- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
gari24 #21306 üzenetére
Az auto értékeket szépen tedd át manualon a bal oldali értékekre, klönben hajlamos a lap szétfeszelni önmagát, feleslegesen.
A PLL lehet 1,6, esetleg 1,7V
CPU reference 0,9V körül
Az MCH freq. latch 333, amennyiben magasabb fsb-n elkezdene szarakodni (mert ez a proci host fsb-je).
Az SPD-nél összezavarodtam melyik a 333Mhz-hez tartozó betűjel, de általában az is célszerűbb hosszú távon (bár ez nem kötelező érvényű)
Rammal kapcsolatbanén először megnézném hol a proci vége értelmes feszültségen (1,3V körül biosban), tehát visszanyomnám minimális sebességre, hogy ne kavarhasson be. Majdpedigaztán -
Laci2277
senior tag
válasz
gari24 #21308 üzenetére
Ha a feszültséget alacsonyan hagyod és úgy tuningolsz, akkor lehet, hogy fagyni fog a win, esetleg be sem tölt, de ettől nem károsodik a semmi.
Kezdetnek adjál a procinak 1.3V-ot és teszteld(prime, ibt) le. Ha stabil, akkor lehet kis lépésenként csökkenteni a feszt.
A memória fesz miért olyan magas, hiszen csak 800-as ramokról van szó, nem? Vagy azoknak ennyi a gyárilag előírt? A többi jó lesz.
-
Laci2277
senior tag
válasz
gari24 #21306 üzenetére
Ha igaz amit a lap ír akkor 1.25V a proci Vid-je, miért állítottad alacsonyabbra tuning mellett?
Nézd meg először a coretemp nevű progival terhelés alatt, hogy mennyi a proci alapfesze(Vid). Ebből kiindulva valószínű kell majd feszelned a cpu-t a 3.5Ghz eléréséhez. A többi beállítható feszt se hagyd auto-n, állítsd be a bal oldali sorban lévő értékekre.
-
Laci2277
senior tag
válasz
gari24 #20667 üzenetére
Én is inkább p45-ös lapot ajánlanék, gigabyte x48-ds5-öt cseréltem le a jelenlegi deszkára és nem bántam meg. Alapfeszen 200Mhz-el többet hozott, az fsb-t 493-ig tudtam tuningolni, persze csak teszt erejéig. A gigában 440-450 körül megált az élet és marha sokat droppolt a drága.
(#20669) cSuwwi Nem vált be az a x38-as lap, kipróbáltad benne a jelenlegi procidat?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
gari24 #20667 üzenetére
Ha akarsz rajta húzni egy "egészségeset" legalább p45-ös deszkát vegyél.
Ebből a kettőből egyik sem az.
q9550-et 3.5-ig majdnem alapfeszen fel lehet húzniA p5e ws pro abból a "kiárusításból" van ami pár napja volt az aprón?
Nekem is van egy ilyen lapom, de már nincs rá szükségem, annyiért árulom amennyiért vettem (van rá 3 hó gari) -
válasz
gari24 #20667 üzenetére
Anno DS4-em volt, Q9650-et és Q9450-et hajtottam benne. Stabil, jó kis lap volt (ha visszalapozol pár oldalt meg lesznek az akkori bejegyzéseim), igaz, York-kal nem ment többet 450-es FSB-nél. Ha csak minimálisan húzol rajta, akkor ez bőven elég. Volt néhány Gigabyte-os háklija, amit szokni kellett, de ezek csak nagyobb mértékű tuning esetén jöttek elő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest