Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Mobil flották
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
(ment válasz) -
Igaza van lipinek!
Azoknak a ramoknak alapfeszen menniük kell 895-öt. Indokolatlan a 6-6-6, nagyon is, mert ott ekkora feszen 1000+ is menniük kéne a ramoknak 6-6-6-on.
2x2GB ram viszont rendesen terheli az északi hidat. 4 magost tuningolsz, meg mellé még 4giga ramod van és alapon van az északi híd fesz? Mák, hogy egyáltalán a small fft lefut, meg, hogy egyáltalán beindul a géped!
Próbáld meg 1.25-ig feltolni, aztán, ha úgy stabil, akkor kezdd el csökkenteni.
+ emeld meg eggyel a performance levelt, ahogy lipi is mondta (memset nevű progiban látod hogy aktuálisan mennyin van, aztán a biosban a tread valuet állítsd be a memsetben olvasott+1 értékre. -
Roba
tag
Üdv!
Tesztelgettem tovább egy kicsit a Q9550-et (8.5 X 447= 3.8 Ghz-en) most először Prime95-tel, Bios 1.3 V helyett Bios 1.26250 V, valós terhelt 1.256 V-on, VTT: 1.24 V. (Eddig azt hittem, hogy csak (Bios) 1.3 V-on stabil.) A Small FFT teszt hibamentesen futott (csak) 1óra 17 percig, utána leállítottam. Nem ez az érdekes, hanem az, hogy a Blend tesztben 5-10 másodpercben belül elhasal mind a 4 mag.
Ezek szerint a Geil Ultra 800 (4-4-4-12, 2V & 1.8V) mhz-es ramokkal van a probléma 895 Mhz-en 6-6-6-18 & 2V-on? Lehet, hogy adhatnék plusz feszültséget még az északi hídnak (ramoknak is), ami most alapon van (1.1 V)?
Köszi.
-
-
MrBrook
aktív tag
bár már mindenképpen megveszem azt a lapot és a plusz ramot, csak működjön rendesen a gép, ahogy fent említettem..holnap benézek és csak kicsit vagyok ideges, hogy nem kértem hamarabb tanácsot tőletek:S

-
MrBrook
aktív tag
Ezer hála srácok, holnap beszerzem azt az asus lapot, most már úgy vagyok vele, hogy mindegy, csak menjen újra legalább alapon a gép
a plusz 4giga ram meg lehet ,hogy hoz annyit mintha húznám 500mhz-t. de tényleg köszi! az a "baj" hogy már tegnap leokéztam a formával a bizniszt, most már nem hátrálok ki belőle. 22k-ért lap + 4giga ddr2, még így is egész jó vétel lesz, bár azok a ramok csak 800asok lesznek, de annyit nem számít talán ,hogy 1066 v. 800, viszont 8giga lesz 4 helyett, asszem a 7790esem is ,ha már csak 1 gigás talán így jobban fogja érezni magát, tápot is akkor mihamarabb beszerzek, majd akkor viszont vásárlás elött kérdezlek titeket, mármint nem akkor amikor már félig lebiznyáztam valamit!
és még egyszer köszi a tanácsokat azért!
holnap este jelentkezem remélem már a saját gépemről! számomra ez az etalon topik!
béke -
-
MrBrook
aktív tag
hát remélem a táp halt meg : nekem sincs semmi sípolás, ha kivszem a ramokat akkor 3 rövid, ha bent a ram ,már nem sípol soha csak újra indul, kivéve, ha nem csatlakoztatom az alaplapot a táppal, akkor nem áll le egyből.
http://shaman.uw.hu/articles/bios_jelzesek.htmlez alapján jó lenne. mert ez magyarázná, hogy miért nem tudott a 7790esem egyfolytában jól működni, illetve ,hogy volt amikor 15fpsel is több volt érdekes módon(ráadásul proci alapon volt akkor pont, tehát kisebb órajelen ment és biztos kevesebb W és V kellett neki így volt ereje a tápnak a VGA-ra DE!), egy restart után már nem jött az a teljesítmény, valószinű lehet ,hogy az új technológiás vga( gondolok itt a vga teljesítmény vezérlésére ,hogy 8 állopotú) ezt nem bírta követni a régi m-tech 550w-os tápom a húzott q9300 mellett, és a 7770-vapor-x lehet ,hogy csak egy állandó feszültségen ment, nem ugrált úgy mint a 7790 és a 7790 kisebb V-on kell nagy teljesítményt ugyan úgy leadni, ez nem lehetséges magyarázat arra ,hogy a táp adta meg magát csak?
-
MrBrook
aktív tag
hali:s

nem tudnátok valami tippet adni?, a következő történt,:
hazaértem melóból, elő volt telepítve a bf4..
kb betölti a mapot ,besípol a füles ,befagy minden, restart.
és azóta nem indul. mielött bootolna újra indul, aztán gyorsan megint , majd megint majdnem a bootig és így tovább..
mi lehet? ha lehúzom az alaplapról a tápkábelt, akkor nem indul újra... táp v. a lap adta meg magát?:Sesetleg valami tipp? 400as fsb-n ment 1.23V a cpunak, többi meg kb alap V-on
-
Matisz77
aktív tag
válasz
Bibi67
üzenetére
Először el kellene kezdened a BIOS-ban visszavenni a feszültséget, persze csak apránként és minden visszavétel után teszteld mondjuk egy Intel Burn Test-tel! Majd ha elérted a legkisebb feszt amivel megy alap órajelen után el kell kezdened emelni az FSB-t, de erre majd visszatérünk ha már megvagy az első lépéssel!
-
Bibi67
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,és egy biosbeállítást leírni egy Q9400 procit szeretnék 3,4Ghz -re tuningolni.
A konfigom:
Q9400, AsusP5Q pro,4x1GB kingmax 1066,EVGA GTX 550 TI,1GB,WD640gb,Chieftec CFT 650W ,Samsung syn.940n 19"lcd monitor 1280x1024Előre is köszönöm

Üdv: Zoli
-
-
Barcageri
tag
srácok, olvasom pro és kontrát gépem mellett bf4-et illetően, és remélem F-Zoleenak lesz igaza.
Figyeljetek, amire igényem lenne az egy 1600x900-as medium környéke beállítás. Erre azért van esélyem nem?

-
-
DEV_NULL
őstag
C2Q kevés már a BF3 multinak. Ez van. Nem játszhatatlan persze, de a minimum fps eléggé elmarad az Ivy/Hasi által produkált értékektől...
-
Barcageri
tag
Sziasztok! Q8300 ki tudja hajtani a 6850/70-et, Battlefield 4 miatt kéne, 1600x900-as felbontásba( most 5770 van) .

-
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az elég szép eredmény lenne!

-
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Én elértem léggel 11ezer felettit. Mondjuk attól függ mivel mérted, mert a régi Aida sokkal kevesebb pontot adott, az új meg reálisabbat. Ha a régivel mérted akkor bizony lehet hogy valójában a 15ezret is túllépted vagy több.
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Engem annyira nem érdekelnek a számok, inkább az, hogy lesz-e több FPS-em vagy nem.

Vízhűtésbe már nem akarok beruházni a régi 775-re, így ésszerű keretek között oc-zek csak.
De 1,38V NB-nél akárhogy feszülök 445 FSB-nél feljebb hibát dob a prime95, pedig az időzítés is már 6-6-6-18... bár az IBT hiba nélkül stabil gflopsokkal fut le..
Azért azok már elég durva értékek
650FSB 
-
válasz
senzaj
üzenetére
A RAM olvasásod lesz lassabb. Az érték minden egyes növelésével (ezzel gyengítve azt, ugye) kábé 500MB/s-al LASSABB lesz az olvasás és vice versa, azaz ahogy csökkented, úgy lesz egyre gyorsabb a ram.
Nekem extrém, nitrós tuningnál, 650-es FSB mellett, 1:1 szorzóval, 1.7V-os NB-vel (vízhűtve, télen) a legdurvább erléhető PL érték 8 volt. Ott a RAM-jaim már ~13500MB/s-al olvastak.
De én beteg vagyok és a ramjaim is nitrózva voltak és 2.8V-ot kaptak. (ez még nem a vég, csak várjuk az idei telet és én az extrémen belül annyira nem vagyok extrém) -
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha lazítom a Performance Level-t, akkor az érezhető valamiben? Néhány hónapja van nálam a lap, akkor újrakentem.

-
Matisz77
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Az MCH(NB) feszt ki lehet mérni valami progival hogy ténylegesen mennyin van?
-
válasz
senzaj
üzenetére
Húha, akkor MCH (avagy északi híd, NB) fogja kérni rendesen a feszt. Esetleg azzal tudsz majd segíteni rajta picit, ha a memória Performance Level-jét lazítod (nagyobb értékre állítod).
És az újrazsírozást komolyan gondoltam. Gyári zsírrál még csak langyos se bordára hittük egy haverral, hogy akkora batár, hogy simán elviszi a P45 chipset hőjét, aztán levéve és MX2-vel újratéve döbbentünk rá, hogy melegre fűti az alapfeszes P45 is, azaz addig nulla, 0 volt a hőátadás a mag és a borda között. Akkor tudtuk meg, hogy olyan chipnél, amelyiknek van fogyasztása, nem az a jó, ha nem melegszik semmit a borda, hanem, ha legalább langyos. Mert akkor a chip nem lesz tűzforró.
-
senzaj
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Köszi, jelenleg 6GB és 445 FSB.. de valszeg még megy hozzá 2gb.
-
-
senzaj
senior tag
Mekkora a legnagyobb NB Voltage és FSB Term voltage, ami adható 24/7? Asus P5Q Deluxe..
-
perge666
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Előbb-utóbb rászánom magam majd hogy feljebb húzzam,de most még ezekhez tökéletesen megfelel fullon:
-Driver San Francisco
-Hitman Absolution
-Resident Evil6
-Far Cry3
-Crysis1-2
-Alan Wake
-Brothers
-Mark Of The Ninja
Farming Simulator 2013Mint láthatod nem olyan brutál játékokkal tolom.

Pont ezért nem tervezem lecserélni a CPU-t. -
perge666
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
Értem és köszi a választ.

Mostanában nem tervezem a processzor cserét,amire használom arra nekem ez is bőven elég!
Értem én hogy vérszegény a mostani brutál kínálat mellett,de azok ki is vannak használva?
Azért szerintem a Q8200 még megállja a helyét.senzaj Köszi neked is.

Sajnos nem nagyon értek az ilyen tuningolásokhoz,de olvastam hogy 3GHz-en is vígan el van,sőt 3,4GHz-re is képes,de az már nem nagyon ajánlott!! -
perge666
veterán
Sziasztok.
Nemrég eladtam a Notebookomat,és össze raktam egy 775-ös konfigot.
Mielőtt kérdeznétek hogy miért az elavult 775,akkor a válasz.....fogalmam sincs./talán mert 4 éve amikor volt,akkor ilyenem volt/
Az lenne a kérdésem,hogy Q8200-as procihoz szerintetek nyugodtan megvehetek egy 7870-es kártyát,vagy bőven elég a 7770??
Jelenleg 6670-em van,és 1280x1024-es felbontáson a legtöbb mai játékot is viszi max grafikai beállítások mellett./a monitorom ennyit tud/
Néha rákötöm a Full HD TV-re HDMI-vel,de ilyenkor nem állítom feljebb,nekem tökéletesen elég az 1280x1024.
Kártya váltáson is csak a jövőben megjelenő GTA5 miatt agyalok. -
Bibi67
tag
Akkor a Q9400 lenne a legjobb választás,elég hozzá egy Xigmatek Loki SD963 procihűtő?
-
Bibi67
tag
Sziasztok!
Érdemes lenne lecserélnem egy E5200 jelenlegi procimat egy E8500 -re 1280x1024 felbontáson játszom.
/Sniper,Bf3,Cod/ No múltiplayer, egy EVGA GTX 550 TI VGA van.Egyenlőre platformot anyagi okokbol nem tudok váltani. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv : Zoli
-
potkem
aktív tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Az első gondolatom egy HD7970 volt.
Gond nélkül meg is tudnám venni, csak ehhez a rendszerhez felesleges.
Fél éve kint élek, és hát az otthoni hitelek az elsők.
Azért is gondoltam egy monitor és egy kártya cserén.
Még a gépem is otthon van, de ha megyünk haza ismét autóval akkor kihozom.
Nem is olyan régen néztem a tesztet a Quad prockról, és csak folyt a nyálam.
Kb 2,5-3 éve megvettem újonnan, és azóta is imádom.
A VGA-s topikban ezekkel a jellemzőkkel illették: halovány, kevés, elavult,
Évente kidobnak 2 játékot ami engem érdekel. A minek a multi része nem is biztos hogy siker lesz.
Lényegében a kettőnek az egyjátékos módja kitesz 10 órát.
És azért nem fogok beletolni 800-1000 fontot.Nem adom a drága proci, mert imádom.
Nekem egy monitorra full HD felbontásban medium- high beállításokkal kellene hogy vigyen mindent.
Minden alatt a Battlefield3 ra gondoltam. A 4 elég lesz mediumon is.Mi lenne tényleg a plafon az én drága procimhoz?

-
potkem
aktív tag
válasz
fagy53
üzenetére
A felbontásom 1680*1050.
De most váltok a kártyával együtt full HD-ra.
Nézegettem 60000ft-ért már elég jót tudok venni.
3 éve fejlesztettem utoljára, csak azt nem tudom miért maradtam az LGA-775 foglalatnál.
Mindig a Q8400-as tetszett, azért is vettem meg azt.
Mindig csak álmodoztam róla nagy lépés volt a Core2 Duo után.
Fejleszteni nem szeretnék még vagy két évig. Inkább a meglévő rendszeremhez venném a kártyát.
A mostani rendszerem amiben a kártya nem nagy szám, tud a Battlefield 3 multin ( teljes felbontás,minden médium) 40-54FPS-t.
Imádom ezt a procit, és ehhez akarok egy normális kártyát ami egy darabig elég lesz.
Aztán ha már nagyon kevés lesz, fogom és cserélem ismét a gép belsejét.
Akkor melyik is a megfelelő kártya a számomra?
Ezer köszönet mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Arc Raiders
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Új, garanciás processzorok - Áfás számlával
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(ment válasz)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

holnap este jelentkezem remélem már a saját gépemről! számomra ez az etalon topik!

Mindenképp először próbálkozz másik psu-val!