Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
válasz
Podpupi #12083 üzenetére
Azóta megszereztem a BF1-t, ill. kaptam ajándékba.
Én minden multit alacsony grafikán játszom a sok fps miatt. A proci 3,8Ghz, ssd-n a játék, 8gb ram éppen elég low beállítás 1920X1200-n. Az fps nagyon nagy csatáknál beesik akár 50 körülire is vagy még kicsivel alá, jobban a köd leszállta ami még megdobja a terhelést, mert változik az időjárás. Egyébként 70-120 de pályafüggő nagyon. Nem ismertem még ki magamat a játékban és beállításokban sem, de eszi a procit rendesen mind a 8 szálat. 80-90% terhelést ró a cpu-ra a játék, a legkisebb amit láttam 72% volt a max 98%. GPU használat ritkán 65% de átlag 80-99%. Nekem amíg a 8gb ram nem telítődik addig rezzenés mentes a játék (low-on), szépen megy GTX 970-el órákat is, arra számítottam igazán hogy a teljes konfig le fog térdelni...Ultrán nem tudok mérni, mert kevés a ram, de egy ideig kb. 10 perc negyed óra jó. Itt már elképzelhető hogy a vga ram limit is közrejátszhat. -
Formaster
addikt
válasz
Podpupi #12091 üzenetére
Ez a processzorod gyári oc-je turbo boostal
azért nem mondom h megse próbáld. Ebből a prociból kihozható egy 4ghz. De kezdésnek nézd meg a 3.8-at. Biosban szorzó 20, fsb/bclk 180 ehhez adj vcore 1.37V és qpi/pll mondjuk 1.3V.
Arra figyelj h a ram vissza legyen osztva, vagyis ne legyen több a gyári órajelnél. Az se baj ha a 180 bclk-val elsőre kevesebb jön ki. Ha ezt meg tudod csinálni akkor beszéljünk még róla. Ha bebootol akkor tedd fel a realtemp hőfokmérőt meg a prime95-t és kezd el a proci stressz tesztet. Írj h mi sikerült
-
Formaster
addikt
válasz
Podpupi #12088 üzenetére
Az a baj h a H szériás lapok belépő szintűek, nem tuningra valók. Ahogy húzol a feszen úgy fog droppolni, már ha tudsz benne valamit húzni. Egy próbát megér, de nem sokat jósolok. Én is ezért adtam el régen a H55-öt és váltottam Asus Premiumra, az 48 fázisú. Persze itt már nem nagyon éri meg újítani.
-
keszegduda
őstag
válasz
Podpupi #12083 üzenetére
Üdv!
Amikor volt open beta akkor feltettem és nekem szépen futott gtx 970-el a sivatagos pályán. Viszont én sohasem ultrán tolom multiba, de húzva volt 3.9Ghz-re, nagyon kérte a CPU-t így fűtött nagyon. Akkor nem kötött le a játék, időm sem volt 1-2 órát ha toltam vele összesen. Elképzelhető, hogy a közeljövőben megveszem, majd meglátjuk. Nem vallana szégyent szerintem, de mindenképpen tuningold 3,5-3,8Ghz-en szerintem egy jó hűtő mellett hozhatóak jó hőmérsékletek. Amúgy én észrevettem vastagon ha alapórajelen megy vagy 3,8Ghz-en, főleg multiban. Kikapcsolva a HT-t pedig egyenesen szörnyű lett a gép teljesítménye.
HD felbontáson max. GTX 970-t tudnék elképzelni hozzá vagy a mostani 1060-t. Én R9 280X-t cseréltem GTX 970-re és kb. annyival lett több fps-em amennyivel papíron erősebb. Nyilván hagyna benne a processzor még lehetőséget, ha teheted cserélj újabbra és küld meg 4Ghz fölé, mert azok mennek könnyedén ezen órajel felett is.
A tuninggal kapcsolatban pedig kevés az infó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged