- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Szovie #24264 üzenetére
Ha van lehetőséged rá akkor csináld azt hogy üres vincsire tiszta telepítéssel felrakod rá a win10-et.
Windows 10-et innen töltheted le : [link]
Elméletileg kellene mennie!
Azaz a home és pro ról frissít rendesen, enterprise vagy ultimateről nem.ljs
Legyen bekapcsolt PAE támogatás és CPUZ-ben legyen SSE4 mert akkor biztosan megy.Dual quadra meg annyit hogy nagyon barkács az egész, és rengeteg idő és türelem kell hozzá. Még így sem működik rendesen benne a videókártya. Már megírtam a további részeket is de még nem publikáltam.
Mondjuk jó látni a HWINFO-ban azt a 8db szenzort meg játékok alatt a 8 magot hogy mennyire van terhelve MSI afterburner OSD-jével.
Bár nem mai darab, azért messze elég egy alsó közép kártyához a mai napig a teljesítménye. Többszálon meg újabb nagyobb i5 vagy kisebb i7 szint a két proci. -
válasz
Szovie #24259 üzenetére
mikrokód update? megvan minden (pl:SSE4) cpuz-ben?
legfrissebb bios?ljs
Igen, pont ugyanilyennel használom, csak kettővel egyszerre
Driverekből chipsetét (intel Inf) rakd majd fel, nem számít hogy régebbi.
De ugyan az a feltétele hogy legyen minden támogatás a lap részéről! Ha Win8.1 64bit hibátlanul ment akkor a 10 is menni fog! -
Laci2277
senior tag
válasz
Szovie #24188 üzenetére
Az egész jó eredmény, ha tudnád megfelelően hűteni akár 1.36V is mehetne neki.
Kb nekem is annyit droppol a giga ep45 extreme lapom, sajnos ezzel együtt kell élni. Az asus p5q deluxe ezen a téren jobb, ott ha az emlékeim nem csalnak 0.01-0.02V a drop.
(#24189) kenand
Mint az alábbi képen látható az Aida rendesen felismeri a Tjmax értéket, ennek ellenére furcsa hőmérsékleteket produkál, ezért is kellett korrekciózni. A szobában 20 fok volt, a proci magok pedig 13-16 fok között ugráltak. Úgy gondoltam, hogy 15 fok korrekcióval már reálisabb képek kapok.
-
kenand
veterán
válasz
Szovie #24183 üzenetére
Másik topikban részletesen leírtam a dolgot a Xeonok hőmérsékletével kapcsolatban (de lehet ide is)
A legtöbb hőmérséklet figyelő nem ismeri a Xeonokat így rosszul állítja be a TJMAX értéket.
A hőmérséklet nem mért abszolút érték, hanem számított: TJMAX- a TJMaxtól való hőmerséklet különbség.
Pl 100-45= 55, de ha a TJMAX 85 akkor 85-45= 40 fok.Aida/everest ismeri a Xeonok tjmax értékét. Realtemp/Openhardware monitor progiban meg be kell állítani.
Tehát ha az X54xx-es xeonoknál a TJMAX értéket 100-nak gondolja a desktop hőmérséklet figyelő, akkor 15 fokkal többnek mutatja, mint a valós érték. Mivel a TJMAX 85 fok. Aida/everest ki is írja a CPUID résznél megfelelően a valós TJMAX értéket.
Pl realtemp átállítás (itt kell a 100-at 85-re állítani)
Az alacsonyabb TJMAX azonban azt mutatja, hogy a xeonok alacsonyabb hőmérsékletre vannak tervezve, 85 fok fölött throttingolni fog a rendszer. De ha nincs extrém tuning, nem kell brutális hűtő. Szerintem az északi híd hamarabb beadja az unalmast és hamarabb túlmelegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest