Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Lehet csak a memória időzítések voltak rosszak,
Én most tesztelek 1-2 alkatrészt mert eladóak lesznek, és nekem is az volt.
Össze-vissza állítgatott biosszal nekiestem, hát mindenféle memória hibát tapasztaltam. Majd rendesen beállítva minden teszt többszöri lefutás után is hibátlan.Üdv.
-
Kvazár
őstag
Pedig ott kéne lennie valamelyik adwanced menüpont alatt.
De, ha nem találod akkor kérdezd Sub-ZeRo fórum társunkat, mert nekem is ő segített.
Én úgy néztem ez minden lapban benne kéne lennie, de nem 2 gigát kell látni, hanem 3,12-t, de a 4-et még így is kiírja, mint a képen.
Üdv.
-
Kvazár
őstag
Én alapon használom, minden eco funkciót bekapcsolva, így 1200-3200-ig minden előfordul. (Közben változik a blck, szorzó és a fesz.)
De a legfurább az ez a pont érték:
Tudom, a vidkarim elég gyenge, és lehúzza, de nézd a prociét.
Mivel én is hibának véltem így vagy 3-4x lefuttattam, de kb azonos értékeket kaptam.
Üdv.
Bár lehet az összes ilyen, és csak én vok tájékozatlan
-
slett27
addikt
#1525-re nézz vissza. Ez kb az alapfeszes tuning. 4,2GHz-hez már kevés a Xigmatek, oda vagy keményebb lég kell, vagy polír, vagy víz.
-
SimonYana
addikt
-
Tuco Ramirez
őstag
A BCLK-t lődd be 200-ra, a procifeszültségnek adj meg 1,35-1,4V-ot, a memóriórajelet oszd vissza úgy, hogy a névleges érték körül maradjon (a BCLK emelésével a RAM órajel is automatikusan emelkedik).
Garancia persze nincs, hogy menni fog a procid 4GHz-et, de ez mindig benne van a pakliban ha tuningolsz. -
Zé_Mester
őstag
na tisztázzunk 1 apróságot
i5, i7, azaz P55 és X58 lapokba nicns FSB. persze értem mire gondolsz, de nevén nevezve a gyereket BCLK-nak szólítjuk.
menni fog az szépen, kicsit babrálni kell a feszeket és akkor meglesz az eredmény.
P55 UD4 200BCLK-t sztem simán kinyom magából stabilan, mindenféle hiszti nélkül.
ezt csak abból gondolom, hogy nekem is ilyen van most épp itt teszten, de ez a micro-atx-es UD4 lap. első bekapcs után be biosba és már 200BCLK-val telepítettem rá rendszert, úgyhogy azt biztos tudja
ebből kiindulva a nagyobb is megbírkózik vele.tesztre pedig attól függ mennyit mersz neki emelni feszeknél, ami számít a QPI/VTT Voltage és persze a procifesz.
-
Zé_Mester
őstag
gondoltam leglább egy pár napot menjen előtte.
úhhh , ez ugye nem komoly.
isten ments hogy bántsalak vagy bármi, de ugyan miért bántanád ? mert a gyári órajelre állítod ? ugyan.
ha mondjuk 2400MHz-re állítanád 1,8V-tal, na arra azt mondom hogy jó oké, előtte azért menjen pár napot hogy haszna is legyende így.
csak osszad neki nyugodtan, had dolgozzon, elvégre azért van.
feszbe pedig 1,65V-ig elmehetsz midnenféle kockázat nélkül -
Zé_Mester
őstag
ramoknak mennyi feszt adtál ? mert gyanus hogy a lap nem emelte tovább mint amit 1333-ra beállított neki, és ezért fagysz meg. egy picit próbálgasd a beállításokat, mire mit reagál, meg az ilyen energiatakarékos szarokat kapcsold ki a fenébe
1600as rammal is mennie kell, sőt, 2000-es rammal is menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Milyen videókártyát?
- Direct One (műholdas és online TV)
- Fűnyíró topik
- Star Trek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Háztartási gépek
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged