Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
gari24
tag
Üdv
A Core 2 Quad Q9550nak mennyi a max Vcore.ja ?
-
fagy53
nagyúr
válasz
potkem
üzenetére
Vedd meg nyugodtan, a fentebb linkelt cikkből is látszik, hogy a SB proci 2.8GHz felett mindhárom játékot simán vitte és csak a VGA-k közötti különbségek okozták az FSB eltéréseket. Nem tudjuk a monitorod felbontását, mert minél kisebb felbontásban játszol, annál nagyobb a terhelés a procira, ill annál inkább ő határozza meg a képsebességet.
A yorki nálam kb 30%-kal lassabb minden játékban, Q8300 vs. i5 2400 az összehasonlítási alapom, azonos órajelen természetesen.
Engem nem aggasztana ennek a VGA-nak a megvétele, bármelyik gépembe betenném....
-
senzaj
senior tag
Most már 450*9
IBT és BF3 stabil 
prime95 viszont eldobta magát pont most
-
potkem
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Van egy Q8400-as procim.
Sajnos a videó kártyám cserére szorul.
Egy HD7850 OC-re gondoltam.
Ki tudja hajtani a procim?
Vagy melyik az a kártya ami szóba jöhet?
Tuningolni nem nagyon szeretném, mert a memóriák nem nagyon engedik.
Stabilan 3,4Ghz már ment a kicsike.
A gépem paraméterei az adatlapomon.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Tiby_83
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Oké, köszönöm a tanácsaitok, azt hiszem megfogadom.

Maradok akkor a jelenlegi konfignál, aztán gyűjtögetek valami komolyabbra. AMD-t akarok, olyanom még soha nem volt, meg sokat is fogyasztanak. Nem is gondoltam volna, hogy a +2 (mag) HT ennyire nem jelent sokat. Nagyon karcsú az a 20% többlet.
Köszönöm a segítségetek! -
válasz
Tiby_83
üzenetére
Félig-meddig hülyeséget írtam, egy core2Duo nem eszik sokat. Egy modern quad se fog sokkal kevesebbet, vagy semennyivel se. Viszont az erőforrásai sokkal nagyobbak->gyorsabb lesz minden, miközben nem eszik többet.
De a profilod szerint kár rá költeni; majd ha beszart a 775. -
törölt tag
Kétmagost ne vegyél, a HT meg olyan hogy ne alapozz rá kétmagosnál, mert ha nem működik úgy ahogy kéne akkor megint csak egy szaros kétmagosod van, de ha működik is akkor is maximum +20%.
Én mindenképp négymagost ajánlanék. Ha kevés pénzed van és Intel oldalon maradsz, akkor inkább 1156. Más választásod úgy sincs, ha a Sandy i5-öt túl drágának találod.
AMD oldalon meg a PhenomII X4. Ez egy picivel gyengébb a Core 2 Quadnál. FX-ek meg még gyengébbek 2 modullal, tehát én a helyedben maradnék Intelnél. Ha kell erő, de olcsón akkor 1156. -
Tiby_83
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
RetepNyaraB:
Köszi a tanácsod, akkor mellőzöm ezt a q9650-es beruházást.
Írtad, hogy sokat fogyaszt a quad, hosszabb távon egy újabb plattform gazdaságosabb. Ahogy nézegettem a 4 magos procik általában 95W-osak. Vagy a lap fogyaszt többet?Szerinted melyik tokozás lenne ésszerű? Gondolkodtam I5 650-be, ebben tetszik, hogy 2 mag van,de 4 szálon képes dolgozni. (Szerintem nekem egy ilyen elég lenne)
Vagy tetszik még a i3 2100, asszem ez is 2 mag 4 szálas.
Az i5 2500k, amit sokan használnak, de az szerintem túl sok, esetleg a régebbi i5 750, ami jó lehetne. -
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hát ez nem jó hír. Azt hittem, hogy egy 2500k-n már 60fps+-al megy.

-
-
senzaj
senior tag
válasz
üzenetére
Ramok 1:1-be. Az a baj, hogy még mindig elég kevés az fps BF3 multiba, van hogy 40 alá is beesik..1-200mhz még nem ártana.

-
törölt tag
CL5 és CL6 között nem nagyon van különbség, attól függ mekkora órajelen megy a ram, de gondolom most 900-on megy. Az ott jó, ha egyszer többet nem bír. Benchbe lesz csak kevesebb, játékba észrevehetetlen, más ramigényesebb progiban meg minimális.
A 4 GHz elég szép, több már nagyon úgy se fog kijönni belőle, mert 4 fölött kezdik meg elkérni a rengeteg feszt, meg az alaplapok is kezdik már feladni az FSB-t.
-
válasz
senzaj
üzenetére
Ha benchmarkra izgulsz, akkor "a legkisebb is számít" Egyéb esetben örülj a 4.2-nek és jóság van a legtöbb téren. Különben megemlítem, hogy a 2500k-m alapon 90GFlops körül van de ez a különbség pl. játékokban nem látszik. Illetve nem ilyen arányban.
De valami nem egész kóser Nálad, mert nekem anno a 9550 3.8-on adott ennyit, vagy inkább többet kicsivel. Valami hibajavít ott és attól kevesebb, mint kéne...
-
Matisz77
aktív tag
Nekem most a 9550 3,8 Ghz-en 1,256 V és terhelve max 51 fok!
-
senzaj
senior tag
Ismét nekiláttam.. visszavettem a ram időzítéseket CL5->6-ra és már stabil a 4GHZ, IBT alatt max 75 fok 1,35V (1.3 VID). Most megyek tovább, 4,2 körül már elégedett leszek.. Az hogy visszavettem a ramokat mennyit befolyásol teljesítményben? Programfüggő gondolom...?
-
válasz
komyka
üzenetére
asztapaszta, dobodkirögvest

Arctic MX4, pl. 1500-2000 Ft, nem ezen megy el a mauritiusi nyaralód

Szilikon szerénytelen véleményem szerint lófütty, lekvárt, vagy whitening fogkrémet is kenhetsz rá, csak hamar kiszárad, de a hatásfok ugyanaz.Az 10 fokot is jelenthet rendesen felhelyezve. Ettől még mindig csak negyven lesz az idle, de az már nem olyan rossz.
(#21674) Tiby_83@ ha nem játszol (vagy nem modern, komoly grafikájú, esetleg multiplayer játékokkal) és nem használod grafikai munkára a gépet, akkor tökfelesleges beruházni egy quadra. Legfeljebb egy komplett újabb tokozásra, mert fele annyit fogyaszt hosszú távon...
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy asus P5Q Pro lapban csücsül az E8500-as procim. Gondolkodom rajta, hogy lecserélem egy q9650-re, de nem igazán tudom, hogy mit nyernék vele.
A gépet nagy általánosságban netezésre, filmezésre, office-ra használom. Olykor-olykor kicsi konvertálás, de az minimális.
Van a gépben egy 64gb-os ssd, ami szerintem nagyot dobott a gép sebességén, viszont nem tudom, hogy mennyire venném észre a +2 magot a q9650 esetében. Esetleg a windows-nak a jövőben hasznos lehet, vagy elég a 2 mag?
Tanácsotok előre is köszönöm!
Üdv
-T- -
komyka
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyenesek, mikor szedem lefele, kb ragadnak egymáshoz. Sima pasztát, silicon compound kéccázötvené.
Feszültség 1,125-ön, de levettem 1,11 alá, és akkor is ugyanezek a hőfokok... -
-
komyka
tag
válasz
üzenetére
Nos, a hűtőt kb. 3-szor kaptam le, majd raktam vissza amivel kb annyit értem el, hogy most már csak 50 fok a max idle-ben. Terhelés alatt most se megy 61 fok fölé. Viszont amit észrevettem, hogy aidában stabilitás teszt-nél, a diagramon, a négy mag mellett van még egy cpu érték, ami folyamatosan 20 fok körül mozog, és ezt az értéket írja ki a bios is. Ez nem tudjátok mit takar? Illetve nem lehet, hogy mondjuk az alaplap hibás, vagy csak szimplán fos, és hibásak az értékek? A bordára még csak azt se tudom mondani, hogy langyos.
-
Laci2277
senior tag
válasz
komyka
üzenetére
A magok hőmérséklete közti különbség normális, nálam is hasonló volt a helyzet, meg még pár embernél itt a fórumon.
A terhelt fok az még elmegy, de az idle(43-54) az bizony sok, hacsak nem dolgozik valami a háttérben amit nem veszel észre.
Ezt nézd meg, majd a hűtőt is lecsekkolhatod. 
-
komyka
tag
Egy Q9300-nak alap fesz, alap órajel mellett egy normálisabb hűtővel (jelen esetben alpenföhn matterhorn rev b.) mellett kb milyen hőfokokat kellene produkálnia alap és terhelt állapotban? Nálam alap esetben a 4 magból kettő olyan 43-47, másik kettő meg 48-54 fok között mozog. Ez nekem magasnak tűnik, szóval kezdek félni, hogy szarul raktam fel a hűtőt. Terhelt állapotban 61 foknál megáll a dolog. Ill. normális ez a két mag majd 7 fokkal folyamatosan hűvösebb mint a másik kettő?
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Tehát az alaplap lesz a sovány nagy valószínűséggel. Hm.... És ha jobban meg van feszelve az északi? Víz hűtené. Két ramom van csak és 1000 CL5-ön mennek. Legalább benchre menjen, hogy kiverhessem a pontszámokra, meg rajoskodhassak. Aztán mindennaposra meg elég ha 450x9-en futja meg a 4 GHz-et. De az 500x8 akkor is szebb szám lenne, ez tagadhatatlan.
Esetleg ha tud többet akkor az 500x8 helyett a 475x9 és akkor 4.2 GHz, a magasabb órajel ellensúlyozza a kisebb FSB-t, bár ez programfüggő. Meg az 500x8 akkor is szebb szám.Amúgy csak azért akarok ebbe belemenni, mert így egy egyszerű procicserével bivaly a gép és kihúzza még egy darabig. Most nincs se erőm, se pénzem a cucc eladáshoz, megvételhez, kereséshez, válogatáshoz. Meg amúgy még el se döntöttem mi legyen az utódja. Volt szó X4-ről és X6-ról is, illetve a másik alternatíva az i7 920, 930 stb.
-
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szóval akkor teljesen zsákbamacska, hogy mi fog történni. Lehet még se kéne erőltetni ezt a 775 témát.

-
válasz
üzenetére
Nekem Wolf 640-et is megy P45-ben, míg a legjobb Yorkom kifullad 560 körül. Mindegy mennyire feszelek, állítgatok bármit is. (EP45-UD3P)
"azt hittem a Yorkok még jobbak, mert ki vannak válogatva és csak a jobb chipeket rakják össze"
A York procik 2db Wolf magból épülnek fel. Ergo pont, hogy sokkal kisebb az esély arra, hogy ugyan olyan tuningos legyen, mint egy duo, hiszen itt "kétszer annyi magnak kell tuningosnak lennie".
"A lapnak bírnia kéne."
Pont az nem bírja. Az északi hidat brutálisan terheli a quad. Sok ram, 4 magos procik. Ez a kettő gyilkolja a leginkább a chipsetet.
Valahogy így volt nálam (mindnél p45-ös giga ud3p a lap):
E8400+2x1 CellShock 1000 Cl4: 640-es FSB
E8400+2x2 G.Skill Pi 1200 Cl5: 570
E8400+4x2 G.Skill Pi 1200 Cl5: 530
Q9550+2x1 CellShock 1000 Cl4: 560
Q9550+2x2 G.Skill Pi 1200 Cl5: 530
(megközelítő értekek) -
törölt tag
Nekem a Wolfdale megfutja az 500-at még többet is, azt hittem a Yorkok még jobbak, mert ki vannak válogatva és csak a jobb chipeket rakják össze. Ezek szerint mégse?
A lapnak bírnia kéne. -
törölt tag
Hali.
Sok tervezgetés után úgy néz ki a ZS terv fog életbe lépni, ami a legegyszerűbb. Megtartom a s775 gépet és kap egy quadot meg egy picit erősebb karit. Hogy ne kelljen platformot cserélni.
Q9650 vagy Q9550 E0 lenne, más nem is kell. Egy P45-DS3R lapom van. A fetek kapnának kis süniket, hogy jobban hűljenek. Proci, északi az vizet fog kapni.
A cél az 500x8 lenne, ez mekkora eséllyel érhető el? Minden napra, szóval nem csak benchelni.Most egy E8400 E0-om van.
-
Roba
tag
Üdv!
Futattam egy kis 3Dmark 2013-at 3.8 Ghz 8.5X447-en. Aida Extreme Enginer Edition-t használtam mérésre. A Bios 1.3 V az terheletlenül 1.28 V, de terhelve 1.296 V mért feszültség. A szobában 23 fok, kint 20 fok és kereszthuzat van. Az összesen 5 db. ventilátor max-on tekert.
Ice Storm: 124069 P, Cloud Gate: 14476 P,
Fire Strike: 5606 P, Graphics score: 6472 P, Physics score: 6407 P, Combined score: 2560 P -
Laci2277
senior tag
Először egy maximus II formula lapban volt a proci, ami ugye ddr2-es, utána egy nforce 790i ultra lapban ami ddr3-as. Próbáltam az általad mondottak alapján is tuningolni, de akkor is ugyan az a helyzet állt elő, vagyis 1.3V-os alapfeszen 3.8Ghz volt a max. Tehát magas és alacsony fsb-n is ugyan annyit ment a proci.

Az nforce lapban tuttam kisajtolni belőle a legmagasabb fsb-t stabil működés mellett, egészen 480-ig sikerült, ami így lehet nem hangzik soknak, de abból a prociból többet nem tudtam kihozni. Tény, hogy nem volt egy tuningbajnok a sok Q9550-hez képest, de sokat lehetett a beállításokkal játszani.
-
Roba
tag
válasz
Laci2277
üzenetére
Mikor még megvolt a QX9770, akkor próbáltad magasabb szorzóval, alacsonyabb fsb-n. Pld. 9.5X400-on, vagy 11.5X333-on?
Ezeknél a beállításoknál nem kellett volna figyelni a VTT-re, NB-re, SB-re. (Habár én úgy emlékszem neked DDR-3-as Ramjaid voltak és ekkor ez hülyeség lett volna.) -
Laci2277
senior tag
válasz
senzaj
üzenetére
Szerintem max 1.4V mehet neki, persze csak akkor, ha tudod hűteni, magok 70 fok fölé ne menjenek. Az a baj, hogy mivel 6GB ramod van ezért több terhelést kap az északi híd is. Szóval nem csak a proci fesszel kell játszani, hanem az északi híd és a fsb termination voltage-t is jól be kell lőni ahhoz, hogy stabil legyen a rendszer.

-
senzaj
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jó azért ne kövezzetek már meg..
semmi okoskodás nem volt ebbe, csak nekem mindenhol ezt mondogatják.. Egyébként szerintem is rendben van még a proc.BF3-ba meg sajnos pont érzem multiba, hogy kellene egy kis kakaó, de 3,9-nél sehogy se tudok feljebb menni.. bebootol a gép simán 4,2-n is, csak ha elindítok vmit rögtön kékhalál.. ér valamit, ha a RAM időzítést 5-5-5-15-ről 6-6-6-18-ra állítom? (6GB DDR2 Kingston Hyper-x 1066).
A 9650-esem VID-je 1.3V
.. mennyit érdemes neki adni max feszt?1.34-nél van most 3.9GHZ-en.. -
Laci2277
senior tag
válasz
senzaj
üzenetére
Nekem qx9770-volt 3.6-3.8Ghz-en hajtva GTX480SLI majd GTX590 társaságában és egyedül a Crysis 3 "welcome to the jungle" pályán volt procilimit, más játékban(BF3,Tomb Raider,Witcher2) sehol, igaz csak single-ben nyomom.
A 7870 meg egy cseppet gyengébb a gtx480sli-nél, és a gtx590-nél is. 
(#21653) Roba Az én procim is 1.3V-tal ment 3.8Ghz-en, igaz ennyi volt az alapfesze is.

-
Roba
tag
válasz
Matisz77
üzenetére
Több mint 1 hónap alvás után feléledt a topik.

A proci vid-je: 1.1750 V, Alapon a bios-ban 1.01875 V van beállítva, ami valós 0.992 V terheletlen fesz. Ez terhelve pontosan 1 V, ennyin stabil 2.83 Ghz-en. Egyelőre úgy néz ki, a 3.7 Ghz-hez Bios-ból kell az 1.25V, de lehet elég az 1 lépcsővel kevesebb kb.1.24325 V, VTT: 1.24 V; a 3.8 Ghz-hez pedig kell az 1.3 V, VTT: 1.28 V.
3.8 Ghz-en biztosan nem tudok 1.3 V alá menni, mert már a Metro L L. teszt a 3/3. közepe felé lefagy. Ugyanez történik, ha a VTT-t leveszem 1.26 V-ra. A 23 fokos szobában 3.8 Ghz-en a legmelegebb mag elérte a 73 fokot az újabb 3Dmark alatt, ez game alatt (a hosszabb játékidő miatt) még kb. 2-3 fokot melegedni fog még.(20 fokos szobában talán még éppen játszható 3.8 Ghz-en, de lehet azt mondjátok, hogy így is 70 fok fölé fog menni és elégedjek meg a 3.7 Ghz-cel. Én megelégszem.
Érdekes, hogy régebben 3.8 Ghz-en ebben a két tesztben nagyon hamar fagyott a proci, de most már bírja egyelőre, amit nem értek.) Ellenben a kupak kb. 21-22 fokkal hűvösebb, tehát 51-52 fokos lehetett ekkor. Ha a kupaknál a magok csak 10 fokkal lennének melegebbek, de jó lenne. Ekkor talán csak hőmérséklet terén volnék jobb, tuningban valszeg nem, mert figyelembe kell venni azt is, hogy csak ddr-2 800-as ramjaim vannak, amik korlátozó tényezőt jelenthetnek. Lehet mennénk a 447-es Fsb-hez tartozó 895 mhz-en 2 V-on 6-6-6-18 helyett 5-5-5-15-ön is, de még nem próbáltam. Habár 4 Ghz-en simán betölti a Win 7-et (ez nem jelent semmit), de game alatt gyorsabban (túl)melegszik, mint ahogy a stabilitásra észrevételt szerezhetnék.Érdekes, hogy nem szereti, ha az NB. Voltage-t az alap 1.10 V-ról növelem akár 1.12 vagy 1.14 V-ra, ill. ha CPU Margin Enchancement-et Optimized-ről Performance mode-ra állítom át. A performance beállítás miben különbözik az optimizedtől?
-
válasz
Matisz77
üzenetére
Nekem is 1,3-mat kért ugyanilyen sebességhez; sőt nem is ment feljebb stabilan (de én ezt az X48 számlájára írtam)
(#21649) senzaj@ ez ilyen divatos okoskodás, amelyben persze van igazság, de azért a 775-ös teteje az játékra ma se rossz; legfeljebb hagy valamennyit a kártyában. Főleg min FPS táján érződik ez. Meg persze BF3 multiban
Egy 7870-et mindenképp elzavar megfelelően (nekem a Tahiti LE-t is megkergette, a mostani procc se gyorsabb, legfeljebb az emlegetett min fps táján, pisixben, illetve multiban). -
bolcsodal
addikt
-
Roba
tag
Üdv!
Lecseréltem a ház tetején lévő 120 mm-es ventilátort egy 140 mm-esre. 3pin-es Y elosztókat tettem az alaplapi csatlakozókra, hogy a ventilátorok szabályozhatóak legyenek. Továbbra is a Freezer 13 pro cpu hűtő másik oldalára átmeneti megoldással fel van fogatva egy másik 120 mm-es szívó ventilátor.
Felhúztam a q9550-et 8.5X447, 3.8 Ghz-re. A geil ultra memóriák (800 mhz 4-4-4-12 2V & 1.8 V) 895 mhz-en 6-6-6-18 2V-on futottak. Cpu voltage: Bios 1.3 V, CPU GTL reference: auto, CPU PLL voltage: 1.5V, FSB Term. voltage: 1.28 V, NB voltage: 1.1 V, SB voltage: 1,1 V, PCIE Sata voltage: 1.5V, Cpu Margin Enchancement: Optimized. Lefuttattam a Metro L.L. benchmarkot. Tesztelésre szeretem, mert könnyen lefagyhat, de a gép nem indul újra. Az új 3Dmark is lefutott szépen a Radeon 6950-nel.
Több mint 1 hete megérkezett a Gigabyte GTX 760 OC 2 Gb. rev. 2-es vga-m, de még nem volt a gépben. A feltelepített 2 db. játékot tegnap végigvittem, most már mehet be az új kari egy win. 7 telepítéssel. Egy biztos vga limitem nem lesz, ez majd meghajtja a Quad procit. Majd kiderül stabil-e 24/7-re a cpu ezen az órajelen, ill. elég-e a 450 W-os tápom.
-
komyka
tag
HD 4850 512 gddr3 al, viszont alacsony közepes beállítások mellett, míg a cpu nonstop 100% on megy a vga olyan 60-85% között mozog. Ezért gondolom, hogy kellene a négy mag. Q9xxx-eket már szerintem eléggé drágán dobálják, és a cél tényleg az lenne, hogy a lehető legkevesebbet költsek erre, mert itt a fesztiválszezon
Szerintetek akkor, ezek a bizonyos droppok vagy mikroakadások, a 8200-al is jelen lennének, az említett beállításokkal? -
-
komyka
tag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Hát igazából nekem az kellene, hogy mondjuk stabilan maradjon 32-33 fps felett a dolog, és már boldog lennék. Monitorom se fullHD csak 1650*1050 meg én igazából elvagyok akár low beállítások mellett is. E8400 az 3,6 on hajtva szépen ugrott az fps, néha stabilan 40 felett, viszont a droppokkal, meg az ilyen mikroszaggatásokkal nem tudott mit kezdeni. Ezért már nem is játszok vele, hanem majd ha lesz valami értelmes gép alá.
-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én sajna 3.9 fölé nemtok menni. nem akarok szétfeszelni mindent +1/2/300 MHz-ért...
-
-
DEV_NULL
őstag
-
komyka
tag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Nyilván a terv az vagy az Inteles sandyivy, vagy a amd fx 6xxx+ de ezekkel ugye foglalatváltás, ami mánmingyán pluszegy alaplap, pluszmég ddr3, ecetera. Sajnos ezekre nincs még keret. Ezért gondoltam, hogy rátok kérdezek, van e értelme még esetleg ebbe ölni egy keveset. És a hangsúly a kevésen van, merthogy egy E8400 még lehet elmegy 10K-ért, és akkor kicsit rádobok ott egy q8200. Viszont a jelenlegi alaplap is elég keserves Giga ep43, és még a 8400 at is csak nagy nehezen tudtam vele babrálni. Mindenesetre köszönöm a válaszokat

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én még anno BC2 alatt váltottam E8400ról Q8200-ra. Az a játék is szereti a 4magot. De mégis rosszabbul futott a játék alap órajelen. Húzni nem tudtam, mert fos alaplapom volt...
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ha nem húzza akkor is jobb lesz, mint a duo. De a BF alá semmi sem elég, tehát egy izmos tuning csak dobhat a dolgon. Más kérdés, hogy menniybe fájna a dolog - manapság már nem költenék 775-re, ha lehetséges...
Tavaly annyiért adtam el a Q9550-et, amennyiért vettem egy használt 2500K-t. Nem részletezem a különbséget (még játék alatt is érezni). -
komyka
tag
Üdv! E8400-ról szeretnék váltani egy Q8200-ra, egészen pontosan csakis a BF3- multija miatt. Szerintetek megéri e, vagy kb. sz*nak egy pofon? Ill. ha megéri akkor az E8400 as gyári hűtője felmegy/elég lehet e a Q8200-nak?
-
Kloss
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igen, az enyém is L830B550. Vid: 1.1375V
Egészen addig, amíg a 7850-et meg nem vettem, eretnek módon 3.6GHz-en használtam ezt a procit, mert a korábbi kártyámat így is kihajtotta.
A 7850-nel felemeltem 3.8 fölé egy kicsit, azért volt különbség, bár nem jelentős. Ha nem lesznek ilyen melegek, akkor majd még küldök rajta egy kicsit, meg tesztelgetem.
3.8-hoz alapfesz + 0.1V elegendő a biosban. A drop miatt 1.5V-ra állítottam.
Azért 5000MHz-cel minden proci jól pörögne
DEV_NULL: igazad van, ezt benéztem.
Kutyafuttában olvasgattam a tesztet, mert indulnom kellett dolgozni. Mivel én nem 64-es air mapokon nyomulok, így nálam nem jelentkezik a procilimit, meg persze kérdés, milyen grafikai beállítások vannak. Mert azért a BF3-mal is gyorsan lehet vga limitet elérni. A 7850 meg azért nem számít ütős kártyának.
Egyelőre maradok még ennél a konfignál, viszont tény, ha sokáig vár az ember, elértéktelenedik az egész. BF4-hez meg szerintem mindent cserélnem kell
-
Nem emlékszem, a tiéd is L830B550? Mi a vided? Mennyin megy 3.8-at?
Én Q9550@4300MHz-ről váltottam 3770K@5000MHz-re. Oriasi a kulonbseg a szamokat tekintve. Es sok programban eg es fold a ketto. Azonban jobben erzem az ssd hatasat a procienal. Honapok ota nem volt bekapcsolva az i7, nincs ra idom, kedvem. A 2. 480-am, amelyikhez nincs fullcover blokkom (valaki vagjon mar hozzam egy EK-t kerem), arra raktam egy ilyen proci egybevizet es bedobtam az amugy tuningos konfigba. EP45-UD3P, 4x1GB CellShock ddr2 ram@1333MHz cl5, E8400@5000MHz leggel. Es akarmelyik jatek meg multiban is jatszhato volt a tuningolt (!!!900MHz) GTX480-al FullHD-ban. Azert van igy velemenyem szerint, mert mondjuk az 5GHz-es duo hozott 34-35Millio lebegopontos szamitas per masodperces erteket, a Quad meg 4.3-on 56-57GFlops-ot. Ellenben a 3770 5Gigan 125 korul hoz avx-es linxben, nem avx-esben meg 65-ot. Azert nem veszed eszre a kulonbseget 3800 es mondjuk 4300 kozott a yorkoddal. Magra lebontva meg erosebb a duo mint a quad a magasabb orajel miatt... Ha elegedett vagy azzal amit kapsz, akkor ne figyeld, hogy mit mondanak masok, elvezd a geped meg sokaig. (Bocs, telefonrol irtam es elfogyott a kedvem az ekezetirastol) -
Kloss
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Köszi a választ. Kb erre jutottam én is, hogy max akkor éri meg a váltás, ha nem kerülne sokba.
Azt hiszem várok még, majd ha kevés lesz a négy mag, legalábbis azokban az alkalmazásokban, amiket használok, akkor cserélek.
Ezzel a procival elégedett vagyok, anno csak kicsipapucsnak volt ennél jobb vid-es procija
DEV_NULL: Nézd meg itt a BF3 táblázatot. Ez alapján is elég vga limites a BF3.
-
F_Zolee
nagyúr
2500K lett belőle. Javulást biztos tapasztalnál de ahol a vga a korlátozó tényező ott sokat nem segít a proci. Kicsit tuningolni kellene a vga-t is hozzá és alacsonyabb sebességen tudná azt a teljesítményt amit a mostani procid 3.8on. Ha nem kellene sokat ráfordítani akkor megéri a váltás.
-
FF23
senior tag
Üdv!
Q8400 gyári órajeles downclock eredményt tudna közölni valaki? Csak viszonyításképpen.
Jelenleg bios CPU-V: 1,05V, win alatt: idle 1,024V, load 0,968V-nál tartok. -
DEV_NULL
őstag
Továbbra is elképzelhetetlennek tartom, hogy 90% flett járjon a VGA-d. Talán ilyen 24-32es cqb mapokon, talán... Egyébként máshol én sem találkoztam még CPU limittel, egyedül a BF3 multi. Ha lenne keret gondolkodás nélkül váltanék i5-rem, szóval ha megteheted, akkor ne várj és meglátod lesz klünbség. Vagy ha olcsóbban akarsz váltani, akkor ott a piros oldal egy 6300 vagy 6350 személyében. Multi játékra szintén nagyon jók.
A BF3 pedig nekem nincs meg, pár napig volt kölcsönben egy acc, hogy kipróbáljam a játékot és megnézzem hogy fut nálam. Én a BF4re várok, a 3at kihagytam különböző okok miatt... Remélem a 4 jobban visszanyúl a 2höz, akkor beruházok és valószínű, hogy komplett konfigot kell újítsak, mert a 7850 is kevés lesz hozzá.
-
Kloss
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Nem én nem helizem. Ezért írtam a pályafüggőséget. 24-32-es mapokon vagyok.
Mivel a földön mozgok, földi járművekben, így nincs semmi gondom. Bár néha egy-egy kört repülök én is, de nem volt belassulás.
A 90%-ot az Asus monitor programjában látom, mikor kilépek. Most nem telepítettem semmit, játék közben nem nézegetem.
Ha repülsz, neked lehet nem hajtja ki a proci a vga-t, nem teljesen ugyanazt kell számolni mint a földön.
Ezért érdeklődöm, hogy miben lenne plusz, ha cserélnék platformot? -
-
Kloss
őstag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
BF3 multival játszom

GPU kihasználtság pályafüggő, de sokszor 90% feletti. (7850)
Proci 3.8GHz-en fut. Hiába tuningolom tovább a procit, nem gyorsul a játék. Ergo vehetnék komolyabb procit, akkor se lenne jobb. Így is hasít, szóval ezért kérdem, mivel lenne jobb?
Gondolom kétkártyás rendszer esetén már kevés lenne a proci.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

IBT és BF3 stabil 

.. mennyit érdemes neki adni max feszt?1.34-nél van most 3.9GHZ-en..
Egy 7870-et mindenképp elzavar megfelelően (nekem a Tahiti LE-t is megkergette, a mostani procc se gyorsabb, legfeljebb az emlegetett min fps táján, pisixben, illetve multiban).

Remélem, hogy csak elírtad.