- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PAtr0n
addikt
Ha kell, tudok küldeni F11c és d-t, Xeon mikród bennük van természetesen.
Process Lassot használsz? Nagyon szépen el tudja osztani a feladatokat a szálakra, én Warthundernél próbáltam eddig, bár az alapból jobb a többszálúság terén mint a WoT, de ott se egyenletes a maghasználat, kb így: 90-35-10-10%. A Lasso-val az első két magra nagyon szépen alkalmazza az elosztást, hátha a WoT-nál is segít. -
zuchy
őstag
Az anomáliákkal kapcsolatban: Úgy tűnik azok megszűntek, most a WoT játék jól megy 3,95GHz-en ahol a tanknak nem volt hangja, csak ha teljesen közel voltam hozzá. Még régen valamiért lejjebb vettem a proci frekit és megjött a hang, de akkor meg más ment el.
Mert már nem tudtam mit csinálni, reinstall a játéknak megvolt, modokat leszedtem, felraktam. Még lejjebb véve a frekit meg az egyik mod ment el szintaktikai hibára.
Én nem hinném hogy ilyen hibát hagynának benne, meg amúgy is más frekin nem jött ilyen hiba. Jött más.
Igaz, most teljesen szűz op rendszer van alatta, de a játékot nem töröltem le, az még a régi.Kicsi OFF topik, de gondoltam leírom, mivel a WoT-nak eléggé kell a proci, kb egy és harmad magot használ sajnos.
-
PAtr0n
addikt
Geza60-tól volt a procim, nála ment szépen 4.4Ghz-et is. Amúgy nekem is mindig az 1-es mag szállt el. 1.3V-nál jártunk vele, VTT, PLL is azokon ahol neked. de csak nem akarta. Nagyon úgy tűnik nálad is ott van wall valamiért. Vagy nem értünk hozzá. Én tuti nem
Amúgy nekem az egyes mag volt mindig a legmelegebb, utána a 3-mas, de a legmelegebb és leghidegebb mag között 10 fok is volt terhelés alatt.
A CPU-Z-s Vcore nem feltétlenül igaz a Giga lapoknál, ezt már vesézgették papucsék korábban, mert nagyon úgy néz ki, hogy az alaplapi feszmérő lefele csal, papucs kimérte multival, és elvileg kap a proci terhelés alatt 1.3-mat az esetedben. -
PAtr0n
addikt
Szia!
Örülünk, hogy visszatértél, de hogy nincs siker....
Lehet neked is a CPU korlátoz, az én E5440-emet is szarrá nyúztuk kicsipapuccsal, egy feszéhes szörny, a 4Ghz már sehogy se volt stabil, a jelenség ugyanaz mint nálad. Nem kizárt, hogy nálad is zabálná a drága a feszt. Amúgy ott azzal a beállítással mennyire melegszik neked? -
PAtr0n
addikt
-
"Úgy döntöttem, hogy megjavíttatom a foglalatot" Erről szerintem a topikban nem tudnak semmit (hogy sérült a foglalat) és még priviben sem írtad (ergo én sem tudok semmit), hogy ezt találtad a foglalatot átnézve. De akkor megint büszke vagyok magamra, hogy jó volt a megérzésem, hogy a foglalatban lesz valami a ludas, csak én a proci matricára voksoltam, ugye.
2600k csak használtan van: És? Az baj? Ez a procid is használtan volt. (nem kötözködöm, érdeklődöm)
7750: Az alá fölös a Haswell 4670k, de még egy 2600k is alapon elég. Ergo ha megcsináltatod a foglalatot és 4250 körül hajtod a procit (500FSB, 8,5x multi), akkor az egy elég kiegyensúlyozott gép lenne. Már ha tudod hűteni...
-
PAtr0n
addikt
Most kapcsolok, te még mindig az UD3R-el kínlódsz? Fura, elvileg ugyanolyan a Xeonunk (E0-s), majd meghajtom nemsokára egy UD3P-ben, és jelentek hogy nekem milyen beállításokkal megy 4Ghz fölé. Elvileg tudja, Geza60 kolléga hajtotta 4.4Ghz-en is ezt a professzort. Azt nem tudom hogy ebben a lapban e
-
Visszajött hozzám a topik legjobb Q9550-e.
Tesztelgetem lentről szépen fölfelé. Először FSB-t nézek vele.
1.10V VTT mellett 440-es FSB-ig jutok.
1.20V VTT 471-ig elég.
1.34-gyel megy 500-at.
1.44-gyel 540 valid.Szerintem sokat adsz neki kolléga! GTL-ekkel meg skew-kkal kell játszani, nálam ezek számítanak sokat.
-
Szia!
Én UD3P-ben nézegettem Xeonokat anno
500FSB-hez kellett már 1,4-1,42V mch és a Vtt is 1,36-1,38V, viszont 1,2V körül az összes vitte az 500 fsb-t prime stabilan. Minden refem auton volt, mch és cpu refek is.
Hőfokokat nézve bőven mehet még feljebb órajelben, kicsit adj a feszeknek és megindul az! -
zuchy
őstag
-
-
-
-
Húha, szia.
Hazaértem nyaralásból, közben rendesen elláttad a topikot infóval.
A CPU és az MCH-ref értékek is a VTT feszültséggel vannak összefüggésben.6GB Ram, Xeon quad-proci... adnék az északi hídnak 1,36V-ot kezdésnek, aztán később lehet lejjebb venni, ha megy, de azzal az nem fog korlátozni, amíg kiteszteled.
VTT: 1,28-1,30V-ig feltolnám 471-es FSB-hez.
Ahogy mondtam, nálam az MCH-ref lefelé állítása szokott jót okozni, de ez lap és procifüggő. Szerintem a 0,85V nagyon sok lesz.Az OK gomb utáni BSOD instabilitásra utal.
Linkelted az én ajánlott beállításaim... A CPU Clock Skew-t tedd vissza 0-ra!
Elsőre ennyi jutott eszembe.
-
echterion
nagyúr
Én se ehhez a rendszerhez vettem, egy i5-ös volt előtte. A megfelelő blokkokkal szinte bármilyen rendszert lehet vele hűteni. Persze, ehhez kell pár tízezres, mire mindent megveszel, ami persze nem mindenkinek ér ennyit.
(#22874) Remusz911: Pfff, azon a 100 Ft-on spórolni...
-
Hát a gyári slájmot hőKÖZLŐnek hívni nagy bátorság, én inkább hőSZIGETELŐnek mondanám!
Készülj fel, úgy az újrazsírozás után már melegedni fog a chipset borda, lesz végre hőátadás.
Ja és ha már ott jársz, adj egy kis mx4-et a déli hídnak is, azon valami gézlapos marhaság van a hűtő alatt. -
Nekem is van egy olyan hűtőm, de gyönyörűen síkba csiszolva és felpolírozva. Sajna a TR hűtők alja mind olyan. 4,1-4,2GHz-ig jó leszel (70 fok alatt)
Szuper lap, szuper proci, jó hűtés, jó zsír, örülök, hogy egy igényes usert "ismerhettem meg" benned!
A chipsetet átkented mx2-vel? Sokat számít! -
-
Igen, a refekre gondolok GTL alatt. A cpu ref-et hagyd auton, az mch-ét pedig lődd be kézzel alapra, aztán onna teszteld, hogy fel-le kell-e neki.
Azt úgy tudod, hogy 1,20V-ra teszed a VTT-t és az mch ref-et 0,760-ra. Ahogy állítod a VTT-t, az viszi magával a GTL-t is. Proci és lapfüggő, de nálam eddig a 3-4 lépéssel lefelé állítás volt a legjobb. Azonos procifeszen betweakelve volt, hogy 50MHz-cel feljebb toltam így a stabilitás végét! Ebből gondolom érzed, hogy igenis érdemes velük játszani.
Nem kell a két refnek azonosnak lennie. Nálam duoval rendszeresen 0,650V-on van az mch GTL, a cpu-é meg 0,90V-on. -
Ezek szép eredmények! Majdnem olyan jók, mint a legjobb Q9550-ek eredményei!
A helyedben használnám az LLC-t, azért van és 1,40V alatt semmi baj nem lesz belőle.
Valamit: megkeresném a lap és proci által kedvelt GTL értékeket, mert több lépcsővel alacsonyabb feszt eredményez. -
-
PAtr0n
addikt
Jó kis Prockó az, jelenleg én is ezt hajtom, egy gyengusabb lapban (P35-DS3), nálad elviekben nem lesz gond a zúzós fsb-vel, adjál neki, alapfeszen tudnia kell a 4Ghz-t simán
kicsipapucs:
Mekkora koczkulás lehetett, kár hogy nem voltam ott. Én csak pozítív energiát sugároztam volna, főleg 5 sör után
Mellesleg szép eredmény az L5430-al!Geza60:
Kiderült, hogy veled volt ott a gond, nem vagy jó hatással se a downgrade-re se az upgradre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- PlayStation 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Okos Otthon / Smart Home
- Opel topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest