- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5149 üzenetére
De ha bemersz írni ide a fórumba memtest tesztablak nélkül magam fogom kérni a modiktól, hogy bannoljanak!
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #5144 üzenetére
Szerintem futtass ibt-t maximum stresszen olyan 10 kört ha az stabil akkor stabil a gép
-
dime27
őstag
válasz
sellerbuyer #5144 üzenetére
Már nem azért de én is 25.9 64bitest használok és 64bites win7 rc-t és semmi bajom de vista alatt se volt szal nem a prime-al vana gond ne örülj annyira!
-
romero28
senior tag
válasz
sellerbuyer #5140 üzenetére
miért nem cseréled le a ramjaidat
valószínűleg onnan fúj a szél
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5140 üzenetére
Vicces fiú vagy!
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #5136 üzenetére
Figyelj ugyan olyan ramom van mint neked csak nekem 1 Gb-os modulokból vana 4 Gb. Ha alapon vana proci és felszorzom a memót, hogy 1066-on menjen akkor még 2.4V-al se hajlandó stabil lenni. Most 3180 Mhz-en megy a procim és autómatán állítja hozzá a ramot ami most 1016 MHz-n megy 1.8V -al és teljesen stabil egy 20 körös ibt futott rajta max stress fokozaton.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5134 üzenetére
Te hol olvasol ilyen hülyeségeket oczt nem szereti a giga lap???
Figy nekem 3féle oczm volt a jelenlegi lapomba minddel ment simán mint a huzat.
Pontosan a geilekkel volt állandóan probléma több fajta lapban is. -
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5132 üzenetére
Hát jelen pillanatban ez a legvalószínűbb abból kifolyólag amit írsz vagy szimplán a lapod utálja őket.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5130 üzenetére
Hagy már abba síránkozást!
Alapra tedd vissza a cumót és úgy tesztelj!
Ha úgy is hibázik a memtest akkor küld vissza garba azt a szerencsétlen geil ramot!
Ezt szedd le hozzá! -
ADAM1337
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5128 üzenetére
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5125 üzenetére
Memtestet néztél már?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5114 üzenetére
Nem! Te sztrájkolsz, cseszel arra amit mondunk!
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #5114 üzenetére
Szerintem először próbáld meg alapont letesztelni , ne tuningolva, mert én úgy emlékszem ,hogy azt írtad, hogy alapon si hibázott, akkor meg először meg kéne telálni mi hibázik.
-
dime27
őstag
válasz
sellerbuyer #5033 üzenetére
Ha refekkel nem megy adj neki egy kis cpufeszt és máris nem dob hibaüzit a prime ha más sok feszt kell neki adni akkor vissza kell menni arra a pontra ahol ez még nem szükséges 24/7re meg kell találni az optimális beállitást ahol még van kraft de még nincs tulfeszelve semmi
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5033 üzenetére
Nem a refekkel játszani kell, egy kis cpu ref aztán mch ref le vagy épp fel, nem elég csak külön külön.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5030 üzenetére
Ne légy már lol, a ramok stabilak alapon?
Teszteld már ki rendesen memtest vagy p95 blenddel, lehet egy kalap xar te meg itt szenvedsz vele! -
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #5020 üzenetére
De annyi eszed nincs, hogy frekibe lejjebb menj és úgy próbáld.
CPU ref vagy mch ref lesz a gond tuti, a ramoknak se hiszem, hogy 2,4V kellene.
-
Ari18
őstag
válasz
sellerbuyer #5024 üzenetére
köszi, megnézem hátha megy így......
-
romero28
senior tag
válasz
sellerbuyer #5020 üzenetére
prime95 25.9 build4 ezzel próbáld
-
romero28
senior tag
válasz
sellerbuyer #5018 üzenetére
performance enhance nálam standardon volt mikor blend stabilan ment a procim . ha elállítottam (nálad turbo-n van) akkor érdekes módon besz@rt a blend .
-
dokee78
félisten
válasz
sellerbuyer #5014 üzenetére
SuperPI,vagy valamilyen eredményt tudsz közölni a 3GHz körüli Quad-ról?
-
romero28
senior tag
válasz
sellerbuyer #5001 üzenetére
milyen ramod van aminek 2,4v kell
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #4990 üzenetére
3d mark milyen hibaüzenetet dob? Hátha tudom rá a megoldást.
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4988 üzenetére
Ez idáig szép és jó prime?? feszek??
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4981 üzenetére
Nos végre valami cpu term-et először probáld 1.22 majd ha nem megy 1.24
és még az mch emeld kevés lessz főleg 4gb ramal 1.22-1.26 ig próbáld a többit ne bánsd
a refeket meg úgyis hozzá lövi, hameg nem próbáld sárpac kolléga tanácsát.A vga hőfok teljesen rendben az ati mehet majdnem 90 fokig nem az a baj, a vrm-ek meg majdnem 100 fok felett üzemelnek , legalább is olvastam ilyet nv topikban s ment a kari semmi baja nem volt
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #4981 üzenetére
MCHt tedd 1.26V-ra refet pedig 0.8-ra.!
Ezen megy nálam a york 455fsbt.
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4980 üzenetére
Csak megkérdezem mien vga . mennyire meleg, avista 64 nek meg nem sok köze van hozzá max annyi , hogy érzékenyebb de ha itt nem stabil sehol nem lessz az . Eredeti?
Ezzel hsz-emmel Őstag lettem
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4971 üzenetére
Hallod elösször akkor deritsük ki hol a bibi még a vga-nal sehol nem vagyunk azt a részét most felejsd el.
Nem értem mi köze most a vga-nak a dolgokhoz , semmi nem használja (prime)
Nagyon nagy az iram , vagy nyomj egy load bios defaultot, s kezdj el tesztelni Prime !!
ha megy akkor mehet a vga teszt is , meg a 3dmarkok, s ha alapon stabil kezdőthet a tuning, de csak szépen sorjában -
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #4972 üzenetére
Nézz rá az adatlapomra, ugyan olyan lapom van, csak q9300 al ami minden normálom megy 424*7,5 et úgy hogy a ramok csak 2V-ot kapnak és 4*1 Gb gail black dragon. Több mint 2 óra prime blend stabil. És éni vista 64 bitet használtam eddig, most Win 7 64 bit van fenn tesztelés céljából.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #4973 üzenetére
Hmmm. egyik mag lehet rossz is láttam már ilyet...
-
Kommy
veterán
válasz
sellerbuyer #4968 üzenetére
Szerintem csináld azt , hogy visszaállítod legelőször is a biost alapra, vagy akár csinálhatsz egy cmos cleart is , hogy amit eddig csináltál azokat elfelejtse a lap, mert lehet hgy emiatt van meghülyülve. És utánna mindent rakjál át normálra és úgy futtas le egy tesztet így nem szabad hibáznia.
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4967 üzenetére
Ez most melyik prime tesz? Small fft, large fft vagy blend?
Sárpac kolléga ide vonatkozó , tapasztalataiElőforduló hibák prime blend alatt:
Merevre fagyás: Alacsony MCH Core vagy CPU Core
Rögtön hibát dob 1-10mp: Helytelen MCH Ref
Hosszabb idő után dob hibát 5-30perc: Alacsony CPU Termination vagy cpu core
Ujraindulgat: Helytelen CPU RefLégysz mellékeld a beállításokat is lássam mit csinálsz
Viszont ha neked alapon is hibázott a cucc akkor valami nem jó, memcsi()valami kompatibilitási problém nem szereti a lap, vagy kevés a feszkó adj akkor neki 2.3-2.4v is ha ennyit ír agyártó.) vagy proci hőfok ellenőrizd
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4962 üzenetére
Én nem értelek pont azért ajánlottam Gorneck oldalát , mert ponnt olyan kezdő és hozzá nem értő emberkéknek való mint pl én, Pontosan minden le van írva mire való milyen értékekkel kell játszani, a tuningnál és jobban le van írva mint , hogy én azt leírnám, nem vagyok sértődős de pomt ez a lényeg próbálgatás állítgatás, Tuningnál nincs két egyforma lap, proci, memcsi, ha lenne akkor nem lene topik mert mindenki beállítana egy értéket s mindenkinek menne.
Akkor a lényeg el sem indult a gép igaz??
400 as fsb -nél mi a helyzet? mondjuk kevesebb feszekkel írd le a beállításokat pontosan
Advaced clock kontrol menü? 800, 900, 0,0,
beállítotad? -
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4959 üzenetére
Tessék kipróbálni amiket írtam [link] megy, nem megy??????????
lejárt a idölimit
bocsi a dupláér -
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4958 üzenetére
1 én nem mondtam olyasmit , hogy kuka vagy, de azon az oldalon le van írva minden olvasd s érsd,
Igen a memcsik inkább menjenek 900, mint feljebb, nekem is 1066 2x2 modul van és 450fsb-nél nem tudom stabilizálni 1080mhz-en pedig 1130-ig eddig az asus lapban stabil volt itt meg ha feszelem akkor sem jutok előrébb, Meg különben is aranyszabály
1 lépés tuningnál memcsit visszavesz s ha majd stabil a cuccos akkor lehet keresgélni még egy kis plusszt, nos tuningnál az mch quaddal már igy is agyon van vágva nem hogy még a memcsit is húzod,
talán 2x1gb-nál lehetne egy kis plussz,de 2x2-nél szerintem felejtős, nagyon meg kéne feszelni a cuccost s melegedne akkor megint ugrott a stabil müködés.
ezért nyugodj meg .olvasd az oldalt tégy úgy ahogy le van írva s meglessz az eredmény, ha csitt csat neki ugrassz csak szarás lessz a vége , nem tuning .
Nekem 4 napomba telt mire stabilizáltam a cuccost , pedig én is azt hittem mekkora spíler vagyok, s kis segítséggel kurva jó leszek, s nem lett belőlle semmi.
Tessék próbálgatni , ha nem megy írni! S talán akkor még kaphatsz néhány hasznos tippet.
A ramra visszatérve ha a gyártó 2.2-2.4v ot ír rá akkor azon a feszen nyugodtan használhatod,
keresd meg azt a feszt amivel stabil , miután megvan a procc tuning és használd, -
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4956 üzenetére
Igen , és akkor ezzel most mi a gond?
nem próbálgattad amiket írtunk, Gorneck oldalát átolvastad? -
Sárpac
nagyúr
válasz
sellerbuyer #4950 üzenetére
Geilek mennyi feszt kapnak?
MCH ,mennyi feszt kap? (450körül már 1.24-1.26V is kellhet)
Proci mennyi feszt kap?
Hőmérsékletek proci vga nb?NFree: MCHnak 1.3V felett kell aktív hűtés a stabil működéshez!
A cpu ref meg mch ref értékek nem fix 0.625 szorzósak az változhat 0.625-0.667 között. -
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4950 üzenetére
Nos [ezt az oldalt] ajánlanám figyelmebe minden le van írva részletesen s mondhatni nagyon jó útmutató.
A memcsit azt vedd vissza mert 2x2gb tuningnál , legalább is nállam elég nehéz vele bajlódni. még ha szét feszeli az ember akkor sem stabil.
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
(G)MCH Frequency Latch: 333
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: Max 1.35v
CPU Termination: Max 1.4v
CPU PLL: Max 1.5v
CPU Reference: = Cpu term x 0.625
MCH Core: Max 1.4v
MCH Reference: ez ugyan annyi legyen mit a cpu ref
MCH/DRAM Reference: ez a fele a dram feszültségének 2,2v/2=1.1v
ICH I/O: Max 1.6v
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,0V ez a te ramodtól függ asszem 2.2v
DRAM Termination: normál ez a fele a dram feszültségének 2,2v/2=1.1vkb 450-es fsb -hez ezt ajánlanám
CPU vcore 1.31v
CPU term 1.28v
CPU pll 1.5v
CPU ref 0.810v
MCH Core 1.3v
MCH ref 0.810vde neked kell vele játszani
-
NFree
addikt
válasz
sellerbuyer #4948 üzenetére
Mit szeretnél? Lehet itt a topikban is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged