- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MrBrook #24239 üzenetére
IBT gflops csak 65-öt ad rá, bár lehet hogy trothlingol az egyik proci mivel azon nincs rendes aktív hűtés csak távolról kap egy kis fuvallatot. Nem jól skálázódik két procival. X6 ugyan ennyit megy 4Ghz-en. Az látszik hogy clock2clock erősebb a quad egymagon szinte mindenhol neten talált infók alapján.
Ez mind gyári órajelen. Tuningal olyan +10-15% lehetne.
Cinebech:
Az X6-os 6 maggal 4Ghz tud 536 pontot. Érezhető hogy kellene az a ramtuning, DDR2 CAS5-el karcsú ezekhez a tesztekhez. De azért még így is szép eredmény egy 8 éves géptől.
Normális hűtés nélkül nem merem húzva tesztelni. -
válasz
MrBrook #24235 üzenetére
Ennyit kell tudnia. Ez egy kétprocis gép, mint két Q9650 de 80w-al és kevesebb fesszel. Több szálon 4magos kissebb i7 szint(cinebench) egy szálon meg talán uj pentium/gyengébb i3. A queen teszt meg szereti ezeket a procikat. Fincsi 12mb L2 procinként, sok teszt szereti. Logouton írtam róla.
-
K!$$rác
tag
válasz
MrBrook #24146 üzenetére
most 30-40-50 fps-em volt , de saját gépről futtattam a 19 autót. A szerveren is kb ennyi fps-re számítsak ?
most megpróbálom 3,2 ghz-en .
Feltettem a ház oldalát , megpróbálom így .
Tuninggal nem sokat fog nőni az fps?
felraktam 400 FSB-re indul ...
Mi a cpu tesztelő proginak a neve ? -
válasz
MrBrook #24092 üzenetére
Szia!
Csak relatíve lépnél nagyot, de való életbeli felhasználásnál már annyira elhanyagolható a különbség, hogy 12000 Forint ráfizetést semmiképp sem ér meg. Tekintve, hogy egy Q9550 20-25 körül megy, a 12k ráfizu azt mutatná, hogy a felét éri egy Q9300.
Marhaság!3-4000-et én még ráfizetnék. Az sem gazdaságos, de annyit hajlandó lennék beáldozni, ha pont annyi hiányozna mondjuk a vga-m kihajtásához, vagy, hogy ne idegőrlően lassan, hanem csak szimplán mocsok lassan rendereljen ki egy vidit a gép.
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
MrBrook #22670 üzenetére
A legrosszabb esetet írtam, megy az bőven 100 fölé nekem is. Pl ott van az a havas fegyververseny pálya (Monastery), ahol szeret beesegetni 40 környékére. Minden max, kivéve az élsimítás, az van fxaa-ra téve.
1440p-ben meg még kevesebb a CPU-ra jutó terhelés, de szerintem nem sokkal kevesebb mint full HD-ban. -
-
-
-
senzaj
senior tag
válasz
MrBrook #22048 üzenetére
Menni fog az.
akár még több is...
-
Szokratész
csendes tag
válasz
MrBrook #22015 üzenetére
Akkor még egy kérdésem lenne mert teljesen laikus vagyok
Nézegettem a három proci adatlapját az Intelnél.
Q9550-nél és a QX9650-nél az FSB Parity YES. viszont a Q9650-nél NO
Ez a FSB Parity mi az istent jelent? Lehet amiatt nem jó az alaplapba?
Mivel a többi adat teljesen megegyezik kivétel a GHz meg ez az FSB Parity... -
MrBrook
aktív tag
válasz
MrBrook #22002 üzenetére
Vcore: 1.200 biosban, terhelten : 1.184-1.192 között mozog, szal a proci bírja.
akkor 100%,hogy a magas FSB (1.37v) annak tudható be,hogy nem kap rendesem "kakaót" a lap?intel EIST-et is bekapcsoltam, így amikor leveszi a szorzót 6-ra akkor 2352mhzen megy és 1.136V-on. így nem is fogyaszthat olyan sokat legalább, majd rádugom a konnektorra a W-mérőt.
-
válasz
MrBrook #22002 üzenetére
hmmmm Kicsipapucs nem hinnem, hogy artott volna neki
az adv. dram conf. az mit csinal?
Ezen belül milyen az az auto fsb/dram ratio? mire lehet meg allitani?
A cpu amplitude control mehet 900mV-ra, bar altalaban tisztes huzasnal ker csak belöle.
A skew ertekekkel is kiserletezhetsz, 100-150-200 körül.
Egyszerre csak egyvalamit valtoztass.(#22004) MrBrook @ ja az nem egy elvetendö gondolat...
-
válasz
MrBrook #22000 üzenetére
Azzal a tappal remekül lehet a bejarati ajtot kitamasztani, hogy ne csapkodja a szel. Ennyi. Egy jol megepitett forras nem veletlenül kerül annyiba, mint.
A VID rendben van, tehat a vcore sem magas.
A lapot gondolom hasznaltan vetted? Elkepzelhetö, hogy ki van taposva a bele, gyenguszok a kondik, ilyesmi. Csak talalgatok, mert igy nagyon harmatos ez a teljesitmeny -
válasz
MrBrook #21994 üzenetére
A tap egy rakas eletveszely, nyilvan nem kepes stabil forraskent müködni - ez is benne van. Az elözö lapodnal meg lehetett jobb allapotban pl.
A procifeszültseg nem feltetlenül magas (nem tudom mennyi a VID ertek), a 400-as fsb-t mindenesetre alapfeszen kellene teljesitenie. Az MCH teljesen jo helyesbitve, a VTT ha nem megy lejjebb, akkor masfele kell keresgelni. Betennel kepeket a komplett bios tuning reszlegröl, lassuk mit lehet merre..? -
válasz
MrBrook #21992 üzenetére
Bocs nem vagyok képben
; pl milyen cpu hűtőd van? Ennyi tuningtól nem kellene 70 fokosnak lenni egy magnak sem ilyen fesz mellett. A lapfeszültségek is marha magasak, gondolok itt MCH-ra és VTT-re
Ez egy tökpuccos lap, ezt a túlhajtást alapértékeken kellene futnia bőven (már persze, ha nincs széthajtva korábbról).
A procit próbáltad más lapban/korábban? Nekem volt egy core2duom régen, amely semmilyen lapban nem volt értékelhető tuningra képes és mindig azt hittem a lapokkal van a gond. Pedig nem (kiderült, mikor lecseréltem a proccot). -
dergander
addikt
válasz
MrBrook #21967 üzenetére
Ha az előző lapod p35 volt és most p45 akkor más a fesz. értékek. Nekem a p35be alacsony feszen ment a cpu semmit nemkellett adnom csak vcoret,aztán a p45be jött a szenvedés...kezdődött azzal hogy alacsonyabb az mch órajel mint p35be valamint az összes north bridge funkció is.
A kevés mch is okozhat cpu hibát,nálam volt erre példa. Gondold el az intel csak egyféle procit gyárt mondjuk 9770 tesztelik majd akkor esnek ki a példányok ami gyártás közbeni hibával több feszt kér,vagy hibás a gyorsítótár blokkja vagy még rengeteg hibalehetöség,mint ahogy egyik ismerös 9450e se bír 500fsbn se menni akármennyi vcore meg mch feszt tolsz rá.
Tehát azt akarom mondani 2 egyforma cpu nincs nem is lesz lehet a tiednem az a vége,sajna
-
válasz
MrBrook #21971 üzenetére
Egyéb energia opció? Ha van spread spectrum, próbáld bekapcsolni. Ez a terhelés végi agyhalál tipikusan instabil tuning, de gyakran orvosolható valami gyárilag beépített energiaspórolós opcióval, amit egyébként kikapcsol a nép tuningra (de nem feltétlenül helyesen). ACPI-t nem tudom mi.
-
-
Gery15
addikt
válasz
MrBrook #21929 üzenetére
Hogyha fagy illetve újraindul akkor vcore! Ha pedig blend teszt alatt fagy akkor vtt, mch, ram.
(#21930) Roba: Megkérdezhettem, hogy mennyiért sikerült beszerezni?
Egyébként nekem sem volt még ilyen szorzózármentes procim, ezért nem tudom hogyan működik csak elképzelésem van. Kék halál általában a ram miatt szokott lenni. Azt írtad minden a minimális értéken van a cpu vcore-on kívül. Egy kis plusz feszt az északinak nem adsz?
-
MrBrook
aktív tag
válasz
MrBrook #21926 üzenetére
mch kisebb volt, de kb 10perc bf3 után újra indult a gép, úgyhogy hagyom megint inkább, csak nem értem ,hogy cpu-z miért írja ,hogy
max bandwith: pc3-8500f(533mhz) mikor 1600mhzesek a ramok, tudom ,hogy valami olvasási hiba, illetve ,ha minden alapon van 1066mhzen indulnak és így 533mhz kijön, de alap fsb-vel megy 1333mhzen, szintén 7-7-7-20-60.as időzítésekkel. -
-
Ueda
senior tag
válasz
MrBrook #21909 üzenetére
A proci feszkót - Vcore - lehet jobban is levenni, aztán kitesztelni. Nálam 2800-at 1,125 V-al viszi stabilan, tehát szerintem 1,15 V-ig lemehetsz nyugodtan. FSB-t vidd fel 350-re, a DRAM az legyen, amit legkissebbet enged. A többi úgy ahogy mondtad, az auto utáni első beállítás vagy auto. Teszteléshez meg Intelburntest, Prime95 -t használj.
-
FF23
senior tag
válasz
MrBrook #21909 üzenetére
Lehet, hogy a te lapodban másképp hívják, de próbálj következtetni.
Állítsd az FSB-t 400-ra, a memória frekit, meg a feszültségét arra, ahol eddig is stabil volt.
Szerintem a legtöbb fesz alapon, vagy a közelében lesz jó valahol. Állíts be kicsit nagyobbakat, majd teszteld ki és, ha stabil, onnan haladj visszafelé, az emelt értékeket egyenként csökkentve/ tesztelve.
Pl.:
CPU-nak lődd be a VID értéket
PLL: 1,5V- itt ez a minimum
FSB: 1,2V- szinte biztos kevesebb kell
NB: 1,2V- ennél is
GTL-ek auton
SB: a legkisebb
PCIe: a legkisebbTesztelj procit és memóriát is
-
FF23
senior tag
válasz
MrBrook #21906 üzenetére
A GTL ref nem zajszűrés, hanem FSB adatfolyam/ buffer/ végpont meg t.köm tudja szaknyelven, hogy mi. Értéke a legtöbb lapban az FSB vtt fesz százalékában van megadva, 45nm-es procinál mindkettő 0,635, pl. alapon: FSB vtt fesz: 1,1V*0,635=0,6985V
Ezt általában akkor kell állítgatni, ha csak túl nagy FSB vtt feszültséggel stabil a tuning. Ilyenkor meg kell próbálni a GTL ref százaléko(ka)t növelni, közben az FSB feszt csökkenteni.
400-as FSB-nél még nem hiszem, hogy nagyon kellene vele foglalkozni. -
MrBrook
aktív tag
válasz
MrBrook #21895 üzenetére
erre az előző hozzászólásomra tudnátok mondani valamit ,hogy hogy kezdjek neki a 400as fsbnek? olvasgattam most ,hogy a cpu gtl ref0 meg ref1 valami zajszűrés volt vagy mi a nyavaja, meg ,hogy 65%-t kell kb beállítani valaminek, de kicsit zavaros, ha valakinek van ideje, segítene belekezdeni egy kis tuningba?
coretemp, alapon terhelve Vid: 1,2375
biosban ,ha belövöm pl 1.2voltra akkor winben úgy lesz, hogy amikor droppol akkor lesz 1.2v.
-
-
-
-
-
-
válasz
MrBrook #21562 üzenetére
De ehhez ugye kihajítod a VGA-t is? Különben semmi értelme a befektetésnek
Én amúgy sem vennék Haswellt egy darabig; majd ha már kiforrta magát és nem rajtam tesztelik a biosokat, miközben a hajam hullik...
ui.: persze nem tudom mihez használnád, de játékra nem sok értelme van egy ilyen atomerőműnek, hacsak nem 3 kijelző, két csúcskártya, multiplayer...
ui2.: mongyam, hogy 100 euro körül dobnak utánad ebayen 2500K-t, ami még évekre elég gyanúm szerint?
-
-
válasz
MrBrook #21421 üzenetére
A chipset hűtő kérlek alássan a képet nézve a procifoglalattól jobbra lévő kék msi feliratos hűtő alatti chip.
Cserélni a hőcsöves FET+NB hűtő kombó bontása nélkül nem tudod. A gyári zsír minden esetben szar alattuk, így annak a cseréjével kezdeném, hogy legalább a mostani lehetőségeim kihasználjam, azaz ha nem is egy bajnok a hűtése, de legalább "azzal élni tudjon", adja már át neki rendesen a hőt. Valahogy tégy rá egy 4-5-6-7-8 centis ventit, az hűti majd a chipsetet és a körülötte lévő passzív alkatrészeket is.
De ez már erősen léghűtés topikba tartozik. -
-
-
-
-
-
-
-
Laci2277
senior tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest