Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassabban indul a Windows,a winrar is lassabban csomagol ki,nem olyan az egész és a 4 szálat könnyen csúcsra lehet járatni. X6ról váltottam, ott is ez volt amikor letiltottam 2 magot. 4 maggal lassabb volt az egész hiába volt a proci 4400n. Nemhülyeség ez a 8 szálon dolgozás, az Intel nem a semmiért hozta vissza, de nem akarok vitázni,ha szerinted nincs különbség tőlem...legyen
-
-
Formaster
addikt
Hali, új vagyok a topicban.
Szeretném húzni a 860-as lynnfieldemet. Szeretek olvasni de nincs kedvem 10500 hszt végignyálazni. Bízom benne, hogy valaki kisújjból kirázza ezt nekem néhány sorban.
Alap-közepes, de biztonságos tuningot szeretnék, akár alapfeszen, vagy minimális emeléssel. Valaki help me?
-
-
-
-
-
-
-
ZozzHUN
addikt
-
sz0k3e_
aktív tag
Csak az itteni képek láttán merült fel a kérdés
i7@ 20*200 és 47GFlops körül volt pl a #9238-as hsz-ben, és az 8 thread, nálam meg i5@ 24*167 és 50GFlops körül van.
aztán így elsőre nem értettem hogy mi a helyzet, de aztán a fórumok magyarázata világossá tette, hogy persze 8thread-et 4 magon azért nem ugyanaz számolni -
-
-
-
-
peetmaster
senior tag
Vagy max OC-ra megyek, vagy max stabilitásra, ezt még nem tudom. Sajna stabilitást csak LinX-el érdemes nézni, 4.2Ghz fölött meg már nem merem ráengedni, így is elég melegedős csórikám.
kisza25: Bizony! Nálam a hidegről nem a fűtés jut eszembe először, hanem a tuning.
Tavaly elég jó eredményeket sikerült elérnem. Kérdés, hogy sikerül-e megfejelni azokat? Sajnos bclk falba ütköztem 217-nél, így nehéz lesz
HT off eredményekre számítsatok leginkább.
-
-
Bulitt
addikt
Én itt olvastam fórumba hogy mehet a 100kör mert az a 100% 100%-a
Kellett is, mert ha nem annyit lőttem volna be, akkor simán azt hiszem stabil a rendszer, és lám 19 körnél már kiakadt
Végül stabil lett és lement a 100 kör gond nélkül. Hűtés is rendben volt, direkt figyeltem
-
kisza25
félisten
én azért adtam el mert nekem tényleg tök felesleges, nem is tudom húzni a gépben, alig játszom, de akkor is max 25-35%-on ment a HD5850 mellett,
meg amúgy is azért vettem, mert jó áron volt, most meg jól eltudtam adni
búcsúzom is srácok, bár keddig még meglesz, de már i3-540 dobog a gépemben -
peetmaster
senior tag
Viszont számomra érdekes, hogy egy ekkora BCLK megfog egy Maximus III-at.
216-ig megy nálam az UD4, pedig nem 1 kategória. Valamennyit nyilván az is dob, hogy kicsit tuningosabb procim van, de akkor is fura.
#8934: Akkor valszeg tényleg "cpu limit"-be ütköztél. Mert ha tényleg csak ennyit tud egy Maximus III, akkor le is teszek róla.
-
ffodi
veterán
Minél magasabb a bclk, annál magasabb az uncore, és minél magasabb az uncore, annál gyorsabb pl. a ramkezelés, L1/2/3 cache sebesség, szóval ha teheted, akkor magas bclk + alacsonyabb szorzó.
Fogyasztásban, és melegedésben szerintem elhanyagolható a különbség ha van, max azért lehet, mert a magasabb bclk-hoz több vtt fesz kell általában
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, találtam egy ilyet, többeknek hasznos lesz majd szerintem.
-
Motion_Blur
félisten
Nálam ment egy ideig 1.36V-on, attól még baja nem lehet.
Van valami különbség a magas BCLK-alacsony szorzó, és a magas szorzó-alacsony BCLK között?(kb azonos órajelen)
Igen, a legtöbb alkalmazás a magasabb BCLK-t szereti.
Nálam adott órajelen ugyanannyi fesz kell a procinak alacsonyabb bicikli/magas szorzó és fordított esetben is. Hőfokok is dettó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged