- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
DarkDeer #2595 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt, mint neked...a ramjaim olyanok, mint duke fórumtársunké. (apacer aeolus overclocking edition) én a mugen hátára tettem a ventit, így is jól hűtött. leszívta a bordáról a meleg levegőt és nyomta ki a ház hátulján. Abban igazad van, hogy ha úgy tolod le a bordáról a meleget sőt van egy hátsó ventilátorod, ami szívja ki ezt a levegőt, akkor jobb hatásfokot lehet elérni a hűtővel. (nekem mugen/infinity van)
méréseim szerint 4GHz-re húzott procinál 1,28V-tal fél óra prime után 2-3 fokot, idle nem jelent semmitÉn drasztikus megoldást választottam
: vettem egy Xigmatek Baldert, ez mindössze 50mm széles, ventivel 75mm és nincs többé ilyen problémám. Plusz van egy eladó Mugenem...
hűtési teljesítményben mondjuk a Balder elmarad a mugentől 3 fokkal, de hát ez van... nem csúcsok döntögetésére készülök...
-
SimonYana
addikt
válasz
DarkDeer #2595 üzenetére
Úgy látom én hogy ezek a múgenek a Haf 932-es házban lennének a legjobbak!
Ott lehet alul a táp, Venin arról teszed amerről akarod, a tetején kiviszi a meleget a 20 cm-es venti és az oldlán meg tolja az egész lapra a friss levegőt! Bár tudom nem olcsóság egy jó ház sem csak nehogy a jó kis tápod bánja előbb utóbb! Mert nagyon nagy a mugen és nagyon közel a tápod.
De nem okoskodni akarok , csak leírtam gondolataimat! -
Zé_Mester
őstag
válasz
DarkDeer #2590 üzenetére
ha a ház hátuljáról leszeded a ventit és csak a hűtő hátsó részén lesz fent venti akkor tökéletesen meg lenne oldva a probléma, mert kint a ház hátulja felől szívna be hűvös levegőt, ezt áttolné a hűtőn + a ramokon. tulajdonképpen ez lenne az ideális megoldás, vagy a vga felőli oldaról fel a táp irányába. gondolom nem 1,55V-tal akarod tolni a procinak 4800MHz prime stabilan, mert kb akkor esne rosszul a tápnak a meleg levegő. ezzel a hűtővel 80 fok fölé nem nagyon fogsz menni, és a lamellák közül kiáralmló levegő hőmérséklete se fogja leolvasztani a táp forrasztásait, ebbe biztos lehetsz
egy szaros venti miatt nem tudsz rendes ramot venni a gépbe ...... okos elmélet, de te tod
-
duke
aktív tag
válasz
DarkDeer #2587 üzenetére
"Át tudom tenni a ventilátort, de elöl a legideálisabb.
Szóval maradok az alacsony ramoknál."Nekem jobbnak tunik,hogy a venti hatul van.Kozelebb van a haz hatuljahoz,ahonan tobb hideg levegot tud igy szivni,mintha a ramok folott lenne nagyabol a haz kozepen.
Nem probaltam ki forditva,de a haz kozepen valoszinuleg melegebb a levego,mint a hatuljan ahol minden tiszta lyuk. -
duke
aktív tag
válasz
DarkDeer #2563 üzenetére
"Olyan kéne ami 1600 MHz-es, 1,65v-os, lehetőleg cl8-as és alacsony hűtésű, mert csak az fér el a Scythe Mugen 2 procihűtőm alatt.
GIGABYTE GA-P55A-UD3R lapba INTEL Core i5-750 procihoz kellene.
Előre is köszönöm a segítséget!"Gigabyte P55A ud4-et hasznalok mugen 2 hutovel,de nem log be a ramok fole.Olyan 3-4 mm -re van a ramoktol oldal iranyban.Pedig jo nagy batar huto borda van a ramokon,szerintem szuksegtelenul.
Szoval szerintem a ramok nagyresze jol elferne.
-
MrPG8
aktív tag
válasz
DarkDeer #2569 üzenetére
Az 1600-as CAS: 8-8-8-28-on üzemel. Elvileg 1.6V/1.65V-on üzemel. (Geil honlapján mind a kettőt írják, és a dobozon van rajta, hogy az éppen milyen.)
Mind a kettő jó választás. Ha 1.6V-on kifogod az 1600-asat akkor még tudsz egy kicsit az idősítéssel játszani. Ha viszont nem, akkor az 1333MHz-es a jobb választás. -
MrPG8
aktív tag
válasz
DarkDeer #2563 üzenetére
Én Geil 1333MHz CL7-re szavazok, mivel viszonylag olcsó, és 1.5V-os alapfeszen üzemel. Mivel tuningolod kell a procit is amúgy, ezért szerintem nem lesz gond a ram tuningjával sem.
Nekem 1.65V-on megy 1600MHz CL 7-8-8-20-ban. A hűtése meg alig nagyobb mint maga a memória. Én ezt ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Magisk
- Elemlámpa, zseblámpa
- Path of Exile (ARPG)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest