- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Sok már nincs benne. Szét fog esni teljesen efölött szerintem. Ez is csoda, hogy ilyen órajeleken teljesen stabilan működik. 4680 mhz-en órákon keresztül ment egy botlás nélkül. Elképesztő volt !
Csomó 3d-t toltam Oldschool-ra, aztán láttam, hogy stabil, mondom nézzük meg 2d-ket és simán tolta le egymás után. Cinebench-eket, Geekbenchet. Nem akartam elhinni !Lehet, rárakom kompit, de inkább lapot fogom meghűteni. Nb-re megy víz, aztán meglátjuk.
Csak validnál nem volt még benne xeon mikrokód, mert gyorsan nekiestem, megnézni mit is tud. Utána már megkapta. -
Zeban58
tag
Na most egyelőre 3,2 GHz-en járatom a 2,83 GHz-es E5440-et, 1,2 Voltos feszültség mellett (tehát még mindig valamivel a default 1,225 Volt alatt), 377-es FSB mellett - tartós terhelés mellett így átlagosan 45 Celsius fokot mutat az AIDA64.
400-as FSB-ig ugye simán járatható a DDR2 800-as memória, és csak a felett tekinthető túlhajtottnak?
A System Memory Multiplier a BIOS-ban 2.0-ás értéken figyel, de ennél nem is tudom kisebbre venni, vagyis ha például 3,6 GHz-en járatnám a procit, akkor 423 lenne az FSB, amit azért már magasnak tartok. Van valamilyen megoldás ilyen esetben a memória órajel csökkentésére?
-
Symple The Best
tag
-
beldeczki
aktív tag
Nem is azért kérdeztem, hogy ezekkel akarom én is használni, hanem viszonyítási alapként. Északi feszen meg proci feszen kívül nem mertem állítani semmit, konkrétan azért nem, mert azt se tudom melyiknek milyen jelentősége van, de így legalább látom melyik irányba induljak el.
-
beldeczki
aktív tag
(#24476) korn + (#24478) BoogeyM@n: Manualra hivatkozok, ott pedig ez van írva:
"CPU Voltage (V) / CPU GTL REF0 / CPU GTL REF1 / DRAM Voltage (V) /
DDR_VREF_A / DDR_VREF_B / NB Voltage (V) / NB GTL REF / VTT FSB Voltage
/ SB Voltage (V)
These items dispaly the power status of Memory, FSB and chipset. Read-only."A videóban szereplő bios különbözik ami a manualban van, lehet újabb verzió van már a videóban. (manualban összes mező sötétszürke = nem lehet állítani). A kérdező nem küldött képet róla, hogy lássuk mi a helyzet...
(#24477) korn: de ott már az fsb-n állított fölfele, auto fesszel meg egyből növeli feszt is.
-
ljs
tag
Kérdés: todo Bckup-pal utólag is vissza lehet "varázsolni" a rendszert?
Mert az tuti, hogy legközelebb a szűz rendszerről csinálok egy mentést!
A WD-hez úgyis letölthető egy True Image. Legközelebb használom is.Nem mentség és nem is magyarázat: nekem még életben nem szakadt így össze Windows-om.
Olyan már volt, hogy a nagyon öreg HDD-ről hipp-hopp és nem bootolt, de akkor már jó előre lementettem a cuccokat.
DE ilyen, hogy teljesen friss telepítés után nem tud betölteni a rendszer...
Igaz, még soha nem tuningoltam...Illetve csak egyszer,
amikor a bicikli futását megkönnyítendő, a szokásos adag kb. másfélszeresét fújtam a gumiba.
Akkor 9 éves voltam és nagyon bejött a trükk! :-) -
ALLAT001
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
Már én is gyanakszom rá, de az mitől lehet, hogy az E8400 (3GHz) simán ment ebben a lapban ezzel a felszereltséggel ezen a napon 4GHz felett? Ok, hogy ez két maggal több, de mégis? Nagyobb feszültséget vesz fel a négy mag miatt? Azért attól is tartok, hogy a DS3R-bn sem lesz nagyobb örömöm...
Milyen ~10ezer Ft körüli lapot (DDR2) ajánlotok ehhez a CPU-hoz? -
glutamin
őstag
A fenti hsz-ben mi az a ROM file? Nekem csak bin fájljaim vannak. Megvan az eredeti BIOS, hozzácsatoltam a xeon-os kiegészítéseket, de nem tudom megnézni MMTool-alal. Mit csnálok rosszul?
Gigabíty lapom van Awerd biosszal. Jelenleg jól működik a proci, de szeretném a virtualizációs kiegészítést is bekapcsolni.
-
DEV_NULL
őstag
-
Laci2277
senior tag
Hogy is mondjam, azt a hűtőt nem ehhez a procihoz találták ki, már ha az ember tuningolni is akar.
Nálam a 4.4GHz-hez 1.36V(terhelésnél) kell, és prime alatt 80-88 fok között ugrál a magok hőmérséklete, pedig a Deepcool Neptwin nem egy gyenge hűtő. Kb 300W körül eszik így a gép, a vga egy gt630-as ami szinte termeli az áramot, szóval éhes egy jószág ez.
4868MHz-en amihez kellett bios 1.6V, igaz a lap droppol kb 0.12V-ot, ahol még bejött a win. Le akartam futtatni a passmark tesztet, de lekapcsolt a gép, gondolom a táp nem bírta a kínzást, pedig egy 460-as Zalman volt mellette.
Amúgy E0-ás a proci? Azokat jobban lehet húzni, ha minden igaz.
-
-
-
korn
aktív tag
-
glutamin
őstag
Mivel elég egyszerű lapom van ezért tuningban nem is gondolkodnék.Olyan procit raknék bele, ami gyári beállításokkal menne.
A mostani E5200-as 2.5GHz-en megy így ennél lassabb nem is érdekelne. Maradna a 2.5-3.00-ás E5420-E5450. Ráadásul ezekből többféle stepping is létezik (c0-E0) nem tudom az mit takar a gyakorlatban.
Ebay-t már nézegetem.
-
Hali!
500 FSB: 1,3xv VTT volttal menni szokott nálam, ha jól emlékszem 1,34-36
FSB-ben ha elakadtál, akkor két dolgot tehetsz: gtl és skew. 12M L2 quadoknál mindkettő sokat számít.
Mennyi ramod van? Kell neki ekkora MCH fesz? Csak azért, mert UD3LR-en elég nudli a hűtés (pedig jól megy a lapocska), óvatosan feszelném és még akkor is hűteném ezerrel.Egy mellékes kérdés: mi lett az E5420-szal, amit régebben bencheltél? Az plusz egy fél szorzó, azzal már most 3800-on lennél.
-
-
Húúú, az én szájízemnek kedves eredmény (extrém alulfesz)! De egy kicsit azért ez meleg alulfeszes alapórajelhez...
Duo-hoz való Low Profile hűtő van rajta?Topikhoz: beszereltem a QX-et, benchelem!
korn: megnézem, hogy clock-to-clock én alulfeszelni meddig tudom és a hőfokaim hogyan alakulnak!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged