Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz
Remus389 #23296 üzenetére
A hyper tx2 nem igazán való a x5460-as procimhoz, mivel alapon, alulfeszelve 1.03V-on prime alatt 57-58fokon tudja csak tartani, az pedig sok. Igaz nem a gyári ventije volt rajta, mert az régebben beadta a kulcsot, hanem egy coolin swif2 920 ami 1100-at prörög. Ez a proci a melegedést tekintve a qx9770 és a I7-4770k-m között helyezkedik el, ez utóbbit még nem tudtam felülmúlni.
-
Alpi.
addikt
válasz
Remus389 #23205 üzenetére
Ha nem nézzük a szorzót, akk L-es a legjobb, aztán E és végül az X. Egyre nagyobb TDP-jük van viszont a lehetséges szorzó is növekszik. L-eshez egy nagy fsb-jü lap kell 4 Ghz- fölé (L5430), míg x-esböl van x5270 is, ami 400-as fsb-vel tudja a 4 Ghz-et pl. Kérdés, meddig tudod hűteni.
-
glutamin
őstag
válasz
Remus389 #23133 üzenetére
Ez a Xeon-t az LGA775-be nekem teljesen új dolog. Viszont nagyon elgondolkodtatott, hogy ilyen olcsón megoldható lenne egy csere. (leginkább a GTA4 esetében lenne nálam gyakorlati haszna a 4 magnak).
Szóval kérdésem első körben az lenne, hogy az alaplapomhoz van-e módosított BIOS? Ahogy néztem P35-ös chipkészlet is támogatott.
-
-
válasz
Remus389 #23133 üzenetére
Láttam ezt a tesztet és szerintem még ennél is gyorsabb tud lenni a 775-ös rendszer ha ddr3 1333-1600 van alatta. Extrémebb esetben egy dual 775, sima L-es procikkal és olyan játékkal ami támogat 6-8 magot egész szép eredmények lennének. ECC-REG ram meg brutál olcsó.
A következő lépcső az sandy alapú xeon, de még drágák a lapok.
A tesztnél a minimum fps-t nézve high grafon látszik igazán a 4 mag ereje. -
válasz
Remus389 #22961 üzenetére
Nem követem a hazai használt árakat, csak ebay-ről rendelek. (ezt vettem ha még látszik: [link])
8-12eFt az átlagár a e5440-hez pl:11eft , a kicsik ennél olcsóbbak. e5405 6eFt De van e5450-es 15eFt. (itt alkudni lehet lefele, sztem 12-13e körül odaadná. Aztán határ a csillagos ég, e5460 15-16e, és így tovább...Licitesnél van esély ezen árak felére is, mostanában igen nagy a választék 771-es xeonokból. Ha valakinek elborul az agya az vehet 30-40 körül 8magos 16 szálas ES sandyt is asszem s2011-be quad chanellel.
Szerintem emiatt egy Q9550 reális ára max 13-15 lehetne, mert csak annyiban jobb hogy több lapban megy és nem kell átalakító hozzá, de xeonnak kisebb tdp-je van és (emiatt talán) jobban is húzható.
Aztán van xeonból az energiatakarékos (L) még kisebb tdp-s kicsivel drágábban, illetve a rendes nagy tdp-s megfelelő X széria amit nem vesz senki mert 120-150w-osak.
AMD vonalon még durvábbak az árak, 4 magosok 3eFt-tól amit SENKI nem vesz már meg mert nem megy asztaliban, a szerverekhez meg 2 vagy 4 proci (de 8-as is van) kell és csak fölöslegesen zabálná az áramot. Itt is van 16 magos opetron 40eFt, 8 magos 25eFt. Sajnos AMD-nél egy szálas teljesítmény gyenge, így csak annak érné meg aki több szálon dolgozik.
Belementem a témába, mert sokáig le akartam cserélni az X6-ot és a lehető legolcsóbban próbáltam megoldani valamint vonzottak a szervercuccok. Munkámból adódóan tudom hogy válogatott dolgokat szánnak szerverbe(, vagy az asztali a hulladék?). -
PAtr0n
addikt
válasz
Remus389 #22941 üzenetére
R9 270 = 7870
r9 270X = 7950Azt azért hozzáteszem, hogy a 7-es széria jobban megéri használtan, mert a fenti 2 kártya kicsit jobban teljesít átnevezett megfelelőjéhez képest. Előbbi 3%-al, utóbbi 5%-al.
lmno:
Ha fontos a multi, arra kevés lesz a Q9550, felesleges mellé 270x, nekem a sima 270-et sem tudja kihajtani a Xeon E5440 (ami húzva Q9650 szint). Ugráló fps, a GPU kihasználtság 65 és 100% között, attól függően mennyi feladatot nyel be a CPU.Single játékokban viszont foylamatos 100% GPU load, szóval nem mind1 mikkel játszol.
-
Remus389
veterán
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Remus389 #22766 üzenetére
Nagyon ügyes vagy.
Tudod az itt a probléma, hogy sokan írják milyen hipi-szupi még a Quad. Jó példa erre Patron. Ő említette, hogy neki a Xeon mindenre elég. Aztán később közölte, hogy bizony zavaró amikor War Thunderben beesik az FPS 40-re ami egyértelmű jele annak, hogy kevés a CPU erő.
-
válasz
Remus389 #22733 üzenetére
Jézusom, azért ilyen kommentre nem számítottam!
Ha olyan lennék mint te, akkor ezt válaszolnám: Anyádp*csáját, (hasonló észérvek), te hülye vagy, milyepénééégy, hogyvoltmerszed? Hát a p5b is megy 8998789786876terahercet a q9650-nel.De mivel nem vagyok, ezért a számomra kritikán aluli hsz-edre is fogok normálisan reagálni.
1. Azzal indítasz, hogy "szerintem pedig a te nézeted az az elavult" (így folytatódna: nem pedig a 775-ös lapok), mintha azt állítottam volna, hogy elavultak. Pedig ha tudnál/akarnál szöveget értelmezni, akkor értenéd, hogy épp azt kértem, senki ne mondja, hogy nem éri meg költeni rá, mert szerintem igenis megéri. (DEV_NULL szokta mondani, hogy ááá nem éri meg, kvázi neki címeztem a megjegyzést, ezúton is csókolom és nemsoká jönnek a QX bench eredmények) Ez egy öngól, mert az üzenet végén meg beszólsz, hogy könnyű más pénzét költeni.
2. Az, hogy a quad alá szintén hulladék EP45-DS3 lapodban megy a quad 3,8GHz-en, az egyrészt nem dicsőség, másrészt nem a proci tápellátását dicséri. Hanem a chipsetet (és valamelyest annak a tápellátását, ami egy fázissal is megfelelő, nincs nehéz dolga).
Ez a lap (Maximus II Formula a hűtőbordi nélkül) quadokhoz lett tervezve - nézd a tápellátását -, a te logikád szerint (jobb tápkör=magasabb FSB) mennyit menne? 600-as FSB 24/7? Második fejes a saját kapudba.3. Személyeskedsz, okoskodsz, pedig lerí, hogy nem értesz hozzá túlságosan, kocatuner vagy. 4 éve nyúzom a 775-öt, nem a levegőbe beszélek, te pedig 1 szem hibás ellenérvvel (lásd: kettes pont) pont azt teszed. Eddig ez a topik nagyrészt nem volt ilyen.
4. Igen, könnyű más pénzét költeni, a sajátomat meg főleg, ez nemtom, beszólás akart lenni?
5. Mi ez az arrogáns beszólás? Semmi, ez egy poén volt DEV_NULL felé, amit echterion képes volt "külsősként" is megérteni, te viszont nem.
Várom, hogy esetleg a helyesírási hibáimba köss bele, vagy valami még magasröptűbb irányba tereld a "beszélgetést"
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Remus389 #22641 üzenetére
Amúgy 270X-e van. Erről meg csak azt tudom mondani, hogy nekem a 7850-ben is marad 3.8-3.9GHz körül bőven BF3-ban. Akkor majd az ő kártyját kihajtja a Xeon pár száz MHz-cel magasabban igaz? Még tavaly sokat pörögtem a 7850/70 topik ott nézegettünk BF3 64 player teszteket és bizony az FPS nekem beesik 40-re is az akár, a maximum pedig épphogy elérte egy 4GHz feletti i5 2500k minimumját.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Remus389 #22583 üzenetére
Ismerem én az "i" széria előnyeit, de jelenleg nincs rá pénz. Ha vennék is használt Sandy-t, 2500k alá nem érdemes adni, az meg alsó hangon is 35k körül megy. Akkor még nem vettem lapot, az további 15k használtan, kell DDR3, amiből 8Gb-t nem úszok meg újabb 10-15 alatt szintén használtan. Hol is tartunk? Minimum 60k ugye. Az én konfigom (CPU, lap, RAM) kiárulva maximum 35k. Na ennyit nekem most nem ér meg, mert amire nekem kell a gép, arra bőven elég lenne +5k ráfordítással a Xeon 4Ghz fölött járatva. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam
Nyilván, ha több pénzem lesz, akkor repül az egész platform, de addigra már igazán meg fogja érni Haswell-re váltani.
-
echterion
nagyúr
válasz
Remus389 #22568 üzenetére
Ezt sztem tudja ő is, de ha nincs több pénze, akkor nincs mit tenni. Viszont abban egyetértek, hogy 100-200 MHz miatt nem érdemes már lapot cserélni, csak a közel nullszaldósan tudja megoldani (lesni kell az aprót alkalmi vétel után, majd elpasszolni a p35-öst jó áron).
-
PAtr0n
addikt
válasz
Remus389 #22536 üzenetére
"ha 3,8-nál megáll, de szerintem többet tud"
Tudnia kell annak, az enyém alapfeszen tudott 4Ghz-t egy tuningbarátabb lapban, Prime 95 mellett hiba nélkül. Nem feltétlenül kell az a plusz fesz. Szerintem neked is a lap lesz a korlát, nem a proci. Ezért érdekelne, hogy az EP45-ben mennyit megy, mert tudom, hogy egy EP35-ben mennyit.
Igen, lehetőleg oszd vissza a ramot 2x-es szorzóra, az FSB-n meg 10-enként lépkedj, de maradj alapfeszen egyenlőre, max a ramoknak adj még pici feszt ha 4db modulod van.
DEV_NULL:
Én az E6750-et 4500-ért raktam fel, másnapra már 4-en ugrottak ráEleve mindig ár alá megyek, ha meg akarok szabadulni valamitől. Pár száz forint is a legalacsonyabb ár alá, már nagyban növeli az eladási esélyeket
-
echterion
nagyúr
válasz
Remus389 #22542 üzenetére
A WoT tényleg stabilabb azzal, én most egy E6600-ast raktam bele (Conroe magost), míg találok egy jó árú E5440-est vagy E5450-est és Erlenbergnél meg még egy-két városi pályánál igencsak beesik 20-25 fps-re a sebesség és mikrolagokkal telivé válik, míg az E5430-asnál ilyenek nem voltak. Ráadásul ez most 3,5 GHz-en ketyeg, és így is ilyen.
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Remus389 #22536 üzenetére
Nekem e5450 van, 12 000Ft volt Kínából rendelve postával együtt!
Viszont sehogy nem tudom stabilan tartani 4Ghz-en, pedig már 1.362V-on megy, többet nem akarok neki adni, 3D mark még lefut, amennyire próbáltam a játékok is mennek, de prime95 már 6perc után hibázik
De E8400után így is jó, pláne ennyi pénzért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest