24T)
Xeon E5 2683v3 (14C/28T)
Xeon E5-2696v3 (18C/36T)
Huananzhi x99-tf egy jó lap, ddr3 és ddr4 is megy benne . De az már v3. -
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6114 üzenetére
45 ből már totál fullos új kínai lap van.
Ez jól hangzik, pontosan melyikre gondolsz? -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6104 üzenetére
Asus, Asrock-nál biztosan megy jó pár az E5-1xxx,2xxx XEON-okból, gyári BIOSból támogatottak.Érdemes megnézni a gyártói oldal CPU supportját, biztos ami biztos.
Kár, hogy NVMe nincs rajtuk.
Az Asus P9X79 PRO nagyon bitang lap.
Az én kínai lapom Q67 PCH-val bír, Quad-channel megy rajta, NVMe szintén boot képes, azzal is használtam. Viszont ahogy írod is, a VRM gyengécske és nem szabályozható. E5-1650v2 vége 3,9 GHZ all-core/thread. 1680v2 érzésem szerint 3,6-3,7-nél jobban nem menne benne stabilan.
A VRM kapott tőlem egy kis extra légáramlatot, meghálálta. -
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #6102 üzenetére
És egy ilyen MSI vagy Asus lapban biztos benne van a CPU mikrokód?
Nem akarok úgy járni hogy ezért nem indul és kell vadásznom egy olcsót, hogy frissíthessem a BIOS-t. Vagy inkább rákérdezek az eladónál, az meg vagy tudja vagy nem.
Szerk.: nekem kell a quad channel és a tuning, ha már lúd legyen kövér, azt mondom.
8 mag meg optimális, nagyon tetszik ez a E5-1680 v2 Xeon.
szerk2.: látom 1000-1500 Ft-ért is van bele processzor, akkor ez nem nagy dolog.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6079 üzenetére
Valódi X79-es lapnál nem gond beáldozni 2 SATA portot a 8-10 db-ból.
Teszthez én se csavarozgatok, van egy testhezálló bronz pecsétgyűrűm, alá papírt rakok, tökéletesen a helyén tartja amíg tesztelek. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6074 üzenetére
Pöpec.
M2: meg lennék sértődve, ha nem a CPU-hoz lenne a slot drótozva 3.0x4-el. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #6072 üzenetére
Pont hogy nincs
Csak a lane-ek.
Az a hp viszont overkill lenne
Elég ez.Nem használok minden nap ESXi-t, így az felesleges.
Viszont tudok vele szórakozni így, Z87-ttel szembe például. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #6070 üzenetére
Elég ez :)
Kép lemaradt :DDD
Kezd kissé zsúfolt lenni a 3db 5.25-ös hely is.
-SSD
-2,5-es Hgst noti hdd-m
-WD black és RE2, utóbbi hackintosh winyeglinek.
-ODD, mert retró miatt szopomlemagam ha nincs.Supermicro gepház, hozzátartozó 850W-os Delta táp.
Kicsit változott mondjuk a pcie azóta.
980Ti nem jó fent, mert a dp kábel nem megy bele. Esxi miatt kell egy a konzolnak) gt710) , és 2db gpu VM-nek (980ti és hd7750)
Meg persze a sas kontri. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #6063 üzenetére
Hogy őszinte legyek, szinte új a lap. A srác kb 3 hónapot használta előttem, NOS lap volt. És 2018-ban vettem, ha jól emlékszem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6044 üzenetére
3 GHZ-en még a Westmere EP X56xx Xeon is hideg.
Húzott, s1366-nál és húzott Unlocked s2011/s2066-nál kell a batár toronyhűtő.
És remekül hűthetők a hatalmas magméret és IHS miatt, meg ezek ugyen nem takonnyal vannak összerakva mint a desktop volnal core i darabjai.
4/8-as XEON E5540-hez is elég volt a gyári Intel körmös hűtő, 3,2 GHZ-ig (alap 2,53 GHZ).(#6045) Czmorek : 5 fok nagy eredmény szerintem.
És nézem, stabilan tartja a hőfokot. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6042 üzenetére
A hűtés sarkalatos pont ez esetben (is).
A jól átszellőző ház pedig kulcskérdés, csakúgy mint a jól felépített belső elrendezés.
Némi túlzással, ez már az s478-as Prescott Pentium óta számít, sokan belvarták az előző korszak házaiba, ami közel 0 szellőzéssel bírtak, aztán nem értették hogy miért forr/döglik csomóra a gépük.
Én úgy vettem észre, hogy FX óta érdemes a CPU socketet is hűteni a lap hátoldaláról, sokat hoz.
R5 3600X-em jelenleg 4,2-re van belőve, tökéletesen elég neki az R7 2700X gyári Wraith Prism hűtője.
Ugyanakkor, ha AUTO OC-n van (PBO+XFR), a CM NEpton 140 XL AIO jobb volt, tehát van értelme a komolyabb hűtőknek is.
Az Intel HEDT -ban azt szeretem (s1366,s2011,s2066) hogy megteszi egy keményebb léghűtő is (DRP2/3/4, Noctua D14/15, Thermalright Silver Arrow/Le Grand Macho). -
Zotya984
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6013 üzenetére
Igazából kb mindent. De hogy egy kínai lapban mit keres ilyen pfff... nemtudom.
(légnyomást, levegő sűrűség, forrápontok sorolhatnám) -
Zotya984
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6009 üzenetére
Ez nem az. Tuti. Az szög egyszerű progi volt.
Lehet ez is jó lesz. -
Zotya984
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6002 üzenetére
Pont most akartam egy 26xx v2 őt venni vagy kölcsönbe mert ki akarom próbálni az all core-t a lapommal. De így lehet hogy hagyom. Amúgy 2667 v2 proek amin gondolkodom. All core 4ghz természetesen.
-
Zotya984
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6000 üzenetére
Ez oltári. GG.
Egy kérdés : a turbót az all core tudja? Tehát be lehet lőni az e5-2600 as szériát 1 magos legnagyobb turbóra minden magon? -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5998 üzenetére
VRM-et csekkold le kézzel, mennyire fűt, ha égetősen akkor adj neki egy kis légáramlatot.
Én jelen helyzetben a 10+éves HKC tápra szavaznék mint gyenge láncszemre. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5978 üzenetére
A 80W az egész konfigra értendő (monitor kivételével), bekapcsolt energiagazdálkodással, R9 380 volt a VGA benne. 1 SSD, 1 HDD és a kedvenc kínai lapom, az E5 3.2 s1. -
válasz
MasterDeeJay #5971 üzenetére
Ja kihagytam a 4617-est, bár nincs HT de dualba van ereje rendesen.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5957 üzenetére
A sima RyZen-ek nem mennek REG ECC ramokkal, csak a PRO jelűek.
Az elérési idő a XEON-nál DDR3 1866 CL13-nál QC-ben kb 70ns, a Ryzen 3xxx-nél is 70 ns körül van DDR4 3600CL17-en DC-ben, azaz ilyen szinten egál.
RyZenekenél az a szép, hogy:
kivétel nélkül mind unclocked, oda állítod ahová akarod, ugyanakkor nem nagyon érdemes vele vacakolni, a CPU felépítése és belső mechanizmusa annyira kifinomult, hogy a PBO+XFR megoldásokkal saját magát maxra képes tekerni, és ezt nagyon gyorsan tudja váltani, függően a terheléstől/melegedéstől.Relatíve az AIDA mem benchmarkban a 3xxx széria gyengébb mint a 2xxx és a XEON-ok, a való felhasználásban viszont tényleg nagyon odaver...
-
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay #5957 üzenetére
A történetben, az a pozitív, hogy már a 30K körüli B450-es lapok is elég komolyak, hűtésük is rendben van, akár a 3800X-el is elbánnak, amik akár 2 éven belül is - a gyorsabb fejlődés miatt - elég olcsón a lapba kerülhetnek.
-
válasz
MasterDeeJay #5954 üzenetére
Nem előre lépni akartam hanem jó áron megszabadulni a 200wattos sokéves motyótól és hasonló teljesítményű új garis töredék fogyasztásút venni minimális ráfizetéssel.
Nekem megfelel a 3930K és a Ryzen 2600 teljesítménye.
A linkelt tesztben feltűnt-e hogy 2133MHz ram van társítva a Ryzenhez is, ami köztudottan rosszabbul teljesít lassú ramokkal mint mondjuk egy 3200-zal? -
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay #5954 üzenetére
Jó ez az Intel....csak várni kell rá mindig vagy 5-6 évet.....na ezt magyarázd el a fiataloknak.😂😂😂
-
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay #5938 üzenetére
Értem én....csak most 4Ghz lesz az alap. Vennem kellett volna lapot is (Kínából most nem kapkodják el), ezért inkább rizsa lett.... már csak a kisebb fogyasztás miatt is (gyereknek ugye, aki napi 12 órában nyomja sokszor).
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5929 üzenetére
32K volt a 2697 v2? Nem is sok 12 magért!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5927 üzenetére
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5907 üzenetére
- RAM van/lesz,
- nvme nincs (+tapasztalatom se), a
- gépet meg W10/Linux fogja használni, a Linux alatt nincs az általad -jogosan- említett szoftver gond.Ez -nekem- két komoly érv volt mikor a RAM-Disk használatra gondoltam.
Kb. min. 2x gyorsabb a -lassú- RAM-Disk, mint a gyors Nvme/SSD, ha jól értem amit írtál.
1; én is szeretek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni,
2; ez jó ötletnek, tűnik, főleg ha jól van megvalósítva,...vagyis: hajráááaaa (mármint nekem
)
Kösz az infót, én is közzétettem/teszem amit gondoltam/tudok/...
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5905 üzenetére
Ez a "hátsó szándékom", mert RAMDisk-ból akarom futtatni a rendszert(W10), "kicsit" gyors működést várok tőle, még az SSD-hez képest is. 12, de inkább 32GB RAM-ba gondolkodok, de akkor már -"...ha lúd, legyen dundi..."- duál alaplappal.
Azután meg: "...ember tervez, Isten...)
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5902 üzenetére
Köszönöm! (Mindenkinek)
Mérlegelek.
Ha valakinek közben még felbukkan hír: sosem árt, megköszönöm...
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5891 üzenetére
Ez nem igazán válasz, "csak" ettől az ajánlattól "leültem" (Vastaps, ha igaz):
Duál CPU se 2xA5-2620 t 16 GB RAM, USB 3.0, 2 db Pci x16(VGA): 119.99 $
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5889 üzenetére
Értem. Köszönöm.
A BCLK-t meddig szokta engedni ez a olcsó kínai alaplap kategória?
100->???
Ha jól értem, BCLK esetben a "többi minden" a szűk keresztmetszet amit húz magával, ezek nem nagyon bírják, a szorzó meg a 2xxx-nél locked.
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5886 üzenetére
Most még "vak" vagyok ezert furcsákat kérdezek, de sok ezer oldal van a topikban, próbálok gyosr probléma-megoldást "elkövetni":
- Az alap órajelet is és a Turbót is emeli a "All core turbo hack"?
Mennyiről, mennyire emelve biztonságos a CPU?A Bclk miért nem ajánlott? (olvastam vmi SATA problémát)??
-
Zotya984
senior tag
válasz
MasterDeeJay #5886 üzenetére
1620 v2 az lokkos! Kakukktojás a kis 4 magos.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5881 üzenetére
Szerintem is játékra a legjobb az E5-1650v1/v2.Occsóért meg E5-1620v1/v2.
E5-1680v2 lenne az ideális, de nem éri meg az árát, egyre inkább gyűjtői magasságokba emelkedik. -
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5877 üzenetére
Csináltam egy összehasonlítás, ez jött ki:
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Xeon-E5-2620-v3-vs-Intel-i7-860-vs-Intel-Xeon-E5-4620/2418vs6vs2615Az E5-2620 kb 2x gyorsabb mint az i7 860.
"Nemtom"???
Szerinted?
...éééééés egy pár napot rászánok a "Xeon 2620 CPU tuning" programra,,"Ez a lap amúgy dual chaneles csak. Ramokból mindent megeszik." Vagyis???
-
Kovács86
tag
válasz
MasterDeeJay #5875 üzenetére
i7 860 helyett kellene egy ismerősnek, szerintem ez jobb, esetleg a 2630.
a V2, V3 verziók között van teljesítmény különbség?
...meg egy kicsit keresgélek majd tuning lehetőséget, "csak a játék kedvéért"
Van vki az Ali-n aki nem 300 nap alatt szállít jó áron?
Ez jó ajánlatnak tűnik : csak "vége a válságnak" mire megjön.
...és a VÁM??? -
F.B.I.
veterán
válasz
MasterDeeJay #5867 üzenetére
Először megpróbálnám a Dell T3600 gyári hűtőjével (elölről fúj be 3 db venti, hátul még szív kifelé 2 db). A 2630L-el, nagyon halkan üzemel. Van egy iszonyat nagy cucc is rá ha kellene.
-
odorgg
addikt
válasz
MasterDeeJay #5864 üzenetére
Köszi! Majd ránézek!
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
MasterDeeJay #5858 üzenetére
Köszi a gyors választ, ha összeáll a rendszer mindenképp beszámolok róla.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5854 üzenetére
Nekem a kínai lapban az E5-1650v2 (fully unlocked) 3,9-et bírt all-core, itt 1,25 Vol volt a VID, ennyit kért a VRM felől, 4 GHZ-en már elhasalt, szerintem a VRM miatt, illetve, mert nem lehetett állogatni a feszt.
Azért nézd meg a választott lapnál,írják -e az E5-16xx v1/v2-őt supportednek.
Ha v2-es akkor szerintem jobb egy hajszálnyival. Sandy vs Ivy.
Ha mindent is szeretnél hangolgatni, akkor a márkás X79-es lap a tuti megoldás.
Itt szintén érdemes megnézni a CPU support listát, biztos, ami biztos.
Ha mégis hiányos, ugyanaz az eljárás, mint s775/s1366-nál, pótolható az esetlegesen hiányzó microcode. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #5851 üzenetére
A 25mb-ból ítélve 8 magos lehetett eredetileg amiből letiltottak 2-t. Úgy tudom az all core turbo hack csak V3-omnál működik.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5811 üzenetére
Benne, biza.
Sandy Bridge EP (E5-1620 pl.) is tudja a 3.0-át, a desktop Sandy Bridge 2.0-át.
Én kedvelem az M2-őt, olyan kis kompakt megoldás, lehetőség szerint NVMe változatban.
M2 SATA sebességben ua. mint a SATA, az adott lapon M2.SATA használatakor 2 db SATA port tiltódik (az esetek többségében).
Desktop lapoknál érdemes nagyon köröltekintően eljárni M2 SATA/NVMe és SATA eszközök együttes használatakor, mert hamar be lehet futni a csőbe, majd minden esetben vannak korlátozások... ez alól csak némely Flagship lap jelent kivételt, legalábbis amikkel nekem dolgom volt, AM3+/s1150-től napjainkig. -
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #5808 üzenetére
...és az m2 S-ATA, milyen sebesség-el bír?
-
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #5806 üzenetére
Az X79 lapka és a Q67 lapka közt, sztem jelentős külömbség van.
Persze van akinek mindegy mit használ, csak bekapcsoljon és minden happy. -
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #5803 üzenetére
Megsúhod nekem, hogy mitől X79 egy olyan lap, amit egy Q67 chip hajt?
-
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #5796 üzenetére
Nálam a teljesítmény dominál és nem utolsó sorban, a hangminőség.
-
aty-73
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #5790 üzenetére
Feltörnek mint a talajvíz!
Neb@sz -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5761 üzenetére
Blender teszt alatt P95 Small FFT-re gondolsz ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Építő/felújító topik
- Megújult a PROHARDVER!
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest